24. AUGUST 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V noci z 11. na 12. augusta sa neznamy pachatel vlamal do vycapu piva v Bystrej. So sebou si odniesol rozne druhy cigariet, cukroviniek, alkoholu, CD diskman, 35 CD diskov, 25 audiokaziet s kufrikom a mikrofon. Majitelovi M. A. z Myta pod Dumbierom sposobil skodu za 43 000 korun.

...

Na samote Javorina v Lome nad Rimavicou od siestej hodiny rano do poludnia 16. augusta neznamy pachatel z rodinneho domu ukradol malokalibrovu pusku za 4000 korun. Majitel L. K. mal zbran v legalnej drzbe.

...

Od 15. do 17. augusta doslo ku kradezi veci z rekreacnej chaty v Polomke. Majitela R. G. z Trnavy zlodej obral o tri vodovodne baterie, prietokovy ohrievac, porcelanovy WC kombi, dva radiomagnetofony, vrtacku, elektricku pilku a elektricku brusku. Skoda predstavuje 30 000 korun.

...

V presne nezistenom case do druhej hodiny popoludni 17. augusta v objekte Mostarne Brezno zo siedmich nakladnych vagonov zmizli sucasti brzdovych systemov. Kradezou vznikla Mostarni Brezno VMB skoda za 47 000 korun.

...

V novostavbe rodinneho domu v Lopeji ktosi sarapatil pod ruskom noci 18. augusta. Odniesol si plynovu pec, elektricku pilku a elektricku vrtacku, cim majitelovi L. I. sposobil skodu za 66 500 korun.

...

Tri pary lyziarok, dva elektricke konvertory, motorovu kosacku a dalekohlad ukradli z rekreacnej chaty v Polomke. Kradez sa stala v presne nezistenej dobe od 1. do 17. augusta. Majitelovi J. K. z Trnavy vznikla skoda bezmala za 29 000 korun.

Nezelanu navstevu v predajni potravin Horehronskeho spotrebneho druzstva v Ciernom Balogu - Dobroci mali v case od siestej hodiny vecernej 13. augusta do skorych rannych hodin nasledujuceho dna. Chybaju alkoholicke napoje, vino, cigarety, kava, cokolady, vsetko dovedna za 33 000 korun.

...

O pol dvanastej predpoludnim 13. augusta nasiel J. P. z Valaskej na srotovom poli Zeleziarni Podbrezova delostrelecky granat pochadzajuci z druhej svetovej vojny. Aj na druhy den popoludni tu objavili pravdepodobne funkcny delostrelecky granat. Privolani pyrotechnici v obidvoch pripadoch granaty vzali na zneskodnenie.

...

Radiomagnetofon s CD menicom, farebny televizor, motorovu pilu, agregat na vyrobu elektrickej energie, dalekohlad, vzduchovu pusku a zariadenie domacnosti. Takyto bohaty lup za 54 000 korun povynasal zlodej z rekreacnej chaty v Ciernom Balogu na Korenovej v case od 7. do 14. augusta.

...

Dvaja Hroncania, 17-rocny M. A. a jeho o pat rokov mladsi spolocnik M. K., v case od 8. do 14. augusta spachali kradez vlamanim do rekreacnej chaty v Hronci. Vypatrali ich podbrezovski policajti a ukradnute veci za 13 200 korun vratili majitelovi.

...

Strnasteho augusta o 11. hodine J. B. z Hronca oznamila Obvodnemu oddeleniu PZ vo Valaskej, ze bola pozriet svoju mamu 59-rocnu V. K. a ta jej neotvara napriek tomu, ze kluc je v zamke z vnutornej strany dveri. Po otvoreni bytu, objavili na zemi mrtvolu zeny. Privolany lekar konstatoval smrt bez zavinenia inou osobou a nariadil pitvu.

...

Niekedy od 12. do 16. augusta sa ktosi vlamal do jazykovej ucebne na namesti v Brezne, patriacej mestskemu kulturnemu stredisku. Zlodej odtial ukradol videoprehravac a nezistene mnozstvo audio a videokaziet. Skodu odhadli na 23 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 13. augusta do 20. augusta

V piatok 13. augusta poziarnici 1C prudom hasili salas v Pohronskej Polhore. V SLN v Brezne pomocou plosiny cez okno otvorili dvere bytu so zaseknutym zamkom. Nasledujuci den otvarali byt, od ktoreho majitelka stratila kluce, bolo to na Ulici MPCL. Nedela priniesla dve dopravne nehody. V Benusi sa zranili styri osoby. Prevrateny Renault vytiahli Tatrou 815 a riadili premavku. Zrazka Renaultu a Octavie v Dubovej skoncila bez zranenia. Pomocou specialneho naradia otvorili 17. augusta zabuchnute dvere bytu na Krculovej ulici v Brezne. Z Valaskej im 18. augusta hlasili vytapanie bytu na Namesti 1. maja. Po prichode odstavili hlavny uzaver vody. Neskor Tatrou 815 vytiahli na kolesa v Bacuchu mimo vozovky prevrateny Citroen Pick-up. Vo stvrtok na Baldovskom moste tvorila prekazku V3S-ka. Poziarnici ju odtiahli na dvor autoskoly.

 

h155.jpg (2913 bytes)

RZP zaznamenala opat tyzden bohaty na vyjazdy, bolo ich 36. Z toho 8-krat startovala k nahlym prihodam srdca a obehu, po 6-krat k mozgovym a inym, 2-krat k dychacim, raz k brusnej, 4-krat prevazali pacientov do Banskej Bystrice, zaznamenali jednu uspesnu resuscitaciu a jedno umrtie pred prichodom sanitky. Az 7-krat boli cielom urazy. V nedelu tesne popoludni po dopravnej nehode v Benusi bola jedna osoba s poranenim chrbtice prevezena do urazoveho oddelenia banskobystrickej nemocnice, ostatnych clenov vozidla osetrili v Brezne. Vecer 25-rocny motocyklista narazil do auta, ktore mu nedalo prednost. Nic vaznejsie sa mu nestalo, snad aj vdaka prilbe a dobremu obleceniu. V pondelok tri hodiny po polnoci na vlhkej vozovke a pod vplyvom alkoholu havaroval v Hornej Lehote 20-rocny motocyklista. S poranenou nohou skoncil v urazovom oddeleni breznianskej nemocnice. V stredu vecer pred Televizorom v Brezne bol nozom pichnuty do brucha 25-rocny muz. Po okamzitej operacii lezi v urazovom oddeleni v Brezne.

Spomienky

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.

Dna 18. augusta uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Ondrej Zemkoz Polomky - Hamora.

Spomina manzelka, dcera s manzelom, vnucata a pravnucata.

...

Dna 24. augusta sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia mamy, starej a prastarej mamy

...

Anny Turnovejz Brezna.

S laskou spominaju dcery s rodinami a sestra Maria.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 17. augusta odprevadili na poslednej ceste nasho manzela, otca, stareho otca, svagra a syna

Ladislava Mondla z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Manzelka, synovia Ladislav a Jaroslav, dcera Elena, vsetky vnucata a ostatna rodina

BARAN

Niekto vas sklame a vy sa preto uzavriete pred druhymi. Ovladne vas pocit, ze nesmiete nikomu verit. Nastastie velmi rychlo spoznate, ze i zle moze byt na nieco dobre. Objavi sa niekto, kto caka na iste znamenie. V novych vztahoch vyuzijete viac fantaziu.

BYK

Instinktivne zareagujete na problemy, ktore zacinaju vznikat na pracovisku. Pravdepodobne sa zacnete pohravat s myslienkou na nove zamestnanie. Neprenahlite sa, cakaju vas tazkosti. Nastastie sa mozete uplne spolahnut na vernost a uprimnost partnera.

BLIZENCI

Hviezdy vam v tomto tyzdni slubuju viacere spolocenske podujatia, ktore budu uspesne. Povabna osoba, okolo ktorej uz viac dni obiehate, vam naznaci, ze vasa snaha nie je zbytocna. Pripravte sa na vacsie vydavky suvisiace so zaciatkom skolskeho roka.

RAK

Spociatku budete mat pomale pracovne tempo, neskor zacnete pracovat na plne obratky. Niektori Raci dokonca stihnu splnit i velmi rozdielne ulohy na roznych miestach. Vasa aktivita prinesie financny zisk. Pravdepodobne si najdete novu stalejsiu znamost.

LEV

Okolo vas sa bude krutit mnozstvo znamych a zacne to na vas posobit rusivo. Zmena sposobu zivota si vyziada obete, ale vy najdete odvahu. Na konci tyzdna prekvapite i partnera, ktory vam doteraz nedoveroval. Stretnete cloveka, ktory vzdy ocenil vase schopnosti.

PANNA

Znepokoji vas partnerove spravanie. Bude nepokojny a vsetko mu bude padat z ruk. Zacnete pochybovat, ci vase doterajsie vztahy boli skutocne take dobre, ako ste si mysleli. V praci sa vam bude darit dobre, vyuzijete stare skusenosti.

VAHY

Pocas dovolenky sa vam otvoria oci, rozhodnete sa, ako budete postupovat v zamestnani. Aj postavenie planet je priaznive. Postup vam ulahci vasa schopnost vytvarat nove kontakty. Vela zmien moze priniest i bliziaci sa skolsky rok.

SKORPION

Neustale budete citit okolo seba rozklad pracovnej moralky. Uvedomite si, ze dalsie vyckavanie neprospeje nikomu na pracovisku. Rozhodnete sa pre otvoreny rozhovor. I ked vase argumenty budu spravne, predsa vyvolate vela protichodnych reakcii.

STRELEC

Niekolko dni bude vo vasom okoli prevladat nervozna a neprijemna atmosfera. Vyvolaju ju spravy o moznych zmenach. K obratu dojde cez vikend. Zacnete logicky a prakticky uvazovat. Poziadate o radu dobreho priatela.

KOZOROZEC

Vase spravanie i pocity budu premenlive ako aprilove pocasie. Najprv optimizmus a potom konflikty. Pocitajte s poklesom vykonnosti. Na konci tyzdna pokazite vsetko, do coho sa pustite. Pomoze vam odpocinok v prirode.

VODNAR

Stretnete osobu, ktora vam otvori oci. Po rozhovore s nou sa dokazete pozriet na problemy z viacerych stran. Vyberiete si len tie najdolezitejsie a systematicky sa pustite do ich riesenia. Vikend prinesie vysledok, ktory vam bude uplne vyhovovat.

RYBY

Asi sa pre nieco nadchnete, ale hviezdy radia zachovat trpezlivost. Od zmien vo vasom okoli si neslubujte prilis vela. Problemy sa pomocou nich urcite nevyriesia. Lepsie by bolo zacat s niecim uplne novym. Niekto si nespravne vysvetli vase navrhy.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT