23. FEBRUAR 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Sipkarska liga

V utorok sa udomacnila Quatro liga. Najviac sa darilo Rasimovi Cuparovi, ktory vo finale porazil Mira Dolinskeho. Vo svrtok, ktory je vyhradeny dvojiciam zvitazili Jaro Jergel - Igor Vajcik pred Mariom Borosom a Milosom Precuchom.

Piatok ako tradicne patril lige muzov a zien. Najlepsou zenou bola Eva Sitarcikova, ktora si vo finale poradila s Miriam Fararikovou. Tretia skoncila Martina Troligova. U muzov ma skvelu formu Peter Martin, ktory opat zvitazil. Tentoraz sa vo finale stretol s Rasimom Cuparom. Treti skoncil Rasto Lustik, stvrty Miro Dolinsky, 5. - 6. Martin Hrasny, Dusan Stries.

Nedela patrila mladezi. U mladsich juniorov si palmu vitazstva odniesol Jaro Pancik pred Rene Rajcokom, treti bol Jakub Warsavsky. Starsi juniori poznaju v poslednych kolach jedineho vitaza. Aj tentoraz zvitazil Riso Grlicky pred Ivanom Belkom, treti bol Jan Cernak. Taktiez stredoskolaci sa popasovali o body do svojho rebricka. Na prvom mieste bol Riso Molitoris, druhy skoncil Jozef Lalik a treti Martin Medved.

V stredu 17. februara sa v priestoroch Elam clubu v Bratislave odohral MASTER - zapadne Slovensko. Skoncil sa uspechom hracov 1. DC Brezno, ked zvitazil Peter Martin, 3. Dusan Stries, 4. Jozo Tschampa, 5. - 6. Rasim Cupar. V lige druzstiev je na prvom mieste 1. Dart club Brezno pred Allianzom a HaPeBe-A.

Sutaze sa tento tyzden odohraju podla harmonogramu.

(lh)

OFICIALNA PRIHLASKA masmedialnej sutaze krasy

fotografia

cca 4x4 cm

MISS TYP HOREHRONIE ´99

Meno a priezvisko: .........................................Adresa:..........................................PSC:.................Telefon:.................

Vek:........Vyska:........ Miery (hrudnik, pas, boky):......./......./.........Vaha:..... Farbaoci:...................vlasov:.......................

Sluzby Slovenskych telekomunikacii

V minulom cisle sme vas oboznamili s niektorymi novymi sluzbami Slovenskych telekomunikacii. Dnes pokracujeme informaciou o ostatnych:

Dalsou informaciou v oblasti poskytovanych sluzieb je velmi dobra sprava a to, ze niektore sluzby, ktore Slovenske telekomunikacie spoplatnovali, su od 1. januara 1999 zadarmo. Sluzby si mozete objednat aj telefonicky na cisle 6111009, pripadne na zelenom cisle 0820555555. Su to tieto sluzby:

A) Presmerovanie na definovane cislo - tato sluzba zabezpeci, ze pri volani na vas telefon bude tento vyzvanat 20 sekund. V pripade, ze nie ste pritomny, alebo telefon do toho casu nezdvihnete, presmeruje sa na vami definovane telefonne cislo. Nesmierne vyhodna sluzba pre podnikatelov, kde si svoj telefon v praci obsluzite, ked ste na pracovisku, ak odidete, vas telefon ide s vami presmerovanim do vasho mobilneho telefonu.

B) Presmerovanie volania na definovane cislo, ak je volany ucastnik obsadeny - vyuzit tuto sluzbu mozu hlavne podnikatelia vo firme, kde je viac telefonnych liniek. V pripade, ze ucastnik vola z linky, na ktoru prichadza dalsi hovor, tento je presmerovany na inu telefonnu linku.

C) Okamzite presmerovanie na definovane cislo - tuto sluzbu mozete vyuzit napriklad i tak, ze telefonny pristroj doma si mozete presmerovat na telefon v zamestnani, a tak svoje telefonne hovory smerovane na telefonne cislo doma mozete prebrat na pracovisku. Touto sluzbou si mozete presmerovat i domaci telefon na svoj mobil a byt neustale v dosahu.

D) Okamzite presmerovanie na vybranu hlasku - bude za vas odpovedat hlaska v pripade, ze nechcete byt ruseny telefonom.

E) Zostavenie spojenia bez volby - sluzba vam zabezpeci, ze ak zdvihnete telefonne sluchadlo a cakate 10 sekund, ustredna vytoci vami definovane cislo automaticky. Tato sluzba je vhodna, ak mate doma chore dieta, alebo starych rodicov, ktori maju problemy s telefonovanim. Sluzba umozni telefonovanie i tymto osobam.

F) Cakanie na dalsie prichodzie volania - prijate bez zaveru - ak sa k vam nemozu dovolat, pretoze mate stale obsadene, zavedenim tejto sluzby mozete uspokojit volajuceho a vybavit zalezitosti bez toho, aby sa k vam niekto nedovolal.

G) Trojstranna konverzacia - mozete sucasne komunikovat s dvoma volajucimi tak, ze sa vzajomne volajuci nepocuju.

H) Konferencne spojenie 3 az 5 ucasnikov - velmi vyhodna sluzba, kde napriklad rodina roztrusena po meste, ale aj po republike, ci po svete sa moze porozpravat vzajomne a naraz. Podnikatelia mozu usetrit na cestovnom, ak potrebuju caste a operativne porady so svojimi obchodnymi partnermi, mozu konferencie uskutocnit cez telefon.

I) Jednorazove budenie - nasa telefonna ustredna vas zobudi v case, ktory si budete zelat.

J) Skratena volba - vas telefonny pristroj moze uchovat az 100 telefonnych cisiel, ktore najcastejsie volate. Moze teda sluzit i ako jednoduchy telefonny zoznam.

Fasiangova sankovacka v Lome nad Rimavicou

Ani zalaha snehu a huste snezenie neodradili v sobotu 13. februara popoludni asi tridsiatich zaujemcov od ucasti v 1. rocniku Lomovskej fasiangovej sankovacky na Stary mlyn. Dalsie desiatky v priestore startu i okolo trate povzbudzovali svojich favoritov pocas jazdy zasnezenym svahom. Obdivovali ani nie tak rychlost a zrucnost v jazde, ale skor masky a netradicne zimne dopravne prostriedky pretekarov. S nastrahami trate sa totiz borili Kremienok i Chocholusik, cert i dalsie neidentifikovatelne prisery a mimozemstania. Z nich porotu i obecenstvo najviac uputal maly certik s drevenymi vidlami (Maros Sojka), ktory si odniesol i sladku odmenu za vitazstvo v kategorii ziakov. Medzi starsimi ucastnikmi zvyseny zaujem i obdiv vzbudzovala a zasluzene zvitazila posadka "technicky zdokonaleneho a vylepseneho snezneho skutra" Jozefa Mareka.

Aj napriek nepriaznivemu pocasiu vladla medzi zucastnenymi velmi dobra nalada, umocnena podavanim obcerstvenia vo forme lomskych fasiangovych pampusikov, ovocia i tepleho caju.

Preteky pripravila kulturno-sportova komisia obecneho uradu v spolupraci s Miestnym osvetovym strediskom v Lome nad Rimavicou. Technikou, pomockami i sponzorsky podujatie podporili firma P. Pupalu a spol. a Skola v prirode v Lome nad Rimavicou.

Mgr. Ludovit Kubis

Beneficny volejbalovy turnaj

V sobotu 13. februara sa v telocvicni Zakladnej skoly v Helpe uskutocnil 3. rocnik volejbaloveho turnaja O pohar starostu obce Helpa. Turnaj zorganizovali Obecny urad a Zakladna skola v Helpe. Jeho cielom bolo pomoct materialne vybavit telocvicnu zakladnej skoly.

Ucast na turnaj prijali firmy z obce a okolia: SPP Zvolen, Aerosol B. Bystrica, Filing B. Bystrica, O.B.K. Helpa - Slovpump Trade Zavadka nad Hronom a spolocne druzstvo firiem Majk - Durica - Mihnak. Vitazom sa stalo druzstvo O.B.K. - Slovpump Trade. Na druhom mieste skoncili volejbalisti druzstva Aerosol B. Bystrica a na tretom mieste druzstvo Filing B. Bystrica.

Uz treti rok sa dari organizatorom presadzovat dobru myslienku turnaja, kde vitazi kazdy, kto sa ho zucastni. Vsetky ziskane prostriedky su pouzite na nakup sportovych a inych potrieb pre Zakladnu skolu v Helpe a pre jej ziakov.

Organizatori dakuju vsetkym zucastnenym firmam a sponzorom a spolu s nimi sa tesia na dalsi, v poradi uz 4. rocnik tohto beneficneho turnaja.

PaeDr. Pavel Siman, riaditel ZS v Helpe

Rozpis pohotovostnych lekarenskych sluzieb v Brezne na marec

Lekaren Vitamin, Nam. gen. M. R. Stefanika 7

Pondelok: 1., 15., 22. Sobota: 13.

Lekaren Medikament, Kuzmanyho 1

Piatok: 5. Sobota: 27.

Lekaren Pri nemocnici spol. s r.o., Banisko 1

Pondelok: 29. Utorok: 16., 30. Streda: 3., 10., 17., 24., 31. Stvrtok: 11., 18., 25. Piatok: 12., 19., 26. Nedela: 7., 21., 28.

Lekaren Paradis, Nam. gen. M. R. Stefanika

Pondelok: 8. Utorok: 2., 9., 23. Svtrtok: 4. Sobota: 6., 20. Nedela: 14.

Nocne lekarenske pohotovostne sluzby v dobe od 22.00 do 7.00 h na vydaj liekov na recepty z LSPP zabezpeci sluziaca lekaren po vyzvani lekarom z LSPP.

Povinnostou kazdej lekarne je vyvesit rozpis svojich pohotovostnych sluzieb na viditelnom mieste.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT