12. OKTOBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Z parkoviska pred chatou Golf na Taloch vykradli osobne motorove vozidlo s presovskym evidencnym cislom. Majitel C. L. z Presova je chudobnejsi o autoradio, okuliare a o cigarety. Kradez so skodou za 8150 korun sa stala v noci na prveho oktobra.

Od pol desiatej predpoludnim 3. oktobra do rana nasledujuceho dna vykradli potraviny v Hronci. Zlodej sa zameral na cigarety roznych znaciek, alkoholicke napoje a z pokladne si zobral 980 korun. Skoda aj s poskodenym zariadenim pre majitela S. F. z Hronca predstavuje bezmala 40 000 korun.

Do skladu technickej kontroly v objekte Strojarni Piesok sa ktosi vlamal od 2. septembra do desiatej hodiny predpoludnim 4. oktobra, kedy prisli na kradez. V lupe za 11 734 korun boli fotoaparaty, stolova bruska, zverak a mechanicke stopky.

Farebny televizor, miniveza, motorova pila, priklepova vrtacka, lyze s viazanim, ventilator a spanielsky kozeny klobuk - toto vsetko povynasal zlodej z chaty B. P. z Banskej Bystrice v rekreacnej oblasti Tale. Skodu za ukradnute veci vycislili na 52 500 korun a na zariadeni na tri tisicky.

Kradez vlamanim do troch rodinnych chat na Korenovej v katastri Cierneho Balohu ma na svedomi neznamy pachatel. Vycinal tu medzi 3. a 6. oktobrom, kedy sa obohatil o rozne potraviny, kuchynsky riad, biely 50-litrovy sud, rozne koreniny, petrolejovu lampu, bundu, vetrovky a o rozne druhy zavaranin. Majitelov M. S. z Brezna, K. I. z Brezna a G. S. z Cierneho Balogu obral dovedna o 13 800 korun.

Prveho oktobra desat minut pred pol jednou popoludni v objekte Zeleziarni Podbrezova clen zavodnej policie I. Z. z Valaskej v stredisku srotove pole nasiel delostrelecky granat z druhej svetovej vojny. Privolany pyrotechnik granat zneskodnil.

Desat minut pred tretou popoludni 30. septembra predavacka v potravinach Satel v Brezne zistila pri kontrole hotovosti v pokladni, ze sa v trzbe nachadza bankovka nominalnej hodnoty 50 korun, ktora z druhej strany nema ziadnu tlac. Platil nou neznamy zakaznik. Patdesiatkorunacku poslali na preskumanie do Statnej skusobne platidiel Narodnej banky Slovenska v Bratislave.

Radiomagnetofon a liehove napoje ukradol neznamy pachatel niekedy od 26. do 29. septembra z rekreacnej chaty v Brezne na Hlbokej. Majitelovi K. J. z Brezna sposobil skodu za 3120 korun.

Nezelanu navstevu v rekreacnej chate na Taloch mala jej majitelka S. B. z Brezna niekedy v priebehu septembra. Chyba jej sekera, konzervy a alkoholicke napoje dovedna za 1800 korun.

Pod ruskom prvej oktobrovej noci sarapatil zlodej v predajni potravin v Podbrezovej. V jeho lupe bola hotovost 77 935 korun a cigarety. Okrem toho na zariadeni nechal skodu za tri tisicky.

Medzi stvrtou popoludni a pol jedenastou vecer 30. septembra ktosi vykradol rekreacnu chatu v Drabsku. Majitela D. O. z Bratislavy zlodej obral o elektricku zbijacku, motorovu pilu a teplovzdusne ohrievace. Skodu vycislili na 70 600 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 1. do 8. oktobra

Prvych sedem dni oktobra prinieslo poziarnikom kazdodenne vyjazdy. V piatok v SLN v Brezne otvarali byt so zabuchnutymi dverami horolezeckou technikou, nasledujuci den na Malinovskeho ulici specialnym naradim. V tento den im nahlasili aj neohlasene palenie nad nemocnicou. Z nezistenych pricin horela 3. oktobra maringotka v Pohorelej. Majitelovi, Lesnej sprave Cervena Skala, vznikla skoda za asi 60 tisic korun. V pondelok popoludni po dopravnej nehode vo Valaskej cistili ropne produkty z vozovky. Dve osoby sa zranili. Dalsia dopravna nehoda sa stala 5. oktobra v Ciernom Balogu - Vydrove. Osobne auto z priekopy vytahovali Tatrou 815. Kolegovia z Pohorelej hasili v stredu v obci kontajner na smetisku. Obalovy automat vo vyrobnej hale Harmaneckych papierni zacal horiet 7. oktobra. Uhasili ho rucnym hasiacim pristrojom.

 

h155.jpg (2913 bytes)

V sledovanom tyzdni sanitka RZP zasahovala dovedna 28-krat, z toho 8-krat pri nahlych prihodach srdca a obehu, 2-krat pri dychacich, 8-krat pri mozgovych, 3-krat pri brusnych, 4-krat pri inych pripadoch a 3-krat pri urazoch. Zo statistiky sme vybrali dva zasahy, z ktorych pacienti skoncili v oddeleni traumatologie. Prvy sa stal 1. oktobra v Ciernom Balogu, kde 41-rocny muz natieral strechu rodinneho domu a spadol z nej. Utrpel zlomeninu krcnej chrbtice a narazil si oblicku. Vo stvrtok 7. oktobra pri praci v hore v Podbrezovej 30-rocnu zenu privalil strom. So zranenou chrbticou a zlomenou pravou rukou ju sanitka previezla do breznianskej nemocnice.

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec, matka, za vsetkych nas.

Dna 4. augusta uplynul rok odvtedy, co nas opustil otec a stary otec

Rudolf Zilinka

a zaroven 12. oktobra uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustila mama a stara mama

Veronika Zilinkova.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.
Deti a vnucata

Spi mamicka sladky sen, nech ta hreje cierna zem, nech ti vtaci stale peju, tvoju piesen oblubenu. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na michalovskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 8. oktobra uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mama

Pavluska Odelgova, z Michalovej.

S laskou spomina dcera Katarina s detmi.

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 12. oktobra uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil manzel, dobry a starostlivy otec a starky

Milan Zdansky, z Valaskej.

S laskou a uctou spomina manzelka Bozenka a deti s rodinami.

Kyticu kvetov na hrob davame, s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 13. oktobra uplynie pat rokov odvtedy, co nas nahle opustil otec a stary otec

Jozef Bursa, z Brezna - Prednych Halan.

Spominaju dcera Maria a syn Milan s rodinami.

BARAN
Vase vykony pripominaju obdobie niekdajsich osobnych rekordov. Su dokazom toho, ze partnerske vztahy vo vasom domove dobre funguju, inspiruju a povzbudzuju. Neobtazujte sa otazkou, ci pride aj nieco zle. Budte si isti, ze vas stastie neobide.

BYK
Zazili ste uz vela, mate za sebou aj pozitivne, ale aj negativne skusenosti. Tento tyzden je pre vas tyzdnom ocakavania. Cakate vyznamne navstevy, velke ulohy, nove poverenia. Nie vsetko sa vsak udeje podla slubov. Nebudte z toho sklamani.

BLIZENCI
Rysuje sa realna moznost pre intenzivne obchodne a financne podujatia. Ak nemate dost penazi, zajdite do banky a poziadajte o uver. Kolegovia na pracovisku nebudu nadseni vasimi tvorivymi predstavami. To preto, lebo sa zacinaju bat vasej aktivity.

RAK
Cely tyzden udrzite vo vsetkych oblastiach cinnosti pozitivny trend. Vas citovy zivot sa sice dostane do polohy pochybovania, co vsak nic neovplyvni. Po praci vzdy mate aspon hodinu - dve k dispozicii. Venujte cast svojho volna priatelom.

LEV
Na vase myslenie, pocity a ciny bude posobit mierna prevaha priaznivych aspektov. Nemusite sa bat problemov, neuspechu ani nepriatelskej zlomyselnosti. Z mensich problemov dokazete bravurne vykluckovat bez akychkolvek nasledkov.

PANNA
Hviezdy vam slubuju uspokojenie vo vsetkych oblastiach. Podari sa vam dosiahnut to, po com ste uz davnejsie tuzili. Jupiter vam pomoze prekonat aj problemy s laskou. Zmena napatej situacie bude pre vas prijemnym prekvapenim.

VAHY
Nepodliehajte vplyvom naladovosti jesenneho pocasia. Ked odmietnete ponuknute a perspektivne stretnutie, stratite dobre sance. Prekonajte svoje slabosti. Divajte vsak pozor, aby ste nikoho neurazili, pripadne aby vas nepochopili zle vasi kolegovia.

SKORPION
Nemali by ste stazovat chod prace a zivot spolupracovnikov. Pri osobnych problemoch poziadajte o pomoc. Mali by ste si vytvorit prijemne a najma spolahlive zazemie. Musite sa vsak viac snazit, prejavovat zaujem. Svoje naroky obetujte v prospech ostatnych.

STRELEC
Mate pred sebou nove, perspektivne moznosti na pracovisku i v partnerskych vztahoch. Sledujte, co moze obohatit vase doterajsie poznatky a konkretnu cinnost. Lakaju vas mozne uspechy z vyssej vykonnosti. Nevzdavajte sa tejto myslienky.

KOZOROZEC
Bez rizika nemozete podnikat. Aj ked nemate jednoznacne vyhliadky na uspech, urobte vazny krok dopredu. Poznate predsa porekadlo: Odvaznemu stastie praje. Ak sa citite unaveni a hlava sa vam kruti, su to prve priznaky choroby. Nezanedbajte ich.

VODNAR
Naplnena laska vas vedie k tomu, aby ste sa sustredili na svoje pracovne povinnosti. Mate pravo pochybovat, robte to ale tak, aby ste nikoho neurazili a neponizovali. Vychadzajte z toho, ze urcite momenty alebo okolnosti nie su vam zname.

RYBY
Opatrne disponujte so svojou schopnostou oznamovat blizkym krutu pravdu. Respektujte citlivost ludi. Urobte vsetko preto, aby ste vo vacsej miere minimalizovali pocit opustenosti alebo zrady milovanej osoby. Je to vo vasich silach.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT