24. AUGUST 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Spod vysokej siete

Organizatorom 27. rocnika medzinarodneho volejbaloveho turnaja o Pohar Petrochemy a 3. rocnika medzinarodnych majstrovstiev Slovenska na antuke najvacsie starosti robilo nepriaznive pocasie v prvy den piatok 20. augusta. Museli pocitat aj s tym, ze sa zacne hrat v sportovej hale. Ako sa vsak blizil zaciatok otvorenia, aj pocasie sa umudrilo. Po porade veducich nastupili muzstva na ihrisko, kde ich privitali prezident volejbaloveho klubu Vladimir Urban, prezident SFL Dusan Mesar a generalny riaditel Petrochemy, a.s., Jan Matas, ktory turnaj otvoril. O kratke zhodnotenie sme poziadali V. Urbana:

- Na turnaji sa zucastnilo desat druzstiev a sutazilo sa za pekneho pocasia az do nedele 22. augusta. Za ojedineleho poctu divakov sa volejbalisti snazili podat co najlepsie vykony, a myslim si, ze divaci odisli maximalne spokojni. Organizatori spolu s trenermi vyhlasili aj najlepsich hracov: najlepsi smeciar - Tomas Zdenik z Fatry Zlin, hraci - Vladimir Lastres z Donaukraftu Vieden, cernoch pochadzajuci z Kuby. Vitazom medzinarodneho turnaja sa stal polsky klub Bialsko Biela, ked vo finale zvitazil nad Fatrou Zlin 2:1. Tretie miesto obsadil Donaukraft Vieden vitazstvom nad Interom Bratislava 2:0. Druzstvo Petrochemy obsadilo 5. miesto, ked zvitazilo nad Myjavou 2:0. Myslime si, spolu s trenermi zainteresovanych druzstiev, ze uroven turnaja bola vyssia ako vo Vysnych Hagoch, aj napriek ucasti reprezentacneho druzstva vo Vysnych Hagoch, a to po stranke vykonnostnej a organizacnej. Funkcionari a priaznivci volejbalu sa tesia uz na 28. rocnik.

Strelecke preteky

Strelecky klub pri Zdruzeni technickych a sportovych cinnosti v Sumiaci uskutocnil koncom jula 7. kolo streleckych pretekov zo vzduchovej pusky na sklopne terce o Putovny pohar. Prekvapivo ho ziskal chalupar Martin Siman z Brezna, ktory travil prazdniny v Sumiaci, z druheho sa tesil Matus Budinsky, tretie miesto obsadil Marian Pokos. Putovny pohar a diplomy venovalo ZTSC, vecne ceny znova byvaly ziak sumiackej skoly, podnikatel Ing. Jan Gonzor mladsi z Cervenej Skaly.

Vladimir Cupka

 

CUP ´99

Tenisove dvorce Mazornikovo usporiadaju II. rocnik tenisoveho turnaja muzov o Pohar tenisovych dvorcov, ktory sa uskutocni v dnoch 27. az 29. augusta. Prezentacia ucastnikov bude 27. augusta o 16. hodine. Startovne je 200 korun. Zaujemcovia sa mozu prihlasit priamo na tenisovych dvorcoch za plavarnou na Mazornikove alebo na c. tel.: 0905 181139.

Dual Slalom & Downhill ´99

Cyklisticky klub horskych bicyklov pri MSK v Brezne vas pozyva na 4. kolo Slovenskeho pohara horskych bicyklov Dual slalom Brezno. Uskutocni sa v sobotu 28. augusta v sportovom areali MSK Brezno, Dual park Jamy v case od 9. do 15.15 hodiny. Na trati dlhej 300 m s klopenymi zakrutami a skokmi startuju kategorie muzov a zien nad 15 rokov. Organizatori pripravuju aj sutaz deti do 15 rokov, ktore sa mozu prihlasit do 11.30 hodiny. Prvi traja pretekari obdrzia hodnotne ceny.

 

Augustovy kalendar cyklotras Slovenskeho cykloklubu Podbrezova

Nedela 29. augusta Letecky den v Ocovej

Zraz o 6. hodine na Chvatimechu (pri Italy bare). Trasa A: Chvatimech - sedlo Jasenova - Ocova, prehliadka lietadiel na zemi aj vo vzduchu, Poniky - Salkova - Slovenska Lupca - Brezno, trasa B: Chvatimech - Brezno - Lom nad Rimavicou - Detva - Ocova - letecky den - Poniky - Salkova - Slovenska Lupca - Brezno (130 km).

Trasa A je pre horske a trekingove bicykle a trasa B pre cestne bicykle.

Sport k SNP

Vo stvrtok 26. augusta ucastnici Stafetoveho behu vdaky, mieru a svornosti Kalinov - Banska Bystrica v nasom okrese vystartuju o 8.30 v Telgarte, o 9.30 ich privitaju v Sumiaci, o 10.30 v Pohorelej, o 11.30 v Helpe, o 13.00 v Polomke, o 15.00 v Bacuchu, o 16.30 v Ciernom Balogu a o 18.00 dorazia do Brezna. Na druhy den pokracuju o 8.00 z Brezna, vo Valaskej ich ocakavaju o 8.30, o 10.00 v Podbrezovej, o 11.00 v Dolnej Lehote, o 12.00 v Jaseni, o 13.00 v Nemeckej a o 14.00 pokracuju do okresu Banska Bystrica.

...

Dna 28. augusta sa o 15. 30 hodine uskutocni v ramci oslav SNP Polmaraton SNP, ktory sa v tomto roku kona ako majstrovstva Slovenskej republiky a zaroven bude aj majstrovskou sutazou v ramci Stredoslovenskeho atletickeho zvazu. Na 21-kilometrovej trati, ktora vedie komunikaciami mesta Brezna, budu vyhodnoteni aj najlepsi pretekari okresu Brezno.

...

V nedelu 29. augusta uz tradicne usporiada AK Mostaren MSK Brezno Stredoslovensku veteraniadu. Preteky zacinaju o 10. hodine na mestskom stadione v Brezne.

Prvy rocnik tenisoveho turnaja

V sobotu 14. augusta sa uskutocnil prvy rocnik tenisoveho turnaja o Putovny pohar riaditela ZP Sport, a.s., pre obchodnych partnerov Zeleziarni Podbrezova a.s. a sponzorov ZP Sport, a.s. Zucastnili sa na nom ZP a.s, Skorpion Zvolen, Fuchs Dubova, Sanning Prievidza, ZOS Zvolen, SP SKI, a.s., Tale, hotel Stupka, s.r.o. a ZP Sport, a.s., ako usporiadatel. Aj napriek tomu, ze niektori obchodni parneri a sponzori sa ospravedlnili, mal turnaj vyboru sportovu uroven. O spolocensku uroven sa svojou pritomnostou postarali technicky riaditel ZP a.s. Ing. Jozef Marcok (prezident tenisoveho klubu) a personalny riaditel ZP a.s. Mgr. Marian Zima, ktory zaroven aj reprezentoval ZP a.s.

V hlavnej sutazi jednotlivcov boli tieto vysledky: 1. Kardhordo (ZP a.s.), 2. Stulajter (ZP Sport, a.s.), 3. Hrban (ZP SKI, a.s.) Kuzma (Sanning Prievidza). V pohari utechy zvitazil Krivan ml. (ZP a.s.). V sutazi stvorhry: 1. Zima, Kardhordo (ZP a.s.), 2. Longauer, Holindak (ZP a.s.), 3. Miklos, Zohn (hotel Stupka, s.r.o.), Simko, Novodomec (Skorpion Zvolen).

Na zaver celeho podujatia putovny pohar a ceny odovzdal technicky riaditel Ing. Jozef Marcok a riaditel ZP Sport, a.s., Vladimir Vanik. Dakujeme vsetkym ucastnikom turnaja a tesime sa na druhy rocnik.

Maly futbal v Myte

Srdce Nizkych Tatier - juh Myto pod Dumbierom privitalo najlepsie muzstva z okresu a z Bratislavy na VI. rocniku turnaja o Putovny pohar starostu obce v malom futbale. Jedinym nepriatelom organizatorov bolo pocasie. Po dazdovej sprche v piatok, sa sobota prebudila do chladneho, ale krasneho dna.

Na turnaji sa zucastnili drzitelia putovneho pohara Sens Brezno, Karlovka Bratislava, Hronstav Brezno, Tornado Myto, Music shop Romana Brezno, Ria-S Myto, SKP Brezno a Funny club Brezno. Muzstva boli zrebovane do dvoch skupin. Kratko po 9. hodine starosta obce Juraj Misani privital vsetkych ucastnikov turnaj a ujal sa slavnostneho vykopu. V priebehu turnaja zacali sutaze deti roznych kategorii. Elena Bacusanova v spolupraci s ucitelkami zakladnej a materskej skoly Dankou Misaniovou a Elenou Jancovicovou pripravili rozne vedomostne, sportove a hudobne sutaze. Po detskych sutaziach nasledovala atrakcia dna. Kynologicka skupina z Brezna v spolupraci s policiou predviedli ukazku vycviku sluzobnych a straznych psov.

Futbalovy turnaj sa prehupol do druhej casti dna. Kratko po 16. hodine sa skoncili boje v zakladnych skupinach. Cervenu skupinu vyhralo muzstvo Funny clubu Brezno pred SKP Brezno. Modru skupinu vyhralo muzstvo Karlovky Bratislava pred muzstvom Hronstav Brezno. Po malej prestavke nastupili muzstva Hronstavu proti SKP. V riadnom hracom case sa zapas skoncil remizou 2:2. V penaltovom rozostrele mali viac stastia hraci SKP, ked vyhrali 4:2 a tym obsadili 3. miesto. Kazdy uz netrpezlivo ocakaval finale. V nom sa stretli muzstva Funny clubu proti Karlovke Bratislava. Nesmierne vyrovnany a dramaticky zapas sa skoncil bezgolovou remizou. Divaci mohli byt svedkami brilantnych a technickych kuskov oboch muzstiev. Burliva atmosfera a neustale povzbudzovanie svojich milacikov sa zvysovalo pri strelbe pokutovych kopov. Rozhodlo sa az v tretej serii, kde kapitan Karlovky Bratislava Vlado Tonret chladnokrvne rozhodol o vitazovi a drzitelovi putovneho pohara starostu obce Myta pod Dumbierom. Za tonov vitaznej hymny od skupiny Queen, starosta odovzdal ceny vitazom. Najlepsim strelcom turnaja bol P. Nomilner z SKP Brezno.

Radost, spokojnost, ucta k hracom supera a krasne prostredie stadiona v Myte dotvarali cely sportovy den. Vitazne cigary v rukach hracov Karlovky Bratislava len symbolizovali uspesnost tohto turnaja. Starosta obce sa na samotny zaver podakoval vsetkym ucinkujucim, no hlavne sponzorom tohto podujatia, ktori nezistne pomohli zrealizovat tuto akciu. Vsetkych pritomnych a nepritomnych pozval na diskoteku, ktora urobila bodku za tymto uspesnym dnom.

Tesime sa na dalsi rocnik turnaja v roku 2000, kde usporiadatelia prislubili este atraktivnejsie podujatie ako bolo tento rok.

Michal Baranek

Sipkarska liga

Po trojtyzdnovej odmlke sa znovu hlasi sipkarska liga. Letny pohar sutazi sa nezadrzatelne blizi k svojmu zaveru.

Zeny v letnom pohari odohrali len styri kola. V celkovom poradi rebricka vedie M. Fararikova, druha je M. Troligova a tretia I. Mozerova. V piatok 20. augusta sa na lige muzov v Dart clube zucastnilo az tridsatstyri hracov. Zvitazil P. Martin pred M. Kapustom, treti bol D. Dordik. Pred poslednym kolom vedie rebricek P. Urda o 50 bodov pred P. Martinom a medzi nimi sa rozhodne o vitazovi letneho pohara. Dvojice odohraju tiez posledne kolo. Poslednou vitaznou dvojicou je M. Hrasny - Z. Pampurik st. pred J. Jergelom - I. Vajcikom, treti su L. Hanzlovic - H. Siman. V celkovom poradi je na prvom mieste dvojica Hrasny - Pampurik st. pred Jergelom a Vajcikom. Medzi nimi sa rozhodce o vitazovi letneho pohara, pricom prva dvojica ma o 160 bodov naskok. Quatro liga ma do konca sutaze este dve kola. Poslednym vitazom bol Laco Hanzlovic, ktory vo finale porazil M. Hrasneho, treti skoncil I. Svantner. Celkovo vedie P. Pocklan, druhy je L. Hanzlovic a treti I. Svantner a Mato Hrasny.

Tento tyzden sa v utorok odohra Quatro liga, vo stvrtok sutaz dvojic a liga muzov.

(lh)

 

   Kam za futbalom

II. liga 5. kolo
28. augusta o 10.30

SKP Devin - Podbrezova

6. kolo
1. septembra o 15.30

Podbrezova - Piestany

III. liga 4. kolo
29. augusta o 16.00

Dubova - Tornala (Kocur - Dobos, Bacsa - Jurista)

 

IV. liga sk. Juh 4. kolo
29. augusta o 16.00

Brezno - Kalinovo (Dado - Hives, Gonda - Dugat)

 

V. liga sk. C 4. kolo
29. augusta o 16.00

Podbrezova B-Valaska - Radvan (Fabry - Brtka, Nozdrovicky - Jozef Hromadka), C. Balog - Dubova B-Predajna (Pocklan - Löcsös, Igor Krahulec - Uhrin)

 

I. trieda 4. kolo
29. augusta o 16.00

Malachov - P. C. Balog (Direr - Drazdik, Dolog - Cunderlik), Kraliky - Osrblie (na ihrisku v Tajove, Kadlec - Gonda, Debnar - Kosec), Helpa - Bacuch (Sitarcik st. - L. Chriastel, Sitarcik ml. - Mojzis), Myto - Rakytovce B (Chladek - Turna, Kalina - Turna), Bravacovo - Salkova (Krupa - Weiss, Vanik - Hric)

 

II. trieda sk. A 4. kolo
29. augusta o 16.00

Lubietova - Nemecka (Sedliak - Zeman)

 

II. trieda sk. B 4. kolo
29. augusta o 16.00

Jasenie - Benus (Fencl - Suchy), D. Lehota - Zavadka (Danis - D. Chriastel), Michalova - H. Lehota (Daxner - J. Balaz), Hronec - Telgart (Benko - Sico), Polomka - P. Polhora (Kvoriak - Marian Mojzis, Malcek), Pohorela - Sihla (Hartvich - Pavliak)

 

III. liga dorast 4. kolo
29. augusta o 13.30

Dubova - Cadca (Bacsa - Dobos, ObFZ BB - Jurista), Radvan B - Brezno (ihrisko Priechod, Romanec - Gelien, ObFZ BB - Vesel)

 

IV. liga dorast sk. Juh 4. kolo
29. augusta o 13.30

Podbrezova - Dudince (Brtka - Nozdrovicky, Jozef Hromadka)

 

V. liga dorast sk. C 4. kolo
29. augusta o 13.30

C. Balog - Hrochot (Igor Krahulec - Löcsös - Uhrin)

 

II. liga SZ a MD 4. kolo
28. augusta o 10.00 a 12.00

Cadca - Dubova (Melis - Krsko, ObFZ CA)

 

III. liga SZ a MD sk. Stred 2. kolo
28. augusta o 10.00 a 12.00

Brezno - Sasova (ObFZ BB - Medved), C. Balog - T. Teplice (Ridzon - Cunderlik), Zavadka - Podbrezova (ihrisko Helpa, M. Krahulec . Braucok)

 

IV. liga ziaci sk. C 2. kolo
28. augusta o 10.00

Bravacovo - Ziar B (ihrisko Benus, Igor Rostar)

 

Ziaci I. trieda sk. B 2. kolo
29. augusta o 10.00

Polomka - Osrblie (Marian Mojzis - Malcek), Pohorela - Helpa (13.00 Pavliak), Myto - P. Polhora (Sico)

 

Mladsi ziaci 4. kolo
29. augusta o 10.00

Brusno - Podbrezova B (Kadlec), Podbrezova C - Podbrezova A (29.8. Hartvich), Dukla B.B. B - Brezno (Na Bakossovej ul. o 9.30 Teliar), P. C. Balog - Kremnicka (29.8. Sitarcik)

 

Predohravky v stredu 1. septembra
I. trieda 13. kolo
1. septembra o 15.30

Podkonice - Osrblie (Weiss - Gudza, Hikker - Kosec), P. C. Balog - Badin (Suchy - Chladek, L. Chriastel - Mojzis), Kraliky - Bravacovo (na ihrisku v Tajove, Drazdik - Melcer, Vais - Behan), Helpa - Myto (Kastiel - Direr, Krupa - Turna)

 

II. trieda sk. A 13. kolo
1. septembra o 15.30

Hronsek - Nemecka (Dolog - Trso)

 

II. trieda sk. B 13. kolo
1. septembra o 15.30

H. Lehota - Jasenie (Benko - Hartvich), Benus - Telgart (Citara - Debnar), P. Polhora - Zavadka (Sitarcik st. - Sitarcik ml.), Michalova - Sihla (D. Chriastel - Danis), Sumiac - Pohorela (na ihrisku v Telgarte, Marian Mojzis - Kvoriak), Hronec - Polomka (10.00 Debnar - Citara)

 

Mladsi ziaci 14. kolo
1. septembra o 10.00

P. C. Balog - Podlavice (Sitarcik ml.), Selce - Podbrezova C (na ihrisku v Priechode, Horny), Priechod - Brusno (Trso), Brezno - Sl. Lupca (Vrbovsky), Helpa - Dubova (Kvoriak), Podbrezova A - Podbrezova B (o 13.30 Citara)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT