9. SEPTEMBER 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Volejbalovy turnaj

Pri prilezitosti 54. vyrocia SNP usporiadala Miestna organizacia Matice slovenskej v Zavadke nad Hronom v spolupraci s obecnym uradom v posledny augustovy vikend 2. rocnik turnaja vo volejbale o Putovny pohar MO MS.

Na tenisovych kurtoch v Zavadke nad Hronom si svoje sily zmerali muzstva z Lopeja, Helpy, Pohorelej a domaci seniori a juniori. Prve miesto na sieti si vybojovali hostia z Lopeja, na druhom mieste skoncili clenovia volejbaloveho spolku GAD Pohorela a na peknom tretom sa umiestnili seniori zo Zavadky nad Hronom. Za najuzitocnejsieho hraca vyhlasili Jana Boselu z Helpy. Ceny kapitanom odovzdala presednicka MO MS Jana Hruskova a starosta obce Jozef Sulej.

Ucastnici turnaja si vyrocie Slovenskeho narodneho povstania pripomenuli spolu s clenmi Slovenskeho zvazu protifasistickych bojovnikov pietnou spomienkou, polozenim vencov k pomniku SNP.

Juraj Orolin

Den spomienky na Velkom Boku

V den 54. vyrocia SNP sme my clenovia Socialnodemokratickej strany Slovenska vystupili z Polomky na Velky Bok, aby sme si tradicne polozenim kytice k pamatniku a vystupom uctili pamiatku hrdinov SNP v boji proti fasizmu, za slobodu a demokraciu. Pri pamatnej chatke pod hrebenom Nizkych Tatier sme sa stretli s clenmi PZ z Polomky, ktori dostojne upravili miesto, kde bola 26. decembra 1944 zajata anglo-americka misia, pre prichod oficialnej americkej a slovenskej delegacie. Po polozeni kvetov a oficialnej casti sa medzi ucastnikmi, kde bol americky vojensky atase, veterani vojny, byvali americki piloti ich manzelky a pribuzni padlych rozprudila ziva diskusia. Nebolo citit rozdiely medzi Americanmi a Slovakmi ani medzi starsimi a mladsimi. Vznikli priatelstva alebo ich zarodky, ktore su zakladom poznania a porozumenia medzi ludmi a vzajomne medzi narodmi.

Tesime sa, ze na buduci rok si opat na rovnakom mieste a v rovnakom case uctime pamiatku dni, ktore nam v dobe najtazsej priniesli slobodu.

Ing. Emil Gröne

Pozvanka

SAZP, COPK, Sprava Chranenej krajinnej oblasti - biosferickej rezervacie Polana vo Zvolene vas pozyva na otvorenie a prvy prechod naucneho chodnika Kyslinky - Zadna Polana - Kyslinky v utorok 22. septembra o 9.30 hodine v Kyslinkach. Naucny chodnik ma dlzku 16 km, je mozne absolvovat tiez alternativnu skratenu trasu v dlzke 8,5 km. Cast trasy bude zrychlena autobusmi. Nastup na naucny chodnik je v blizkosti Lesnej spravy Kyslinky priblizne 9 km od obce Hrochot, okr. Banska Bystrica. Asfaltova cesta od Hrochote je verejnosti pristupna. Pre ucastnikov, ktori nemaju moznost prist vlastnymi autami zabezpecime dopravu do Zvolena, Detvy a Banskej Bystrice podla poziadaviek na prihlaske. Zabezpeceny bude tiez odvoz spat. Odchod autobusov bude o 8.30 hodine z tychto stanovist: Zvolen - parkovisko Technickej univerzity (nad autobusovou stanicou), Detva - pred hotelom Siron, Banska Bystrica - pred Slovenkou. Odporucame terenne oblecenie a obuv. Prihlasku prosime zaslat do 10. septembra na adresu: Sprava CHKO - BR Polana, J. M. Hurbana 20, 960 01 Zvolen, tel.: 0855/5334834, 5333657, fax: 0855/5333657, E-mail: polanaabb.sanet.sk. Na tejto adrese vam poskytneme aj dalsie informacie.

Uspech v triatlone

V sobotu 29. augusta sa v Kovacovej konali majstrovstva Slovenska ziakov v triatlone. Na zaklade pozvania od reprezentacneho trenera triatlonu, ktore plavci PK SUNIK Flipper Brezno dostali na letnom sustredeni, skolske sportove stredisko ZS Mazornikovo zorganizovalo vypravu breznianskych ziakov na sutaz v triatlone. Vysledky, ktore dosiahli nasi pretekari, prekvapili hlavne trenerov z Popradu, Kosic, Banskej Bystrice, kde maju specialnu pripravu ziakov v triatlone. Ziskom dvoch striebornych a jednej brondzovej medaily bez specialnej pripravy zamiesali poradie: 2. Ivana Marekova, 2. Peter Slivka, 3. Eva Bukovcova, 4. Monika Jencova, 5. Martina Mikloskova, 9. Matej Babiak, 9. Zuzana Rohacova, 11. Filip Domovec.

Nasi mladi sportovci sa zucastnili na takomto podujati prvy raz. Chybala skusenost a nebola nudza aj o komicke situacie. Ci to bolo zle oboplavanie bojky v plaveckej discipline, alebo v behu, kde pri obcerstveni poharikom vody - poharik ostal v ruke lebo v parku, kde sa behalo, nebol nablizku kos na odpadky. Je potesitelne, ze o preteky mali zaujem aj rodicia deti, ktori spolupracovali s trenermi priamo pri pretekoch. Dalej treba podakovat firme Ramex a ISU sport, ktori zabezpecili dopravu.

Michal Miklovic

Biatlonisti pokracuju v rozbehnutej letnej sezone

Pod zastitou SZB 28. - 30. augusta prebehlo uz III. kolo Slovenskeho pohara v letnom biatlone. Uspesne sa v nom predstavili aj mladi zverenci trenera Jaroslava Kamenskeho zo SSSM Brezno. V kategorii 12 - 13 r. Ivana Sulejova obsadila 3. miesto rychlostne preteky, 2. miesto stihacie preteky, Dagmar Mondlova 4. miesto rychlostne preteky, 3. miesto stihacie preteky, Eliska Svikruhova 20. miesto rychlostne preteky, 19. miesto stihacie preteky, kat. ziacky 14 - 15 r. Zuzana Megerssova 9. miesto rychlostne preteky, 9. miesto stihacie preteky, kat. ziaci 12 - 13 r. Tomas Sanitra 4. miesto rychlostne preteky, 4. miesto stihacie preteky.

Sucasne so Slovenskym poharom prebiehali aj suboje o posledne body do hodnotenia Europskeho pohara, kde v kategorii muzi 21 - 35 r. Robert Piater obsadil 7. miesto v rychlostnych pretekoch a pekne 7. miesto udrzal aj v stihacich pretekoch.

Tento vikend si mladi biatlonisti sili zmerali na velkej cene Vyhien, kde sa im darilo podobne ako na predchadzajucich podujatiach. V kat. ziacky 10 - 12 r. Eliska Svikruhova 6. miesto, kat. ziacky 13 - 15 r. Dagmar Mondlova 5. miesto, Katarina Kamenska 13. miesto, Zuzana Megerssova 11. miesto, kat. ziaci 13 - 15 r. Tomas Sanitra 12. miesto, kat. juniori 16 - 20 r. Jozef Kubasko 14. miesto, kat. muzi 21 r. a starsi Robert Piater 3. miesto. Stafety: Svikruhova, Groncova 3. miesto, Mondlova, Sulejova 3. miesto, Megerssova, Leitnerova 4. miesto, Sanitra, Vozar 1. miesto.

(ij)

I. Slovenska liga v malom futbale

V sobotu 29. augusta odstartoval novy rocnik I. slovenskej ligy v malom futbale. Nase muzstvo cestovalo uz pod novym nazvom na palubovke Masomaxu Rumsan Trencin, kde si remizou 4:4 priviezlo cenny bod. Zmena nazvu vyplynula zo zmeny sponzora, ktorym sa stala T. J. SPORT Zeleziarne Podbrezova a.s. Telovychovna jednota SPORT - Zeleziarne Podbrezova a.s. - FC Rumsan Masomax Trencin Nitra 4:4 (1:1), goly za hosti: Vaclavik, Klesken 2, Husenica, ZK: Makusa, Smola.

 

O tyzden sa hralo uz II. kolo, kde nasi hraci hostili futbalistov z Trencina. Telovychovna jednota SPORT - Zeleziarne Podbrezova a.s. - Stival Santus Trencin 4:4 (3:1). Domaci sa uz v 7. minute ujali vedenia po peknom lobe Botosa. Hostia v 22. minute vyrovnali. O dve minuty na to sa ujali vedenia domaci po peknej strele Husenicu a do polcasu este zvysil Vaclavik na 3:1. Do druheho polcasu nastupili domaci s odhodlanim dotiahnut zapas do vitazneho konca. No boli to prave hostia, ktori za styri minuty po chybach v obrane vyrovnali na 3:3 a zacinalo sa odznova. Po nepremenenych prilezitostiach na obidvoch stranach sa nakoniec domaci dockali a v 43. minute zvysil na 4:3 Cibula po peknej akcii celeho muzstva. Domaci sa vitazstva aj tak nedockali, lebo styri minuty pred koncom hostia vyrovnali. Zostava domacich: Müller, Husenica - kapitan, Vaclavik, Smola, Botos, Cibula, Klesken, Caban, Makusa, ZK: Caban, Klesken.

Ivan Zajak


Kam za futbalom

ll. liga 7. kolo

12. septembra o 15.30

Podbrezova - Nove Zamky

III. liga 7. kolo

13. septembra o 15.30

Dubova - Rudina (Laucek - Halaj, Klacko - Hrmo)

IV. liga sk. Juh 7. kolo

13. septembra o 15.30

Brezno - Kremnica (Ligac - Maga, Capko - Holacik)

V. liga sk. C 7. kolo

13. septembra o 15.30

Brusno - Predajna (Kmosko - Stefak, Ronec - Prochadzka), Sasova - C. Balog (Potocsni - Hives, Sabo - Melichercik), Lovcica - Valaska (Kucharsky - J. Filkus, Oruzinsky - Perasin)

I. trieda 7. kolo

13. septembra o 15.30

Sl. Lupca - Myto (Kastiel - Parso, Dian - Turna), P. C. Balog - Helpa (Melcer - Krupa, Caban - Mojzis), Osrblie - Bravacovo (Stulajter - Citara, Turna - Krahulec)

II. trieda 5. kolo

13. septembra o 15.30

Tajov - Nemecka (Vrbovsky - Vanik, Teliar - Kolenicka), Jasenie - Hronec (Sico - Soucek), Malachov - D. Lehota (Zeman - Repisky st. - Repisky ml.)

III. trieda sk. B 5. kolo

13. septembra o 15.30

Pohorela - Michalova (12.9. Turna - Stulajter), Benus - Telgart (Milan Mojzis - Kvoriak), Polomka - H. Lehota (12.9. Kvoriak - Nather), P. Polhora - Zavadka (Nather - Chriastel)

III. liga dorast 7. kolo

13. septembra o 13.00

Brezno - N. Bana (Maga - Capko, Sitarcik ml. - Holacik)

IV. liga dorast sk. Juh 7. kolo

13. septembra o 13.00

Dubova - Dudince (Halaj - Klacko - Hrmo)

V. liga dorast sk. C 7. kolo

13. septembra o 13.00

Sl. Lupca - C. Balog (Parso - Dian)

II. liga SZ a MD sk. D 7. kolo

12. septembra o 10.00 a 12.00

Brezno - Radvan B (Cunderlik - Turna, Ridzon)

III. liga SZ a MD sk. Stred 5. kolo

12. septembra o 10.00 a 12.00

C. Balog - Martin B (M. Krahulec - Braucok), Dubova - Podlavice (Kadlec - Kralka), Podbrezova - Ruzomberok B (Parso - Svrcina),

IV. liga ziaci sk. C 5. kolo

13. septembra o 10.00

Brezno B - Detva (Sitarcik ml.)

I. trieda dorast sk. B 5. kolo

13. septembra o 13.00

Helpa - Hronec (10.00 Soucek - Pavliak), Brusno - Zavadka (18.9. Kadlec - Zeman)

I. trieda ziaci sk. B 7. kolo

13. septembra o 10.00

Polomka - Benus (13.45 Nather), Myto - P. Polhora (Balaz), Osrblie - Helpa (Caban), Pohorela - Bravacovo (Kvoriak)

MZ 5. kolo

12. septembra o 10.00

Podbrezova - Dukla B. B. (13.45 Balaz), Dubova - Brezno A (Suchy), Brusno - P. C. Balog (Sico), Kremnicka - Brezno B (13.9. Teliar)

Pripravka sk. B 2. turnaj

12. septembra o 9.30

na ihrisku v Dubovej (Kotran, Suchy)

Pripravka sk. C 2. turnaj

12. septembra o 9.30

na ihrisku P. C. Balog (Sitarcik st., Sitarcik ml.)

 

SIPKARSKA LIGA

V uplynulom tyzdni sa odohrali dve kola ligy jednotlivcov muzov a zien, cize 26., 27. kolo muzov a 15., 16. kolo zien. Dna 31. augusta v priestoroch Dart clubu za ucasti 10 zien zvitazila Marika Medvedova pred Martinou Troligovou a Katarinou Medvedovou. U muzov sa presadil hrac zo Zvolena Peter Martin, ktory vo finale porazil Jozefa Tschampu. Treti skoncil Peter Turon, 4. Jan Barat, 5. - 6. Rasim Cupar a Laco Kiss. V piatok 4. augusta medzi zenami ako uz tradicne, zvitazila Marika Medvedova pred Majou Longauerovou a Miriam Fararikovou. Za ucasti 52 muzov sa najviac darilo Petrovi Martinovi zo Zvolena, druhy skoncil Ducan Striez z Banskej Bystrice. Tretie miesto obsadil Laco Baliak, 4. Miro Dolinsky, 5. - 6. Zdeno Pampurik ml. a Robo Mozer. V celkovom poradi nadalej vedie Michal Tajbos 1920 b., Rasim Cupar je o 10 b. druhy, z 1910 b. na tretie miesto sa prepracoval Robo Mozer 1790 b. Dna 5. augusta sa v priestoroch Rebeca club v Roznave odohral turnaj za ucasti hracov z Brezna, Revucej, Roznavy. Najviac sa darilo Petrovi Turonovi z Brezna a u zien Martine Troligovej, ktori vyhrali. V dnoch 5. - 6. septembra v Budapesti usporiadali Europsky pohar, kde sa zucastnilo sest hracov z 1. DC Brezno. Najuspesnejsim hracom z Brezna medzi muzmi za konkurencie muzov z Rakuska, Madarska, Nemecka, Svajciarska, Ciech a Talianska bol Marian Fararik na 25. mieste zo 141 zucastnenych. Medzi zenami v konkurencii 39 hracok sa z nasich najviac darilo Miriam Fararikovej, ktora skoncila na 13. mieste. V Budapesti sa hrali aj dvojice, kde Siman - Fararik v konkurencii 72 dvojic skoncili na 15. mieste. V hre Cricket v konkurencii 54 hracov prezident 1. DC Brezno Marian Botka skoncil na 17. mieste. Ako z uvedenych vysledkov vidno, nasi hraci dosahuju uz Europsku uroven a neumiestnuju sa zle.

28. kolo ligy muzov a 17. kolo ligy zien sa uskutocni 11. septembra o 18. hodine v Dart clube v Brezne.

(lh)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT