12. JANUAR 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 

 

V Brezne na Clementisovej ulici pred vchodom c. 30 neznamy pachatel 29. decembra o stvrt na osem vecer vytrhol z ruky G. D. kabelku a usiel. Mala v nej 5600 korun v hotovosti, osobne doklady, dioptricke okuliare, dazdnik a penazenku. Skodu vycislili na 7610 korun.

...

V noci na 29. decembra z nezamknutej garaze rodinneho domu v Myte pod Dumbierom zmizol biely VW PKW kombi, nemeckeho ev. c. PT-HM 398 za 250 000 korun. Po aute majitela L. R. z Myta pod Dumbierom vyhlasili patranie.

...

Televizor Sony Trinitron, dve zehlicky, fotoaparat Minolta Himatic, elektricku ruru Mora, viazanie na bezky, retiazku, obrucku, krizik, domace klobasy a vkladnu knizku si odnasal neznamy pachatel niekedy medzi 26. a 30. decembrom z rodinneho domu na Farskej ulici v Predajnej. Kradezou sposobil majitelovi P. G. skodu za 120 970 korun a na zariadeni zanechal skodu za dve stovky.

...

V case medzi svrt na pat a siedmou hodinou vecer 30. decembra na Taloch ktosi vykradol VW Polo Pickup s nemeckym evidencnym cislom. Odniesol si lyze Germina s viazanim Solomon, sportovu obuv, damsku tmavomodru bundu, cerveny turisticky vak, ovladaci panel z autoradia Blaupunkt a cestovny pas Olivera J. z Ilmenau, Gerhard Hauptmann Strasse, SRN. Majitelovi auta P. K. U. sposobil skodu za 19 800 korun a poskodenim auta 2200 korun.

...

Dve predne kolesa zo Seatu Toledo TDI ukradol akysi odvazlivec pod ruskom noci 30. decembra na parkovisku pred motorestom Certovica. Skodu sposobenu majitelovi J. N. z Brna odhadli asi na 20 000 korun.

...

V potravinach Mix v Ciernom Balogu sarapatili zlodeji medzi 29. a 30. decembrom. Kradezou drogerioveho tovaru, cigariet, salamy, cokolad, kavy, mydla, vina a kosiel vznikla Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno skoda bezmala za12 000 korun.

 

Nezelanu navstevu mali v noci na 2. januara v Ciernom Balogu - Medvedove v bufete na Urbanovom vrchu pri lyziarskom vleku. Neznamy pachatel tu uchmatol peniaze v hotovosti, rozne cigarety a plynovu kanvicu Philips. Skoda sposobena firme Horehronska zeleznica, spol. s r. o., Cierny Balog cini 16 240 korun.

...

O desiatej zaparkoval a o hodinu a styridsat minut uz vo svojom Forde Galaxy obcan SRN nenasiel zeleny kufor s roznym damskym a panskym oblecenim, zeleny cestovny vak a damsku kabelku, vsetko veci v hodnote 66 105 korun.

Kradez sa stala 2. januara na parkovisku pred domom v Bystrej. Okrem toho zlodej na aute V. F. zanechal skodu za 8814 korun.

...

O jednej popoludni 2. januara sa na Halgasovej v katastri Nemeckej stal smrtelny uraz. Dvadsatpatrocny O. B. z Nemeckej tu rubal butlavy strom, ktory sa v polovici zlomil a jeho vrchna cast spadla muzovi na hlavu. Privolany lekar za pricinu smrti oznacil zlomeninu spodiny lebecnej. Bola nariadena pitva.

...

Bezdomovci 69-rocny L. B. a 41-rocny A. P. v noci 4. januara od pol druhej do stvrtej v Brezne na uliciach Mliekarenska, Budovatelska a Cesta oslobododitelov ukradli sedem hlinikovych krytov z rozvodnych telefonnych skrin. Slovenskym telekomunikaciiam, a. s., Banska Bystrica, pobocka Brezno sposobili skodu za 8200 korun. Pachatelov

vypatrali breznianski policajti, kryty zaistili a vratili.

...

O tretej popoludni 5. januara pri nakupe potravinarskeho tovaru v predajni Nova na Ulici SLN v Brezne M. B. z Brezna predlozila stokorunovu bankovku, ktora mala byt vyrobena v Bratislave. Predavacka ju oznacila za falosnu. Bankovku zaistili a predlozili na odbornu expertizu.

...

Medzi 27. decembrom a 5. januarom sa v Sumiaci ktosi vlamal do rekreacnej chalupy V. S. z Popradu, kde zo spalne i z kuchyne ukradol farebny televizor Orava, dalekohlad, satelitny prijimac Fidelithy, videoprehravac Orion, vypracovanu diviaciu kozu a srncie parohy. Vsetko dovedna za 72 000 korun.

(mv)

Co sa udialo v tyzdni od  31. decembra do 7.januara

 

Po pokojnom prvom dni roku 1999 poziarnici uz 2. januara zasahovali niekolkokrat. Cestou na Bacuch, kde pomocou Tatry 815 vytahovali auto po dopravnej nehode, pomahali este dvom vozidlam, ktore havarovali na klzkej vozovke. Vecer hasili poziar domu na Pieskovni v Brezne, ktory horel z nezistenych pricin. V utorok 5. januara ich volal 84-rocny pan otvorit byt na Stiavnicke, pretoze stratil kluce. Vo stvrtok opat pomocou Tatry 815 vytahovali z priekopy Skodu 105, ktora dostala smyk v Bujakove.

 

Zaciatok roka priniesol pre slovakistov pat vyjazdov s technikou. Vacsinou islo o mensie nehody bez zranenia, ked sa auta po smyku dostali do priekopy. So zranenim skoncili hodinu a pol po polnoci 6. januara dve osoby z Fiatu Regata, ktory narazil pred hotelom Stavbar do stlpa osvetlenia. V Polomke sa zasa celne zrazili Opel a Skoda 105, z ktorych museli jednu osobu vyprostovat a utrpela tazsie zranenie. Okrem deviatich odtahov, 22-krat poskytovali technicku pomoc v stredisku a 6-krat Zlty anjel na cestach.

 

Druhy januarovy den bol pre RZP naozaj perny. Rano o 8. hodine prevazali pacientku s podozrenim na meningitidu na infekcne oddelenie do B. Bystrice. Po navrate vyrazili ku porodu do Pohorelej. Cestou naspat dietatko bolo velmi nedockave a pytalo sa na svet. Na zeleznicnej stanici v Helpe v sanitke matka porodila chlapceka. Pred 14. hodinou oznamili, ze v hore v Nemeckej strom privalil chlapa. Skor, ako sa k nemu dostali, museli absolvovat hodinovu turu. Lekarka mohla konstatovat uz len smrt 25-rocneho muza. Statistika uplynuleho obdobia vyzera takto: pat vyjazdov k nahlym prihodam srdca a obehu, tri k dychacim, sest k mozgovym, po dva k brusnym, gynekologickym prihodam a urazom, osem k inym pripadom, sestkrat prevazali pacientov do B. Bystrice. Dovedna to cini tridsatstyri vyjazdov.


 

 

Anton Poliak (81) z Cierneho Balogu - Komova, Roman Herich (31) z Cierneho Balogu - Janoskovky, Michal Babnic (89) zo Zavadky nad Hronom, Stefan Korec (63) zo Zavadky nad Hronom, Ladislav Skoda (76) z Nemeckej, Katarina Tomengova (77) z Nemeckej, Ladislav Licha (86) z Nemeckej, Ondrej Bucko (25) z Nemeckej, Stefan Muransky (58) z Brezna, Stefan Cellar (50) z Brezna, Adela Harvanova (64) z Valaskej, Jozef Leitner (80) z Osrblia, Jan Vetrak (84) z Hornej Lehoty, Jozef Kovacik (75) z Brezna, Anna Snekova (49) z Brezna, Irena Babjakova (77) z Hronca, Maria Svitekova (59) z Lomu nad Rimavicou.
 

 

 

Jozef Gazi zo Sumiaca, Jakub Racek z Pohorelej, Michaela Palusova zo Zavadky nad Hronom, Ivana Muranska z Cierneho Balogu, Nikola Muranska z Michalovej, Martina Bartosova z Brezna, Livia Parasinova z Brezna, Michal Sukenik z Pohorelej, Peter Vajdik z Pohorelej, Silvia Berkyova zo Zavadky nad Hronom, Nikola Musukova z Cierneho Balogu, Andrej Zemko z Cierneho Balogu.

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

h9902i.gif (3484 bytes)Stvrteho januara sme si pripomenuli 1. vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca Dusana Rohaca z Brezna.

Ti, ktori ste ho poznali a mali radi, venujte mu tichu spomienku.

Manzelka, dcery a syn s rodinami

...

Uz su tomu veru dva roky, co ta medzi nami niet, no ver Palko nas, ze slzy neprestali tiect. Iba kroky nase casto k cintorinu idu a zbozne odriekaju modlitbu tichu. Lebo v nasej dusi je velky tien, ked teba uz medzi nami niet. Bez prace nevedel si zit, tak bolo sudene, tak muselo byt.

h9902k.gif (3629 bytes)Dna 8. januara sme si pripomenuli 2. vyrocie odvtedy, co utichlo laskave srdce nasho milovaneho syna Pavla Kovacika vo veku dvadsattri rokov.

Bolest v srdci nad jeho stratou, este neprebolela.

S laskou a vdacnostou v modlitbach spominaju brat Miroslav a ostatna rodina.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit.

h9902j.gif (3540 bytes)Dvanasteho januara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas vo veku patdesiatsedem rokov navzdy opustil Alfonz Zemko.

Spominaju manzelka, dcerka, syn, vnucata Katka a Michal.

...

h9902l.gif (3700 bytes)Sestnasteho januara uplynie desat rokov odvtedy, co nas necakane vo veku dvadsatstyri rokov opustil nas syn, brat, svagor a stryko Ivan Kuracina z Predajnej.

Venujte mu prosim tichu spomienku.

S laskou spominajuca rodina

BARAN

V najblizsich dnoch bude vsetko zavisiet od toho, ci dokazete udrzat v tajnosti svoje zamery a ciele. Pri obchodnych rokovaniach alebo inych dolezitych rozhovoroch vam dokonca pomoze hrana lahostajnost. Uz pocas vikendu budu niektori znami lutovat, ze nekonali ako vy.

BYK

Cakaju vas problemy, mali by ste sa vyzbrojit trpezlivostou a vytrvalostou. Najdu sa "priatelia", ktori by sa potesili, keby ste sa vzdali niektorych planov. Mate novu znamost? Urcite sa bude vyborne rozvijat. Pocas vikendu vas caka spolocna cesta.

BLIZENCI

Hladate nove zamestananie? Vase usilie bude korunovane uspechom. Dokonca ho ziskate v oblasti, kde sa mozete blysnut svojimi schopnostami. Zmena prostredia, novi znami vyvolaju ziarlivost partnera. Pestujte nielen nove znamosti, ale aj staru lasku a priatelstva.

RAK

Navrhy na reorganizaciu pracoviska vyvolaju vasu nervozitu. Cakaju vas nove povinnosti a prechod do ineho kolektivu. Ak sa neviete s partnerom dohodnut, pozorne si ho vypocujte a porozmyslajte o jeho argumentoch. Vas nesuhlas este neznamena, ze nema pravdu.

LEV

Hoci budete konat racionalne a presne, predsa zachovavajte zvysenu opatrnost. Mali by ste porozmyslat, ci niektore vase naroky a poziadavky nie su prehnane velke. Potesi vas uspech niekoho z rodiny. Asi i vy pomozete k jeho ziskaniu.

PANNA

Nastavajuce dni vam slubuju len mnozstvo povinnosti, napate nervy a spory na pracovisku. Vyhnite sa tomu, aby ste opakovali klebety, ktore sa dozviete. Naplanujte si cinnost, ktora vyzaduje zvysenu telesnu namahu. Vyborne sa pri nej zbavite stresu.

VAHY

Znovu pokracuje uspesne obdobie najma v pracovnej sfere. Vase napady, organizacne schopnosti vam pomozu vyriesit niekolko problemov este z minuleho roka. Medzi najblizsimi odhodte masku nevsimavosti! Pocas vikendu zazijete prijemne chvile.

SKORPION

Vyborne vyhliadky mate na komunikovanie s ludmi. Nebude vam chybat ani optimizmus a dobre napady. Osud preveri schopnosti tych, ktori su vo veducich postaveniach. Pri vikendovom sportovani berte ohlad na svoje schopnosti a moznosti.

STRELEC

Upokojte sa, ziadne velke zmeny novy rok nepriniesol. Pri manipulacii s technickymi zariadeniami alebo pri vedeni motorovych vozidiel dodrziavajte bezpecnostne pravidla. Ak sa uprimne zapojite do kazdodenneho zivota rodiny, zazijete cez vikend krasne chvilky.

KOZOROZEC

Najblizsie dni budu plne vzruchov. I male zisky si vyziadaju obrovsku energiu. Mozete utrpiet financne neuspechy zapricinene vlastnym nespravnym odhadom, vyhybajte sa preto vytrznostiam a peniaze drzte pevne v hrsti. Snazte sa zachovat jasnu hlavu.

VODNAR

Vasa odhodlanost a energia budu zarukou uspechu. Zlepsia sa i vase vztahy s niektorymi znamymi alebo pribuznymi. Pokojne si vysvetlite priciny vasich nedorozumeni. Vyrazny vplyv budete mat na osoby opacneho pohlavia. Kkonajte rozvazne.

RYBY

Postupovat sice budete, ale velmi tazko. Spolahnut sa nemate na koho. Stretnete sa dokonca s nevdakom, ktory budete tazko znasat. Nesmiete si vsak dovolit prehnanu precitlivelost na vlastne tazkosti. Nedavne straty si vsak vynahradite.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT