1. JUN 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V noci z 19. na 20. maja ktosi sarapatil v rekreacnej chate v Pohorelej. Majitela J. C. zo Zvolena obral o jelenie zhody a vesiak z jelenich a danielich parohov. Skodu odhadli na 20 500 korun.

Chladnicku, paplony a vankuse s oblieckami ukradol neznamy pachatel z rekreacneho domu v Telgarte, ktory patri J. S. z Banskej Bystrice. Kradez so skodou asi 7100 korun sa stala niekedy od 1. do 22. maja.

Videokameru Panasonic, videokazety, sadu kuchynskych nozov a peniaze v hotovosti ukradol neznamy pachatel od 9. do 22. maja z rekreacnej chaty v Ciernom Balogu - Fajtove. Majitelovi F. T. z Bratislavy sposobil skodu bezmala za 30 000 korun.

Breznianski policajti vypatrali pachatela kradeze vlamanim do rodinneho domu E. G. z Cierneho Balogu. Je nim 26-rocny H. M. z Brezna, ktory sa sem vlamal popoludni 1. maja a odniesol si peniaze v hotovosti a uterak, cim mu sposobil skodu dovedna za 3200 korun.

Niekedy od 12. hodiny 22. maja do 10.45 hodiny nasledujuceho dna sa neznamy pachatel vlamal do rozostavaneho rodinneho domu v Brezne na Podkorenovej. Majitela I. K. z Brezna obral o ponorne cerpadlo, priklepovu vrtacku, priesvitnu plastovu hadicu, zvaracku a rozne remeselnicke naradie dovedna za 36 400 korun

Neobyvany rodinny dom vo Valkovni majitela J. L. z Revucej sa stal tercom zaujmu zlodeja, ktory tu kradol niekedy od 14.30 hodiny 16. maja do 8. hodiny 23. maja. V lupe sa nachadza digitalny budik, zapalovac zo zlteho kovu, stvorzilovy elektricky kabel, sada vrtakov, skusacka a kotucove pily. Skoda sposobena kradezou a poskodenim zariadenia predstavuje sumu asi 18 400 korun.

Ako pachatela trestneho cinu kradeze vlamanim do predajne potravin na Ulici SNP v Polomke pohorelski policajti zistili a usvedcili J. K. z Polomky. Kradol tu pod ruskom noci 26. aprila a 2. maja, v prvom pripade zanechal za sebou skodu za 17 000 korun, v tom druhom za 43 000 korun.

O tristvrte na dve v noci 23. maja sa na ceste I/66 pri Valkovni stala dopravna nehoda. Vodic Skody Felice P. M. z Valkovne pri jazde smerom do Brezna neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a poveternostnym podmienkam vo vzdialenosti, na ktoru mal rozhlad a za obcou presiel 21-rocneho chodca V. V. z Valkovne. Tento pod vplyvom alkoholu lezal na ceste v jeho jazdnom pruhu a pocetnym zraneniam po celom tele na mieste nehody podlahol. Vodic bezprostredne po nehode zavolal Rychlu zdravotnu pomoc z breznianskej nemocnice a pokracoval v jazde do Brezna, kde viezol do porodnice svoju dceru. Po navrate na miesto nehody sa podrobil dychovej skuske na alkohol, kde mu v tom case namerali 0,33 promile. Na aute je skoda asi za tri tisicky. Pripad je v stadiu preverovania.

Napoludnie 26. maja na Kuzmanyho ulici v Brezne vodic autobusu S. T. z Pohronskej Polhory si nezabezpecil cuvanie a lavou zadnou castou autobusu narazil do VW Venta, ktore stalo za nim. Pri nehode sa nastastie nikto nezranil, doslo len k hmotnej skode na aute Z. A. z Polomky vo vyske asi 15 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 21. do 28. maja

 

V sobotu 22. maja horel dreveny obklad chaty na Trangoske. Poziar vznikol asi od vykurovacieho telesa, hasit pomahal aj ZPU z Podbrezovej. Dvakrat pomocou vyskovej techniky otvarali byty. Najprv 24. maja na Ulici F. Krala, o den neskor na Ulici CSA v Brezne. Od vypalovanych haluzin po tazbe lesneho porastu vznikol 26. maja poziar v Hroncianskej doline. Okrem dvoch Tatier 148 s vodou hasili aj jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Pomahali obcania Hronca a zamestnanci Lesneho zavodu v Hronci. Ekologicky zasah absolvovali 27. maja v Zbojskach. Po zrazke dvoch nakladnych aut z Tatry 148 vytekala nafta. Poziarnici riadili premavku a zacali cistit vozovku vapexom. Prace dokoncili ich kolegovia z okresu Rimavska Sobota. Na Ceste osloboditelov v Brezne neprisposobil rychlost vodic Felicie a havaroval. Poskytli mu predlekarsku prvu pomoc a vozidlo odtiahli.

 

h155.jpg (2913 bytes)

Tragicky sa skoncila nehoda, ktora sa v noci zo soboty na nedelu 23. maja stala vo Valkovni, kde 21-rocny muz lezal pravdepodobne pod vplyvom akloholu na ceste a preslo ho auto. Ked na miesto nehody prisla sanitka RZP, lekar mohol uz len skonstatovat smrt. Dovolenky su predo dvermi a s tym suvisi aj zvyseny ruch na cestach. Upozornenie, aby boli opatrni, je adresovane predovsetkym bicyklistom a korculiarom na kolieskovych korculiach. Najma korculiari, ktori nie najlepsie zvladaju jazdu na korculiach, by si mali uvedomit, ze ohrozuju nielen seba, ale aj ostatnych ucastnikov premavky, preto nemaju co hladat na hlavnych cestach. Urazy pri neopatrnom korculovani mozu mat nezelane nasledky a plakat nad rozliatym mliekom je uz neskoro. Rodicia, usmernujte svoje deti a dbajte na ich bezpecnost! Statistika vyjazdov vyzera takto: sedem k nahlym prihodam srdca a obehu, tri k mozgovym, styri k urazom, sest k inym pripadom, zaznamenali jedno umrtie pred prichodom santiky a jedno zneuzitie. Dovedna vystartovali dvadsatdvakrat.

Spomienky

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 10. maja uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec a stary otec

Rudolf Belko z Ciernehe Balogu - Fajtova.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S uctou a laskou spomina syn Julo s rodinou.

Dna 29. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia otca, stareho otca a svatka

Imricha Szakacsyho zo Sebedrazia.

Spomina manzelka, deti s rodinami a svatka Maria z Predajnej.

Len kyticku kvetov z lasky, ti mamicka nasa draha, na hrob mozeme dat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci spominat.
Dna 30. maja uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa manzelka, mama a stara mama

Frantiska Sagatova z Jasenia.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
Smutiaca rodina

Odisla si nahle bez rozlucky. Srdce ti dotlklo, hoc velmi si chcela zit, vsetkych si zrazu opustila, hoc pre vsetkych si chcela este mnoho vytvorit.
Dna 2. juna uplynu dva roky odvtedy, co nas nahle opustila nasa draha

Maria Simanova.

Bola stalou dopisovatelkou Horehronia. Pisala rozne poviedky, rozpravky, ktorymi zaujala dospelych, ale najma deti. Do svojich riadkov vnasala radost a lasku, ktore sa potom preniesli do malych detskych srdiecok.
S uctou a laskou spomina birmovna krstna dcera Kvetoslava Stancikova s rodinou a redakcia Horehronia.

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 2. juna si pripomenieme tretie vyrocie umrtia nasho manzela, otca, svokra stareho otca

Antona Daxnera z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S laskou spomina manzelka, synovia, dcera, vnucata a ostatna rodina.

BARAN
Zivot vam bude strpcovat zabudlivost a roztrzitost. Tieto javy suvisia scasti s prepracovanostou, najma vsak jednostrannostou vasej prace. Hladajte si zmenu. V laske a partnerstve to mate horsie. Caka vas nedorozumenie, hadky a chlad.

BYK
Zase sa dostanete o krok dalej pri realizacii svojich obchodnych planov. Prudku reakciu konkurencie a neprajnikov berte ako samozrejmost. Vas citovy svet je zatazeny napatim. Potrebovali by ste partnera na rozhovor.

BLIZENCI
Mate priaznive podmienky pre tvorivu pracu. Vyhnite sa inym cinnostiam, ktore by vas iba vycerpavali, ale neumoznili by, aby ste realizovali svoje predstavy. Postupili ste o niekolko krokov dopredu. Napriek tomu, ze je to pozitivny jav, zostante skromni.

RAK
Robite prilis rychlo a privela veci naraz. Z toho by mohli vyplynut nedostatky, omyly, ktore by mali negativny dopad na vasu psychiku. Nedajte sa rozptylovat. Vdaka svojej pracovitosti ziskate novych priaznivcov, ale aj neprajnikov. To je samozrejme.

LEV
Na zaklade jednej udalosti sa poucite, ze nesmiete uzdu prilis povolit. Treba rozmyslat v alternativach, ratat s moznostou omylu, nahody a najma zakernostou intriganov. Cez vikend si najdite primeranu cinnost, studujte, pripadne meditujte.

PANNA
Mate premenlivu naladu a jej podliehaju aj vase vykony. Momentalne nevidite nijaku moznost na zvysenie svojich financnych prijmov. A peniaze velmi surne potrebujete. Ste z toho prilis precitliveni, vrtosivi. A chyba vam laska.

VAHY
Vo vasom zivote nastane zmena, ocitnete sa v necakanej situacii. Dobre zvazte, ako sa mate zachovat, kto by mal niest dosledky v pripade neuspechu. Z vasho okolia si niekto uvedomil, ze sa k vam spraval nespravodlivo. Dajte mu moznost odcinit to.

SKORPION
Nemate tolko penazi, aby ste si mohli dovolit nezmyselne kroky. Nastastie zatial nie je vsetko stratene. Sikovnym tahom mozete dat vsetko spat do povodneho stavu. Budete mat radost z vysledkov jedneho uspesneho rokovania.

STRELEC
Ste typ osobnosti, ktora sa vie na zaklade skusenosti prisposobovat danej situacii. Vystrihajte sa vsak vystatovacnosti. Niekto by rad videl vase chybne kroky. Iste situacie a vymeny nazorov by mohli byt pre vas haklive.

KOZOROZEC
Pod vas slaby pracovny vykon sa podpisu zabudlivost a roztrzitost a z toho vzniknu dokonca rodinne problemy. Celkom zbytocne si hovorite, ze uz pre nikoho nie ste potrebni. Mate len vo svojej aktivite malu medzeru, vyuzite ju na zaluby.

VODNAR
Mysleli ste uz na zmenu zivotneho stylu? Nestaci len na nu mysliet, rozhodnite sa pre jeden z odporucanych receptov. Aj vdaka tomu sa vase partnerske vztahy dostanu na spravnu kolaj. Tato prijemna udalost vam upevni pocit istoty a vratia sa vase sily.

RYBY
Posledne tyzdne boli pre vas nudne a prazdne. Vy si vsak tento mozete urobit zaujimavym. Vybavujte take zalezitosti, ktore slubuju uzitok a radost z uspechu. Vikendove dni venujte praci i oddychu v zahrade alebo vyletu v prirode.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT