22. APRIL 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Kam za futbalom

III. liga 22. kolo

26. aprila o 16.00

Podbrezova - Istebne (25.4. Schneider - Brtka, J. Krahulec - Sevec), Bytca - Dubova (Kondek - Putra, Gloncak - Zavaternik)

IV. liga sk. Juh 18. kolo

26. aprila o 16.00

Brezno - Filakovo (Bobka - Laciak, Barto - Repa)

V. liga sk. C 22. kolo

26. aprila o 16.00

Priechod - Valaska (Ziaran - Izdinsky, Svrcina - Magerciak), Predajna - C. Balog (25.4. Majer - J. Filkus, L. Szabo - Gombar)

I. trieda 18. kolo

26. aprila o 16.00

Podlavice - Osrblie (Danko - Direr, Dian - Turna), Myto - Poniky (Polenkovic - Weiss, Stulajter - Mojzis), P. C. Balog - Vlkanova (Kvackaj - Chladek, Kotran - Werner), Bravacovo - Jakub (Bizon - J. Hric, M. Hric - Cunderlik), S. Lupca - Helpa (Kalina - M. Krahulec, Murin - Koller)

II. trieda 14. kolo

26. aprila o 16.00

Balaze - D. Lehota (10.00 Janciar - J. Hric, M. Hric - Kosec), Jasenie - Lucatin (Melcer - Dolog, Kostial - Krahulec), Hiadel - Hronec (Polacek - Benko), Riecka - Michalova (Kadlec - Zeman)

III. trieda sk. B 12. kolo

26. aprila o 16.00

P. Polhora - Sihla (Krupa - Mil. Mojzis), Polomka - Nemecka (Ridzon - Sico), Zavadka - Pohorela (Caban - Skladany), H. Lehota - Telgart (25. 4. Sico - Skladany)

III. liga dorast 18. kolo

26. aprila o 13.30

Brezno - Zvolen (Laciak - Barto, Daxner - Repa)

IV. liga sk. Juh dorast 18. kolo

26. aprila o 10.00

Podbrezova - Filakovo (Igor Rostar - Citara)

V. liga sk. C dorast 22. kolo

26. aprila o 13.30

Podlavice - Dubova (25.4. o 16.00 Horny - Weiss), D. Niva - C. Balog (Ocovay - Petrinec - Smilnak)

II. liga SZ a MD 18. kolo

25. aprila o 12.00 - 13.45

N. Bana - Brezno (Bezak - Kralik - ObFZ ZH)

III. liga sk. Juh SZ a MD 18. kolo

25. aprila o 12.00 - 13.45

Dubova - S. Lupca (26.4. o 15.00 a 16.45 Gonda - Fararik), C. Balog - Selce (M. Krahulec - Turna)

IV. liga sk. C ziaci 18. kolo

25. aprila o 14.15

Podlavice - Brezno B (26.4. Dian), Zvolen B - Podbrezova (26.4. o 13.30 ObFZ ZV), Zavadka - B. Stiavnica (Igor Rostar), Detva - Valaska (Ambroz)

I. liga sk. B dorast 12. kolo

26. aprila

Michalova - Polomka (10.00 Daxner - Mil. Mojzis), Benus - Hronec (10.00 Turna - Benko), D. Lehota - Zavadka (10.00 Chladek - Kotran), Brusno - Medzibrod (25.4 o 16.00 Kotran - Suchy)

I. trieda sk. C ziaci 12. kolo

26. aprila o 14.00

P. Polhora - Myto (Mil. Mojzis), Brusno - Osrblie (Sitarcik ml.), Helpa - D. Lehota (Balaze), Polomka - Bravacovo (Sico)

MZ sk. A 14. kolo

25. aprila o 10.00

Dukla A - Dubova (Balog), Brezno - P. C. Balog (Balaz)

Balocania vo Francuzsku

Ziaci Tatrana Cierny Balog sa cez Velkonocne sviatky zucastnili v mestecku Lieusaint, leziacom tridsat kilometrov juhovychodne od Pariza, medzinarodneho ziackeho futbaloveho turnaja. Na turnaji sa okrem domacich muzstiev s tzv. malej parizskej ligy zucastnili aj kolektivy z Anglicka, Spanielska, Nemecka a Ceska.

Mladsi ziaci do 13 rokov dosiahli vo svojej skupine (dvanast muzstiev bolo rozdelenych do dvoch skupin) tieto vysledky:Tatran - Provers (Fr) 0:0, Tatran - Versailles (Fr) 0:1, Tatran - School London (A) 0:3, Tatran - Frydek-Mistek (Cz) 2:0. V skupine obsadili pekne 4. miesto. V zapase o celkove umiestnenie porazili Moissy (Fr) 3:0 a obsadili 7. miesto. Vitazom tejto kategorie sa stal anglicky celok School London pred Versaillesom z Francuzska. Obidve tieto muzstva mali tatranci v skupine.

Starsi ziaci do 15 rokov vo svojej skupine (sestnast muzstiev bolo rozdelenych do styroch skupin) dosiahli tieto vysledky: Tatran - Frydek-Mistek (Cz) 3:0, Tatran - Lieusaint (Fr) 0:0, Tatran - Viry (Fr) 0:1. Skoncili v skupina na 3. mieste, co ich posunulo do bojov o umiestnenie v druhej polovici tabulky. V zapasoch o celkove poradie dosiahli tieto vysledky: Tatran - Virien (Fr) 0:0, Tatran - Crosnes (Fr) 2:0, Tatran - Moissy (Fr) 0:2. Skoncili na 13. mieste. A aj starsi ziaci mali tazke vylosovanie do skupiny. Vitazom tejto kategorie sa stal celok Viry pred Versaillesom, ktore v skupine skoncili na prvych dvoch miestach pred Tatranom.

Turnaj sa hral za chladneho dazdiveho pocasia, co kladlo velke naroky na mlade organizmy. A chlapci castokrat hrali s fyzicky zdatnejsimi supermi - zrejme su lepsie chovani, pretoze usporiadatelia tvrdili, ze s rokmi hracov je vsetko v poriadku. Dosiahnutymi vysledkami vsak balocki ziaci presvedcili, ze futbal hrat vedia. Treba len dufat, ze ziskane skusenosti z "velkeho futbalu" zurocia pri svojom dalsom vyvoji v ovladani futbalovej lopty.

Rudo Kovacik

Spod vysokej siete

III. liga muzov

Kvalifikacia o postup do II. volejbalovej ligy pokracovala v sobotu tretim, predposlednym turnajom v Ziline. Volejbalisti Hronstavu Brezno svojimi vykonmi sklamali. Prehrali vsetky stretnutia a skomplikovali si cestu za postupom. V poslednom turnaji na domacej pode musia vsetky stretnutia vyhrat a pocitat s tym, ze Ziar zavaha este v jednom stretnuti.

Vysledky: Zilina B - VTJ Zvolen 0:2, Brezno - Ziar 1:2, Ziar - VTJ Zvolen 2:0, Zilina B - Brezno 2:1, VTJ Zvolen - Brezno 2:1, Zilina B - Ziar 1:2.

1. Ziar 9 7 2 15:8 16
2. Brezno 9 5 4 13:8 14
3. VTJ Zvolen 9 4 5 10:12 13
4. Zilina B 9 2 7 6:16 11

V sobotu 25. aprila o 9. hodine sa hra zaverecny turnaj v sportovej hale na Mazornikove. Pozyvame vsetkych priaznivcov volejbalu, aby prisli povzbudit nase muzstvo.

L. Hugec

Ziak ucitelom

Vo stvrtok 16. aprila absolvovali clenovia bezeckeho spolku Zeleziarni Podbrezova cestny beh vo Svite. Za ucasti 60 pretekarov na 6 km trati v silnej konkurencii obsadil Pavol Fasko (H. Lehota) v absolutnom poradi 5. miesto a v kategorii 40 - 50 rocnych zvitazil Stefan Ziak. Aj v dalsich pretekoch, ktore boli 19. aprila v Bodiciach pri L. Mikulasi dosiahli dobre vysledky, ked za ucasti 80 pretekarov na 9 km trati Pavol Fasko v kategorii do 40 rokov a Stefan Ziak v kategorii od 40 do 50 rokov obsadili zhodne tretie miesta.

(vr)

Zvolili noveho prezidenta

Hodnotenie hokejovej sezony 1997/98 a perspekvivy dalsieho rozvoja podmienok pre tento sport v Brezne boli hlavnymi temami vo vystupeniach ucastnikov valneho zhromazdenia Hokejoveho klubu v Brezne, ktore sa konalo v piatok 17. aprila.

V sprave prezident HK Brezno Peter Simko zhodnotil priebeh sutazi v jednotlivych kategoriach, pricom kriticky ton najma pri vysledkoch muzov vyvolal viacer´e reakcie, ktore obsahovali napriek konecnemu umiestneniu uznanie za to, ako muzstvo v ulohe novacika II. slovenskej hokejovej ligy v sucasnych podmienkach sutaz absolvovalo.

Vystupenia predstavitela mesta Ing. Jana Pampurika, zastupcu StrSZLH pana Lopusneho i dalsich diskutujucich vytvorili postupne celistvy obraz problemov v tomto sportovom odvetvi u nas i moznosti ako ich riesit.

Zhromazdenie potvrdilo, ze jednym z vychodisk bude aktivna ucast oddielu v Mestskom sportovom klube Brezno, ktoreho riaditel Mgr. Vladimir Libic bol tiez pritomny na rokovani clenov hokejovej organizacie. Dalsim vychodiskom je posilnenie spoluprace s Vojenskym utvarom v Brezne. Dosledkom je nielen dlhsi nazov klubu, ktory je teraz v skratke MtSK VTJ HK Brezno, ale aj priama ucast zastupcu vojenskeho utvaru medzi clenmi novozvoleneho vykonneho vyboru.

Novym prezidentom hokejoveho klubu sa stal Ing. Jozef Kolarovic.

(jk)

I. SLOVENSKA LIGA V MALOM FUTBALE

Trade Trans Rail KOSICE - FK Hronstav Funny BREZNO 5:3 (2:2), goly hosti: Caban 2, Vaclavik, ZK: Caban

Muzstvo Brezna cestovalo do Kosic s vedomim, ze TTR Kosice su jeden z kandidatov na ziskanie titulu majstra Slovenska v malom futbale. Uz od prvej minuty davali rozhodcovia jasne najavo, kto su domaci a kto by mal tento duel rozhodnut vo svoj prospech. Fauly piskali len pre domacich a sporne momenty v neprospech hosti. Napriek tomu hrali hostia s domacimi vyrovnanu partiu a zapas bol dramaticky az do poslednej minuty. V 7. minute domaci otvorili skore strelou k pravej zrdi Müllerovej brany. O desat minut hostia vyrovnali Cabanom, ktoremu nahraval Cibula po rozohrati rohoveho kopu. Domaci opat ziskali vedenie v 21. minute po kriznej strele, pri ktorej mali aj kus stastia, lebo lopta sa obtrela o nohu jedneho z obrancov hosti. Hostia odpovedali uz o tri minuty. Po peknej akcii celeho muzstva vyrovnal opat Cibula a tym uzavrel prvy polcas. Domaci nastupili do druheho polcasu so zamerom dat nejake goly a definitivne zlomit odpor hosti. Tento zamer im vsak nevysiel, lebo po rychlom peotiutoku dal v 34. minute Vaclavik treti gol. Domaci zrazu zacali byt nervozni, nedarili sa im kombinacie a nevedeli, ako zastavit rozbehnutych a dobre hrajucich hosti. V tychto chvilach mali hostia tri ciste prilezitosti a dokonca netrafili ani prazdnu branu, ked lopta nestastne sklzla z nohy Cibulu a len o par centimetrov minula lava zrd. Od tejto chvile zacali rozhodcovia drzat domacich a tym sa podarilo v 40. minute vyrovnat. Zacalo sa odznova a utoky sa striedali na obidvoch stranach. V 47. minute dali domaci stvrty gol, ked loptu uz domaci hrac nahraval z priestoru mimo ihriska a rozhodcovska pistalka ostala nema. Hostia chceli vyrovnat a preto vymenili brankara Müllera za hraca do pola Husenicu. Zamer im nevysiel, lebo po jasnom faule na Vaclavika ostala pistalka opat nema a tym umoznila dvom hracom domacich rychlo vystartovat na Husenicu a dat minutu pred koncom gol do prazdnej brany. Hosti aj napriek prehre treba za predvedenu hru pochvalit, lebo hrali zodpovedne, takticky a aj pre oko dovaka. Zostava hosti: Müller, Jurina, Caban 2, Vaclavik 1, Lehotsky, Husenica, Cibula, Botos, Makusa.

Dalsi zapas sa odohra v Leviciach 2. maja o 18. hodine.

Ivan Zajak

Sipkarska liga

V sobotu 18. aprila v priestoroch Italy baru na Chvatimechu firma Barbot Slovakia a 1.Dartclub Brezno uskutocnili posledne 10. kolo sipkarskje ligy jednotlivcov za rekordnej ucasti 56 hracov. Atmosfera posledneho kola bola napata do posledneho hodu. Potesitelne je, ze ucast hracov sa rozsiruje aj na okolie Brezna, kde sa doposial tomuto sportu nevenovali. Prekvapenim kola bol Jozef Medved z Brezna, ktory sa dostal az do finale, kde po dramatickom boji podlahol najvacsiemu favoritovi Rasimovi Cuparovi. Treti skoncil Robert Mozer, stvrty Dusan Kkomora, na piatom az siestom mieste Miroslav Dolinsky a Vladimir Chladek. Cele 10. kkolo sa nieslo v duchu boja o co najlepsie umiestnenie hracov z Brezna a hracov Stiavnicky. Tento suboj jednoznacne vyhralli chlapci z Brezna.

Uzavrela sa sice jedna cast ligy, avsak tym sa tento sport iba rozbehol. Pokracovat sa bude ako v lige jednotlivcovm tak i v lige druzstiev. Je to potrebne preto, ze tento sport sa behom kratkeho casu velmi rozmohol. Liga druzstiev sa podla poctu prihlasenych bude hrat systemom doma- vonku, podobne ako v inych kolektivnych sportoch.

V mesiaci maj bude slavnostne otvoreny Dart club Brezno (byvaly Hela Bar), kde bude mat sipkarsky sport najkrajsi stanok na celom Slvoensku. Ani Kosice, Trnava ci Bratislava este takyto stanok nemaju. Liga jednotlivcov sa cela odohra v novom Dart clube. Druzstva budu hrat vo svojich obciach.

Konecne vysledky ligy jednotlivcov: 1. Rasim Cupar, 3340 bodov, 2. Pavol Medved, 2900 b, 3. Miroslav Dolinsky, 1840 b, 4. Marian Fararik, 1640 b, 5. Michal Tajbos, 1600 b, 6. Jozef Medved, 1520 b.

(lh)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT