24. JUN 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Horoskop

BARAN

Ak mate pred sebou vazne rozhodnutie, dalej uz nevahajte.Aj ked pre vacsinu prislusnikov znamenia tyzden neprinesie nic mimoriadne, zostane dlho v pamati. Vdaka priaznivym vplyvom mate moznost nahliadnut do svojej buducnosti. Sustredte sa na nevsedne veci.

BYK

Niekedy dokazete urobit z nevinnej muchy zuriveho slona. Po takomto vykone neocakavajte potlesk. Ked sa s partnerom chcete dohodnut na dovolenke, k tomu nestaci iba kalendarik. Musite pozriet aj do domacej pokladnicky alebo zistit stav osobneho uctu.

BLIZENCI

Vdaka vyznamnym stretnutiam dostanete nove podnety a pohnete sa z mrtveho bodu. Za vsetko mozete sa podakovat lubostnemu partnerovi. Pozvite ho na intimnu veceru. Tento tyzden bude pre vas netradicny - totiz bez napatia a nervozity.

RAK

Jeden z navstevnikov vasho podniku urobi na vas velmi dobry dojem a nadviazete s nim znamost. Starajte sa o to, aby vas vzajomny vztah nebol jednostranny. Ak si chcete odpocinut, nevysedavajte pri telefone. Mali by ste konecne navstivit plavaren alebo saunu.

LEV

Vdaka svojej intuicii ste si vedomi toho, ze mate pred sebou obdobie priemernych uspechov. Porozmyslajte o tom, ako by ste mohli tento kurz co najlepsie vyuzit. Sebavedomy Lev sa nevie ovladat, ked ho zosmiesnuju. Ale pri druznom posedeni nestracajte hlavu, bavte sa spolu s ostatnymi.

PANNA

Ste odpocinuti, svojou aktivitou prekonate kolegov a na sefstvo urobite dobry dojem. Urobte potrebne kroky, aby sa to odrazilo aj na vyplatnej listine. Vikendovu pohodu a vyrovnanost moze narusit necakana sprava. Nie je vylucene, ze ide o zamernu dezinformaciu.

VAHY

Vyvarujte sa toho, aby ste pracovne starosti zatahovali do lubostneho zivota. Partner vam moze poskytnut prinajlepsom pochopenie, ale rozhodne nie riesenie. K prekonaniu necakanych prekazok bude potrebna rychla a bohata fantazia. Urcite si poradite.

SKORPION

Opat sa ukaze, ze kasa sa nema jest horuca. Pri rodinnom stole zabudnite na autoritu, hladajte ine, demokratickejsie pristupy a riesenia cestou kompromisu. Vsetkeho vela skodi, hovori ludova mudrost. Napriek tomu sa neviete nasytit sladkosti lasky.

STRELEC

Vsetko prebieha u vas plynulejsie, nez ste ocakavali. Opat sa presvedcite o spolahlivosti svojho partnera. Venujte mu viac pozornosti a lasky. Rozhodli ste sa pre radikalne kroky v oblasti zivotospravy. Nemozete ocakavat okamzite vysledky, majte trpezlivost.

KOZOROZEC

Neratajte s tym, ze nova osoba, ktora sa objavila na vasom horizonte, dokaze citat vase myslienky. Prejavujte voci nej doveru, vysvetlite svoje predstavy a plany. Skuste ju pozvat na spolocny vikend, mozno preskoci medzi vami spravna iskra.

VODNAR

Vase myslienky, vas citovy svet ovlada zvlastny nepokoj. Ked ste sami, tuzite po priateloch, ale vzapati by ste chceli ujst niekam na opusteny ostrov. Ste zalubeni. Tazko sa vam podari splnit ocakavania sefa. Musite zmobilizovat svoje skryte rezervy.

RYBY

Nemate taky pocit, ze vas priatelia financne privelmi vyuzivaju? Urobte si inventuru v penazenke i v pokladnici. A nenechavajte si doma vacsiu sumu v hotovosti. Mate za sebou uspesny pracovny tyzden. Vikend venujte turistickym sportom.

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. juna

150

Pol hodinu po polnoci 13. juna bol v Bystrej cez cestu padnuty strom. Poziarnici ho rozpilili a cestu uvolnili. V tento den sa stali aj dve dopravne nehody. Tesne po poludni sa v Pohronskej Polhore zranil motocyklista. Prvu pomoc mu poskytol obvodny lekar MUDr. Martin Tesak a na dalsie osetrenie ho odviezol vrtulnik. Bez zranenia osob skoncil v priekope Favorit s kosickou SPZ. Dalsie tri vyjazdy absolvovali 15. juna. Po polnoci v Drabsku horela kopa sena pri hospodarskej budove. Poziar breznianski poziarnici lokalizovali. Na svitani v Hroncianskej doline horel vcelin, ktory ohrozoval les. Vcelin s drevenou budou horel aj v Podbrezovej. Aj tu poziarnici chranili najma okolity les.

154

Slovakisti mali vyjazd 13.juna do Pohronskej Polhory, odkial tazko zraneneho motocyklistu previezol vrtulnik do Banskej Bystrice. Z ciest odtiahli 11 vozidiel a technicku pomoc vo svojom stredisku poskytli 15-krat. V sobotu 13. juna zabezpecovali preteky Slovenskeho pohara v slalome horskych bicyklov, kde sa ziadna vazna nehoda nestala. Priazniva je sprava, ze od utorka 16. juna uz opat sluzia motoristom aj vozidla s oznacenim Zlty anjel.

155

Sanitka RZP zasahovala v tomto tyzdni dovedna 34-krat, z toho 12-krat pri nahlych prihodach srdca a obehu, 9-krat pri mozgovych, po raze pri otrave, dychacej a brusnej nahlej prihode, 4-krat pri urazoch, 2-krat v inych pripadoch, raz prevazala pacienta do Banskej Bystrice a zaznamenala 3 umrtia pred prichodom sanitky. V sobotu 13. juna 19-rocny mladik spadol v Pohronskej Polhore z motorky. O vaznosti stavu pacienta sa cez vysielacku dozvedela i letecka zachranna sluzba z Banskej Bystrice a tak ponukla spolupracu Rychlej zdravotnickej pomoci z Brezna. Vrtulnikom previezli zraneneho motocyklistu na vysetrenie do Banskej Bystrice.

Uzreli svetlo sveta

Zuzana Scipova z Podbrezovej, Viktoria Kollerova z Brezna, Frederika Zvarova z Osrblia, Miroslava Skvarkova z Telgartu, Matus Kupec z Cierneho Balogu, Silvia Fedorkova z Polomky, Marek Vrabec z Drabska, Nikola Konova z Telgartu, Dominik Pustaj z Brezna.

Opustili nas

Vilma Kochanova (71) z Brezna, Anna Zubakova (74) zo Zavadky nad Hronom, Gregor Badinka (74) z Hronca, Amalia Kvietkova (87) z Cierneho Balogu, Ludmila Laskova (68) z Brezna, Ing. Marian Drabik (39) z Brezna, Anna Sperkova (69) z Benusa, Maria Pobisova (78) z Brezna, Frantiska Tkacikova (83) z Polomky, Maria Kopcaniova (76) z Bezna, Jan Sandor (73) z Polomky, Magdalena Jergelova (51) z Brezna.

Policajny servis

Pohorelski policajti 11. juna zistili, ze M. B. z Helpy prechovava doma v ilegalnej drzbe gulovu zbran zn. Mauzer vz. 83 kalibru 8x57, signalizacnu pistol zn. W. H. F. a 111 nabojov kalibru 8x57. Zadrzane zbrane a naboje zaslali na expertizne skumanie Krajskemu expertiznemu ustavu Banska Bystrica.

...

Skodu asi za 30 000 korun sposobil 38-rocny A. P. z Brezna Automotoklubu Brezno, ked v Zadnych Halnoch medzi 5. a 8. junom ukradol z jeho pozemku volne polozenu prednu napravu z nakladneho auta Skoda MTS Trambus. Pachatela vypatrali breznianski policajti.

...

Pol hodinu pred polnocou 11. juna na ceste pri Dubovej vodic M. C. z Banskej Bystrice pri predchadzani ohrozil vodica J. K. z Banskej Bystrice a doslo ku zrazke. Vinnik usiel, ale poskodeny ho dostihol v Slovenskej Lupci, kde nehodu oznamil policii. Na aute M. C. je skoda asi za dve tisicky a na druhom vozidle asi za 20 000 korun. Vodicov podrobili dychovej skuske, pri ktorej elektronicky merac M. C. ukazal 2,46 promile alkoholu v dychu.

...

Napoludnie 12. juna nasli na Banisku mrtvolu vojaka Slovenskej armady, mjr. M. D. z Brezna. Od 11. juna ho hospitalizovali v breznianskej nemocnici, odkial 12. juna asi o stvrt na osem rano usiel. Presna pricina smrti bude upresnena po vykonani pitvy.

...

O siedmej vecer 12. juna L. K. z Jasenia na motocykli Jawa bez evidencneho cisla v lesnom useku Celno na lesnej ceste smerom do Lopeja v pravotocivej zakrute presiel do pretismeru mimo vozovky, kde narazil do stromu. Pri nehode utrpel zranenie s trojtyzdnovou praceneschopnostou. Motocyklista nie je drzitelom vodicskeho preukazu.

...

V noci z 12. na 13. juna v Hronci ukradli cervenu Skodu 105 L ev. c. BR-454AC. Kradezou auta vznikla majitelovi L. H. z Podbrezovej skoda za 55 000 korun. Po vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

O pol osmej vecer 13. juna P. G. z Brezna oznamil dopravnemu inspektoratu, ze asi o 15. hodine na Skolskej ulici neznamy vodic na cervenom aute nedal prednost v jazde jeho 7-rocnemu synovi na bicykli. Vodic po nehode usiel. Chlapec vyviazol so zranenim lavej ruky.

...

Dalsi motocyklista bez vodicskeho preukazu jazdil 13. juna pred 13. hodinou v Pohronskej Polhore. V lavotocivej zakrute 19-rocny R. B. na Jawe 350 presiel za pravu krajnicu, kde narazil do betonoveho stlpa. So zlomeninami lebky, stehennej kosti a polamanymi rebrami ho vrtulnikom previezli do Banskej Bystrice.

...

V kocikarni na Ulici 9. maja v Brezne medzi 11. a 14. junom sarapatil zlodej, ktory si odniesol zeleny horsky bicykel Hawk - Jonson v. c. HE0980538. Majitela M. K. obral asi o 4500 korun. Nezelanych navstevnikov mali aj v spolocnych priestoroch panelaka na Ulici 9. maja v noci na 16. juna. V. Z. chyba cerveny horsky bicykel Author - Panter v. c. HF0713586 za 4500 korun a K. S. tmavomodry horsky bicykel Jonson - Irok v. c. P4P40 za 5000 korun. Skoda na zariadeni pre Bytovy podnik Brezno cini tisic korun.

...

Cerveny kolesovy traktor Zetor 5245 s bielou strechou ev. c. BB-082AA, patriaci spol. s r. o. Lanor Banska Bystrica, zmizol v Jarabej Pod Benuskou v dobe od 12. do 15. juna spred chaty Barbora. Po traktore za 200 000 korun a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

Dve kosacky Husqvarna, obehove cerpadlo Sigma, motorovu pilu Husqvarna a priklepovu vrtacku Bosch ukradol neznamy pachatel pod ruskom noci 16. juna z objektu garaze hotela Lomnista v Jaseni. Skodu sposobenu spol. s r. o. Glamis odhadli na 60 130 korun.

...

Na Ceste osloboditelov v Brezne 17. juna pred pol stvrtou popoludni vodic I. P. z Lopeja pri cuvani nakladnym autom Skoda 706 MTS zachytil Renault 25, ktory tam odstavil D. B. z Brezna. K zraneniu osob nedoslo, na nakladnom aute je skoda asi za 1000 korun a na Renaulte asi za 30 000 korun.

(mv)

Spomienka

Tak s nami tuzil zit, ale srdce take milovane uz nevladalo dalej bit.

Dvadsiateho stvrteho juna si pripomenieme 5. vyrocie smrti nasho draheho manzela, otca, starkeho a prastarkeho

Jana Hegera.

S laskou a bolestou v srdci spomina manzelka a dcera s rodinou.

 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT