15. JUN 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Mesto Brezno - komisia pre sport a rekreaciu, Okresny urad Brezno - odbor skolstva, Atleticky klub Mostaren MSK Brezno a SOU strojarske Brezno vas pozyvaju na Beh olympijskeho dna, ktory sa uskutocni v stredu 23. juna. Opatovne sa spaja s akciou Sportom proti drogam. Je to manifestacny beh, symbolizujuci odpor proti drogovej pliage.

Program:
9. - 12 h Beh olympijskeho dna v skolach (materske skoly, zakladne skoly, stredne skoly). V tomto case organizuju sportove aktivity jednotlive skoly podla svojich moznosti vo svojej rezii.
12. h Beseda s ucastnikmi olympiad v Nagane a Lillehameri (biatlonisti) v kinosale mestskeho domu kultury.
17.00 h - Beh olympijskeho dna - muzi, zeny, 17.20 Beh rodicov s detmi do 6 rokov, 17.40 h Beh proti drogam (funkcionari a organizatori BOD ´99) v oddychovej parkovej zone vedla Hrona (za ZS Pionierska 4, Brezno).

Vyhodnotenie sa uskutocni v priestore startu a ciela ihned po dobehnuti pretekarov v jednotlivych kategoriach.
Ceny: ucastnici BOD ´99, ako aj ucastnici ostatnych sportovych aktivit ziskaju ucastnicky diplom, najlepsi v BOD ´99 tricka.
Prezentacia: v odpoludnajsom programe zacina od 16. h v priestore startu a ciela.
Uhrada: ucastnici startuju na vlastne naklady, resp. na naklady vysielajucej organizacie.

Tesime sa na vasu ucast!

Organizacny vybor Behu olympijskeho dna

 

Sieste kolo streleckych pretekov o Putovny pohar
Vyhral Mikulas Molent

Strelecky klub pri zdruzeni technickych a sportovych cinnosti v Sumiaci uskutocnil koncom maja VI. kolo streleckych pretekov zo vzduchovej pusky na sklopne terce o Putovny pohar. Doterajsimi vitazmi su Mikulas Molent, Martin Cervienka, Simon Duraj, Ivan Fujka (dvakrat) a Mikulas Molent (dvakrat). O tom, kto ziska putovny pohar, sa rozhodne koncom juna. Na druhom mieste sa umiestnil Matus Budinsky a z tretieho mal radost Peter Lapin. Financie na vecne ceny venoval byvaly ziak sumiackej skoly, podnikatel Jan Gonzor mladsi z Cervenej Skaly.

Vladimir Cupka

 

Priaznivci aerobiku pozor!
V sobotu 19. juna sa uskutocni uz 5. rocnik Aerobik - maratonu, ktory organizuje Aerobikovy klub FIT pri MsK v Brezne. Pozyvame vsetky cvicenky a cvicencov, ktori sa chcu prijemne zabavit a popri tom aj spevnit svoje telo i dusu, aby prisli a zahriali sa spolu s nami.
Cakame vas 19. juna v telocvicni Sokolovna o 9. hodine, kedy zacina prezentacia cvicencov. Startovne je 30 korun a cvicit sa bude od 10. hodiny v trojhodinovych kolach plus jedno finalove kolo, v troch vekovych kategoriach (1. do 25 rokov, 2. do 35 rokov a 3. nad 35 rokov).
Uz teraz sa na vas vsetkych tesime, miesta je dost a chuti tiez.

 

Vydarena akcia
Pri prilezitosti MDD 4. juna zorganizovali vychovavatelky Skolskeho klubu deti na Pionierskej 4 v Brezne sportovu akciu - sutaz vo vybijanej, do ktorej sa zapojili vsetky skolske kluby deti v kategorii 3. - 4. rocnikov. Atmosfera v telocvicni bola vyborna. Deti dali do hry vsetok svoj elan a radost z hry. Bolo by vynikajuce, keby sme deti opat mohli priviest do telocvicni a na sportove ihriska, miesto nevyhovujuceho prostredia v akom mnohe deti travia svoj volny cas. Zalezi len na nas, dospelych, co preto urobime. Verim, ze to bol prvy krok pre dobru vec, ktory urobili vychovavatelky pre svoje deti.
Vysledky sutaze: 1. SKD pri ZS Pionierska 4 Brezno, 2. SKD pri ZS Pionierska 2 Brezno, 3. SKD pri ZS Brezno - Mazornikovo, 4. SKD pri ZS K. Raposa Brezno.

Eva Andreuttiova,
veduca vychovavatelka SKD Pionierska 4

 

Ospravedlnenie
Ospravedlnujeme sa Slovenskej poistovni, a. s., za to, ze sme v minulom cisle namiesto jej sponzorstva v clanku pod nazvom Odmeneni boli vsetci ucastnici omylom uviedli Strojarne Piesok.

Redakcia

Automobily do vrchu
V dnoch 19. az 20. juna sa uskutocni 6. rocnik medzinarodnych pretekov automobilov do vrchu PAV ´99 Brezno - Cierny Balog, ktore su zaroven majstrovstvami Slovenskej republiky a zonov strednej Europy. Zucastnia sa na nich pretekari zo Slovenska, Ceskej republiky, Slovinska a Chorvatska. Treningy a sutaze budu na statnej ceste Cierny Balog - Lom nad Rimavicou so startom vo Vydrovskej doline na trati v dlzke 6550 metrov s prevysenim 375 metrov. Prva a druha jazda pretekov bude 19. juna od 13.15 do 16. hodiny a 20. juna v tom istom case. Slavnostne vyhlasenie vysledkov stanovili na 17. hodinu. Horehronsky region bude reprezentovat Jozef Danis z Helpy, ktory je v skupine A - trieda do 2000 ccm majstrom Slovenska za rok 1998.

 

Mestska liga v malom futbale
Z dovodu nevyhovujucich priestorov na zimnom stadione sa mestska liga prechodne preklada do telocvicne v plavarni na Mazornikove. Hracie casy su nezmenene a najblizsie deviate kolo sa odohra v piatok 18. juna od 16. hodiny podla rozpisu sutaze.

 

Handlova ´99
V Handlovej sa 12. a 13. juna uskutocnili plavecke preteky kategorie desatrocnych plavcov. Boli to vlastne majstrovstva Slovenska najmladsej kategorie (rocnik narodenia 1989). Za ucasti tridsiatich plaveckych klubov viac ako dvesto pretekarov, sa na perfektne zorganizovanej sutazi nestratili plavci plaveckeho klubu Flipper, ZP Sport, a.s., Podbrezova. Po vlanajsich majstrovstvach Slovenska tejto kategorie sme odchadzali s prvym a tretim miestom. Ani v tomto roku neodisiel PK Flipper, ZP Sport, a.s., Podbrezova s prazdnymi rukami: Peter Murinak ziskal 2. miesto na 50 m prsia casom 0:44,24 min. a na 100 m prsia vybojoval casom 1:36,90 min. 3. miesto. Je to pekny uspech, ktory tesi vsetkych tych, ktori maju na tom zasluhu.

Ked som spomenul v uvode, ze to boli "vlastne majstrovstva Slovenska", je to tak. Slovenska plavecka federacia pristupila v ramci setrenia na dost nestastny krok, zrusenie majstrovstiev Slovenska najmladsej plaveckej kategorie. Kazdy vie, ze vo svojej chladnicke a penazenke ma cim dalej tym menej. No keby aspon jeden poslanec Narodnej rady SR veleny nasim demokratickym sposobom sa zucastnil na krasnych pretekoch v Handlovej, kde bola ocividna tuzba kazdeho pretekara o co najlepsi vykon, iste by sa naslo viac panazi na financovanie takychto pretekov. "Sportom proti drogam, a plavanim za zdrave telo."

Michal Miklovic

 

Dalsi uspech J. Roska
Julius Rosko, clen MSK AC Mostaren Brezno svoju zbierku diplomov rozsiril o dalsi uspech. V nedelu 13. juna sa zucastnil na 8. rocniku bezeckych pretekov Beh k Hubertovi v Kezmarku, kde po absolvovani 15 km dobehol do ciela vo svojej kategorii druhy. V pondelok 7. juna v Mestskom urade v Brezne prevzal z ruk primatora Cenu primatora mesta za rok 1998. Svojimi vykonmi len potvrdzuje, ze toto ocenenie mu pravom patri.

(tg)

Paskovali dva kluby

Farba opasku na kimonach karatistov znamena technicky stupen vyspelosti drzitela. V podvecernych hodinach v piatok 11. juna v Sokolovni v Brezne absolvovalo 33 clenov karate klubu MP Brezno a 16 z karate klubu Horehronia polrocne skusky technickej vyspelosti od 8. do 3. kyu. Viedol ich trener a skusobny komisar Peter Jenca (za asistencie Petra Sitarcika a Vlastimila Buryho), ktoreho sme poziadali o kratke zhodnotenie: "Na skuskach, tzv. paskovania, sa stretli clenovia dvoch klubov karate, co na jednej strane vyvovalo atmosferu vzajomnej sutazivosti, na druhej vsak pritomnost sirokej verejnosti, trema a zodpovednost zohrali v niektorych z karatistov svoju ulohu. Kladne hodnotim bojove nasadenie sutaziacich. V niektorych pripadoch v porovnani s vykonmi z treningov prekvapili lepsou koncentraciou a zvladnutim cvicenia. Ake vysledky dosiahli clenovia karate klubu MP Brezno? 8. kyu zvladli vsetci strnasti, traja z nich urobili hned dva stupne a ziskali zlty opasok prisluchajuci 7. kyu. V 6. kyu bola uz situacia napatejsia a zo siestich paskujucich ho ziskali traja, z ktorych opat jeden zvladol dva stupne 7. a 6. kyu. 5. kyu technicky zvladli len dvaja z osmich, co vsak neznamana, ze ostatni neboli dobre pripraveni. Je to stupen, v ktorom sa uz nepripusta ani nejmensia chybicka za vahanie. Obdobna situacia bola v 4. kyu, o ktore sa snazili dvaja nasi clenovia a na priznanie 3. kyu nastupil jeden paskujuci. Skusky ukazali, ze na technickom zvladnuti stupnov od 5. po 3. kyu treba este s nasimi zverencami popracovat, aby v tom nasledujucom paskovani dokazali lepsie zuzitkovat svoje kvality. Verim, ze neuspech nasich mladych karatistov, ved ich vek sa pohybuje od 8 do 13 rokov, neodradi, ale naopak vzpruzi a zoceli."

Viera Kukolova

Kam za futbalom

III. liga 30. kolo 20. juna o 17.00
Zvolen - Dubova (Putra - Budac, Fizel - Babka)

IV. liga sk. Juh 26. kolo 20. juna o 10.00
Kalinovo - Brezno (Detva, T. Kucera - Romanec, Löcsös - Graus)

V. liga sk. C 26. kolo 20. juna o 17.00
Predajna - Sasova (Balajthy - Havran, Izdinsky - Zavaternik), Radvan - Valaska (Igor Rostar - Kratochvila, Fabry - Kniha), C. Balog - Dudince (Ihring - Siman, Petrinec - Sihelsky)

III. liga dorast 26. kolo 20. juna o 14.30
K. N. Mesto - Brezno (I. Szabo - Hubka, ObFZ CA - Vesel)

IV. liga dorast sk. Juh 26. kolo 20. juna o 14.30
Tisovec - Dubova (Hives - Dobos - Pecnik), H. Nemce - Podbrezova (Dado - ObFZ ZV)

V. liga dorast sk. C 26. kolo 20. juna o 14.30
C. Balog - Harmanec (Siman - Petrinec - Sihelsky)

II. liga SZ a MD 26. kolo 19. juna o 10.00 a 12.00
Brezno - Namestovo (Igor Rostar - Lauer, Sitarcik ml.)

III. liga SZ a MD sk. Stred 22. kolo 19. juna o 10.00 a 12.00
C. Balog - Podbrezova (M. Krahulec - Braucok)

IV. liga ziaci sk. C 22. kolo 19. juna o 15.15
B. Stiavnica - Zavadka nad Hronom (Ziakovic)

I. trieda 26. kolo 20. juna o 17.00
Badin - P. C. Balog (Hikker - Repisky, Kadlec - Turna), Kraliky - Osrblie (na ihrisku v Priechode, Vanik - Kastiel, Drazdik - Hric)), Medzibrod - Bravacovo (Daxner - Ridzon Fencl - Mojzis), Myto - Helpa (Kotran - Chladek, Citara - Krahulec)

II. trieda 22. kolo 20. juna o 17.00
Nemecka - Lucatin (Sico - Benka, Majer), Jasenie - Malachov (Krupa - Dian, Danko), Riecka - D. Lehota (Kosec - Weiss, Trso), Hronec - Hiadel (Debnar - Marian Mojzis, Chriastel)

I. trieda sk. B ziaci 13. kolo 20. juna o 10.00
Pohorela - Helpa (Balaz), Myto - Bravacovo (15.00, Citara), Polomka - P. Polhora (Sitarcik ml.)

Mladsi ziaci 26. kolo 19. juna o 10.00
Dubova - Radvan (20.6., Teliar), Podbrezova - Kremnicka (15.15, Hartvich), Brezno A - Radvan B (20.6., Marian Mojzis), P. C. Balog - Selce (20.6., Sitarcik st.)

V sobotu 26. juna o 17. hodine na ihrisku Tatrana C. Balog sa stretne vyber Oblastneho futbaloveho zvazu B. Bystrica s vyberom Oblastneho futbaloveho zvazu D. Kubin. Na druhy den o 16. hodine na ihrisku v Ponikach odohra zapas vyber Oblastneho futbaloveho zvazu B. Bystrica s vitazom I. triedy SK OPL Poniky. Na tieto dve stretnutia boli nominovani hraci: Brano Slobodnik (Podkonice), Peter Petrinec (Bravacovo), Valter Poliak (Poniky), Peter Keresteny (Myto), Michal Majer (Sl. Lupca), Ladislav Sihelsky (Myto), Milan Petran (Riecka), Miroslav Lipa (Sl. Lupca), Richard Danis (Myto), Ivan Zeleny (P. C. Balog), Peter Macko (Myto), Pavol Stulajter (P. C. Balog), Milan Sajgalik (Bravacovo), Ludovit Durik (Medzibrod), Jozef Kulina (Podkonice), Milan Patras (Poniky), Roman Habany (Kraliky). Na stretnutie 27. juna v Ponikach doplnia nominaciu Igor Sedliak (Medzibrod) a Peter Bartek (Vlkanova). Trenermi su Stefan Zvalo a Ludovit Horcin. Hraci si prinesu: kopacky, chranice, spodny vystroj , veci osobnej hygieny, brankari kompletny vystroj. Prineste si so sebou preukaz poistenca. Zraz hracov oznamime dodatocne.

ObFZ B. Bystrica

 

Sipkarska liga

Tento tyzden bol bez vacsieho turnaja. V utorok sa odohrala Quatro liga. Z vitazstva sa tesil Ivan Svantner, na druhom mieste skoncil Peter Pocklan a treti bol Igor Vajcik. V piatok sa hralo dalsie kolo ligy muzov. Vo finale sa stretli Rasim Cupar a Pavel Urda, ktory zvitazil. Treti skoncil Peter Martin.

U zien sa najviac darilo Eve Sitarcikovej, druha bola Martina Troligova a tretia Iveta Mozerova. Nedela uz tradicne patrila mladezi. U mladsich juniorov bolo nasledovne umiestnenie: 1. Jakub Warszavsky, 2. Jaro Pancik, 3. Martin Brvenik. Starsi juniori: 1. Berco Warszavsky, 2. Jan Cernak, 3. Palo Melicher, stredoskolska liga: 1. Andrej Jursa, 2. Riso Molitoris, 3. Igor Jedlicka.

V sobotu sa kona v Dart clube Master - stredne Slovensko. Prezentacia bude od 10. do 10.30 hodiny. Muzi zacinaju o 11. a zeny o 13.30 hodine.

Pocas tyzdna sa bude sutazit podla harmonogramu.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT