12. OKTOBER 1999 Strana 4

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Z cinnosti Technickych sluzieb mesta Brezna
Vzhladom na to, ze obyvatelia mesta sa opakovane obracaju na nas s podobnymi otazkami, ktore boli aj predmetom rokovania mestskeho zastupitelstva, chcem vyuzit moznost uverejnenia otazok poslancov a odpovedi riaditela technickych sluzieb v regionalnej tlaci. Verim, ze tento pokus by mohol prispiet k tomu, aby sa informacie dostali k tym najpovolanejsim - obyvatelom nasho mesta.

Pripomienky poslancov na mestskom zastupitelstve, tykajuce sa prace technickych sluzieb

I. Murinak - Vybudovanie priechodov cez travniky na sidlisku Mazornikovo, podla osobneho upresnenia.

Riaditel technickych sluzieb - Dna 13. septembra sme sa spolocne s panom poslancom priamo na mieste dohodli: V miestach, kde priechod v travniku vyustuje do frekventovanej cesty, je potrebne vyjadrenie dopravneho inziniera M. Detvana.

Ing. M. Dolnan - Oprava cesty na Padlickove odfrezovanou drvou z namestia a Ulice CSA.

Riaditel technickych sluzieb - Odfrezovana drva z namestia bola pouzita na Padlickove - oprava asfaltoveho useku pozdlz zahradkarskej osady a na opravu ciest na sidlisku Mazornikovo (Jelsova a okolie). Odfrezovana drva z Ulice CSA bola pouzita na opravu ciest Polna, Zidlovo, CSA - za Televizorom a poza trhovisko, Kiepka - ciastocne. Denne sa snazim riesit osobne s panom primatorom mesta financne prostriedky na opravu asfaltovych ciest priamo v meste, ako aj polnych ciest v okoli. Nielen, ze zjadnost tychto ciest je problemova, vazne je ohrozena ich udrzba!

A. Brtko - Uprava parkovych ploch po rekonstrukcii energokanalov na Clementisovej ulici.

Riaditel technickych sluzieb: Doteraz sme nemohli dat teren do povodneho stavu z dovodu nedostatku zeminy. V sucasnosti mame vytvorenu skladku zeminy z naplavenin po povodniach. Tato bude pouzita na upravu terenu v termine do 30. novembra, podla upresnenia miesta panom poslancom.

Ing. J. Pampurik - Kto a preco dal prikaz na vytvorenie skladky materialu na detskom dopravnom ihrisku pri zahrade technickych sluzieb?

Riaditel technickych sluzieb - Vedla zahrady navozili pracovnici technickych sluzieb naplavenu zeminu po povodniach. Dodnes sme nedokoncili terenne upravy po vymene energokanalov na Clementisovej ulici prave kvoli nedostatku zeminy. Tu bude pouzita tato navozena zemina. Tak isto ocakavame, ze bude potrebne robit upravy terenu po vymene energokanalov na Nalepkovej ulici. Nasledne bude dany priestor dopravneho ihriska do povodneho stavu. Ziadny iny priestor, ktory by nebol obyvatelmi Brezna zneuzity ako cierna skladka, sme na docasne ulozenie zeminy nenasli.

Ing. J. Pampurik - Casty vypadok verejneho osvetlenia na uliciach za mestskym domom kultury.

Riaditel technickych sluzieb - Rozsiahlejsie poruchy verejneho osvetlenia v tejto casti su kazdorocne, hlavne v obdobi jar alebo jesen. Kablove vedenie je uz v nevyhovujucom stave, dochadza ku skratovaniu v dosledku vlhkosti. Je potrebna rozsiahlejsia rekonstrukcia kabloveho vedenia. Tuto navrhujeme realizovat v ramci celkovej rekonstrukcie verejneho osvetlenia (vid samostatna sprava v mestskom zastupitelstve).

MUDr. B. Kilvadyova - Priechody pre chodcov pri Skalke, vyznacenie parkoviska pre vyletne autobusy, schatraly priestor pred stadionom - nepokosene, neporiadok, diera na krizovatke - Ulica Frana Krala s Clementisovou.

Riaditel technickych sluzieb: Priechody pre chodcov sme malovali na jar a v lete tohto roku. Malovali sme len najfrekventovanejsie priechody, hlavne v blizkosti skol. Sme si vedomi, ze sme nenamalovali vsetky. Rozsah boli limitovany financnymi prostriedkami. Zo styroch priechodov su dva v nasej sprave (SLN, Frana Krala - ku kasarnam) a dva v Slovenskej sprave ciest (Svermova, Frana Krala ku stanici Zeleznice Slovenskej republiky). Parkovisko na Ulici Frana Krala pred stadionom je vyznacene v zmysle vyhlasky c. 90/97 Z. z. dopravnou znackou D lla - "Parkovisko" s dodatkovou tabulkou E 9. Priestor na Ulici Frana Krala bol opakovane koseny, aj cisteny. Velkych dier je v cestach po meste velmi vela, nielen na krizovatke Ulice Frana Krala s Clementisovou. Ak sa nepodari najneskor v priebehu oktobra zabezpecit financie na ich opravu, bude vazny problem so zabezpecenim zimnej udrzby.

(Pokracovanie nabuduce)
Ing. Tomas Gabon

h9941f.jpg (14347 bytes) h9941g.jpg (15804 bytes)
h9941a.jpg (12916 bytes) h9941b.jpg (13932 bytes)

 

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT