Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria  
ROCNIK 6 CISLO 18 6. MAJ 1998 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

S kuklami na hlavach

Trestneho cinu vytrznictva a pokusu trestneho cinu tazkej ujmy na zdravi sa dopustili Banskobystricania 18-rocny J. C., 18-rocny M. G., 19-rocny I. F., 19-rocny S. P., 21-rocny M. K. a dalsi traja neznami pachatelia. Tito 25. aprila o pol deviatej vecer s kuklami na hlavach a s baseballovymi palicami v rukach vtrhli do miestneho pohostinstva v Pohronskej Polhore a rozbijali, co im prislo pod ruky. Jeden z nich dokonca udrel palicou 24-rocneho Polhorcana L. V. a sposobil mu trznu ranu na hlave.

(mv)

Zranil chlapceka

Dvanastrocneho M. M. zranil v Polomke 24. aprila podvecer J. M., vodic malotraktora. Pravym prednym kolesom presiel na oporny betonovy murik, nasledkom coho sa prevratil na lavy bok. Vodica podrobili dychovej skuske, pri ktorej elektronicky merac ukazal 0,63 promile alkoholu.

(vch)

Terenna motocyklova sutaz ENDURO - SLOVNAFT CUP ´98

Startuje aj SAJGAL TEAM

V dnoch 9. a 10. maja sa uskutocni medzinarodna terenna motocyklova sutaz ENDURO - SLOVNAFT CUP´98, uz tradicne poriadana v meste Brezne. Styridsatrocnou tradiciou sa moze pochvalit maloktore podujatie usporaduvane v okoli Brezna. Tento raz sa bude konat v priestoroch biatlonoveho arealu v Osrbli. K tradicnemu usporiadatelovi AMK Mostaren Brezno sa pridala spolocnost SAJGAL, cim podujatie ziskalo silnejsi motoristicky charakter. Medzi stoosemdesiatimi startujucimi budete mat moznost uvidiet majstrovske ovladanie terenneho motocykla od Jaroslava Katrinaka, ucastnika tohtorocnej sutaze Pariz - Dakar, kompletnu reprezentaciu Slovenska na cele s Matoskom, Hrehorom, Jakesom, Parasinom ml., atd. Brezno bude mat tiez zastupcov medzi pretekarmi. Startuje SAJGAL TEAM - Peter Belko, Igor Sajgal ml., Rasto Kokavec, dalej Zdeno Fasang, Stano Fasang.

Dovolime si vas pozvat do biatlonoveho arealu v Osrbli na 9. a 10. maja o 11. hodine, kde uvidite, co vsetko sportovci dokazu na svojich motocykloch v tazkom horehronskom terene. Pridte prezit sportovy vikend ako ozajstni priaznivci motocykloveho sportu v Brezne.

Organizacny vybor

Maj, maj, maj zeleny...

(majove oslavy fotoobjektivom Petra Bercika)

V predvecer prveho maja s pomocou clenov folklornych suborov Mostar a Stastne detstvo "vyrastli" na namesti v Brezne a na sidlisku na Mazornikove symbolicke maje (snimky 1,2). Otvorenie sezony na Ciernohronskej zeleznicke sprevadzalo prvy majovy den mnozstvo kulturno-spolocenskych aktivit (snimky 3,4). V rovnakom case na mestskom stadione primator Brezna Ing. Vladimir Fasko slavnostnym prihovorom otvoril majove oslavy v meste (snimka 5). Tie pokracovali vystupenim dychovych hudieb Zeleziarni Podbrezova a mesta Brezna (snimka 6), mazoretiek a folklornych suborov (na snimke 7 Stastne detstvo). Vo dvore mestskeho kulturneho strediska divaci mohli vidiet ukazky lezenia na umelej stene a zapojit sa do zabavneho programu Vrabciaci vo dvore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT