9. SEPTEMBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Breznianski policajti 27. augusta vypatrali viacnasobneho 34-rocneho zlodeja. "Podpisal sa" pod devat trestnych cinov kradezi vlamanim, ktorych sa dopustil v case od 3. aprila do 23. augusta a sposobil skody dovedna za 132 618 korun. Z 3. na 4. aprila sa vlamal do predajne potravin Rotoz v Ciernom Balogu - Dobroci. Skodu vycislili na 10 098 korun. Z 12. na 13. aprila si zobral na musku predajnu potravin Mini v Ciernom Balogu - Krame, kde sposobil 16 436-korunovu skodu. Dalsiu predajnu potravin Mix v Ciernom Balogu pripravil o 47 000 korun, ktoru navstivil bez zaplatenia v noci z 27. na 28. maja. V priebehu juna sa trikrat vlamal do Zakladnej skoly v Ciernom Balogu - Janosovke a celkova suma skod predstavovala ciastku 34 210 korun. Predajnu potravin Spotrebneho druzstva Brezno v Ciernom Balogu - Komove pripravil z 31. juna na 1. jula o 12 700 korun. Dalsiu vlamacku zaznamenali z 3. na 4. augusta v pohostinstve v Pohronskej Polhore, kde zapricinil skodu za 6164 korun. Osudny lup vykonal z 22. na 23. augusta do bufetu firmy Nova na SLN v Brezne, kde sposobil skodu za 6000 korun.

...

Medzi vyriesene pripady zaradili breznianski policajti aj ten, ktory sa stal medzi 7. a 10. augustom v mieste Kabatova v katastralnom uzemi Brezna. Zistili, ze dvadsatdevatrocny M. M. z Cierneho Balogu a dvadsatdvarocny H. M. zo Starej Halice (okr. Lucenec) ukradli 36 kubickych metrov ihlicnatej gulatiny a Lesom mesta Brezna sposobili skodu 80 800 korun.

...

Volne pasuci sa kon 29. augusta desat minut pred patnastou hodinou vbehol na hlavnu cestu vo Valkovni. Zboku narazil do odstaveneho osobneho auta zn. Fiat Tipo, za volantom ktoreho sedel vodic L. K. z Telgartu. Z posadky auta nik nebol zraneny a kon tiez obisiel bez ujmy na zdravi. Na vozidle vznikla desattisicova skoda.

...

Z parkoviska na Ulici MPCL v Brezne zmizla v noci z 31. augusta na 1. septembra biela Skoda 130 L ev. c. BR-874 AB.

Majitela I. P. z Brezna neznamy pachatel pripravil tymto cinom o 70 000 korun. Po vozidle a pachatelovi vyhlasili patranie.

...

V nedelu 30. augusta popoludni v Telgarte na krizovatke cesty I/66 a miestnej komunikacie doslo k dopravnej nehode. Devatrocny cyklista R. P. z Telgartu pri vchadzani na hlavnu cestu nedal prednost v jazde osobnemu motorovemu vozidlu zn. VW Passat, ktore viedol J. H. zo Skalice. Cyklista utrpel lahke zranenia s dobou liecenia do siedmich dni a na aute je skoda asi 10 000 korun.

...

Desat minut pred pol tretou popoludni posledny augustovy den na krizovatke ciest I/66, odbocka na Stiavnicku, vodic osobneho motoroveho vozidla ev. c. BBI 65 97 B. S. z Valaskej presiel do protismeru, kde zachytil oprotiiduce osobne auto ev. c. BBH 76 09, ktore viedla E. B. z Brezna. Nik nebol zraneny a na aute B. S. je skoda asi 3000 korun, na druhom aute asi 5000 korun. Vodic B. S. sa odmietol podrobit dychovej skuske, preto mu policajti zadrzali vodicsky preukaz. To mu vsak nezabranilo pokracovat v piratskej jazde. O necelu hodinu na to v Podbrezovej pri Italy bare narazil do zaparkovaneho osobneho auta ev. c. BBA 69 90, ktore tu odstavil L. S. z Podbrezovej. Vodic B. S. z miesta nehody usiel a jeho vozidlo, ktore utrpelo dalsiu pattisicovu skodu, policajti nasli vo Valaskej.

...

Radiomagnetofon zn. Sony, cierny kozeny kufrik, v ktorom bola peciatka s nazvom Restauracia Bumbaras Polomka, rozne druhy alkoholu a cigariet - to je lup za 10 199 korun, ktory odniesol neznamy zlodej 1. septembra medzi druhou a siedmou hodinou z pohostinstva Peklo v Polomke, ktore patri majitelke E. B. z Polomky. Vypacil aj dva hracie automaty a vykradol drobne mince, cim firmu Barbot Brezno poskodil o asi 4000 korun.

(mv)

Co sa udialo v tyzdni od  27. augusta do 3. septembra

V Brezne na Ulici CSA sa 28. augusta pri odbocovani zrazili Lada a Volkswagen Polo. K zraneniu nedoslo, odniesli si to auta. V sobotu 29. augusta poziarnici vystartovali k dvom planym poplachom. Poziar lesa mal byt v Dolnej Lehote - Krpacove, v Polomke zasa dopravna nehoda. V prvy septembrovy den z nezistenych pricin horel borovicovy les v Prednych Halnoch. Nasledujuci den poskytovali vyskovu pomoc. Vo Valaskej na Sturovej ulici pani nevychadzala z domu a nereagovala na zvonenie susedov. Poziarnici otvorili byt pomocou automobiloveho rebrika cez balkon a zistili, ze majitelka je mrtva. Potom v Pohorelej na Vrchu horelo strnisko po zatve. Ohen uhasili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami.

Po dopravnymi nehodami preplnenom uplynulom tyzdni nasledovalo pre slovakistov pokojnejsie obdobie. Mali jeden vyjazd. Bol k dopravnej nehode do Tisovca, kde sa zrazili Favorit s popradskou SPZ a Skoda Garde s rimavskosobotskou SPZ. Nastastie zrazka skoncila bez zranenia. Vozidla z ciest odtahovali sestkrat. V stredisku zachranneho systemu poskytli vodicom pomoc 20-krat, Zlty anjel vystartoval na cesty 3-krat.

Otras mozgu a odreniny utrpela 29. augusta v Predajnej pani, ktora jazdila na motocykli a zrazila sa s osobnym autom. Po osetreni ju hospitalizovali na oddeleni urazovej chirurgie. Sanitka RZP uskutocnila dvanast vyjazdov. Tri z nich boli k nahlym prihodam srdca a obehu, po dva k mozgovym a inym pripadom, jedenkat zasahovali pri dychacej prihode a uraze. Jedenkrat bola pomoc sanitky zneuzita, jeden pacient zomrel pred prichodom sanitky a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. Islo o dvanastrocneho chlapca, ktory narazil do mura a utrpel zlomeninu lebky. Po CT vysetreni ostal na detskej klinike Rooseveltovej nemocnice v B.Bystrici.

 

Adam Spisiak z Brezna, Jadranka Zemkova z Cierneho Balogu, Denis Krakovsky z Nemeckej, Lubica Kupcova z Brezna, Maros Pallay z Podbrezovej, Laura Stulajterova z Cierneho Balogu, Andrej Gabris z Brezna, Lukas a Katarina Kastielovci z Jarabej, Veronika Rosikova z Brezna, Daniela Drobna z Brezna, Martin Bartos z Cierneho Balogu.

Pavlina Medvedova (67) z Cierneho Balogu, Bernardina Bugajdova (68) z Pohorelej, Miroslav Bartak (48) z Valaskej, MUDr. Eva Prochazkova (54) z Brezna.

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali,

klesli ruky, co pre nas pracovali,

zhasli oci, stichol hlas,

vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 23. augusta uplynul rok plny spomienok na manzela, otca, stareho otca a prastareho otca

h9836m.gif (3576 bytes)Stefana Sitarcika

z Brezna, ktory nas opustil po marnom boji so zakernou chorobou.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S uctou a laskou spominaju manzelka, dcera, vnuci, pravnuk a ostatna rodina.

BARAN

Ste maximalista? Asi budete musiet zlavit z narokov, ale o to vacsie budu sance na realizaciu vasich snov. Skor ako sa rozhodnete v zalezitosti, ktora je pre vas dolezita, poradte sa s priatelmi. Nespekulujte, lebo sa pripravite o slubnu sancu.

BYK

Caka vas neprijemny vystup. Davajte si pozor, aby ste nepovedali nieco, co vam bude neskor prekazat. Stretnete znameho, ktoreho nazory a postoje vam mozu vselico vynahradit. Pritahovat vas budu Vahy, vedomosti ziskate od Blizenca.

BLIZENCI

Asi chcete uniknut pred nejakymi citmi, ale vasa snaha bude marna. Nenahovarajte si, ze je vam ista osoba lahostajna! Ste bez zavazkov? Potom nevahajte ani chvilku. Zadani by sa vsak mali vyhnut dalsim kontaktom. Pozor na stratu korespodencie.

RAK

Cez vikend sa objavia signaly o moznom zlepseni financnej situacie. Asi sa pricinite o to i sami prijatim ponuky vedlajsieho pracovneho pomeru alebo sikovnou investiciou. Mozete pokusat stastie aj v uplne novych oblastiach.

LEV

Poriadne vas nazlosti niecia neserioznost a lahostajnost. Nenechajte si to len pre seba! Asi vyvolate konflikty, ale vam bude i napriek tomu lahsie. Zrejme vam hrozi odlucenie od milovanej osoby a zapricinia to pracovne ulohy.

PANNA

Vase nazory a vystupenie vam upevnia autoritu, ale zaroven vyvolate u niektorych znamych podozrenie, ze sledujete aj postranne ciele. V lubostnych zalezitostiach dajte prednost rozumu pred romantickymi citmi, ktore nikam nepovedu.

VAHY

Na pracovisku sa bude niekto chvalit pracou, ktoru ste urobili vy. Davajte si dobry pozor a nenechajte sa oklamat. Nepracujte dlho do noci, lebo ponocovanie by vas rychlo vyradilo z cinnosti. Vikend bude fantasticky a nezabudnutelny.

SKORPION

Do niecoho ste investovali? V tomto tyzdni by sa vam to malo vratit. Pri rokovani s Vodnarom si vsak vsetko nechajte dopredu potvrdit. Flirt s nahodne pozvanou osobou sa rychlo moze zmenit na trvaly a hlboky vztah. Blizky priatel vas moze oklamat.

STRELEC

Asi sliapete po stasti a nevyuzivate schopnosti tam, kde by to bolo mozne. Napriek tomu budete mat uspech a vasa financna situacia sa este o nieco zlepsi. Vo vasej blizkosti sa objavi prijemna osoba opacneho pohlavia, ktora vam sprijemni volne chvile.

KOZOROZEC

Situacia sa obrati vo vas prospech, musite byt vsak rozhodnejsi. Vyuzite najma schopnost vcitit sa do myslenia inych ludi. Ked budete vediet na com ste, musite zacat rychlo konat. Kolegovia vas budu provokovat, ale vy sa nedajte!

VODNAR

Najblizsie obdobie bude narocne a odcerpa vam sily. Nepustajte sa do novych uloh a ani sa nevydavajte na ziadne cesty. Nedoverujte bezhlavo, ale vsetko si preverte a skontrolujte. Vyhnete sa tak neprijemnemu sklamaniu a financnym stratam.

RYBY

Caka vas vela novych starosti a pohyb z miesta na miesto. Davajte si pozor na zdravie a neporusujte zasady, ktore vam sprijemnuju zivot. Opacne pohlavie radsej na nejaky cas vynechajte zo svojho zivota. Rozculi vas niekto z najblizsej rodiny.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT