9. DECEMBER 1998 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

HK Brezno informuje

Pred cestou na stredajsi zapas II. ligy muzov do Povazskej Bystrice a sobotnajsim domacim stretnutim s Detvou (12. decembra o 17. h) mali uplynuli vikend breznianski muzi volno.

V ostatnych sutaziach hostili breznianskych zastupcov superi.

SK SOKOL Telgart - HK MSK VTJ Brezno B 5:9 (1:2, 1:3, 3:4), goly: Miroslav Lunter 2, Bodnarik, Milcik, Milan Lunter - Duris 5, Jergus 2, Balcar, Krupcik .

V Stredoslovenskej divizii seniorov, na starte ktorej boli styri celky, pribudol dalsi super. Dodatocne sa prihlasili hokejisti Rimavskej Soboty B. Protihracom Brezna bol v sobotu iny ucastnik tejto sutaze - Telgart. Kedze vsak toto muzstvo nema trvale domovske hokejove ihrisko, stretnutie sa uskutocnilo na zimnom stadione v Revucej.

Rozpacity vykon breznianskych mladych hracov vylepsili svojou streleckou efektivitou posily z A-muzstva, ktore vsietili, az na jeden, vsetky ostatne goly a vniesli do suboja uspokojenie v podobe ziskania prvych bodov v Stredoslovenskej sutazi seniorov. V zostave Telgartu chybali pre chorobu viaceri hraci a tak muzstvo, ktore nastupilo, potesilo svojich priaznivcov vykonom aj napriek dosiahnutemu vysledku.

Starsi a mladsi ziaci cestovali za svojimi supermi do Lucenca.

II. liga starsich ziakov
HC Naftex Lucenec - HK MSK VTJ Brezno 13:6 (5:2, 6:2, 2:2)

Az po piatich inkasovanych goloch v prvej tretine a takmer dvojminutovom oslabeni o dvoch hracov sa podarilo v rozpati jednej minuty strelit breznianskym hokejistom dva goly a uchovat si nadej do dalsej casti zapasu. Druha tretina vsak mala podobny priebeh ako prva, a tak vyrovnana zaverecna tretina sice skorigovala celkovy dojem z hry breznianskych hracov, vysledok vsak uz zasadnejsim sposobom neovplyvnila. Po dva goly celku hosti strelili Sajgalik a Pampurik, po jednom Oravsky a Lessak.

1. Levice
2. Pov. Bystrica
3. Rim. Sobota
4. Liesek
5. Trestena
6. Dolny Kubin
7. Bardejov
8. Detva
9. Brezno
10. Partizanske
11. Slazany
6 5 0 1 41:20 10
4 4 0 0 19:8 8
5 4 0 1 37:15 8
7 4 0 3 35:30 8
7 4 0 3 33:30 8
6 3 0 3 27:24 6
5 2 1 2 21:20 5
5 1 1 3 24:28 3
5 1 0 4 12:28 2
6 1 0 5 14:43 2
4 0 0 4 13:30 0

II. liga mladsich ziakov
HC Naftex Lucenec - HK MSK VTJ Brezno 2:6 (1:2, 0:1, 1:3)

Ozdobou druheho zapasu bol vykon brankara hosti Pocklana. Mladsi ziaci Lucenca totiz vobec nezaostavali za svojimi starsimi kamaratmi vo vytvarani prilezitosti na skorovanie. Vacsinu ich vsak zneskodnil brezniansky brankar. Pri takto zabezpecenej branke stacil mladsim ziakom Brezna rovnaky pocet vstrelenych golov ako dali starsi ziaci Brezna na vitazstvo a na uznanie za predvedeny vykon. Dvoma golmi sa o to pricinil Kolarovic a Hajduch, po jednom pridali Richter a Prachar.

 

Bezci Zeleziarni Podbrezova na dvoch pretekoch

   V sobotu 5. decembra sa clenovia bezeckeho spolku Zeleziarni Podbrezova zucastnili na dvoch bezeckych podujatiach, v Machulinciach pri Zlatych Moravciach, kde dosiahli vyborne vysledky. Na tazkej, zasnezenej, smyklavej 20-kilometrovej trati za ucasti 60 pretekarov zvitazil Pavol Fasko (Horna Lehota) uz tretikrat za sebou a ziskal okrem hodnotnej ceny - mraznicky, aj putovny pohar. Je to vynikajuci uspech, pretoze v priebehu patnastich rocnikov Machulinskej dvadsiatky sa to nepodarilo ziadnemu pretekarovi.
   Za ucasti 65 pretekarov sa uskutocnili Majstrovstva Slovenskej republiky v cestnom behu na 10 kilometrov.V kategorii 40-45 rokov obsadil Ladislav Fasko 3. miesto, v kategorii 50-55 rokov Dezider Smidka 4. miesto, v kategorii 55-60 rokov sa stal majstrom SR Stanislav Bobak a v kategorii 60-65 rokov Vojtech Ridzon skoncil druhy.

I. SLOVENSKA LIGA V MALOM FUTBALE

FK Selce - SPORT Zeleziarne Podbrezova a.s. 9:2 (2:2), goly: Lehotsky, Vaclavik, ZK: Caban
V prvom polcase sa hral dobry futbal, na com mali zasluhu obidve muzstva. Podbrezovcania dokazali s prvym muzstvom tabulky uhrat do polcasu remizu po priamych zasahoch Lehotskeho z pokutoveho kopu a Vaclavika, ktory si narazil loptu s Cibulom. V druhom polcase dostali zeleziari dva rychle goly, ktore definitivne zlomili ich odpor. Zacali robit chyby v obrane, nedarila sa im rozohravka, co dokonale vyuzili domaci a kruto potrestali slabsiu konkurenciu a slabsi vykon hosti.

Zostava: Skoumal, Müller, Vaclavik - kapitan, Husenica, Lehotsky, Botos, Caban, Smola, Klesken, Makusa, Cibula, Kovacik.

Ivan Zajak

Sipkarska liga

Tyzden sa ako vzdy zacal v utorok CRICKETOM, kde Peter Martin nenasiel premozitela a suverenne zvitazil. Vo stvrtok sa hrala sutaz dvojic. Vo finale sa stretli Ivan a Jozef Tschampovci proti Igorovi Vajcikovi a Jaroslavovi Jergelovi, ktori zvitazili.
  Sutaz juniorov sa spolu so stredoskolskou ligou hrala tradicne v nedelu. U juniorov zvitazil Richard Grlicky, 2. Jan Cernak, 3. Andrej Skantar, 4. Denis Cupar, 5. - 6. Jozef Vozar, Mato Putnok. V stredoskolskej lige sa najviac darilo Jozefovi Lalikovi, ktory zvitazil, 2. Jan Kukol, 3. Igor Jedlicka.

  Liga muzov a zien sa nehrala, nakolko spicka hrala na Europskom pohari v Kosiciach v dnoch 4. az 6. decembra. V piatok sa hral WARM UP 301 MO v konkurencii hracov z Madarska, Rakuska, Ciech, Talianska, Nemecka, kde sa presadil Peter Martin z 1. Dart clubu Brezno, ktory vo finale porazil reprezentanta z Madarska Roberta Kocha. Na peknom 4. mieste sa umiestnil hrac 1. DC Brezno Dusan Stries. V sobotu sa hrali hlavne sutaze muzov a zien. Sutaz muzov vyhral Singh Dara z Rakuska. Najlepsim Slovakom bol opat hrac 1. DC Brezno Peter Martin, ktory skoncil na 4. mieste. Zenam sa az tak na EP nedarilo. Popoludni sa zacala i sutaz dvojic, kde znova na lichotivom 5. - 6. mieste skoncili hraci 1. DC Brezno Martin - Stries. Siesteho decembra na Mikulasa sa odohralo TOP 128 SLOVAKIA CUP. Ak sme konstatovali, ze sa dotahujeme na spicku Slovenska, tak je uz na mieste konstatovat, ze spicka Slovenska ma uz viac hracov z 1. Dart clubu Brezno ako Kosice, ci ine mesta na Slovensku. Muzi sa popasovali o body za lichotiveho povzbudzovania fanusikov. Hlavne Kosicania hnali svojich dopredu. Nic to nepomohlo, znova ich pokorili hraci z Brezna. Zvitazil Dusan Stries, 4. Jozef Siman a na 7. - 8. mieste skoncil Peter Martin. V sutazi zien bola najlepsia hracka z Kosic Linda Baksayova, avsak druha bola Eva Sitarcikova z Brezna a stvrta Iveta Mozerova. V celkovom sucte vysiel Dart club Brezno s vysokym kreditom, co kvitovali i superi zo zahranicia. Pikanteriou bolo exhibicne stretnutie Singha Daru s majstrom sveta Kresom Krajcinom z Chorvatska, ktori predviedli skvelu sou.
Tento tyzden sa odohraju turnaje podla harmonogramu.

Spod vysokej siete

  Volejbalova extraliga muzov mala posledny vikend volno, pretoze sa hralo 2. kolo o Pohar Europskej volejbalovej federacie CEV. Z extraligovych druzstiev startovala len Petrochema Dubova, ktora sa zucastnila turnaja v Murskej Sobote v Slovinsku v dnoch 4. - 6. decembra. Na turnaji boli dosiahnute tieto vysledky: Murska Sobota - Lausanne UC 3:0 (5, 14, 5), Petrochema Dubova - Lausanne 3:1 (-12, 14, 8, 6) a Murska Sobota - Petrochema 3:0 (2, 10, 10). Poradie: 1. Murska Sobota (6:0, 4 body), 2. Petrochema (3:4, 3 b), 3. Lausanne (1:6, 2b). Do 3. kola postupuje Romagrad Murska Sobota. Turnaja sa nezucastnilo druzstvo Locomotiv Pungeni z Moldavska pre financne tazkosti.
V prvom zapase sa stretla Petrochema Dubova s Lausanne UC, za ktory hraju dvaja Anglicania, a to 209-cm vysoky Russel, ktoremu sa v strede siete tazko blokovalo a 196-cm vysoky Matthew, ktory bol dusou druzstva a smecoval zo vsetkych pozicii. Treti legionar bol nahravac z Kazachstanu Ubykin. Dubova prvy set prehrala, aj ked vyhravala uz 10:8 a 11:10. V druhom sete viedla uz 9:3, aby o vitazstvo musela tuho bojovat a zvitazila 16:14. V tretom a stvrtom sete sa uz prejavila vyssia kvalita Petrochemy a nakoniec zvitazila. V nedelu sa rozhodovalo, ktore druzstvo postupi do tretieho kola. Stretli sa medzi sebou domaca Murska Sobota a Petrochema. Ocakavalo sa vyrovnane stretnutie, avsak domaci prekypovali vacsou tuzbou po vitazstve a umoznil im to i slaby vykon Dubovej, ktora vyprodukovala mnozstvo chyb v kazdej hernej cinnosti.
  Extraliga pokracuje v sobotu poslednym kolom prvej casti, ked sa stretnu dvojicky a Petrochema nastupi o 16. hodine na domacej palubovke proti Chemlonu Humenne.

Vladimir Urban

Presne terce v Ciernom Balogu

  Centrum volneho casu v Brezne z poverenia odboru skolstva okresneho uradu a okresnej rady Slovenskej asociacie sportu  na skolach za vydatnej pomoci Zakladnej skoly Cierny Balog - Janosovka zorganizovali v stredu 2. decembra okresne kolo v strelbe zo vzduchovych zbrani.
  Vysledky: chlapci: 1. Jan Piliar, Pionierska 2, (-265 b), 2. Jozef Cernak, Valaska, ( - 246), 3. Norbert Gröne, Valaska, (-245), dievcata: 1. Dagmar Mondlova, Pionierska 2, (-250), 2. Renata Melkova, Helpa (-241), 3. Jana Melosova, Helpa, (-238).
   Uvedeni obdrzali diplomy od okresnej rady Slovenskej asociacie sportu na skolach a knizne odmeny, venovane Mestskym uradom v Brezne. Prvi dvaja z kategorii postupuju do krajskeho kola.

Martina Latinakova

Robme veci lepsie

  Tymto reklamnym sloganom chceme oslovit sportovu verejnost, potencialnych sponzorov a v neposlednom rade predstavitelov mesta a okresu Brezno. Chceme vyburcovat k aktivnej a ucinnej spolupraci vsetkych, ktorym zalezi na urovni sportu a hlavne hokeja v nasom okrese.
  Doterajsie ucinkovanie nasho A-muzstva v II. celoslovenskej lige prinieslo pravdepodobne rozcarovanie a sklamanie v mysliach mnohych priaznivcov hokeja. Prihlasili sme muzov do tretej najvyssej sutaze s umyslom propagovat uroven breznianskeho hokeja v sirsom (celoslovenskom) meradle a s rizikom kvalitativnej urovne v nas neprospech.
  Kader dostal svoju terajsiu podobu len niekolko dni pred zaciatkom sutaze. V uvode sezony sa prejavuju nase nedostatky vypuklejsie oproti ostatnym druzstvam, ktore maju vytvorene lepsie podmienky pre svoju cinnost ako my. Kryte stadiony su zakladnym predpokladom dlhsieho a kvalitnejsieho treningoveho procesu. Sezona hokeja u nas trva za priaznivych poveternostnych podmienok maximalne styri mesiace, kym ine muzstva trenuju v krytych halach minimalne raz tolko. Prechodom na ladovu plochu a styrmi treningami tyzdenne musia nasi hraci odstranovat svoje nedostatky za ovela kratsiu dobu ako inde, cim su na nich a trenerov kladene vysoke naroky zo strany funkcionarov hokejoveho klubu a sportovej verejnosti. Hokej je financne narocny sport. O tom netreba nikoho presviedcat, je to vseobecne zname. Bez kvalitneho materialneho zabezpecenia (to nam chyba) sa sportova cinnost tazko posuva na kvalitativne vyssiu uroven. Bez financnych prispevkov nasich sponzorov, ktorym aj touto cestou chceme podakovat, by hokejove dianie nemalo realny vyznam. Na nas, na hracoch, treneroch a funkcionaroch hokejoveho klubu ostava len tvrdo na sebe pracovat, sportovo bojovat a nevzdavat sa ani pri nepriaznivych vysledkoch. Verte nam, hokej mame radi, preto ho hrame a preto sa mu venujeme.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT