Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 6 CISLO 36 9. SEPTEMBER 1998 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...


Vazeni sportovi priatelia,

organizacny vybor Biatlon Osrblie si vas tymto dovoluje pozdravit a sucasne pozvat na

3. Majstrovstva sveta v letnom biatlone,

ktore sa uskutocnia 16. az 20. septembra v Brezne a Osrbli.

Po majstrovstvach sveta v biatlone 1997, ktore sa uskutocnili v biatlonovom areali su Majstrovstva sveta v letnom biatlone dalsou moznostou prezentovat areal v Osrbli, mesto Brezno i cely nas region Horehronia, schopnosti organizatorov i krasy Slovenska medzi biatlonistami celeho sveta.

Sutazne discipliny Majstrovstiev sveta v letnom biatlone zacinaju 18. septembra, t. j. piatok o 10. hodine sprintom muzov, pokracuju od 13. hodiny sprintom zien. Sobota bude patrit stihacim pretekom od 10. hodiny muzom a od 13. hodiny zenam. V zaverecny den MS v letnom biatlone startuju o 10. hodine stafety muzov, od 13. hodiny stafety zien. Pocas pretekov je o obcerstvenie a kulturny program postarane.

Otvaraci ceremonial MS v letnom biatlone sa uskutocni 17. septembra o 18. hodine na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne, ocakava sa prichod znamych osobnosti sportoveho, politickeho i spolocenskeho zivota, uvidite nastup vyse dvesto pretekarov zatial z dvadsatjeden krajin sveta, v programe vystupia nielen domace subory a skupiny, ale i hudobna formacia Exil. Vyhlasovanie vysledkov sa uskutocni opat na breznianskom namesti 19. septembra o 18. hodine, kde programovym lakadlom moze byt vystupenie popularnej spevacky Ingoly. Zaverecne vyhlasovanie vysledkov sa uskutocni o 14. hodine v nedelu 20. septembra v biatlonovom areali v Osrbli.

Slovenski pretekari rataju s podporou domaceho publika, preto vas uz dnes pozyvame na vsetky sportove i spolocenske podujatia Majstrovstiev sveta v letnom biatlone Brezno - Osrblie ´98.

Organizacny vybor , Biatlon - Osrblie


h9836a.gif (81334 bytes)

V den Ustavy Slovenskej republiky Miestny odbor Matice slovenskej v Brezne zorganizoval pri lipke slovenskej statnosti na breznianskom namesti spomienkove stretnutie pri prilezitosti 6. vyrocia prijatia slovenskej ustavy. Ucastnici k lipke polozili kyticu kvetov. K obcanom sa prihovoril primator mesta Ing. Vladimir Fasko a poslanci Narodnej rady SR. Podujatie sprijemnila Kristina Kovacikova hrou na harmonike a spevom.

Snimka: Peter Bercik




h9836b.gif (73375 bytes)

V dvadsiatich piatich zakladnych skolach, z toho v siedmich malotriednych, si v Breznianskom okrese do skolskych lavic zasadlo aj devatstotridsatsest prvacikov.


Z VIII. rocnika RALYY SNP v Nemeckej

Pacila sa mi prekrasna horehronska priroda

V dnoch od 28. augusta do 1. septembra sa pri prilezitosti 54. vyrocia SNP konal v Nemeckej VIII. rocnik RALLY SNP. Toto podujatie je vrcholnou akciou poriadanou Slovenskym camping a caravaning klubom v spolupraci s Narodnym autumotoklubom Slovenskej republiky. Uz stvrty rok sa konal v zariadeni obce Nemecka na Dielnickach pri Hrone. Viacej o akcii nam porozpraval starosta Nemeckej Ing. Jan Turcan:

- Tohtorocneho RALLY SNP sa zucastnila takmer dvojstovka karavanistov zo Slovenska, Ceskej republiky, Polska a Holandska. Usporiadatelia podujatia na cele s prezidentom banskobystrickeho karavaning klubu Dr. Janom Caklosom pripravili ucastnikom bohaty sportovy a kulturny program. Vitazmi volejbaloveho turnaja sa stali uz po stvrtykrat za sebou clenovia klubu z Nemeckej.

V kulturnom programe vystupil folklorny subor z Nemeckej s pasmom piesni a tancov z Horehronia. Ucastnici RALLY SNP navstivili Pamatnik SNP v Banskej Bystrici a spolu s obcanmi Nemeckej a Raztoky polozili kytice ku Pamatniku umucenych v Nemeckej.

Podujatie malo priaznivy ohlas u vsetkych zucastnenych. Pacila sa im prekrasna priroda Horehronia, mesta Brezno a Banska Bystrica, ale aj starostlivost prevadzkovatela zariadenia Dielnicky Iva Kindernaya. Dohodli sa ze, aj nasledujuci rocnik RALLY SNP sa bude opat konat v Nemeckej.



Vykradli Country saloon

Pred dvoma mesiacmi otvoreny Country saloon na CSA v Brezne si vytypoval neznamy zlodej, aby sa v noci z 1. na 2. septembra vlamal do jeho priestorov. Ukradol 26 litrov alkoholu, 76 krabiciek cigariet, hifi vezu zn. Philips, cim firme Fabak spol. s r.o. Bratislava sposobil skodu za 32 060 korun.

(vch)


Vyuzil nepozornost majitela

Tretieho septembra medzi 11. a 12. hodinou v predajni Domu potravin na Namesti gen. M. R. Stefanika vyuzil 34-rocny M. A., ktory ma trvaly pobyt v Prahe, ale je obcanom Slovenskej republiky, nepozornost majitela predajne M. 0. z Brezna a z jeho kancelarie ukradol volne polozenu penaznu hotovost vo vyske 72 750 korun. Okradnuty majitel vo dvore Zakladnej skoly na Skolskej ulici v Brezne chytil zlodeja a privolal hliadku z Obvodneho oddelnia PZ v Brezne, ktora ho zadrzala. Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne vzniesol obvinenie na netrestaneho a nezamestnaneho M. A. pre trestny cin kradeze podla paragrafu 247 ods. 1, 2 Trestneho zakona.

(mv)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT