Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 9

CISLO

51

18. DECEMBER  2001 6-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Prijemne prezitie vianocnych sviatkov a stastny novy rok zela redakcia

V novom roku sa opat stretneme 8. januara 2002

Svetovy pohar v biatlone je skutocnostou

Po dvoch poveternostne nepriaznivych rokoch 1999 a 2000 sa III. kolo v roku 2001 uskutocni v tradicnom prostredi a s osvedcenym ceremonialom vdaka priaznivemu zimnemu pocasiu, ale aj usiliu organizatorov.

Mozem s hrdostou oznamit nasim spoluobcanom a navstevnikom tohoto svetoveho podujatia, ze tohtorocne kolo je rekordne, co do poctu zucastnenych reprezentacnych druzstiev, ked svoje prihlasky potvrdilo 35 biatlonovych zvazov. To je znak, ze dobry chyr sa o prostredi, podmienkach a organizacnych schopnostiach zodpovednych funkcionarov siri po celej biatlonovej federacii. My organizatori sme radi, ze na nasom uzemi Horehronia mozeme opat privitat prezidenta IBU Andersa Besseberga z Norska velkeho priaznivca nasej krajiny, znalca lesov a polovnictva. Ano aj pan Besseberg ma zasluhu na tom, ze Slovensky zvaz biatlonu dostal pravo organizovat svetove podujatia do dalsich rokov v nam blizkom biatlonovom areali v Osrbli. Toto rozhodnutie zavazuje k obetavej a zodpovednej praci nielen Organizacny vybor a Klub biatlonu Osrblie, ale predovsetkym sportujucu mladez, sucasnych a buducich reprezentantov k zodpovednej priprave.

Vazeni priaznivci biatlonu,

dovolujem si vas pozvat na slavnostny vecer, ktory pri otvoreni III. kola SP 2001 v biatlone pre vas pripravil organizacny vybor na utorok 18. decembra so zaciatkom o 18. hodine na breznianskom namesti. Tu privitame najvyssich predstavitelov IBU, verim ze aj zastupcov vlady SR a sportovych funkcionarov telovychovneho hnutia na Slovensku a v neposlednom rade zastupcov vyprav prihlasenych biatlonovych zvazov. Program spestri vystupenie Roba Kazika, spevacky Ingoly a ohnostroj. Zaroven verim, ze navstivite vsetky sutazne dni v biatlonovom areali Osrblie:

V stredu 19. decembra - o 11. hodine otvori Svetovy pohar prezident IBU Anders Besseberg, vytrvalostny pretek muzov (20 km),
vo stvrtok 20. decembra - o 11. hodine vytrvalostny beh zien (15 km),
v piatok 21. decembra - o 10. hodine - rychlostne preteky muzi(10 km),
o 13.45 rychlostne preteky zeny (7,5 km),
v sobotu 22. decembra - o 12.30 preteky muzov - hromadny start (15 km) ,
o 14.15 - preteky zien - hromadny start (12,5 km),
po ukonceni pretekov vyhlasenie vysledkov, ukoncenie III. kola SP Osrblie.

Zelam vsetkym reprezentantom sportovy uspech, a vam mili priaznivci biatlonu hodnotny sportovy zazitok a prijemny pobyt v nasej krasnej prirode.

Ing. Vladimir Fasko
predseda Organizacneho vyboru III. kola Svetoveho pohara v biatlone Brezno - Osrblie


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT