9. DECEMBER 1998 Strana 7

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Ponukame zmenu - na radnicu zenu!

h9849g.jpg (6175 bytes)Mesto Brezno za posledne roky zaznamenalo hospodarsky i moralny upradok, ked byvale prosperujuce podniky su na kraji kolapsu, stalo sa hniezdom mafie, nie je nudza o drogy, nasilie, ba i vrazdy.
  Mesto je zadlzene uvermi, najma za cistiaren odpadovych vod, kde sme investovali do majetku, ktory spravuje stat a tym sme zobrali obcanom moznost zveladenia mesta. Napriek tejto nepriaznivej situacie existuju vychodiska pre efektivnejsie spravovanie mesta.
  Krestanskodemokraticke hnutie kandiduje na funkciu primatora zenu - Ing. Janku Mihalovicovu, vybornu organizatorku veselej povahy, matku piatich deti, krestanku. Je absolventkou Vysokej skoly polnohospodarskej v Nitre. Do roku 1990 pracovala v polnohospodarstve na Horehroni ako agronomka a tiez v Technickych sluzbach v Brezne. Od roku 1990 zastavala funkciu regionalnej tajomnicky KDH v Brezne a od marca 1998 je okresnou koordinatorkou Slovenskej demokratickej koalicie v Brezne. Vo volebnom obdobi 1990-94 bola clenkou mestskej rady a v rokoch 1994-98 clenkou kulturnej komisie Mestskeho zastupitelstva v Brezne. Popri pracovnych povinnostiach si najde cas na deti z detskeho domova, pravidelne ich navstevuje a svojim pristupom pomaha nahradzat rodicovsku lasku.
  Kandidaturu Ing. Mihalovicovej podporuje premier vlady SR Mikulas Dzurinda.
  Nas prvorady ciel je bezpecnost a poriadok v meste, ktory sa da zabezpecit len v sucinnosti co najsirsej verejnosti s dobre vystrojenou a vycvicenou mestskou a statnou policiou. Spolupracu treba nadviazat s vojenskou posadkou, skolami a zdravotnictvom. Vela prace vo vychove mladej generacie mozu urobit skolske a predskolske zariadenia. Mladezi vsak musime ponuknut moznost zamestnania, sportovat a kulturne sa zabavat, aby mladi ludia nepodliehali apatii, alkoholu a drogam.
  Vacsie usilie musia vynalozit Technicke sluzby mesta Brezna, aby dokazali efektivnejsie zapojit obcanov do triedenia komunalneho odpadu. Obcanovi treba trpezlivo vysvetlovat, kolko penazi nas stoji ulozenie komunalneho odpadu a ze triedit sa nam oplati, aby sme si usetrili prostriedky na ine aktivity.
  Pilierom uspesnosti mesta a regionu je uzka spolupraca mestskeho uradu s okresnym uradom a s kazdym obcanom. Len uvedomenim si spolupatricnosti a vzajomnou ustretovostou mozeme dosiahnut priaznive vysledky. Velku vahu prikladame pravidelnemu informovaniu obcanov o diani v meste a to cez media, verejne tabule, ale aj osobnymi stretnutiami primatora a poslancov s obcanmi.
  Chceme majitelov obchodov a subjektov poskytujucich sluzby motivovat k tomu, aby prevadzkovu dobu prisposobili potrebam obcana. Budeme sa usilovat, aby urady statnej spravy, mesta, posta a banky mali jeden den v tyzdni predlzenu prevadzku do 18. hodiny.
  Dalsim nasim cielom je transparentne spravovanie a nakladanie s majetkom mesta. Chceme urychlit odpredaj bytov, jednoznacne stanovit ceny pozemkov, stavieb, budov na predaj a prenajom. Tieto ceny musia byt zavazne. O kazdej ponuke predaja ci prenajmu budeme verejnost vopred informovat cez media a verejne tabule.
  Chceme sprehliadnit investicie a verejne ich kontrolovat. Mestske zakazky ponukneme prednostne kvalitnym domacim podnikatelom. Vytvorime nove pracovne prilezitosti pre nezamestnanych obcanov mesta. Budeme sa usilovat o korektne vztahy so vsetkymi podnikatelmi, osobitne s rozhodujucim podnikatelskym subjektom Horehronia - Zeleziarnami Podbrezova a.s. Len spolocnym usilim mozeme prispiet k rozvoju mesta a regionu.
  Chceme zlepsit financne hospodarenie mesta, pomernu cast rozpoctu vyclenit na okrajove casti - Mazornikovo, Bujakovo, Halny, Rohozna, Podkorenova a ostatne. Tieto obvody potrebuju minimalne upravu terenu, chodnikov, ciest.

  Investicne zamery treba rozdelit podla narocnosti na take, ktore mozno realizovat pocas funkcneho obdobia styroch rokov a na investicie realizovatelne v dlhodobom horizonte. Pocas nastavajuceho funkcneho obdobia chceme majetkovo vysporiadat uz spominanu cistiaren odpadovych vod. Budeme iniciovat legislativne doriesenie tohto problemu. Chceme najst nove vyuzitie pre chatrajuce objekty ako bitunok na sidlisku Zapad, obchodne centrum Skalka, ktore treba majetkovo vysporiadat, rozostavane stavby na Mazornikove, obchodno-kulturne centrum v Zadnych Halnoch a objekt byvalej polnohospodarskej skoly na Banisku. Chceme definitivne doriesit uzemny plan rozvoja mesta, vhodne premiestnit autobusovu stanicu a rekonstruovat namestie, aby sa stalo dostojnym a pritazlivym srdcom mesta. Naliehavou ulohou je riesit otazku cintorina a domu smutku.
  V horizonte presahujucom jedno volebne obdobie chceme v priestoroch zimneho stadiona vybudovat viacucelovu sportovu halu a v lokalite medzi nemocnicou a kasarnami sportovo-rekreacny areal s plazovymn kupaliskom so sportovymi ihriskami a nalezitymi sluzbami.
  Vychadzajuc zo zamerov vlady budeme na uzemi mesta podporovat zriadovanie prevadzok malym a strednym podnikatelom a tak zaroven eliminovat nezamestnanost. Budeme sa opierat o nadstandardne vztahy s vrcholnymi predstavitelmi vlady, ktore chceme vyuzit na ozivenie priemyselnych podnikov ako Mostaren Brezno a Strojaren Piesok.
  Budeme vyraznejsie podporovat mestsky sportovy klub a usilovat sa o prinavratenie niekdajsich sportovych uspechov. Budeme rozvijat vztahy s europskymi mestami a podporovat rozvoj cestovneho ruchu a turizmu. Budeme spolupracovat s Romami pri rieseni problemov s ich nezamestnanostou ale i kriminalitou dodrziavanim verejneho poriadku. Nasim cielom je urobit pokrok vo vzdelavani romskych deti a mladeze uz od predskolskeho veku a vsetkym detom a mladezi vstepovat eticke zasady rovnosti nas, svetonazoru a nabozenstiev.
  Aby sme mohli nas program realizovat, potrebujeme mandat od Vas, nasich spoluobcanov a preto Vas prosime o hlas.

  Volte kandidatov KDH, volte zmenu - primatora - zenu - Ing. Janku Mihalovicovu!

 

h9849h.jpg (5904 bytes)Uspech je vysledkom timovej prace

Kto je Milan Palovcik

- 42 rocny, 3 deti
- stredoskolak - SPSs Brezno
- v Brezne zije 32 rokov od roku 1996
- od roku 1971 - 1989 zamestnany v Mostarni Brezno v skolskom oddeleni
- od roku 1991 sukromny podnikatel
- v roku 1994 - 1998 predseda strany podnikatelov a zivnostnikov SR v Brezne
- v rokoch 1994 - 1998 poslanec mestskeho zastupitelstva a clen mestskej rady
- od roku 1993 riaditel obchodnej firmy Gruntstav spol. s r. o.
- od roku 1996 riaditel stavebnej firmy Domstav

A co buducnost?
Vsetky sily a vedomosti venovat rozvoju okresneho mesta Brezna s tymto programom:
- zabezpecit vystavbu bytov, hlavne pre socialne slabsie vrstvy obyvatelstva a mlade rodiny
- zarucit vacsiu bezpecnost obcanov, podnikatelov, firiem a ich majetku
- osobitnu a zvysenu pozornost venovat vo vsetkych oblastiach rozvoju sidliska Mazornikovo
- doriesit dopravny system mesta v nadvaznosti na statnu cestu, obchvat mesta
- znizovat nezamestnanost v meste a zabezpecit prioritu stavebnym, obchodnym a vyrobnym firmam z Brezna a regionu
- vybudovat dostojny dom smutku
- znizovat sucasnu zadlzenost mesta pri zabezpecovani dalsich rozvojovych programov
- podporovat vsetky druhy skolstva na uzemi mesta, obnovit cinnost Strednej polnohospodarskej skoly v Banisku, v kazdych strednych a vysokej skole presadzovat specialne programy, ktore budu posobit na zvysenie vzdelanosti a zamestnanosti v meste
- prostrednictvom malych a strednych podnikatelov a zivnostnikov rozsirit siet sluzieb pre obcanov najma v oblasti cestovneho ruchu
- zabezpecit v sucinnosti so SAD Brezno prekladku autobusoveho nastupista z centra na zeleznicnu stanicu
- prestresit zimny stadion a vybavit ho technikou tak, aby sluzil nielen na sportove ucely, ale i na usporaduvanie velkych kulturnych podujati
- dobudovat centralny mestsky rozhlas do okrajovych casti mesta
- starat sa o historicke pamiatky nasho mesta
- starat sa o udrzbu bytov a ich technicku obnovu
- hladat financne moznosti a pravne formy ako skvalitnit pracu a cinnost technickych sluzieb pre obcanov vo vsetkych oblastiach

Urady su pre obcana a nie obcan pre urady!
  Vazeni spoluobcania,
som obcan, jeden z vas. Viem, ze toho v nasom meste treba spravit omnoho, omnoho viac, ako som to napisal do svojho volebneho programu. Chcem len podotknut, ze realizacia toho vsetkeho nezavisi len od financnych moznosti, ale aj od medziludskych vztahov.
  Urcite sa da spravit viacej aj bez politickeho zamerania. Som za to, aby sa zlepsili vztahy medzi samospravou a statnou spravou. V zavere chcem povedat len tolko: vsetko, co vytvarame, nerobime len pre seba, ale pre nase buduce generacie.

Nadisiel cas nieco zmenit!

Ing. Dusan Svantner

Kandidat na primatora mesta Brezna za SNS

h9849i.jpg (6297 bytes)Ing. Dusan Svantner, narodeny dna 19. decembra 1946 v Gasparove, zenaty, ma dve deti. Je absolvent SVST - Strojnickej fakulty v Bratislave, od roku 1965 zacal pracovat v Mostarni Brezno ako konstrukter a v dalsich rokoch vo funkciach vyskumno vyvojovy pracovnik hodnotovej analyzy, veduci konstrukter seriovej vyroby zeriavov, specialista marketingu a obchodny riaditel. Od roku 1994 bol pracovnikom fondu narodneho majetku SR a od 29. oktobra 1998 je poslancom NR SR.
  Hlavne okruhy problemov, ktore chceme riesit v pripade uspechu v komunalnych volbach prostrednictvom primatora a poslancov kandidujucich za SNS:

ROZVOJ TECHNICKEJ INFRASTRUKTURY
- obnova namestia (zamkova dlazba, osvetlenie namestia - historicke lampy)

- rekonstrukcia fontany
- obnova objektu mestskej radnice
- vystavba domu smutku
- mestske komunikacie, chodniky
- mestsky rozhlas

ROZVOJ BYVANIA
- IBV na Vrchdolinke
- priprava lokalit na IBV, o ktore prejavia obcania zaujem
- vystavba podkrovnych bytov
- odpredaj mestskych bytov do osobneho vlastnictva

ROZVOJ PODNIKANIA
- podporou malych a strednych podnikatelov
- podporou cestovneho ruchu

SOCIALNA OBLAST
- skvalitnit starostlivost o dochodcov
- zabezpecit socialne odkazanym obcanom pomoc v ramci zakona o socialnej pomoci

KULTURA A SPORT
- vsestranna podpora zamerov v oblasti kultury a sportu

OCHRANA ZIVOTNEHO PROSTREDIA
- vystavba cestneho obchvatu mesta
- kanalizacia Predne Halny, Zadne Halny, Cesta osloboditelov
- plynofikacia Vrchdolinky, Predne Halny, Zadne Halny, Bujakovo
- doriesit separovany zber komunalneho odpadu
Pri realizacii volebneho programu uvitame ucinnu pomoc co najvacsieho poctu obcanov.
Chceme byt otvoreni pri rieseni kazdodennych problemov obcanov.

VOLTE KANDIDATA SNS


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT