15. JUN 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

O pol osmej vecer 3. juna sa mladistvy J. K. z Polomky vlamal do predajne potravin v budove nakupneho strediska v Polomke. Vo chvili, ked si k vylomenemu oknu pripravil ukradnute rozne druhy cigariet, cukroviniek a peciva, zaistili ho pohorelski policajti. Svojim konanim sposobil majitelke E. F. z Brezna skodu dovedna asi za 15 000 korun.

Rucne tkane koberce, paperove periny, porcelanovy riad, kabat, monterkovu supravu, ramovu pilku, topanky a spacie vaky si odniesol zlodej z rekreacnej chalupy v Sumiaci. Vlamal sa sem niekedy od 3. do 29. maja, kedy skodu sposobenu majitelovi J. C. z Bratislavy odhadli na 9400 korun.

Pod ruskom noci 3. juna mali nezelanu navstevu v hostinci Ria v Podbrezovej. Neznamy pachatel si odtial odniesol rozne cigarety, peniaze v hotovosti, mobilny telefon a vylomil hraci automat. Majitelovi I. G. z Brezna vznikla 30 000-korunova skoda.

Od jedenastej hodiny vecer 2. juna do deviatej rano nasledujuceho dna ktosi sarapatil vo Funny clube v Brezne. Chybaju dva CD, mixer, CD Denon, mixazny pult, zosilnovac, vacsie mnozstvo CD platni a z baru alkoholicke napoje, vsetko dovedna za 253 118 korun.

V case od 6. do 16. hodiny 4. juna akysi odvazlivec cez otvorene okno na verande vnikol do rodinneho domu majitela J. B. z Telgartu. V obyvacej miestnosti z drevenej truhlice ukradol hotovost 500 000 korun.

Pohorelski policajti vypatrali a usvedcili maloleteho zlodeja J. K. z Polomky. Tento sa v dnoch 25. aprila, 2. a 8. maja a 3. juna vlamal do predajne potravin v Polomke. Zo skladu a predajnych priestorov majitelky E. F. z Brezna ukradol rozne druhy cigariet, alkoholickych napojov, drogerioveho tovaru a sladkosti. Skoda cini dovedna bezmala 85 000 korun.

Konvertory a podlahovu krytinu si odniesol neznamy pachatel z rodinneho domu v Raztoke, ktory patri majitelovi R. R. z Brezna. Kradez so skodou za 17 300 korun sa stala od 19. hodiny 3. juna do 7. hodiny 5. juna.

Niekedy od 25. maja do 6. juna ktosi kradol v rekreacnej chalupe v Helpe. Majitela M. S. zo Zvolena zlodej obral o peniaze v hotovosti, kozene kabaty a vysivane decky, cim mu sposobil skodu dovedna za 6600 korun.

Nastenne hodiny, budik, naramkove hodinky a elektricky radiator boli v lupe za 6600 korun, ktory si neznamy pachatel odniesol z rekreacneho domu v Ciernom Balogu. Kradez v dome majitela J. H. z Bratislavy sa odohrala niekedy od 17. hodiny 4. juna do 13. hodiny 6. juna.

Breznianski policajti vypatrali pachatela trestneho cinu kradeze v kancelarii predajne potravin Vecierka v Stvrti Laca Novomeskeho v Brezne. Je nim 19-rocny M. O. z Brezna, ktory odtial 2. maja o deviatej vecer ukradol rozne druhy stravnych listkov a peniaze v hotovosti, cim majitelovi J. O. z Brezna sposobil skodu dovedna za 136 200 korun. Cast stravnych listkov u zlodeja zaistili.

Co sa udialo v tyzdni od 4. do 11. juna

Poziarnici 5. juna vo Vydrove pomohli nalozit do sanitky zrazeneho bicyklistu. V pondelok na Namesti gen. M. R. Stefanika 1 v Brezne otvarali dvere, v ktorych sa zasekol zamok. Poziar budovy na Ulici Bozeny Nemcovej v Brezne 9. juna sposobil predbeznu skodu za 150 000 korun. Hasili ho 1C prudom, vysokym tlakom a s pomocou vysokozdviznej plosiny. Priciny vysetruje zistovatel poziarov. Zavodny poziarny utvar z Podbrezovej likvidoval 10. juna ohen v Podbrezovej na Kolkarni, kde poplach sposobila na sporaku zabudnuta nadoba s jedlom. V Brezne na namesti v tento den pomocou plosiny zlozili kluce vyhodene na strechu.

h155.jpg (2913 bytes)

V tomto tyzdni santika RZP vystartovala do terenu dvadsatsedemkrat. Osem vyjazdov smerovalo k nahlym prihodam srdca a obehu, pat k mozgovym, tri k dychacim, jeden k brusnej, styri k inym pripadom, styri k urazom a trikrat prevazali pacientov do Banskej Bystrice. V sobotu 5. juna popoludni zrazilo v Ciernom Balogu vo Vydrove auto bicyklistu, ktory utrpel poranenie panvy. Zachranari upozornuju pacientov so zvysenym krvnym tlakom, aby neprepinali svoje sily v najvacsich horucavach. Napriklad pri hrabani im hrozi ovela vacsie nebezpecenstvo kolapsovych stavov alebo mozgovych prihod, preto by sa mali vyhybat praci na priamom slnku. Mali by si uvedomit, ze zdravie maju len jedno.

Spomienky

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
Dna 14. juna uplynulo sedemnast rokov odvtedy, co nas opustil manzel a otec

Stefan Pevny z Brezna.

Spomina manzelka, synovia Stefan a Jan a ostatna rodina.

Dna 14. juna uplynulo trinast rokov odvtedy, co nas nahle opustil manzel, syn, otec, brat, svagor a stary otec

Jan Melicher z Cierneho Balogu - Medvedova.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
Smutiaca rodina

Dna 16. juna uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mamicka, stara a prastara mama

Irena Kotranova z Podbrezovej.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
S uctou a laskou spomina dcera Marika a syn Belo s rodinami.

BARAN
Potrebujete odpocinok niekde v prijemnom prirodnom prostredi. Nerobte si vycitky, ak v tieni lipy s knizkou v ruke zadriemete a budete snivat o juznej horucave pri azurovom mori, prijemne schladenom vinnom striku a krasnej modrej oblohe.

BYK
Mate dost vlastnej energie, nepremarnite cas hladanim pomoci, opory ci radcu. Vyhnite sa nervozite, doverujte svojim vlastnym schopnostiam, potom pride uspech a vyriesite aj zlozite problemy. Tuto skusenost majte aj inokedy na pamati.

BLIZENCI
Vela vasich priaznivcov si zela, aby ste boli voci nim priamejsi a uprimnejsi. Nemajte zo vsetkeho vycitky svedomia. Su chyby, preslapy, ktore nemaju neprijemne nasledky. Na tie sa naucte rychlo zabudnut a kracat dalej vytycenou cestou.

RAK
Konecne sa zacnete venovat otazkam, ktore vas skutocne zaujimaju. Mate z nich radost, poucenie, ale najma poskytuju moznost realizacie predstav. Vikend prezite v kruhu rodinnych prislusnikov alebo citovo blizkych ludi. Obohatite si zivot o pekne chvile.

LEV
Tuzite po samote, ale sotva budete moct zit ako pustovnik. Mili priatelia vas pozvu na maly vylet. Nuz, obrazne povedane, vzdajte sa svojho kralovskeho rucha. Chodte s nimi medzi ludi. Mozno nebudete vynikat, neuputate pozornost, ale bude vam dobre.

PANNA
Tento tyzden sa nehodi na prace, ukony bezneho charakteru. Uspesnejsie by ste mohli pracovat v oblasti reklamy. V ramci priatelskeho stretnutia objavite u priatelov cosi neprirodzene vo vztahu k vam. Snazte sa zistit, ci ide o neinformovanost alebo o nedoveru a zavist.

VAHY
Tuzite po pokoji a rovnovahe, lenze vas caka naval prace a starosti. Pomoze vam len presnost a doslednost v praci, po ktorej vsak pride uvolnenie. Vas najdolezitejsi sucasny problem je vsak v tom, ze zivotny a lubostny partner nie je ta ista osoba.

SKORPION
Neprajnici dobre vedia, ze ste schopni naivne vojst do nastavenej pasce. Malo by byt pre vas podozrive, ze sa nevyskytnu ziadne prekazky.Lenze ste zalubeni. Nove poznatky, ktore ziskate pocas jedneho vyletu, vam umoznia nadhlad na iste problemy.

STRELEC
V krasne letne dni by sa malo ludi dokazalo venovat sklzom z uplynulych tyzdnov. Vam sa vsetko podari vyriesit. Novy vikend pre vas znamena sucasne aj nove nezmyselne hadky a rodinne nezhody. Pomozu vam zbavit sa zlce, ale otravia rodinnu atmosferu.

KOZOROZEC
Blizky clovek vas poziada o odbornu radu. Ako vzdy, aj tentoraz ochotne vychadzate v ustrety. Ale neberte na seba ziadnu hmotnu zodpovednost. Myslite na rodinu. Nic nezmeskate, ak vikend prezijete uvolnene, bez pracovneho programu.

VODNAR
Zivot vam skomplikuje necakane stretnutie so zaujimavou osobou opacneho pohlavia. Novy vztah vo vas vyvola roztrzitost a nesustredenost. Vase telo i dusa dychtia po pobyte na cerstvom vzduchu. Bez ohladu na pocasie sa vyberte na kratky vylet.

RYBY
Ste prepracovani, unaveni, po cely tyzden ste nepolavili pracovne tempo. Mali by ste zriect vsetkych zlozvykov a neresti a sustredit sa na relaxaciu. Aj napriek tomu cez vikend najdete riesenie svojho komplikovaneho problemu.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT