26. AUGUST 1998 Strana 8

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Medzinarodny festival Divadelna Nitra ´98 - ostrov slobodnej komunikacie akcia 1000x1000

Rok sa s rokom stretol a my sa opat obraciame na vas s prosbou o pomoc. 2. - 7. okobra sa uskutocni uz 7. rocnik medzinarodneho festivalu Divadelna Nitra. Tentoraz skutocne v paradnom prevedeni. O mimoriadne zaujimavy program sa postaraju spickove subory z desiatich statov vychodnej i zapadnej Europy. Uvidite klasicku cinohru, ale aj alternativne divadlo, divadlo - cirkus, pohybove divadlo i babkove divadlo. Po prvy raz sa na festivale predstavi Holandsko, Moldava, Nemecko a Ukrajina. Opat pridu divadelnici z Francuzska, Polska, Madarska, Velkej Britanie a Ceskej republiky. Svoje zastupenie bude mat i Slovensko v podobe styroch profesionalnych divadiel a jedneho skolskeho predstavenia.

Pripravili sme pre vas aj mnohe sprievodne akcie. Mozete si zajst na divadelny jarmok, vystavy, koncerty, filmove projekcie, odposluch rozhlasovej hry ci predstavenia divadelnikov nitrianskeho regionu. Odbornici a pozvani hostia budu mat moznost zucastnit sa na mnohych pracovnych akciach - medzinarodnej konferencii o vztahu umenia a verejnosti nazvanej pARTicipation, burze divadelnych informacii, zaverecnej diskusii o festivale. Pre vsetkych zaujemcov su urcene besedy so subormi po predstaveniach. Ozdobou festivalu bude uz tradicne odovzdavanie cien DOSKY ´98.

Festival sa tento rok nesie v znameni slobodnej komunikacie. Komunikovat budeme v mnohych jazykoch Europy, ale aj prostrednictvom pohybu, hudby, obrazu. Komunikovat budu domaci s hostami, dospeli s detmi, zdravi s postihnutymi. Preto sme festivalu dali podtitul "ostrov slobodnej komunikacie".

Pozyvame vas na toto podujatie a zaroven vas prosime o prejav solidarity. Pripojte sa k mnohym renomovanym zahranicnym fondom a instituciam, ktore uz vyjadrili svoju doveru najvacsiemu slovenskemu divadelnemu festivalu tym, ze mu poskytli dotaciu na cast nakladov. Podporte usilie mesta Nitry, Literarneho fondu a niekolkych sukromnych podnikov - jedinych prispievatelov na uzemi nasho statu. Verime, ze sa na Slovensku najde tisic obcanov, ktorym zalezi na dobrom mene Slovenska vo svete. Lebo medzinarodny festival Divadelna Nitra mu ho nepochybne robi.

Prvych desiatich z vas caka pozvanka na DOSKY ´98 a predstavenie prveho dna festivalu francuzskeho suboru Anomalie - Krik chameleona. Dalsi dvadsiati dostanu po dve vstupenky na toto predstavenie a propagacne predmety festivalu. Sedemdesiati do prvej stovky dostanu moznost navstivit ine predstavenia festivalu. Prirodzene, ak nam poslete i svoju adresu. Vsetci budu uvedeni na propagacnych materialoch a pripoja sa tak k obcanom z akcie 1000x1000 v roku 1997. Dakujeme vam za porozumenie a ochotu pomoct jednemu z ostrovov slobodnej komunkacie u nas. Nas ucet: Ludova banka Nitra 4 220 036 409/3100.

Za Asociaciu Divadelna Nitra

Darina Karova

Rozpis pohotovostnych lekarenskych sluzieb v Brezne na september

Lekaren Slovakia, Nam. gen. M. R. Stefanika 8

Pondelok: 14.

Utorok: 1., 8., 22.

Sobota: 5., 19.

Lekaren Vitamin, Nam. gen. M. R. Stefanika 7

Pondelok:7., 21., 28.

Sobota: 12.

Lekaren Medikament, Kuzmanyho 1

Piatok: 4., 18.

Sobota: 26.

Lekaren Pri nemocnici spol. s r.o., Banisko 1

Utorok: 15., 29.

Streda: 2., 9., 16., 23., 30.

Stvrtok: 3., 10., 17., 24.

Piatok: 11., 25.

Nedela: 6., 13., 20., 27.

Nocne lekarenske pohotovostne sluzby v dobe od 22.00 do 7.00 h na vydaj liekov na recepty z LSPP zabezpeci lekaren Pri nemocnici spol. s r.o. po vyzvani lekarom z LSPP.

Povinnostou kazdej lekarne je vyvesit rozpis svojich pohotovostnych sluzieb na viditelnom mieste.

JUDr. Katarina Donovalova, veduca odboru VVS


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT