7. SEPTEMBER 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Zachranari na Donovaloch

V dnoch od 27. do 29. augusta sa na Donovaloch uskutocnil VII. rocnik Memorialu MUDr. Olgy Kralovej - Mistrikovej vo vykone psov zachranarov. V piatok bola na programe prezentacia, zrebovanie a predstavovanie rozhodcov. Hlavny rozhodca M. Mazari posudzoval poslusnost, Ing. J. Slackova obratnost v priestoroch kempu. J. Gajdos posudzoval specialne prace v priestoroch staveniska hotela, ktory uz niekolko rokov chatra a na takuto akciu poskytol vyborne podmienky. Z celkoveho poctu styridsatpat pretekarov len jedenast naslo dve osoby v casovom limite patnast minut, ktori potom mohli byt hodnoteni. Prve miesto ziskal Gabor Szabo z Madarska so psom Zeno a vykonom 281 bodov. Vyborne druhe miesto obsadil Igor Podmanicky z Hronca so psom Cliff a vykonom 280 bodov. Treti skoncil Lubos Hajko so suckou Lindou.

Igor Podmanicky touto formou dakuje kamaratom Mirovi a Jozovi do masiarne, ze na jeho psiky myslia a ked pride, stale pre nich nieco maju.

Biatlonisti zbierali medaily

V nedelu 5. septembra sa zucastnili mladi biatlonisti z Brezna na pretekoch 3. rocnika Velkej ceny Vyhien a umiestnili sa: ziacky 13 - 15-rocne: Petra Kvietkova 2. miesto, Dasa Mondlova 4. miesto, Ivana Sulejova 5. miesto, muzi od 21 rokov: Robert Piater 3. miesto. V popoludnajsich pretekoch stafiet boli vysledky nasledovne: ziacky 10 - 12-rocne: Lenka Kolesarova 2. miesto, ziacky 13 - 15-rocne: 2. miesto Ivana Sulejova s Dasou Mondlovou a 3. miesto Petra Kvietkova s Eliskou Svikruhovou.

V dnoch 16. az 22. augusta mali clenovia SSSM - MSK Brezno sustredenie v prijemnom horskom prostredi na Certovici, kde tvrdo trenovali a ich praca bola odmenena vynikajucimi vysledkami na Velkej cene Vyhien. Dakujeme Ondrejovi Murinovi, ktory prispel na stravu pocas sustredenia.

Jaroslav Kamensky

 

CUP ´99

V piatok 27. augusta zacalo na tenisovych dvorcoch na Mazornikove superit tridsatdva muzov na druhom rocniku tenisoveho turnaja o Pohar tenisovych dvorcov CUP ´99. Do semifinale sa prebojovali: Vladimir Pampurik, Peter Saktor ml., Stanislav Kurek a Stanislav Zingor. Pohar vitaza si odniesol Peter Saktor ml., druhy sa umiestnil Stanislav Kurek. Pozornost si zasluzili aj vykony najmladsieho strnastrocneho Matusa Lopusneho a najstarsieho ucastnika Petra Saktora st., ktori sa prebojovali az do stvrtfinale.

 

Septembrovy kalendar cyklotras Slovenskeho cykloklubu Podbrezova

Stretnutie s SCK Polana na Vrchoch - nedela 12. septembra

Trasa A: zraz o 8. hodine na Chvatimechu (pri Italy bare). Chvatimech - Hronec - Kamenista dolina - Sihla - Lom nad Rimavicou a spat (70 km/550 m).

Trasa B: zraz o 8.30 hodine pri zvonici v Brezne. Brezno - Cierny Balog - Tlsty Javor - Lom nad Rimavicou a spat (55km/500 m).

Na Lome bude stretnutie s clenmi susedneho SCK Polana z Detvy pri prilezitosti odpustu viacero zaujimavych kulturnych a spolocenskych podujati.

 

Priatelsky zapas kolkarov

V sobotu 4. septembra sa v Dome sportu na stvordrahovej kolkarni v Podbrezovej uskutocnil priatelsky zapas muzov a zien so Spisskou Novou Vsou. Zeny hrali na 100 hodov zdruzenych a svojim superkam podlahli, kym muzi aj bez styroch hracov zakladnej zostavy zvitazili, co je potesitelne pred nastavajucou sezonou. Zostavy a vysledky zien: Podbrezova - Sp. N. Ves 2324:2402 7:13, Eva Babelova 403 b, Zuzana Chladekova 367 b, Jana Petkova 377 b, Desana Petrincova 374 b, Iveta Vankova 419 b, Edita Hiadlovska 384 bodov. Muzi: Podbrezova "A" - Sp. N. Ves 5278:5212 12:8, Matej Srsen 870 b, Zelemir Mirkovic 927 b, Karol Paulecko 828 b, Ladislav Bosko 899 b, Peter Hricak 885 b a Pavel Paulecko 869 bodov.

L. Bosko

- Futbalove predohravky -  Futbalove predohravky -   Futbalove predohravky

II. liga
6. kolo 1. septembra

Podbrezova - Piestany 2:1 (0:1), gol domacich: Daniel Nemec, Milan Nemec, rozh. Richtarik, 2200 div.

Prvy polcas druholigoveho suboja priniesol slaby futbal. V 10. minute sa po nahodnom utoku ujali vedenia hostia, ked gol strelil Svach. Zeleziari sa prebrali az po polhodine, ked Krochta zblizka minul Cerneho branu. Dalsie sance Podbrezovej prisli po zlepsenom vykone po prestavke. Vytuzeny gol strelil Daniel Nemec, bolo 1:1 a pritomni divaci sa zmierili s remizou. Lenze na ihrisko prisiel nestarnuci Milan Nemec, ktory chladnokrvne v poslednej minute nadstaveneho casu zabezpecil domacim vitazstvo.

Vladimir Vanik

III. liga
15. kolo 1. septembra

Dubova - K. Lieskovec 1:2 (0:1), gol domacich: M. Hurik, rozh. Kahan, 100 div.

Domacim sa stretnutie vobec nevydarilo. Hrali pod svoje schopnosti, robili vela chyb v obrannej cinnosti a v poslednej stvrthodine, ked supera zatlacili do defenzivy, dokazali zo siestich vylozenych sanci premenit len jednu.

Jan Chamko

I. trieda
13. kolo 1. septembra

Podkonice - Osrblie 2:0 (2:0), rozh. Weiss, 50 div.

Hostia mali golovych prilezitosti na dva zapasy, ale nevyuzili ani jednu.

Emil Trnik

P. C. Balog - Badin 1:0 (0:0), gol: Giertl, rozh. Suchy, 70 div.

V druhom domacom vystupeni sa hraci Medvedova trapili pocas celeho zapasu, ked viazla kombinacna hra. Malo streleckych pokusov na mokrom terene a prehustena hostujuca obrana boli pricinou, preco sa domaci vyraznejsie nepresadili. V prvom polcase zatlacili supera pred vlastnu branku, ale vyborny vykon brankara zabranil skorovat aj z tych najvylozenejsich sanci. V druhom polcase pokracovali domaci v dobyjani branky supera, na strane hosti stalo neraz stastie, ale domacim sa predsa len podarilo strelit rozhodujuci gol, ktory nakoniec stacil na vitazstvo.

Ivan Belko

Helpa - Myto 0:0, rozh. Direr, 80 div.

Domaci v nadpriemernom stretnuti boli rovnocennym superom hostom, ktori si pocas celeho stretnutia udrziavali prevahu a z nej si vypracovali niekolko cistych sanci. Vdaka vybornemu vykonu domaceho brankara Malika zostalo iba pri prilezitostiach. Aj domaci hrou a vytvorenymi sancami ukazali, ze s kvalitnym superom vedia zahrat dobry zapas, ktory sa divakom paci.

Jozef Klimko

Kraliky - Bravacovo 9:1 (3:0), gol hosti: M. Vrbovsky, rozh. Repisky, 150 div.

Po vyrovnanom zaciatku a nepremenenych sanciach inkasovali hostia v rozpati osmich minut tri goly, a to bol zaciatok ich konca. Druhy polcas hrali uplne odovzdane a po hrubych chybach v obrane dostavali dalsie goly - "desiatke" sa ubranili len vdaka uspesnym zasahom brankara Martinca.

Jozef Sajgalik


II. trieda sk. A
13. kolo 1. septembra

Hronsek - Nemecka 1:0 (0:0), rozh. Dolog, 70 div.

Hostia dostali gol az po 90. minute zapasu. Muzstvo Nemeckej by si malo uvedomit, ze zapas sa hra devatdesiat minut.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
13. kolo 1. septembra

H. Lehota - Jasenie 1:1 (0:0), goly: P. Potancok - Weisenbacher, rozh. Benko, 70 div.

Mlade muzstvo domacich nepodlahlo naporu skuseneho muzstva hosti. Golove prilezitosti si vypracovali obidve muzstva. Vedenia sa ujali domaci peknou razantne umiestnenou strelou Petra Potancoka. Hostia po tomto gole pridali na bojovnosti a dve minuty pred koncom vyrovnali Weisenbacherom.

Frantisek Sperka

Benus - Telgart 3:1 (3:0), goly: Pocklan, Murgas, vlastny - Demcik, rozh. Citara, Debnar, 50 div.

Bol to zapas dvoch rozdielnych polcasov. V prvom polcase domaci hrali pohladny futbal s peknymi akciami a dvoma peknymi golmi. V druhom polcase mali domaci pocetnu prevahu, ked rozhodca vylucil dvoch hracov hosti, upadol futbal do podpriemeru. Hostia sa prezentovali niekolkymi hrubymi zakrokmi a domaci "povzbudzovani" svojimi fanusikmi bezradnou hrou si pokazili celkovy dojem zo zapasu.

Kamil Kosik

P. Polhora - Zavadka 6:1 (4:0), goly: Parasin 2, L. Krupa 2, M. Vlcek, Kan - J. Michalisko, rozh. Sitarcik st., 50 div.

Domaci pokracovali v dobrych vykonoch z poslednych zapasov a pritomnym divakom predviedli pocas celeho zapasu peknu kombinacnu hru, ktoru okorenili aj golmi po peknych akciach. Hostia zaznamenali v zavere zapasu cestny gol po chybe domacej obrany. Z domacich vynikli V. Kovacik, Kan a Lubo Krupa.

Lubomir Singer

Michalova - Sihla 2:1 (1:1), goly: P. Podmanicky, Trnavsky - Nomilner, rozh. D. Chriastel, 20 div.

Domaci opat nepremenili niekolko golovych prilezitosti, a tak az do konca zapasu bol vysledok na vazkach. Hostia sa vacsinou branili, podnikli niekolko rychlych protiutokov, ale domaci brankar bol na svojom mieste.

Jaroslav Vojtas

Sumiac - Pohorela 4:2 (1:1), goly: Kaniarik 2 (jeden z jedenastky), Durco, Kubik - Jozef Halak, Garec, rozh. Mojzis, 80 div.

Po uvodnom tlaku hostia nedokazali premenit tri ciste golove prilezitosti. To v druhom polcase vyuzili domaci a hru vyrovnali. Po goloch Durca, Kaniarika a Kubika doviedli zapas do vitazneho konca.

Jaroslav Fujka

Hronec - Polomka 7:2 (4:2), goly: Svantner 2, Danis 2, Malcek, Ridzon, Patras (z pokutoveho kopu) - Zubal, Roman Kohut, ZK: Repka, Fararik - Roman Tokar, rozh. Debnar, 50 div.

Za pekneho pocasia sa hralo o 10. hodine. Obidve muzstva boli slusne a ohladuplne. Domaci sa pustili do supera s velkym nasadenim a uz v 3. minute sa ujali vedenia. Za stavu 3:0 akoby utal, domaci zacali robit chyby v obrane a hostia znizili na 4:2 a pritom nastrelili aj brvno. V druhom polcase zacali domaci hrat svoju hru a zasluzene vyhrali.

Jozef Zahurak

Finska sauna na zimnom stadione v Brezne funguje od 6. septembra. Muzi - pondelok, streda, piatok od 16. do 18. h, zeny - pondelok, streda, piatok od 18.15 do 20.15 h.

Informacie na c. tel.: 6113638.

 

Junior na majstrovstvach sveta muzov

Vo Varsave sa konali Majstrovstva sveta CISM v modernom patboji muzov. Zo slovenskych pretekarov si najlepsie pocinal Breznan Matej Libic, ked mu vysiel nad ocakavanie serm a jazda na koni. Vysledky: jednotlivci: 1. Capalini (CR), 2. Gregory (USA), 3. Horbacz (Polsko), 20. Libic, 21. Ac, 24. Chabrecek, 27. Malatek, druzstva: 1. USA, 2. CR, 3. Taliansko, 4. Slovensko. Je to velmi pekny uspech druzstva Slovenska.

Duatlonisti na Donovaloch

V sobotu 29. augusta sa na Donovaloch konali prve majstrovstva Slovenska v horskom duatlone (beh na 7 km, jazda na horskom bicykli 14 km a beh na 3,5 km v horskom terene), ktore usporiadala Univerzita Mateja Bela Trian Banska Bystrica. Vyborne si na tychto pretekoch pocinal Miroslav Leitner (ZP Sport, a.s., Podbrezova), ktory skoncil na 3. mieste a Richard Zilka na 4. mieste.

 

   Kam za futbalom

II. liga 8. kolo
12. septembra o 15.30

Levice - Podbrezova

III. liga 6. kolo
12. septembra o 15.30

Namestovo - Dubova (Nosal - Rendko, Drozd - Cernak)

IV. liga sk. Juh 6. kolo
12. septembra o 15.30

Brezno - Filakovo (Gonda - S. Laucek, T. Kralik - Balajthy)

V. liga sk. C 6. kolo
12. septembra o 15.30

Podbrezova B-Valaska - B. Stiavnica (Uhorskai - Potocsni, Zahora - Slatinsky), C. Balog - Sasova (Rucka st. - Droppa, R. Laucek - Jasenak), Dubova B-Predajna - Brusno (11.9., Tomcany - Mihalka, Urda - Virag)

I. trieda 6. kolo
12. septembra o 15.30

Balaze - P. C. Balog (10.30, Repisky - Direr, Debnar - Hric), Helpa - Sl. Lupca (Weiss - Melcer, Marian Mojzis - Turna), Myto - Osrblie (Sitarcik st. - Daxner, Citara - Kotran), Bravacovo - Badin (Kadlec - Chladek, Hikker - Kosec)

II. trieda sk. A 6. kolo
12. septembra o 15.30

Nemecka - Lucatin (Direr - Repisky)

II. trieda sk. B 6. kolo
12. septembra o 15.30

Jasenie - Zavadka (Majer - Vais), Michalova - Benus (L. Chriastel - Kvoriak), Sumiac - D. Lehota ( na ihrisku v Telgarte, Vrbovsky - Benko), Hronec - H. Lehota (Pavliak - Hartvich), Pohorela - Telgart (Fencl - Danis), Sihla - P. Polhora (Sico - D. Chriastel)

III. liga dorast 6. kolo
12. septembra o 13.00

Dubova - L. Hradok (Koncek - Fazekas, Sitarcik ml. - Kondek), Brezno - D. Kubin (S. Laucek - T. Kralik, Chladek - Balajthy)

IV. liga dorast sk. Juh 6. kolo
12. septembra o 13.00

Podbrezova - Tornala (Potocsni - Zahora - Slatinsky)

V. liga dorast sk. C 6. kolo
12. septembra o 13.00

C. Balog - Krupina (Droppa - R. Laucek - Jasenak)

II. liga SZ a MD 6. kolo
11. septembra o 10. 00 a 12.00

R. Sobota - Dubova (Potocsni - Kocur, ObFZ RS)

III. liga SZ a MD sk. Stred 4. kolo
11. septembra o 10.00 a 12.00

Martin B - Brezno (Sucany, Vojvoda - Rendko), C. Balog - Harmanec (M. Krahulec - Braucok), Zavadka - Podlavice (Igor Rostar - Medved), Podbrezova - T. Teplice (Ridzon - Kadlec)

IV. liga ziaci sk. C 4. kolo
11. septembra o 10.00

Bravacovo - N. Bana (ihrisko Benus, ObFZ BB)

Ziaci I. trieda sk. B 4. kolo
12. septembra o 10.00

Polomka - Pohorela (Marian Mojzis), Myto - Osrblie (13.00, Citara), P. Polhora - Helpa (Kvoriak)

MZ 6. kolo
11. septembra o 10.00

Podbrezova C - Dubova (12.9. UHC, Suchy), Podlavice - Podbrezova B (Teliar), Dukla B. Bystrica B - Podbrezova A (9.30, Vais), T. C. Balog - Helpa (12.9. UHC, Daxner), Selce - Brezno (na ihrisku v Priechode o 11.00, Horny)

Turnaje pripraviek
sk. A 2. turnaj 11. septembra o 9.30

ihrisko P. C. Balog (Sitarcik st. - Sitarcik ml.)

sk. B 2. turnaj 11. septembra o 9.30
ihrisko Podbrezova (Kvoriak - Pavliak)

sk. C 2. turnaj 11. septembra o 9.30
ihrisko Dubova (D. Chriastel - Sico)

Sutaz starych panov
13. septembra o 16.00

Podbrezova - Riecka (Citara)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT