16. MAREC 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Elektricku rozvodnu skrinu, elektricke vypinace, elektricke zastrcky, supravu nozov, teflonove panvice, penove tmely - toto vsetko si odnasal neznamy pachatel niekedy medzi 1. a 4. marcom z rekreacnej chaty v katastri Cierneho Balogu. Majitelovi M. S. z Liptovskeho Mikulasa sposobil kradezou skodu dovedna asi za 14 400 korun.

...

Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne 5. marca J. H. z Bratislavy oznamil, ze od 21. februara do 5. marca sa ktosi vlamal do rekreacneho dvojdomu v Jarabej. Odniesol si elektricku retazovu pilu, lyze, lyziarky, bezecke palice, akumulatorovu vrtacku, radiomagnetofon s CD, farebny televizor, videoprehravac, motorovu pilu, okruznu pilu, rucnu frezovacku, smirglovacku, rucny hoblik a vrtacku. Skodu odhadli dovedna asi na 124 800 korun.

...

O desiatej vecer 2. marca v Brezne na Podkorenovej ukradli Fiat Duna, ktoreho majitelom je J. B. z Tisovca. Auto pozical V. K. z Brezna s tym, ze ho spojazdni a nasledne odkupi. Tento vozidlo pozical svojmu bratovi D. K. z Brezna, ktory ho nezamkol a kluce nechal v spinacej skrinke. Odtial ho neznamy pachatel ukradol, cim majitelovi vozidla sposobil skodu asi za 80 000 korun.

...

Dvadsat minut po dvanastej hodine popoludni 5. marca na linku 158 oznamil M. F. z Podbrezovej, ze po prichode domov nasiel v spalni na podlahe lezat v kaluzi krvi svoju 38-rocnu manzelku M. F. bez znamok zivota. Vedla nej nasiel pistol. Privolany sudny lekar po ohliadke vylucil zavinenie smrti inou osobou. Na mieste cinu zadrzali kratku strelnu gulovu zbran kalibru 9 mm, ktoru mala zena v nelegalnej drzbe bez vedomia manzela. Mrtvu previezli do banskobystrickej nemocnice na vykonanie sudnej pitvy.

...

Medzi 10. a 20. hodinou 6. marca neznamy pachatel ukradol z restauracie v plavarni na Mazornikove pocas majstrovstiev Slovenska v sipkach zo stolicky ciernu podsivanu sustiakovu bundu so sivymi nasivkami. V bunde Z. L. z Kosic sa nachadzali osobne doklady, vodicsky preukaz, obciansky preukaz, karta poistenca, karta clena sipkarskeho klubu, mobilny telefon Ericsson, vystrkovaci noz, vsetko dovedna asi za 12 100 korun.

...

V presne nezistenom case od 13. januara do 6. marca zmizla z rodinneho domu M. V. v Benusi kovova pokladnicka. Okrem dolarov bol v nej aj naramok, prsten, retiazky, obrucky, nausnice, privesok zo zlteho kovu a numizmaticka tisickorunova sekelova minca. Kradezou vznikla majitelovi skoda asi za 70 000 korun.

...

Pod ruskom noci 6. marca kradol ktosi v predajni potravin Mix v Podbrezovej na Stiavnicke. Kradezou roznych druhov cigariet a kav obral zlodej Horehronske spotrebne druzstvo Brezno asi o 40 000 korun.

...

Preverovanim pohorelskych policajtov boli zisteni a usvedceni pachatelia kradeze veci z rodinneho domu v Benusi - Gasparove. V. T. z Brezna a P. M. z Bravacova sposobili majitelovi domu skodu za 70 000 korun.

...

Nezelanu navstevu v rekreacnej chalupe v Polomke mal jej majitel S. P. z Trnavy niekedy medzi 7. a 9. marcom. Zlodej si odniesol televizor, lyze, lyziarske topanky, polovnicky ruksak, cizmy, kabat, dalekohlad, mrazene maso rozneho druhu a alkoholicke napoje. Kradezou veci vznikla skoda za 70 450 korun a na zariadeni za 5000 korun.

...

Od popoludnia 8. marca do rana nasledujuceho dna sa neznamy pachatel vlamal do budovy futbaloveho oddielu Zeleziarni Podbrezova. Kradezou faxu, telefonu, kopaciek, farebneho televizora, videorekordera a elektronickeho pisacieho stroja sposobil Zeleziarnam skodu dovedna za 60 500 korun.

...

V objekte kamenolomu v katastralnom uzemi Raztoky sarapatil zlodej medzi 3. a 10. marcom. Rolnickemu druzstvu Hron Slovenska Lupca vznikla kradezou osmich 200-litrovych sudov s motorovou naftou, 200-litroveho suda s motorovym olejom, hydraulickeho zdvihaka, rucnej kovovej pumpy, vstrekovacieho cerpadla a plechovej bedne s naradim 50 000-korunova skoda.

...

O pol piatej popoludni 10. marca predviedli na Obvodne oddelenie PZ v Brezne maloletu Bulharku I. V. D. Pol hodinu predtym tuto 12-rocnu dievcinu pristihli, ked pocas nakupu ukradla z kabelky A. R. z Brezna penazenku s hotovostou 2500 korun.                                                 (pl)

Co sa udialo v tyzdni od 5.  do 12. marca

Poziarnikom v piatok 5. marca dopoludnia oznamili, ze v Bujakove su zastavene lady. So situaciou oboznamili podnik Povodie Hrona, ktory urobil patricne opatrenia. Potom dvakrat odcerpavali vodu zo zatopenych pivnic a to v Rohoznej a v Ciernom Balogu-Dobroci. Aj nasledujuci den, 6. marca, v Bujakove opat stali lady. Po zasahu sa kryhy dostali az pod Baldovsky most v Brezne, kde poziarnici uvolnili stromy, aby zabezpecili dalsiu splavnost. V pondelok 8. marca ich plany poplach, vraj poziar, vyhnal na betonarku na Mazornikovo, ale nic tu nehorelo. Neskor za Telgartom tvoril prekazku na ceste kamion. Pomocou Tatry 815 ho vytiahli na vrch Besnika. Vo stvrtok 11. marca v Brezne na Razusovej ulici otvarali byt s poskodenym zamkom. V Pohorelej, cast Podkajky, vytiekla z lesneho kolesoveho traktora nafta a preto miesto cistili vapexom.

Z dvadsiatich siestich vyjazdov sanitka RZP vystartovala k siestim nahlym prihodam srdca a obehu, dvom gynekologickym, piatim urazom, dvom dychacim, trom mozgovym, trom brusnym, styrom inym pripadom a zaznamenali jedno umrtie pred prichodom sanitky. V utorok vecer 9. marca na krizovatke pri hoteli Stavbar v Brezne auto zrazilo 32-rocneho chodca, ktory obisiel bez vaznejsich zraneni. Sanitka RZP ho previezla na osetrenie do breznianskej nemocnice.

Michal Kovac z Pohorelej, Katarina Molcanova z Valaskej, Ivana Kubasiakova z Polomky, Patrik Musuka z Cierneho Balogu, Michal Stupka z Brezna, Ivana Stuberova z Helpy, Lukas Puska z Brezna, Zuzana Rosikova z Brezna, Natalia Danova z Hronca, Simona Molcanova z Brezna.

Vojtech Kilvady (85) z Michalovej, Jozef Jankov (48) z Helpy, Zuzana Teslarova (86) z Pohorelej, Maria Cierna (91) z Bystrej, Anna Matuchova (73) zo Sumiaca, Adela Brozmanova (79) z Brezna, Eva Smidova (71) z Hornej Lehoty, Julius Jancik (91) z Brezna, Maria Skodova (74) z Hronca, Miroslav Malina (64) z Brezna, Frantisek Fasko (66) z Benusa - Filipova, Ondrej Rusnak (79) z Helpy, Marek Martinec (47) z Helpy, Pavlina Pancikova (79) z Brezna, Maria Tomajkova (77) z Bacucha, Gustav Zilka (62) z Brezna.

 

Spomienky

 

"Smrt je len nenavratno.
Iba zabudnutie je koniec zivota."

Laco Novomesky

S hlbokym zarmutkom oznamujeme pribuznym, priatelom a znamym, ze  Ing. Jozef Vojtko z Pohorelej

po dlhej a tazkej chorobe nas navzdy opustil 7. marca vo veku 67 rokov.

Za vyjadrenie sustrasti vam vyslovujeme uprimne podakovanie.

Smutiaca rodina

BARAN
Niekto vam chce dokazat, ze vase ciele su nerealne. Nedajte sa ovplyvnit pekne formulovanymi bludmi. Zo skusenosti viete, ze treba verit vo vitazstvo. Vo vztahu k spolupracovnikom vsak budte skromnejsi, majte prijatelnejsie reci.

BYK
Hadky neuznavate, skor podporujete dialogy. Ale neumoznujete vzdy, aby mohla prehovorit aj druha strana bez obav. Jarna pracovna sezona priniesla nove naroky.Musite robit aj po pracovnej dobe - budete mat hrubsiu obalku.

BLIZENCI
Sledovanie romantickych predstav moze byt zaujimave, ale je neucelne. Naucte sa respektovat realitu a niest zodpovednost za svoje ciny. Objavi sa stary znamy, ktory vam dlhsi cas dlhuje. Nech vrati peniaze, inak sa s nim vela nebavte.

RAK
Prezivate divny nepokoj, ktory prameni z vasej nerozhodnosti. Vyjasnite si, co chcete dostat od zivota ako dar a za co ste ochopni aj trpiet, bojovat. Pokial trvate na stretnuti s vyhliadnutou osobou, zaveste na klinec taktizovanie a hovorte otvorene.

LEV
Ked nadalej chcete uprednostnovat produkty svojej fantazie, dostanete sa do rozporu so skutocnostou. Aj ked snivat a vznasat sa je zaujimave, musite pristat na zemi. Nemozete odsudzovat kazdeho, kto sa systematicky blizi k vytycenemu cielu.

PANNA
Mate sice vela novych uloh a starosti, ale podari sa vam uspesne uzavriet jednu vleklu vec. Na pracovisku nastane pokoj. Potrebujete takuto psychicku pohodu, ked mozete rozmyslat o svojich zalezitostiach a hlavne o buducnosti.

VAHY
Neimprovizujte vela, respektujte iste zasady a pravidla hry. Mohli by ste sa dostat na sikmu plochu. Necakane vydavky narusili vasu financnu rovnovahu. Nastastie mate doverneho priatela, ktory vam poskytne pozicku. Iste viete, ze peniaze su skuskou priatelstva.

SKORPION
Vasa tvorivost je motivovana zdravymi ambiciami, ale niekedy vam chyba vynaliezavost. Nevenujte neprimerane vela casu detailom, sustredte sa na podstatu veci. Nemusite ani hladat nahradne riesenie, potvrdilo sa, ze mate dobry instinkt a stastie.

STRELEC
V priebehu tyzdna nadobudnete pocit radosti z uspechu. Ulohy, ktore dostanete, lahko zvladnete. Nebudte egoista, prepustite cast tohto pocitu milovanej osobe. Cez vikend ju pozvite na male posedenie do prijemnej restauracie.

KOZOROZEC
Hlavnym zdrojom vasej aktivity a uspechov je vztah k praci. Ste vzdy na ceste, stale v pohybe a vzdy najdete dovod ci zamienku pre zhon. Dostanete sa do spoocnosti, kde bude prebiehat vymena nazorov. Budete nuteni povedat svoj nazor - sledujte len pravdu.

VODNAR
Dostali ste za ulohu stereotypnu pracu s dost tesnym terminom splatnosti. Zbytocne by ste meditovali o tom, preco ju dal sef prave vam. On vie svoje a vy mate perfektnu kondiciu. O jarnej unave u vas ani slychu, prejavi sa vasa pruznost.

RYBY
Dusevna sviezost, ktoru ste ziskali sa prejavi pri plneni pracovnych povinnosti. Po spolocenskej stranke vas caka prijemny vikend. Istej sympatickej osobe umoznite dostat sa zo starosti. Nesnazte sa to vsak vyuzit, vyckajte, kym sama ponukne stretnutie.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT