9. DECEMBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

. Nezelanu navstevu mal L. L. z Brezna vo svojej chate v doline Vagnar v katastri Brezna niekedy medzi 10. a 23. novembrom. Zlodej si odniesol jablka, dve plynove bomby, deky, postelne plachty, uteraky a obliecky na postele, cim mu sposobil skodu za 8000 korun.

Dvadsat minut podvecer 25. novembra stacilo neznamemu pachatelovi na to, aby z Mercedesu ukradol penazenku s hotovostou. Stalo sa to na parkovisku za predajnou Televizor v Brezne. Firme Chio Slovakia, spol. s r. o., Trencin vznikla skoda dovedna za 13 500 korun.

Farebny televizor, plynovu bombu a vysavac si odnasal kmin z rekreacnej chaty na Glianoch v katastri Brezna, ktora patri V. L. z Brezna. Vlamal sa sem niekedy medzi 21. a 24. novembrom a skodu, ktoru sposobil, odhadli na 19 000 korun.

V presne nezistenej dobe od augusta do pol deviatej rano 26. novembra sa neznamy pachatel vlamal do Materskej skoly v Zavadke nad Hronom. Povytrhaval tu svetlomodru podlahovinu z PVC, ktoru ukradol. Majitelovi budovy, a. s. Slovpump Zavadka nad Hronom, vznikla skoda dovedna asi za 30 000 korun.

Pat okien s dvojitymi sklenenymi vyplnami zmizli od 27. do 29. novembra z rodinneho domu P. K. v Ciernom Balogu. Skoda, sposobena vlamanim a kradezou, cini dovedna 30 000 korun.

Cas medzi 19.25 a 22. hodinou 29. novembra vyuzil akysi odvazlivec na vlamanie sa do Skody Felicie, zaparkovanej na Svermovej ulici pred domom c. 7 v Brezne. Majitelke G. V. z Rajca chybaju mobilne telefony zn. Panasonic a Nokia, nabijacka akumulatorov a autoradio Pioneer dovedna asi za 28 000 korun. 

Z kancelarie prevadzkarky hotela Dumbier v Brezne z otvoreneho trezoru ktosi ukradol peniaze v hotovosti a bloky na nakup tovaru dovedna v sume 77 800 korun. Kradez sa stala medzi pol piatou a tristvrte na pat 30. novembra.

Desat minut pred pol osmou rano 1. decembra nasli v potoku Brezenec pri Slovenke v Brezne mrtvolu P. T. z Brezna. Privolany lekar z breznianskej nemocnice konstatoval smrt bez zavinenia inou osobou, a to utopenim pri pade do vody. Bola nariadena pitva.

Pod ruskom noci 2. decembra vykradli bufet Bistro v Podbrezovej na Stiavnicke. Zlodej ukradol registracnu pokladnicu s hotovostou a cigarety. Kradezou vznikla majitelovi L. N. z Podbrezovej skoda za 10 140 korun a poskodenim zariadenia pattisickorunova skoda. Okrem toho vylomil aj vyherny hraci automat firmy Barbot, kde nasiel asi 5000 korun.

Motorcek na gril, hodiny, kuchynsky riad, holiaci strojcek a potraviny si odnasal zlodej v dobe od 23. novembra do 2. decembra z chaty v Ciernom Balogu. Majitela L. M. z Brezna obral touto kradezou o 6700 korun.

Okresny riaditel Policajneho zboru v Brezne dakuje prislusnikom Mestskej policie v Brezne za ucinnu pomoc a sucinnost pri vypatrani pachatelov kradeze vlamanim do rodinnych domov i pachatela trestneho cinu vrazdy.

Pozornosti vlamacov neusiel ani Renault, zaparkovany pri trznici na Ulici CSA v Brezne. Od siedmej do jedenastej hodiny vecer 27. novembra z neho ktosi ukradol cierny kozeny kufrik s peniazmi, dve vkladne knizky, kalkulacku, naramok zo zlteho kovu, osvedcenia o evidencii vozidla od aut zn. Renault, Opel Astra a Audi 100, rozne doklady firmy Company Banska Bystrica a osobne doklady majitela J. S. z Polomky. Skoda cini 50 350 korun.

Co sa udialo v tyzdni od  26. do 3. decembra

Vo stvrtok 26. novembra sa stali dve dopravne nehody. Jedna v Bystrej, kde havarovalo osobne auto a jedna osoba sa zranila, druha v Michalovej, pri pile Kubicka sa do priekopy prevratilo auto Ford Tranzit. V piatok poziarnici hasili kontajner na Ulici MPCL v Brezne. Pomocou vyskovej techniky 28. novembra otvarali byt na Nalepkovej ulici. Dvere zabuchol prievan. Neskor lokalizovali poziar rodinneho domu v Ciernom Balogu - Vydrove. Horeli drevene hrady v blizkosti komina. V prvy decembrovy den z miestnej kanalizacie na Brezenskej ulici vytiahli utopeneho muza. Nadranom 3. decembra na Malinovskeho ulici v Brezne prasklo potrubie teplej vody, ktora tiekla po pivniciach. Poziarnici zastavili privod vody a poruchu opravili.

.Pocas tyzdna slovakisti zasahovali pri styroch mensich dopravnych nehodach. Vodici vacsinou neprisposobili rychlost a sposob jazdy vozidla zladovatelemu povrchu vozovky. Na Vrchdolinke nestihol vcas zabrzdit vodic Favoritu, v Ciernom Balogu po rychlej jazde skoncila v priekope S 120, v Jarabej tiez havarovala skodovka a v Polomke nezvladol zakrutu dalsi vodic Favoritu. V stredisku zachranneho systemu poskytli pomoc dvadsiatim trom zakaznikom, Zlty anjel na cestach poskytol technicku pomoc trikrat. Odtahovali desat vozidiel.

 V uplynulom tyzdni sanitka RZP vystartovala do terenu dovedna sedemnastkrat. Vo stvrtok doobeda 26. novembra ich privolali do Bystrej, kde na ceste auto urobilo salto. Mlada soferka obisla bez vaznejsich zraneni so skrabancami na hlave. Patkrat zasahovali pri nahlych prihodach srdca a obehu, raz pri dychacej, dvakrat pri gynekologickej, trikrat pri inych pripadoch, dvoch pacientov prevazali do Banskej Bystrice.

Frantiska Medvedova (70) z Cierneho Balogu - Pusteho, Stefan Kucerak (85) z Cierneho Balogu - Fajtova, Jozef Bukovec (88) z Cierneho Balogu - Jergova, Maria Potkanyova (71) z Cierneho Balogu - Fajtova, Michal Ridzon (16) z Brezna, Maria Oravkinova (72) z Helpy, Maria Kohutikova (85) z Dolnej Lehoty, Peter Turna (41) z Brezna, Marian Klinec (35) z Brezna, Alzbeta Zelovicova (88) zo Zavadky nad Hronom.

Ladislav Harvan z Valkovne, Michal Machyniak zo Sihly, Jakub Kliment z Cierneho Balogu, Matej Mifkovic z Cierneho Balogu, Alzbeta Kovacikova z Bravacova, Marek Cibula zo Zavadky nad Hronom, Julius Svantner z Podbrezovej, Laura Babjakova z Valaskej, Juraj Kristek z Valaskej, Adrian Bartos z Cierneho Balogu.

Spomienky

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom.

Jedenasteho decembra uplynie rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec
h9849j.jpg (4804 bytes)Jan Rybar
z Brezna.


   Spominaju manzelka, dcera, zat, syn, nevesta, vnucata Ivanka, Romanko, Zuzka, Martinka, Gabika a ostatna rodina.

Mal som vas vsetkych velmi rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene muselo sa stat.

Siedmeho decembra uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, syn a zat

h9849k.jpg (4790 bytes)Dusan Kucera
z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Manzelka a deti.

Podakovania

Dakujeme vsetkym, ktori sa na poslednej ceste rozlucili s Ing. Janom Kanderom z Brezna,
a tak nam pomohli zmiernit nas velky zial.
Dakujeme aj za kvetinove dary.

Dakujeme pribuznym a znamym, ktori sa prisli 26. novembra rozlucit s nasou drahou mamou, manzelkou, dcerou a nevestou
Simonou Leitnerovou.
Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti. Smutiaca rodina

BARAN
Sami si neporadite. Nemozete predsa sucasne plnit pracovne ulohy, upratovat, robit nakupy. Teraz je prepotrebna racionalna delba prace. Ale trochu rozptylenia s priatelmi vobec neuskodi. Aspon ziskate prehlad o ponuke vianocneho tovaru na trhu.

BYK
Podarilo sa vam ziskat povest cloveka, ktory je ochotny kedykolvek pomoct. Caka vas darcek, ktory vas potesi. Darca bude sledovat vasu reakciu, neskryvajte radost. Vas usmev vam prinesie uspech a s mnohymi ludmi najdete zhodny nazor.

BLIZENCI
Hviezdy vam budu ukazovat svoju prijemnejsiu tvar. Cakaju vas rozmanite uspechy, potesenie nielen na pracovisku, ale aj v rodine. Upevni sa vase sebavedomie. Cez vikend sa snazte vyhnut riskantnym podujatiam, pozor si dajte na nehody.

RAK
V priebehu ostatnych rokov ste si uz zvykli na to, ze pri nakupoch stojite v rade vy. Teraz mate na krku aj vianocne nakupy. Pri vyberani tovaru budte trpezlivi. Ak prislusnici vasej rodiny trvaju na tom, aby ste im venovali viac casu, zapojte ich do prace.

LEV
Praca je v istom zmysle pre vas drogou, kvoli ktorej zabudnete na rodinu i vlastne zaluby. Vsetko, na co siahnete, sa vam vydari. Nepodcenujte vsak priznaky ziadnej choroby. Nechajte si trochu energie aj na sviatocne dni.

PANNA
Aj ked samochvala smrdi, nic zle sa nestane, ak budete hovorit o svojich zasluhach. Inak totiz zostane vasa snaha a dobre skutky bez povsimnutia a ocenenia. Navstivte niektore obchody pripadne trznicu, aby ste mali prehlad, co momentalne ponukaju.

VAHY
Vdaka trpezlivosti najdete sposob ako ukazat na nedostatky tak, aby ste nikoho neurazili. Vase stare napady a predstavy sa stretnu s pozitivnym ohlasom. Uz nikto nezabrani vasej snahe presadit sa. Zivot vam mozu skomplikovat peniaze.

SKORPION
Stanete sa doslova ozdobou svojho okolia vo vsetkych vyznamoch. Iskrite vtipom, vyzerate fantasticky a viete i chcete sa bavit. Pozor vsak na male nevinne flirtiky. Keby ste sa venovali viac partnerovi, mohol by si blahozelat k svojmu skvelemu vyberu.

STRELEC
V praci pojde vsetko podla vasich predstav, no neostane vam vela casu tuto situaciu docenit a vychutnat. V celom tele citite nasledky doterajsej cinnosti. Mate smutnu povinost dennodenne navstevovat jedno nemocnicne lozko, kam prinasate lasku a nadej.

KOZOROZEC
Nedomyslene kroky, gesta, nekorektne spravanie vas moze dostat do situacie, z ktorej vam nepomozu ani doteraz dosiahnute uspechy. Opierajte sa o uprimnost a cestnost. Trapi vas, ze vasa rodina asi nebude kompletna pri stedrovecernom stole.

VODNAR
Pracu nemozete nechat bokom, ale myslite uz aj na nakupy. Ak chcete vzbudit dobry dojem a zapacit sa, zostante mili a skromni.Cakaju vas dramaticke situacie, stretnutia a rozchody, ktore budu spojene najma s citovymi vztahmi.

RYBY
Az prehnane sa ponahlate do prace, ako keby ste isli prevziat velku vyhru na poste. Pritom vas caka iba niekolko spisov. Zenie vas predsviatocne napatie. Napriek svojim vysokym narokom si najdete doverneho priatela.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT