18. DECEMBER 2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Vyrovnanie viselo na vlasku

SK Sokol Telgart - HC Naftex Lucenec 3:4 (1:1, 1:2, 1:1), goly domacich: Miro Lunter, Cernak, Kozuch, vyluceni 7:5, oslabenia a presilovky neboli vyuzite, rozh. Mikuska, Makovy, Neuver, 150 div.

Domaci nastupili bez zranenych a chorych hracov. V tretej tretine prisli o dalsieho standardneho obrancu Sifru. Nastupili aj za takehoto hendikepu s odhodlanim, zvysenou bojovnostou dosiahnut vitazstvo. Uz v uvodnej 5. minute dava Miro Lunter veduci gol. Utoky sa striedali pocas celeho zapasu. Skoda nevyuzitych golovych sanci Valiguru, Cernaka a Cevenu, ktori ich zahodili uz po prekonani dobre hrajuceho brankara hosti. V 17. minute po trme-vrme hostia Tkacom vyrovnali a v 26. minute ziskali Gallom vedenie, v 37. minute Fundac zvysili na 1:3. Domaci zrychlili hru a viac sa hralo v obrannej tretine hosti. Vysledkom bol gol, ktory dal Cernak. Mala nepozornost brankara Hartuka stala domacich dalsi gol z hokejky Fundaca v 43. minute. Domaci ani v takomto stave nezlozili "zbrane", cestne bojovali a v 52. minute samostatnou akciou Kozuch znizil na 3:4. Vyrovnanie viselo na vlasku, ale nepomohol ani oddychovy cas a viac ako minutu a pol power play. Vedenie dakuje hracom Telgartu za vykon a uspesnu reprezentaciu obce v prvej polovici sutaze, tiez realizacnemu timu, Obecnemu uradu Telgart, sponzorom, divakom a milovnikom ladoveho hokeja praje vela zdravia a krasnych hokejovych zazitkov roku 2002.

Hokejistii Telgartu odohraju 6. kolo 5. januara o 17. h s Prievidzou.

Mikulas Lunter

Z kolkarskej drahy

Lokomotiva Vrutky A - ZP Sport Podbrezova A 5304:5517 (5:15), O. Kyselica 948, M. Milan 886, G. Knapp 880, I. Cech 962, R. Foltin 969, J. Calic 872.

Na nekvalitnej drahe podali hraci Zeleziarni priemerne az podpriemerne vykony, aj to vsak stacilo na vitazstvo nad slabsim superom.

I. liga zien: ZP Sport Podbrezova - Lokomotiva Vrutky 2681:2598 (14:6), E. Babelova 428, E. Hiadlovska 429, J. Turcanova 409, I. Vankova 453, K. Valigurova 506, K. Micanova 456.

Velmi dobry vykon celeho podbrezovskeho druzstva, ktoreho ozdobou bolo vytvorenie rekordu drahy K. Valigurovou (506 zvalenych kolov). Treba vsak skonstatovat, ze k velmi dobremu vykonu sa vypali aj hracky Vrutok.

I. liga muzov: FTC Filakovo A - ZP Sport Podbrezova B 4807:4776 (14:6), P. Jakubec 837, J. Kutik 771, L. Bosko 791, P. Hricak 814, K. Paulecko 765, J. Zabka 798.

Slabe vykony hosti nestacili na domacich, ku ktorym sa svojim vykonom priblizil P. Hricak a celkove najlepsi vykon stretnutia zaznamenal P. Jakubec.

Jan Daucik

Vitazi europskeho pohara v sipkach su z Brezna

Uplynuly piatok a sobotu sa Bratislava stala stredobodom sipkarov z celej Europy, pretoze sa tu konalo tretie kolo Europskeho pohara v elektronickych sipkach – EDU Ranking 2001. Vlanajsi majster Europy z chorvatskej Poreci Pavol Melicher nezavahal ani v Bratislave a turnaj juniorov suverenne vyhral. Nesklamali ani dalsie dva talenty z breznianskej liahne - Michal Sykora obsadil 2. miesto a Matej Putnok skoncil treti. V turnaji zien bola tvrda konkurencia a hlavne Cesky a Madarky si zuby brusili na prve miesto. Miriam Fararikova a Iveta Mozerova skoncili zhodne na 9. mieste a mladucka Michaela Jackuliakova obsadila 4. miesto. Na turnaj muzov sa prezentovalo 132 hracov a nechybali ani take esa, ako svetovy sampion Jose Luis Rodrigez zo Spanielska, Goran Protega z Chorvatska, ci Antony Pein z Rakuska. Do finale sa prebojovali dvaja slovenski reprezentanti Peter Martin a Milan Nagy. Napokon sa z finaloveho zapasu stala exhibicia Petra Martina, ktory vyhral bez jedinej prehry a pravom si odniesol premiu za vitazstvo 12 tisic korun. Z breznianskych hracov zabojovali aj Milan Dudas (5. miesto) a Gabo Ondris (7. miesto). Dalsie kolo europskeho pohara sa uskutocni posledny januarovy vikend v Budapesti.

Vrcholom prvej fazy Ligy amaterov je velky sipkarsky turnaj 15. decembra v Topolcanoch a stredoslovensky region budu reprezentovat tito hraci: Martin Bercik, Frantisek Kovacik, Michal Gasperan, Mariana Cermakova (Michalova), Michal Nuter, Peter Rochovsky, Miroslav Nuter (Jasenie), Frantisek Sivko, Peter Fatun, Henrich Sedlacek, Jozef Tschampa (Brezno), Michal Fararik, Rasto Radoc, Rado Brenkus, Peter Sloboda, Jozef Srnka (Bravacovo), Henrich Kovacik, Igor Teslar, Milos Smolko (Filipovo), Marian Knizka, Milan Sajgalik, Viera Breckova (Gasparovo), Jaroslav Krupa, Ondrej Siman, Jozef Hazak ( Pohorela). Na 4. kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale 15. decembra z Brezna do Handlovej pocestuju Robert Balog, Jozef Medved, Jozef Lalik a Pavol Bodi.

(pp)

Do Osrblia autom i autobusom

Pocasie organizatorom Svetoveho pohara v biatlone v Osrbli zatial hra do karat a treba dufat, ze vydrzi este tych par dni, ktore ostavaju do otvorenie sampionatu. Informacie o organizovani dopravy pocas pretekov nam poskytol predseda dopravnej komisie Ing. Jaroslav Ridzon.

- Pocas celeho obdobia konania svetoveho pohara od 16. do 23. decembra bude v Osrbli docasne dopravne znacenie, ktore bude motorizovanych navstevnikov usmernovat na parkoviska v obci. Ti, ktori pridu skor pred zacatim samotnych pretekov, sa dostanu priamo do arealu biatlonu na parkovisko za hotelom Biatlon. Po jeho zaplneni budu musiet odparkovat auta na parkovisko oproti futbalovemu ihrisku. Okrem dopravneho znacenia dopravu bude regulovat aj dopravna policia, ktorej pokyny vas ziadame v plnej miere dodrziavat. V dnoch 21. a 22. decembra (piatok, sobota) organizatori zabezpecili kyvadlovu dopravu z Brezna a z Podbrezovej (autobusovy poriadok zverejnujeme na str. 9). V Brezne budu dve vacsie akcie suvisiace so svetovym poharom, a to 18. a 21. decembra. Pocas slavnostneho vecera 18. decembra bude v meste Brezne uzavreta miestna komunikacia na Ulici Bozeny Nemcovej od obchodneho domu po postu, parkovisko na Namesti gen. M. R. Stefanika s prilahlou komunikaciou. Mestska policia od rana bude usmernovat v tychto priestoroch vodicov, aby tu neparkovali, preto by sme boli radi, keby ste parkovali na inych parkoviskach. V piatok 21. decembra bude v hoteli Dumbier slavnostne vyhlasenie vysledkov svetoveho pohara a pre jeho ucastnikov bude uzavrete parkovisko na Namesti gen. M. R. Stefanika. V hoteli Dumbier budu ubytovani predstavitelia medzinarodnej biatlonovej unie, preto bude parkovisko pred hotelom vyhradene a strazene len pre tychto hosti. V dnoch 18. az 20. decembra odporucame navstevnikom na cestu do Osrblia pouzit vlastne auto, avsak v dnoch 21. a 22. decembra pocitame s vacsim naporom, preto odporucame vyuzit kyvadlovu dopravu. Cestovny poriadok bude vcas vyveseny v autobusoch na primestskych a medzimestskych linkach.

(r) 


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT