7. SEPTEMBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Od 17. hodiny 26. augusta do 7. hodiny 27. augusta neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do predajne masa a udenin v Zavadke nad Hronom. So sebou si odniesol kalkulacku, prepravku, alkohlicke napoje a udeny syr, cim majitelke A. R. sposobil skodu za 5000 korun a na zariadeni nechal skodu za dve tisicky.

...

Desat minut pred pol jedenastou vecer 28. augusta zadrzali podbrezovski policajti 32-rocneho M. P. a 26-rocneho J. P. z Podbrezovej, ktori sa pokusili vykradnut potraviny na Stiavnicke. M. P. zadrzali pri odchode z objektu a J. P. vystopoval sluzobny pes. Lup v hodnote 2000 korun zaistili, na zariadeni vznikla skoda vo vyske 3000 korun.

...

Nezelanu navstevu v rekreacnej chate v Ciernom Balogu - Komove mali jej majitelia niekedy od 26. do 28. augusta. Zlodej odtial ukradol parny hrniec, elektricky noz, konvertor, teplovzdusny ohrievac, elektricku vrtacku, spacie vaky a deky dovedna za 24 600 korun.

...

Pat minut pred tristvrte na styri rano 31. augusta v rodinnom dome v Dubovej doslo ku kradezi veci. Neznamy pachatel odtial ukradol dve retiazky a prsten zo zlteho kovu a financnu hotovost. Majitelke N. S. sposobil skodu bezmala za 16 000 korun.

...

Od rodinneho domu v Pohronskej Polhore 31. augusta podvecer nahle vybehli ovce rovno do jazdnej drahy Favorita, ktory viedol P. S. z Rimavskej Paludzky v smere od Brezna do Tisovca. Zrazke s domacimi zvieratami uz vodic nedokazal zabranit. K zraneniu osob nedoslo, na aute je skoda za 2000 korun a majitel ovci utrpel skodu za tri tisicky.

 

Policia prosi obcanov o pomoc pri patrani po bielej Skode 120 L ev. c. CYU-917, ktoru ukradli obcianke Madarska v noci 29. augusta v rekreacnej oblasti Krpacovo spred chaty Slovenskych telekomunikacii. Vsetky informacie o pachatelovi alebo o ukradnutom vozidle hlaste na zname telefonne cislo 150 alebo v najblizsom utvare PZ.

...

Pocitac, zdroj a tlaciaren dovedna za 72 000 korun ukradol neznamy pachatel z budovy Obecneho uradu v Ciernom Balogu, cast Zavodie. Okrem toho sa vlamal aj do lekarne, z ktorej odniesol pocitac, monitor, registracnu pokladnu a lieky dovedna za 102 000 korun. Zlodej tu sarapatil niekedy od podvecera 27. augusta do rana 30. augusta.

...

Do predajne masa a udenin v Brezne sa v case od 13. hodiny 28. augusta do pol osmej rano 30. augusta vlamal neznamy pachatel. Z registracnej pokladne ukradol 1000 korun a rozbil aj sklenenu vypln na mraziacom pulte. Polnohospodarskemu druzstvu Dumbier sposobil skodu za 2500 korun.

...

Desat minut po polnoci 29. augusta v Sumiaci vodic Peugeotu, P. S. zo Sumiaca, neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a v lavotocivej zakrute presiel do protismeru. Celne narazil do oprotiiducej Skody 120, za volantom ktorej sedel I. P. zo Sumiaca. Pri havarii sa zranili styria mladi ludia, ktorych pracenechopnost potrva od siedmich do strnastich dni. Na Peugeote vznikla skoda za 50 000 korun a na Skode 120 za 40 000 korun.

...

Audi A 6, zaparkovane pred domom v Podbrezovej na Stiavnicke, ktosi vykradol v noci na 31. augusta. Zmizlo autoradio s CD prehravacom, cim a. s. Zeleziarne Podbrezova vznikla skoda za 34 000 korun.

 

Co sa udialo v tyzdni od 27. augusta do 3. september

Na Ulici 9. maja v Brezne pri materskej skole 27. augusta hasili seno, ktore zrejme podpalili nejaki lapaji. Nedela bola nabita vyjazdami. Uz po polnoci sa v Sumiaci zrazili Peugeot 405 a Favorit. Pomahali jednej tazko a jednej lahko zranenej osobe. Pomocou plosiny otvarali zabuchnute dvere bytu na Ulici MPCL. Dalsia dopravna nehoda sa stala v Pohronskom Bukovci. Po zrazke Lady a Fiata Punto poskytli prvu pomoc trom zranenym osobam. V nedelu pomahali aj pri ekologickej havarii v Hrone, odcerpavali ropne latky. Vysokym tlakom zahasili poziar kontajnera 30. augusta na Brezenskej ulici. V utorok po havarii Fiata Punto a Avie v Zadnych Halnoch jedna osoba utrpela tazsie zranenie. V prvy septembrovy den otvorili specialnym naradim zabuchnute dvere na Ulici F. Krala. Nasledujuci den otvarali byt s poskodenym zamkom na Razusovej ulici.

h155.jpg (2913 bytes)Zo siedmich ludi, ktori boli ucastnikmi dopravnej nehody v Sumiaci v nedelu 29. augusta po polnoci, sanitka RZP previezla do breznianskej nemocnice az piatich z nich. Dvaja mali zranenu chrbticu a dalsi utrpeli trzne poranenia. Zo stvormetrovej vysky na stavbe na Mazornikove vo stvrtok 2. septembra na obed spadol 37-rocny stavbar, ktory dopadol na chrbticu a poranil si ju. Hospitalizovali ho v nemocnici v Brezne v urazovom oddeleni. Statistika vyjazdov vyzera takto: 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, po jednej k mozgovej, dychacej a brusnej prihode, 7 k urazom, 2 k inym pripadom, 6-krat prevazali pacientov do Banskej Bystrice, zaznamenali 2 umrtia pred prichodom sanitky a raz ktosi zneuzil pomoc zachranarov.

 

Podakovania

Dakujeme pribuznym, znamym, ziakom, studentom a profesorom vsetkych skol, ktori na poslednej ceste odprevadili

Janka Skalosa z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary, ktorymi pomohli zmiernit nas hlboky zial.

Rodicia a brat

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za prejavy sustrasti a kvetinove dary pri poslednej rozlucke 18. augusta s nasou drahou mamickou a starkou

Vilmou Kypetovou z Hronca.

Deti, vnucata a ostatna smutiaca rodina

Zivot i nas mal rad, teraz tichy je nas dom, tak velmi nam chybas v nom. Uz styri roky spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 14. septembra uplynu styri roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec, syn a brat

Milan Piliar.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka s detmi, rodicia, sestra, brat a ostatni.

 

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 5. septembra uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Dezider Danis z Hronca.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 

Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von. Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, dame ti kyticku na hrob a povieme: Otec, zbohom!

Dna 7. septembra sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela a otca

Lubomira Luptaka

z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, dcera s rodinou a ostatna rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas. Dnes ti uz viac nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob polozit, zapalit sviecku a s laskou spominat.

Dna 9. septembra uplynie sest rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec, stary a prastary otec

Ondrej Brozman  z Brezna - Zadnych Halan.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou a uctou spominaju manzelka a synovia s rodinami.

 

Kto zostal v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel.

Dna 18. augusta uplynulo desat rokov od umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

Marie Istenikovej z Podbrezovej.

S laskou spomina cela jej rodina.

BARAN

Vdaka partnerovym stykom sa ocitnete v takej spolocnosti, kde budete srdecne vitanym hostom. Spravajte sa tak, aby ste prvy dojem znasobili a uspech bol vacsi. Mali by ste hlbsie pochopit, ake tendencie sa prejavuju v jednotlivych zaujmovych zoskupeniach.

BYK

Pod vplyvom bohatej fantazie a zvelicovania si odhryznete vacsie susto, ake momentalne mozete stravit. Zlozte si z oci ruzove okuliare, sklamat nadriadeneho vobec nepotrebujete. Mali by ste si hlbsie uvedomit, ze tu nejde len o opatrnost.

BLIZENCI

Pre vas optimisticky pohlad na svet a na zivot ste oblubeni a vyhladavani. Je o vas vseobecne zname, ze mate neutichajucu chut a volu pomahat ludom v okoli. Cez vikend vyuzite vsetky formy pohodlia. Nevynechajte ani prechadzku v prirode.

RAK

Trochu melancholicky si uvedomujete, ze leto uz definitivne odchadza. Pocasie vsak umoznuje, aby ste si uzili radosti, ktore priroda poskytuje. Vyuzite to. Mlade Racice by sa nemali snazit za kazdu cenu uputat pozornost pochybnych zaujemcov.

LEV

Aj ked mate tvrdu hlavu, nemusite to demonstrovat na tvrdsom mure. Predtym ako sa rozhodnete pre vyznamnejsi vyrok ci cin, napocitajte do desat, alebo aj viac. Cez vikend pouvazujte o vylete, bude to pekna rozlucka s letnou prirodou.

PANNA

Nestracajte nadej, ze sa splnia vase plany. Ciel je sice este daleko, ale nevzdavajte sa. Uspechy dosiahnu najma prislusnici znamenia, pracujuci v dusevnej oblasti. Postupujte uvazlivo v osobnych vztahoch. Hrozia vam ziarlive sceny.

VAHY

Pre vas drobne domace prace predstavuju moznost sebarealizacie a sucasne aj odpocinok. Vas nedelnajsi relax sa uskutocni najma pri sporaku a budete mat radost i uspech. Tyzden zacnete odpocinuti, sposobili na riesenie novych narocnych uloh.

SKORPION

Caka vas priazen Stasteny, mozete dostat vyhodnu ponuku, mozete mat prilezitost vyhrat. Konajte sustredene, aby to nebol iba nesmely pokus o uspech. Tyzden vam prinesie prijemne spomienky na dlhe roky stravene v skolskych laviciach.

STRELEC

Ste plni elanu, nadsenia a tvorivej aktivity, ale ked sa poobzerate, mate taky pocit, ze sa nic nedeje. Je to bezny rozpor medzi vasim vnutornym svetom a okolim. Mate znamych, ktora nevedia reagovat na vasu pozornost. Nezlostite sa.

KOZOROZEC

Potesi vas oznamenie o tom, ze vase majetkovo-pravne zalezitosti su na ceste doriesenia vo vas prospech. Dajte si povedat od svojho advokata, ale aj od lekara. Cez vikend si zvolte pracu ci akukolvek cinnost podla vasej osobnej zaluby.

VODNAR

Pridete na to, ze vase zamestnanie je pre vas aj povolanim. Oblast moznosti je siroka a cim viac ju spoznavate, tym viac vas bavi. Lakaju vas nove moznosti.Nevinnu informaciu, ktoru dostanete z druhej ruky, berte ako vazne upozornenie. Rozmyslajte, kde ste urobili chybu.

RYBY

Nech sa vyskytnu medzi vami a partnerom akekolvek temy, majte na mysli, ze ide o vasu buducnost. Budte preto voci nemu otvoreni a trpezlivi pri odpovediach. V nedelny sviatocny den v zaujme rodinneho pokoja by ste zakopat vojnovu sekeru.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT