11. DECEMBER 2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Spravodajstvo HK SK Sport teamu

HKM 98 Roznava - HK SK Sport team 0:12 (0:3,0:8, 0:1), goly: 9, 12, Gaspar, 13. P. Halka, 32. Jablonsky, 34. I. Surovy , 36. I. Halka, 35, 37, 40 Barto, 39, 39, 45. Bauer, rozhodovali: Rojik, Laco, Nosal, Vylucenia: 4:7, Demo (DKZ), 100 divakov.
Ani vo stvrtom majstrovskom zapase nepoznal Sport team chut porazky a v treningovom tempe porazil hracov Roznavy vysoko 12:0. Zapas od uvodu zobrali pevne do svojich ruk hostia a uz v 9. minute Gaspar otvoril golovy ucet. V 12. minute Gaspar preukazal svoju chladnokrvnost pri premienani sanci a Brezno viedlo 2:0. Minutu na to P. Halka vyuzil nepozornost domaceho brankara a casomiera ukazovala 3:0. Az v 32. minute druhej tretiny Jablonsky konecne opat prekonal domaceho brankara, a tym aj otvoril golovu "smrst" Sport teamu. Tridsiata stvrta minuta patrila I. Surovemu, ktory podal v zapase najlepsi vykon vo svojej hokejovej kariere. V 35. minute Barto golom polozil zaklad hetriku. Ivo Halka neostal nic dlzny svojmu bratovi v 36. minute, ked po samostatnej akcii rozvlnil uz 7- krat superovu siet. Laco Barto opat "zauradoval" v 37. minute a po prihravke Gaspara skoroval. Bauer svoje kvality ukazal v 39. minute, ked v rozmedzi 40 sekund dvakrat skoroval. Svoj hetrik v zapase naplnil Barto 40 sekund pred koncom druhej tretiny, ked dorazal prudku strelu Balcara. Tretia tretina priniesla uz len jeden gol, ked Bauer tretim golom v 45. minute sa hetrikom pripojil k svojmu spoluhracovi. Sport team este nepremenil vela svojich slubnych sanci, coho pricinou bol domaci brankar alebo strelecka nemohucnost hosti. Brankar Porubsky vychytal "shotout" a stal sa hrdinom zapasu.
V sobotu 15. decembra o 17. hodine Brezno privita na domacom lade hracov Revucej v poslednom tohtorocnom zapase, na ktory pozyva aj svojich priaznivcov.

HK Brezno informuje

II. slovenska hokejova liga - vychodna skupina
HK MSK VTJ Brezno - HC 46 Bardejov
5:0 (1.0, 4:0, 0:0), goly: Sasik 3, Paucik, Pilat. Divaci, ktorych prislo viac ako na prvy zapas, videli aj vdaka bardejovskym hracom dobry hokej. Po 43 sekundach hry v neprehladnej situacii pred brankou po vyhratom vhadzovani sa puk ocitol v branke hosti. Znacnu cast prvej tretiny mali potom Bardejovcania motivaciu otocit pre nich zly zaciatok a posobili iniciativnejsim dojmom. Pozorna hra domacich hokejistov v tejto casti hry vsak prispela k tomu, ze ani pocas troch oslabeni v prvej tretine umysel hosti nevysiel. Naopak dalsie dva goly v branke Bardejova na zaciatku druhej tretiny v rozsahu pol minuty upevnili krehku nadej Brezna z prvej casti hry. Ani vylucenia domacich hracov a drobre sarvatky v polovici zapasu, ktore trochu narusili spad, nepomohli hostom zvratit vyvoj stretnutia. Naopak, domaci hraci pridali dalsie dva efektne goly. V tretej tretine trener hosti vyzval svojich zverencov, aby "se nesaleli, a bavili sumny hokej". Excelentnym vykonom obhajit ciste konto sa brankar Cpin stal jednym z hokejovych hrdinov breznianskeho sobotnajsieho vecera.
Po tretom kole tak zostavaju dve muzstva bez prehry. Brezno a jeho najblizsi super, za ktorym pocestuju v sobotu 15. decembra do Liptovskeho Mikulasa.

...

II. liga dorastencov
HK TRANSEXPRESS Rimavska Sobota - HK MSK VTJ Brezno 4:2 (1:1, 1:0, 2:1), goly hosti: Medved 2. Vitazstvo domaceho kolektivu sa zrodilo v poslednej tretine zapasu. Vyrovnana hra v uvodnej casti stretnutia a nevyuzite golove prilezitosti Brezna. Tak by sa dal charakterizovat priebeh tohto suboja. Zlom vo vyvoji nastal v tretej tretine, po vyrovnani skore na 2:2, ked oslabene druzstvo hosti, v ktorom chybalo az 8 hracov, nedokazalo strhnut zvysenym usilim vitazstvo na svoju stranu a podlahlo hokejovo a technicky lepsiemu kolektivu domacich.
Vysledky pripravnych zapasov juniorov Brezna s HK Valaska (muzi) 3:7 a s HK Sport Team Brezno 3:12.

Igor Havlicek

...

Dvaja z vitazneho kolektivu muzov v sobotnajsom zapase kapitan Fabry a brankar Cpin, tentokrat vo funkcii trenerov starsich a mladsich ziakov, vycestovali so svojimi zverencami do Rimavskej Soboty. V Hnusti sa vsak autobus pokazil. Vzapati o tom informovali mobilom a nasledne aj osobne funkcionarov v Rimavskej Sobote, ktori spociatku prejavovali pochopenie pre takuto situaciu. Ked sa vsak po spojazdneni autobusu umrznuti chlapci po asi 45 - minutovom meskani oproti stanovenemu zaciatku zacali preobliekat do hokejoveho vystroja, prisli domaci s informaciou, ze pre nenastupenie na majstrovsky zapas ani po 30- minutovej cakacej dobe zapas kontumacne prehrali. Neskor prisli s ponukou na priatelsky zapas starsich ziakov a vtedy by im uz neprekazalo posunutie nasledujuceho planovaneho zapasu mladsich ziakov na neskorsiu dobu... Vybor HK Brezno poda k uvedenej situacii namietku na SsZLH.
Nakoniec sa teda odohralo len stretnutie II. ligy mladsich ziakov HK Traansexpress Rimavska Sobota - HK MSK VTJ Brezno, v ktorom domaci zvitazili vysoko 18:3. Goly hosti: Frgolec, Schober, Kocka.

...

V piatok sa stretnu dorastenci Brezna doma s hokejistami zo Ziaru nad Hronom, ktorych celok je podobne ako u domaceho kolektivu kombinovany z hracov dorasteneckeho i juniorskeho veku. Zapas zacina na Zimnom stadione L. Horskeho v Brezne 14. decembra o 17. hodine. Starsi ziaci nastupia doma v nedelu 16. decembra o 9.30 hodine proti Revucej, mladsi ziaci maju volno.

Jozef Kolarovic

...

HK MSK VTJ Brezno juniori - Old Boys Brezno 4:9 (1:2, 1:4, 2:3), goly: P. Dvorsky 2, Makovy, Pastva - Danis 4, Kurek 2, Giertli, Turna, Mravec.
V mrazivom nedelnom popoludni odohrali hraci Old boys Brezno odvetne pripravne stretnutie s rezervou Brezno. Lepsie rozcviceni a zahriati hostia sa presnymi kombinacnymi akciami castejsie dostavali pred brankara juniorky, ktore napokon zuzitkovali na dvojgolove vedenie v zapase. V druhej tretine racionalnym korculovanim a rozumnou hrou zvysovali naskok, aj ked zahodilo mnozstvo vylozenych sanci. V zavere zapasu sa domaci mladici prezentovali necistymi zakrokmi, kde doslo k zbytocnym zraneniam veteranov a tymto vystupovanim pokazili doposial slusne hrane stretnutie.

 

Vitazi europskeho pohara v sipkach su z Brezna

Uplynuly piatok a sobotu sa Bratislava stala stredobodom sipkarov z celej Europy, pretoze sa tu konalo tretie kolo Europskeho pohara v elektronickych sipkach – EDU Ranking 2001. Vlanajsi majster Europy z chorvatskej Poreci Pavol Melicher nezavahal ani v Bratislave a turnaj juniorov suverenne vyhral. Nesklamali ani dalsie dva talenty z breznianskej liahne - Michal Sykora obsadil 2. miesto a Matej Putnok skoncil treti. V turnaji zien bola tvrda konkurencia a hlavne Cesky a Madarky si zuby brusili na prve miesto. Miriam Fararikova a Iveta Mozerova skoncili zhodne na 9. mieste a mladucka Michaela Jackuliakova obsadila 4. miesto. Na turnaj muzov sa prezentovalo 132 hracov a nechybali ani take esa, ako svetovy sampion Jose Luis Rodrigez zo Spanielska, Goran Protega z Chorvatska, ci Antony Pein z Rakuska. Do finale sa prebojovali dvaja slovenski reprezentanti Peter Martin a Milan Nagy. Napokon sa z finaloveho zapasu stala exhibicia Petra Martina, ktory vyhral bez jedinej prehry a pravom si odniesol premiu za vitazstvo 12 tisic korun. Z breznianskych hracov zabojovali aj Milan Dudas (5. miesto) a Gabo Ondris (7. miesto). Dalsie kolo europskeho pohara sa uskutocni posledny januarovy vikend v Budapesti.
Vrcholom prvej fazy Ligy amaterov je velky sipkarsky turnaj 15. decembra v Topolcanoch a stredoslovensky region budu reprezentovat tito hraci: Martin Bercik, Frantisek Kovacik, Michal Gasperan, Mariana Cermakova (Michalova), Michal Nuter, Peter Rochovsky, Miroslav Nuter (Jasenie), Frantisek Sivko, Peter Fatun, Henrich Sedlacek, Jozef Tschampa (Brezno), Michal Fararik, Rasto Radoc, Rado Brenkus, Peter Sloboda, Jozef Srnka (Bravacovo), Henrich Kovacik, Igor Teslar, Milos Smolko (Filipovo), Marian Knizka, Milan Sajgalik, Viera Breckova (Gasparovo), Jaroslav Krupa, Ondrej Siman, Jozef Hazak ( Pohorela). Na 4. kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale 15. decembra z Brezna do Handlovej pocestuju Robert Balog, Jozef Medved, Jozef Lalik a Pavol Bodi. 

Do Osrblia autom i autobusom

Pocasie organizatorom Svetoveho pohara v biatlone v Osrbli zatial hra do karat a treba dufat, ze vydrzi este tych par dni, ktore ostavaju do otvorenie sampionatu. Informacie o organizovani dopravy pocas pretekov nam poskytol predseda dopravnej komisie Ing. Jaroslav Ridzon.
- Pocas celeho obdobia konania svetoveho pohara od 16. do 23. decembra bude v Osrbli docasne dopravne znacenie, ktore bude motorizovanych navstevnikov usmernovat na parkoviska v obci. Ti, ktori pridu skor pred zacatim samotnych pretekov, sa dostanu priamo do arealu biatlonu na parkovisko za hotelom Biatlon. Po jeho zaplneni budu musiet odparkovat auta na parkovisko oproti futbalovemu ihrisku. Okrem dopravneho znacenia dopravu bude regulovat aj dopravna policia, ktorej pokyny vas ziadame v plnej miere dodrziavat. V dnoch 21. a 22. decembra (piatok, sobota) organizatori zabezpecili kyvadlovu dopravu z Brezna a z Podbrezovej (autobusovy poriadok zverejnujeme na str. 9). V Brezne budu dve vacsie akcie suvisiace so svetovym poharom, a to 18. a 21. decembra. Pocas slavnostneho vecera 18. decembra bude v meste Brezne uzavreta miestna komunikacia na Ulici Bozeny Nemcovej od obchodneho domu po postu, parkovisko na Namesti gen. M. R. Stefanika s prilahlou komunikaciou. Mestska policia od rana bude usmernovat v tychto priestoroch vodicov, aby tu neparkovali, preto by sme boli radi, keby ste parkovali na inych parkoviskach. V piatok 21. decembra bude v hoteli Dumbier slavnostne vyhlasenie vysledkov svetoveho pohara a pre jeho ucastnikov bude uzavrete parkovisko na Namesti gen. M. R. Stefanika. V hoteli Dumbier budu ubytovani predstavitelia medzinarodnej biatlonovej unie, preto bude parkovisko pred hotelom vyhradene a strazene len pre tychto hosti. V dnoch 18. az 20. decembra odporucame navstevnikom na cestu do Osrblia pouzit vlastne auto, avsak v dnoch 21. a 22. decembra pocitame s vacsim naporom, preto odporucame vyuzit kyvadlovu dopravu. Cestovny poriadok bude vcas vyveseny v autobusoch na primestskych a medzimestskych linkach.

Breznianski skauti vas v sobotu 22. decembra srdecne pozyvaju na skautsky vylet do okolia Brezna. Zraz bude o 9. hodine pred zvonicou.

 


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT