2. SEPTEMBER 1998 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Program kin od 1. do 9. septembra

Kino Fabova hola Polomka

5.sobota - L.A. - Utajene skutocnosti (USA,MP/12,20.00) - Film je perfektnou akcnou snimkou plnou napatia a vynikajucich scen, neuprosnych stretnuti policajneho gangu so "spravnymi" predstavitelmi zakona.

Kino Panorama Podbrezova

1.utorok - VELKE NADEJE (USA,MP/12,19.00) - Volne spracovanie romanu Charlesa Dickensa je pribehom prerodu chlapca na muza ovplyvneho troma osobami, ktore navzdy zmenia jeho zivot.

5.sobota - HERKULES (USA,MP,16.30 a 19.00) - Film studia Walta Disneyho. Animovany pribeh silaka Herkula inspirovany starymi greckymi bajami. Slovensky dabing.

6.nedela - CASPER (USA,16.30) - Kto by sa bal duchov? Komedia, dabing.

Kino Trangoska Valaska

8.utorok - SAKAL (USA,MP/12,18.00) - Dramaticky kriminalny pribeh, ktory sleduje najtazsi pripad v dlhorocnej kariere zastupcu riaditela FBI (Sidney Poitier). Jeho protivnikom je nelutostny zlocinec perfektne ovladajuci svoje remeslo (Bruce Willis). Film je volnou adaptaciou slavneho filmu z roku 1973.

Kino Mostar Brezno

5.sobota, 6.nedela o 19.30 - PES LUMP (MP/12) - Dva tyzdne pred opatovnymi volbami je prezident obvineny z neprijemneho skandalu. Na jeho ochranu najmu politickeho konzultanta nazyvaneho "dezinformacny kuzelnik" a hollywoodskeho producenta. Ak sa tito dvaja daju dohromady, prinutia vas uverit comukolvek.

Filmovy klub

8.utorok o 19.30 - BOJ O OHEN - Dobrodruzny pribeh o strastiplnej ceste trojice pravekych lovcov za stratenym zdrojom zivota, bez ktoreho by ich kmen zahynul - ohnom. Ich putovanie sa stava aj cestou za poludstenim, na ktorej postupne zacinaju chapat a citit lasku, priatelstvo smiech, ci smutok.

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do svojich priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika 13, kde bude 3. septembra spristupnena vystava farebnych fotografii banskobystrickeho fotografa Karola Demutha pod nazvom V zrkadle vody,

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Horehronie v kroji o historii, vyvoji a sucasnych podobach tradicneho ludoveho odevu.

Spolocnost Wang Global a agentura Comaco, reklamni a medialni partneri vas pozyvaju na medzinarodny tenisovy turnaj dvojhier popularnych osobnosti WANG GLOBAL Cup Ž98, ktory sa uskutocni v sobotu 5. septembra v tenisovom areali SK Kovo Special (mestsky park) v Banskej Bystrici. Ucast prislubili Ivan Vojtek, Allan Mikusek, Branislav Janos, Jan Mistrik, Daniel Junas, Jozef Coller, Ovan Lelement, JUDr. Anton Hencovsky, Svetozar Okrucky, Ibrahim Maiga,... Sucastou akcie je aj dalsi zabavno-spolocensky program, napr. vystupenia popularnych spevakov , hercov, ich autogramiady, vystava exkluzivnych bicyklov zn. Merida, ochutnavka slovenskych a zahranicnych delikates.

Novinky vo videopozicovni ALEX

Brezno CSA 13, tel: 6111030

 

G. I. JANE

Akcny, USA 1997, 130 min.

Rezia: Ridley Scott

Hraju: Demi Moore, Viggo Mortensen

Jordan OŽNeilova je sebavedoma namorna dostojnicka, ktora ma zaujem o postup v armade a snahu vybudovat si v nej karieriu. Ked ju povolaju na narocne testy, prijme tuto vyzvu ako svoju osobnu ulohu.

Z dalsej ponuky:

SAKAL - thriller, USA 1997, 124 min.

hraju: Bruce Willis, Richard Gere

AKTY X 12 - thriller, USA 1998, 90 min.

hraju: David Duchovny, Gillian Anderson

VOTRELEC VZKRIESENIE - sci-fi, USA 1997, 108 min.

hraju: Sigourney Weaver, Winona Ryder

KRVAVY TIEN - akcny, USA 1998, 95 min.

hraju: Michael Pare, Caroline Neron

 

Mestske kulturne stredisko v Brezne otvara v septembri tieto kurzy:

Jazykove:

Jazyk anglicky I. rocnik

Jazyk anglicky II. rocnik

Jazyk anglicky - konverzacia

Jazyk nemecky I. rocnik

Jazyk nemecky II. rocnik

Jazyk nemecky - konverzacia

Jazyk francuzsky I. rocnik

Jazyk francuzsky II.rocnik

Kurzovne 800 Sk

Odborne:

Technika administrativy (strojopis), kurzovne 700 Sk

Kurz spolocenskeho tanca a vychovy, kurzovne 500 Sk

(pre zaciatocnikov a pokrocilych)

Kurz relaxacnych cviceni s prvkami kalanetiky, kurzovne 150 Sk

Informacie ziskate v MsKS. Prihlasit sa mozete denne od 7.30 do 15.30 hodiny, osobne i telefonicky na c. t. 632189.

KONKURZY do detskych kolektivov ZUC

DETSKY FOLKLORNY SUBOR Stastne detstvo

- vo stvrtok 10. semptembra o 15. hodine v budove MsKS v Brezne, Namestie gen. M. R. Stefanika 2 (vedla mestskeho uradu)

DETSKE DIVADELNE STUDIO

- v stredu 9. septembra o 15. hodine v budove MskS, Namestie gen. M. R. Stefanika 2

DETSKY SPEVACKY SUBOR Slniecko

- v pondelok 7. a 14. septembra od 16. do 17.15 hodiny v budove Mestskeho domu kultury, Svermova 7, Brezno (na 1. poschodi)

POZOR! Na konkurzy sa neprihlasuje a nezapisuje - iba v uvedeny den!


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT