18. DECEMBER  2001 Strana 4

wpe1.jpg (1347 bytes)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Poslanci neschvalili rozpocet

Na poslednom zasadnuti mestskeho zastupitelstva v roku 2001 sa v piatok 14. decembra stretlo 23 poslancov. Po jeho skonceni sme oslovili poslancov, aby zhodnotili jeho priebeh.
"Mestske zastupitelstvo malo konstruktivny priebeh . Hlavnym bodom bol rozpocet mesta na rok 2002, ale poslanci o nom nerokovali, pretoze na odporucenie mestskej rady ho stiahli z rokovania, pretoze bol nedostatocne pripaveny. Mesto Brezno zacne novy rok rozpocotyvm provizoriom a na schvalenie rozpoctu ma byt najneskorsie do 31. januara zvolane mimoriadne zasadnutie zastupitelstva," hovori JUDr. Zdenko Rostar. "Podla mojho nazoru bol najdolezitejsi bod 13 - uzemny plan sidelneho utvaru Brezno. Tento plan poslanci schvalili po osemrocnom usili, kedy na zaklade administrativnych a inych prekazok sa ho nepodarilo schvalit. Poslanci dalej rozhodli o predaji pozemkov na rozsirenie a vystavbu golfoveho arealu Brezinky v lokalite Rohozna - Kubicka. Odsuhlasili navrhy na ocenenie za rok 2001, kde Cenu primatora mesta Brezna udeli Anne Stanislavovej, Ing. Frantiskovi Bakovi, Janovi Vengrinovi, Gabrielovi Obernauerovi, Eve Bruchackovej a Cenu mesta Brezna MUDr. Antonovi Buckovi, Ladislavovi Murinakovi a Jozefovi Samelovi. Poslanci rozhodli aj o udeleni oceneni najlepsim sportovcom mesta." Jeho slova doplnil JUDr. Stefan Demian: "V ramci schvalovania planu prace zasadnuti mestskeho zastupitelstva na prvy polrok 2002 bol program najblizsieho riadneho zasadnutia 24. februara rozsireny o poslanecku spravu o stave sudnych sporov o predaji bytov na Svermovej, Laskomerskeho a Sladkovicovej ulici s dorazom na dopad na majetok mesta."

Co sebe a Horehroncom zelaju zname tvare?

Korene mnohych znamych umelcov, podnikatelov ci sportovcov siahaju na Horehronie. Ti, ktori zostali v rodnom kraji, cerpaju z neho energiu, pre tych, ktorych tulave topanky odniesli do sveta, zostane rodisko nevycerpatelnou studnicou spomienok. Na sklonku roka sme oslovili niektore zname tvare, aby nam prezradili, aky bol pre nich rok 2001 a co sebe a Horehroncom zelaju do noveho roka

Pavol Habera, spevak
- Velmi dobry. Som spokojny. Rodakom prajem, aby boli taki spokojni, ako som bol ja v tomto roku a nech su zdravi. Ja si nezelam nikdy nic.

Jan Kovacik, majitel Produkcneho domu FORZA
- Rok 2001 bol pre mna dobry. Do noveho roku si zelam, aby bol aspon taky dobry ako tento stary. Svojim rodakom prajem vela pracovnych moznosti, ktore nemaju a tiez stastie a zdravie, ktore urcite potrebuju.

Ladislav Chudik, herec
- Rok 2001 sa mi rata. Stal som sa cestnym obcanom Hronca. Uctili si ma velmi pekne a dostojne. V Slovenskom narodnom divadle sme mali premieru Tanciarne rezisera Martina Hubu. Je to sviatocne predstavenie, na medzinarodnom festivale v Plzni nas vysoko ocenili. Do noveho roka si zelam, aby ma zdravie nezradilo a kedy-tedy by ma aj radost pritulila. Na cele Horehronie myslim s laskou a vdakou za priazen. Zdravim kazdeho zvlast a vsetkym zelam stastie v zdravi! A drzim palce, aby trapenia ubudlo a do kazdeho domu castejsie zavitala radost.

Juraj Sanitra, reprezentacny trener olympijskeho druzstva zien v biatlone
- Pre mna tento rok znamenal hlavne vela prace vzhladom na to, ze sa blizi zimna olympiada v Amerike. Co sa tyka prace, mohol byt aj trosku uspesnejsi a co sa tyka osobnej stranky, v nej je rozhodujuca rodina, zdravie a stastie. A to si myslim, ze bolo pre mna uspokojivou naplastou na neuspechy, ktore prinesla praca. Zelanie do noveho roka? Potesil by ma uspech na olympijskych hrach. Celej mojej rodine, vsetkym znamym a vsetkym, ktori ma poznaju, zelam hlavne vela zdravia, mojej manzelke vela trpezlivosti, pretoze to nema so mnou jednoduche. Vsetkym Horehroncom zelam vacsiu moznost sportoveho vyzitia, pretoze clovek je zivy nielen pracou, ale aj pohybom.

Peter Babnic, slovensky futbalovy reprezentant
- Tento rok bol pre mna menej vydareny, hlavne druhy polrok. Aj ked som prestupil do Sparty Praha, cakal som viac prilezitosti, takze moje prianie je viacej hravat a chcem sa vratit do slovenskej reprezentacie. Smolu vo futbale vyvazilo stastie v rodine, stastne som sa ozenil a narodil sa mi syn Sebastian. Zelam si pre celu rodinu, pre vsetkych mojich blizkych vela zdravia, stastia, lasky, aby boli v prvom rade spokojni a potom budem spokojny aj ja. Horehroncom zelam, aby vsetci boli spokojni a mali pracu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT