26. JANUAR 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Asi o pol desiatej vecer 14. januara vodic Vazu 2101, I. V. z Nemeckej, narazil do oplotenia domu v Jaseni a usiel. Desat minut po polnoci 15. januara ho v Krpacove kontrolovala policajna hliadka a dychova skuska ukazala 2,84 promile alkoholu. Odvazlivcovi zadrzali vodicsky preukaz.

Na krizovatke Svermovej a Pionierskej ulice v Brezne o pol desiatej predpoludnim 15. januara 81-rocna chodkyna M. L. vkrocila do jazdnej drahy tade prechadzajucej Skode Felicii combi, za volantom ktorej sedel R. M. z Brezna. Chodkyna vyviazla s lahkym zranenim a na aute je skoda asi za dve tisicky.

Dosial neznamy vodic 15. januara pri Filipove pri prechadzani pravotocivou zakrutou presiel do protismeru, kde v tom case prechadzal autobus Karosa 734. Jeho vodic P. K. z Bravacova v snahe zabranit celnej zrazke uhol na nespevnenu krajnicu, kde sa dostal mimo vozovky a prevratil sa na pravu stranu. Pri nehode sa zranili traja cestujuci, ktorych zranenia si vyziadaju praceneschopnost od dvoch tyzdnov do jedneho mesiaca. Na autobuse je skoda asi za 60 000 korun.

Na krizovatke v smere zo Stiavnicky do Podbrezovej 19-rocny cyklista E. R. zo Stiavnicky 19. januara pat minut pred pol osmou rano nedal prednost Skode Octavii, za volantom ktorej sedel L. B. zo Zvolena. Bicykel ostal cely, ale jeho majitel si polezi asi desat dni. Na aute je skoda asi za tisic korun.

L. P. z Brezna za volantom Skody 120 L v pravotocivej zakrute v smere z Jarabej do Brezna nezvladol riadenie a s vozidlom sa prevratil na strechu. Nehoda, po ktorej L. P. dychovou skuskou namerali 1,62 promile alkoholu, sa stala 19. januara o tri stvrte na tri popoludni. Vodicovi, ktory vyviazol bez zranenia, zadrzali vodicsky preukaz. Na aute je skoda asi za 15 000 korun.

Nezelanu navstevu mali pod ruskom noci 19. januara v motoreste Certovica, odkial si zlodej odniesol cigarety, jednorazove plynove zapalovace a zuvacky (skoda za bezmala 12 000 korun) pre I. S. z Brezna a zo skiservisu dva zimne sportove overaly, styridsat ciapok a celeniek, siltovky, vaky, vosky na lyze, ruksaky, lyziarske okuliare, pat parov lyzi s viazanim a pat parov lyziarok (skoda za 65 000 korun pre V. O. z L. Mikulasa).

Oprava
V Horehroni c. 2 v sprave o vykradnuti bufetu pri lyziarskom vleku na Urbanovom vrchu v Ciernom Balogu doslo k omylu. Uvadza sa tu, ze skoda bola sposobena firme Horehronska zeleznica, spol. s r. o., Cierny Balog. V skutocnosti bufet prevadzkuje a skoda vznikla Mikroregionu Cierny Hron, co je neziskove zaujmove zdruzenie siedmich obci a sucastou tejto pravnickej osoby je i stredisko Ciernohronska zeleznica, ktore okrem ineho v zimnom obdobi zabezpecuje i prevadzku bufetu pri lyziarskom vleku. Okresne riaditelstvo PZ v Brezne sa za tuto chybu ospravedlnuje.

Pri lyziarskom vleku v Myte pod Dumbierom sa ktosi v noci na 15. januara vlamal do unimobunky. Odniesol si sedem parov lyzi roznych znaciek, pat parov lyziarok, lyziarske palice a obal na lyze. Studentom Obchodnej akademie z Bratislavy tym sposobil skodu bezmala za 80 000 korun a na zariadeni TJ Mier Myto je skoda za 500 korun.

Mrtvolu 16-rocneho H. E. nasli o pol druhej popoludni 15. januara v rodinnom dome v Jaseni. Chlapec, ktory sa rozhodol skoncit svoj zivot obesenim, zanechal rozluckovy list. Bola nariadena pitva.

V kaluzi krvi na schodoch medzi 5. a 6. poschodim panelaka na Razusovej ulici v Brezne nasli 17. januara o deviatej rano 22-rocneho K. K. z Brezna. Lekar objavil na jeho lavom predlakti reznu ranu, ktoru si sposobil ziletkou. Z vypocuvania vyplynulo, ze mal v umysle spachat samovrazdu. Previezli ho do breznianskej nemocnice, kde ho osetrili. Zranenie mladika si vyziada sedemdnove liecenie.

V Rohoznej o pol osmej rano 18. januara D. T. z Michalovej za volantom Skody Favorit narazil do zadnej casti autobusu stojaceho na zastavke, kde nastupovali cestujuci. Pri nehode sa zranila osadka auta, vodic a jeho manzelka, obidvaja s tyzdennou praceneschopnostou. Na aute je skoda asi za 60 000 korun a na autobuse asi za 20 000 korun.

Na WC v bare Metalic na Kuzmanyho ulici v Brezne nasli 18. januara mrtvolu 49-rocneho M. K. z Brezna. Privolany lekar nezistil vonkajsie znaky nasilia a bola nariadena pitva.

Policajti OO PZ Pohorela v spolupraci s pracovnikmi kriminalnej policie OR PZ v Brezne zistili pachatela trestneho cinu kradeze vlamanim do predajne potravin Jednota v Sumiaci. V noci z 8. na 9. januara sa jej dopustil B. P. zo Sumiaca.

 

Pilky na drevo, sekeru, retiazky na dobytok, plechy z pluhu a zvonec na ovce ukradli 18. januara predpoludnim B. S., R. S. a I. M. v Brezne na Kozlove z drevarne rodinneho domu. Pachatelov, ktori sposobili majitelovi J. M. skodu za 5000 korun, odhalili breznianski policajti.

 

O stvrtej popoludni 18. januara na Ulici CSA v Brezne M. D. so svojim kamaratom sa vybrali do bytu M. S. Ked im muz otvoril vchodove dvere, vtlacili ho do predsiene, kde im musel vydat mobilny telefon Ericson za 14 000 korun a hodiny za 500 korun.

Co sa udialo v tyzdni od  15. do 21. januara

Patnasteho januara poziarnici hasili v Pohorelej, cast Orlova, poziar rodinneho domu, kde vcasnym zasahom predisli vacsim skodam. V ten den vytahovali z priekopy v Bujakove aj havarovany autobus. Dva dni za sebou, 15. a 16. januara, pomahali uviaznutym kamionom v Telgarte. V pondelok 18. januara po dopravnej nehode v Rohoznej vapexom neutralizovali oleje na vozovke, neskor otvarali byt na Razusovej ulici v Brezne. Dalsie auto po nehode vytahovali z priekopy 20. januara v Pohronskej Polhore.

Slovakisti mali 5 vyjazdov k dopravnym nehodam. Z nich vyberame: autobus Karosa, ktory ma konecnu zastavku v Sumiaci, tam 15. januara nedosiel. V Bujakove vodic nezvladol riadenie, dostal smyk, zisiel do priekopy a ostal poloprevrateny na boku. Nastastie z plneho autobusu boli len 3 osoby zranene. Nasledkom uzavretej premavky dalsi vodic neubrzdil a Skoda 105 narazila do stojaceho fiatu. Rano 18. januara na zastavke v Rohoznej do autobusu narazila S Favorit, dve osoby sa zranili. Odtiahli 10 vozidiel, technicku pomoc poskytli 6-krat v stredisku a 4-krat Zlty anjel na cestach.

Da sa hovorit o stasti v nestasti, pretoze pri havarii autobusu v piatok 15. januara nebol z cestujucich nik vaznejsie zraneny, iba 48-rocnu zenu sanitka RZP previezla s narazenou chrbticou do nemocnice. V pondelok 18. januara rano o 7.25 hodine rychla zasahovala pri dopravnej nehode v Rohoznej. Osobne auto narazilo do autobusu a z trojclennej rodiny, dvaja zostali hospitalizovani v oddeleni urazovej chirurgie. Vo stvrtok 21. januara rano pred siestou hodinou na breznianskom namesti zrazilo auto 46-rocnu zenu, ktora utrpela zlomeninu stehennej a ramennej kosti. V ten isty den desat minut pred 13. hodinou vystartovali na stavbu v Brezne, kde z lesenia spadol 44-rocny muz a zlomil si ramennu kost. Statistika vyjazdov za tento tyzden vyzera takto: z dvadsiatich deviatich zasahov bol jeden k dychacej nahlej prihode, dva ku gynekologickym, pat k nahlym prihodam srdca a obehu, jedenast k urazom, tri k mozgovym, jeden k inemu pripadu, styroch pacientov prevazali do Banskej Bystrice, zaznamenali jedno umrtie pred prichodom sanitky a jednu neuspesnu resuscitaciu.

Rastislav Harvan z Pohorelej, Kristian Klein z Brezna, Patrik Horvath z Nemeckej, Michaela Kramlova z Podbrezovej, Katarina Laurincova z Brezna, Miriam Fujkova z Brezna, Milan Macik z Nemeckej, Patrik Pustaj z Brezna, Martin Pokos z Brezna, Jan Bartos z Brezna, Radoslava Mojzisova z Hronca, Dominika Daxnerova z Cierneho Balogu, Daniel Giertl z Brezna, Veronika Urbanova z Brezna, Juraj Vilmon z Podbrezovej, Lenka Zajakova z Pohronskej Polhory, Adam Kassa z Brezna, Michaela Giertlova z Brezna.

Jozef Hrnciarik (26) z Brezna, Jan Cerovsky (83) z Nemeckej, Aurelia Cellarova (85) z Myta pod Dumbierom, Stefan Sperka (59) z Bravacova, Milan Kurajda (49) z Brezna, Klement Stanislav (49) z Bystrej, Jan Reisinger (55) z Podbrezovej, Kristina Rasiova (76) z Pohorelej, Frantiska Medvedova (83) z Hronca, Anna Hrablayova (81) z Benusa, Jan Svonava (17) zo Sihly, Erik Horcik (16) z Jasenia, Lukac Kochan (72) z Nemeckej.

Spomienky

Cas plynie, ale rana jatri, boli, nieto takeho lieku, co ju zahoji.

Sedemnasteho januara uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

h9904f.jpg (1824 bytes)Jan Longauer
z Hornej Lehoty - Tajchu.

Spominaju manzelka, syn Jan, nevesta Danka a vnucata Silvia, Slavka a Janko.

Dvadsiateho piateho januara uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas syn, brat, svagor a stryko

h9904g.jpg (1698 bytes)Drahus Teper
z Bacucha.

Venujte mu prosim tichu spomienku.

S laskou a vdacnostou v modlitbach spominaju rodicia a brat s rodinou.

Sestnasteho januara uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas po dlhej chorobe opustil nas syn, brat a svagor

Ondrej Melicher mladsi.

Druheho februara uplynie styridsat rokov od umrtia nasho manzela, otca, stareho otca a prastareho otca

Ondreja Melichera starsieho.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori na poslednej ceste odprevadili

Annu Snekovu z Brezna

a kvetinovymi darmi zmiernili nas hlboky zial.

Smutiaca rodina

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa prisli 13. januara rozlucit s nasim otcom

Antonom Turnom.

Dakujeme aj za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

Dakujeme vsetkym pribuznym, znamym a spolupracovnikom, ktori na poslednej ceste odprevadili

Jozefa Hrnciarika z Brezna.

Dakujeme aj za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Manzelka Anka, dcera Anicka a ostatna rodina


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT