5. FEBRUAR  2002 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Spravodajstvo HK SK Sport Teamu

MHK Magnezit Revuca – HK SK Sport Team 3:13 (1:2, 2:6, 0:5), goly: 9., 39. Kozak, 23. Kovac – 14., 36. Gaspar, 19., 59. Makovy, 29., 56. Antos, 33. Balcar, 36. Jablonsky, 37., 56. Jergus, 38., 45. Bauer, 54. I. Halka, vylucenia 7:9, rozhodovali Mikuska, Zubor, Faber, 250 divakov

Domaci si lepsi uvod ani nemohli priat. Uz v 9. minute viedli po strele bekendom Kozaka, ktory vyuzil zavahanie obrany hosti. V 14. minute vsak uz bolo vyrovnane, ked Gaspar vyuzil nahravku Antosa. V tychto okamihoch sa zdalo, ze zapas bude v rezii domacich. Hraci Sport Teamu vsak tuto sezonu valcuju a aj v tomto stretnuti to potvrdili. Minutku pred koncom prvej tretiny dostal hosti do vedenia Makovy, ked prekvapil inak dobre chytajuceho Zatrocha.
Druha cast stretnutia uz bola jasne v rukach hosti, aj ked sa domacim podarilo v 23. minute Kovacom vyrovnat. V 29. minute ich Antos uviedol na spravnu mieru a zvysuje na 3:2. V 33. minute Balcar kriznou, prudkou strelou dava stvrty gol. Gaspar v 36. minute dostava pred branku nahravku od svojej dvojicky Antosa a stav je 5:1. Jablonsky svojim solom v 36. minute dava siesty gol hosti. Jeho akciu ocenili aj domaci divaci potleskom. Jergus doraza odrazeny puk do superovej siete v 37. minute. V 38. minute sa pebudza Bauer a po najkrajsej akcii zapasu dava osmy gol hosti. V tychto okamihoch ukazal svoje umenie aj brankar Porubsky, ked zneskodnil niekolko vylozenych akcii domacich hracov. V 39. minute vsak kapituloval po najazde Kozaka.
V tretej casti zapasu hostia vyuzili chaos v hre domacich a trestali ich dalsimi golmi. V 45. minute prihrava Balcar pred branku a Bauer dava deviaty gol hosti. Vytuzenu desiatku dava v 54. minute Ivo Halka, ked doraza strelu Jablonskeho. V 56. minute dostava prihravku od Balcara Jergus a ten sa tiez nemyli. V tej istej minutke Antos zuzitkuva prihravku Gaspara. Dvadsat sekund pred zaverecnou sirenou Makovy uzatvara skore na 13:3 pre Sport Team Brezno.
9. februara o 17. hodine Sport Team privita v dohravke na svojom lade muzstvo HK Roznava.

Siesty rocnik hokejoveho turnaja zakladnych skol Brezna

o Pohar Ladislava Horskeho

Den pred prevzatim polrocnych vysvedceni nastupili ziaci zakladnych skol na Pionierskej 2, Pionierskej 4, gymnazia a dievcenske druzstvo na tradicny hokejovy turnaj. Po niekolkych rokoch sa podarilo vyriesit prakticky vsetky chyby krasy tohto podujatia, a tak sa stalo prijemnou prilezitostou na sportove zapolenie. Skusenosti zastupcu hlavneho usporiadatela, mesta Brezna – Branislava Braucoka – priniesli ovocie v podobe hladkeho priebehu, a tak sa mohla v plnej miere prejavit sportova kvalita jednotlivych ucastnikov.
Najprv prehrali hokejistky HK MSK Brezno s hracmi ZS na Pionierskej 2 pomerom 1:10. Potom hokejisti z Pionierskej 4 nalozili hracom osemrocneho gymnazia nadielku 10:0. Gymnazisti boli k dievcatam len o malo galantnejsi a zvitazili pomerom 8:2. Tieto vysledky predurcili do finaloveho zapasu hracov Pionierskej 2 a Pionierskej 4. Zapas skoncil v riadnom case nerozhodne 2:2. Nasledovali preto samostatne najazdy na brankarov. Az druhy zo siestej dvojice prvykrat prekonal brankara a tym zabezpecil celkove vitazstvo pre Zakladnu skolu na Pionierskej 4. Radost z vydareneho turnaja vitazi urcite nezistne dopriali vsetkym zainteresovanym. Celkove poradie: 1. Pionierska 4, 2. Pionierska 2, 3. Gymnazium, 4. druzstvo dievcat

Turnaj o Pohar primatora pri prilezitosti vyrocia oslobodenia mesta Brezna

O rok dlhsiu tradiciu ma turnaj seniorov. Aj tu sa po predoslom hladani optimalnej organizacnej formy nasla taka, ktoru je mozne aj v dalsom obdobi uspesne uplatnovat. Lenze vsetko sa da obratit aj inak. Pri nelahkom hladani ucastnikov turnaja nakoniec prislubili ucast muzstva Kezmarku, Revucej, Sport Teamu Brezno a usporiadajuceho HK MSK VTJ Brezno.
Hraci Revucej den pred turnajom vysoko prehrali so Sport Teamom, Kezmarok ma uz vyse sedemnasobnu seriu prehratych zapasov s HK MSK VTJ Brezno. Preto organizatori skusili zmenit kombinaciu superov prvych zapasov v ocakavani, ze divacky atraktivne derby stretnutie Sport Teamu a HK MSK VTJ Brezno by mohlo byt pritazlivym finalovym vyvrcholenim turnaja. Po vitazstve HK MSK VTJ Brezno nad Revucou v pomere 17:0 sa vsak zapas Sport Teamu s Kezmarkom po dvoch tretinach javil priaznivejsie pre Kezmarok, ktory vyhraval v pomere 1:3. Takyto vyvoj situacie horsie vplyva na hracov s mensou ochotou k sebakritike a kedze aj takymto typom hraca oplyva muzstvo Sport Teamu, ani samoregulacna metoda destrukciou hokejky neviedla k jeho ochote respektovat verdikt rozhodcu prijat nariadeny trest a zasadnut na trestnu lavicu. V naivnej predstave, ze to moze viest k vyrieseniu situacie, hraci Kezmarku navrhli dohrat zapas aj bez toho, aby previnilec Sport Teamu bol nuteny podrobit sa rozhodnutiam rozhodcu. Protest Kezmarku proti Sport Teamu organizatori Turnaja po zapase prijali a rozhodli sa vysledok kontumovat v prospech Kezmarku. Hraci Sport Teamu vsak nenastupili na zapas o tretie miesto, zato sa vsak pred finalovym zapasom objavili spolu s finalistami na lade ako tretie muzstvo. Po dohode vsetkych zainteresovanych organizatorov turnaja a neochote muzstva Sport Teamu dobrovolne opustit ladovu plochu, v snahe vyhnut sa tvrdsim represivnym opatreniam, bol finalovy zapas zruseny. Nakoniec vsak muzstva HK MSK VTJ Brezno a MHK VTJ Kezmarok predsa len odohrali zaverecny zapas a po vyslekdu 13:3 v prospech domaceho muzstva prevzali pohare za dosiahnute vysledky.
Vzdy doteraz vo vztahu dvoch breznianskych celkov popri rivalite dominovala aj nevyhnutna miera vzajomnej ucty, obojstranneho respektu k superovi i k hokejovym pravidlam. Aj tento turnaj bol vyzvou k tomu, aby s generalnou materialnou pomocou mesta Brezna, ale napr. aj Horehronskeho spotrebneho druzstva Brezno prispel k tomu, co v tomto pripade hokejistov a ich priaznivcov spaja a nie rozdeluje. Tak tomu bolo v minulosti a je sanca tento trend upevnovat aj v buducich rocnikoch turnaja.

Ing. Jozef Kolarovic

Spod vysokej siete

V poslednom extraligovom volejbalovom stretnuti zakladnej casti nasupila Petrochema Dubova v sobotu na domacej pode proti poslednemu Zvolenu a zvitazila 3:0 (24, 18, 22).
Druzstvo Zvolena prekvapilo so staronovym trenerom Milosom Dubovcom, ktory tu pred dvoma sezonami posobil. Zaciatok stretnutia zaskocil okrem divakov aj hracov Dubovej, ktori za kratku chvilu prehravali 0:6. Aj ked domaci zacali pomaly bodovat, prvykrat sa ujali vedenia v sete az za stavu 24:23. Dalsie dva sety uz kontrolovali hraci Petrochemy, ktori sa postupne vystriedali az na Havranka, ktory je po zraneni. Zostava: Turiansky, Vanik, Kmet, Gal, Ostrihon, Prochazka (libero Skladany, Jonak, Murgas, Janusek, Piliar).
Volejbalova extraliga pokracuje dalej druhou castou, kde sa druzstva rozdelia na dve skupiny podla poradia v tabulke a hra sa systemom jedenkrat doma a jedenkrat von. Body z prvej casti sa zapocitavaju. V prvej skupine hra Puchov, Dubova, VKP Bratislava, Presov.
Uz v sobotu 9. februara nastupi Petrochema Dubova na domacej palubovke o 16. hodine proti VKP Bratislava.

Vladimir Urban

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov
Spoje Bratislava – ZP Sport Podbrezova 5570:5819 (3:17), O. Kyselica 923, G. Knapp 936, I. Cech 988, M. Terebessy 1023, J. Calic 998, R. Foltin 951.
Rekord drahy na Spojoch vytvorilo druzstvo Zeleziarni, co znamenalo jasne vitazstvo majstra.
I. liga muzov
KK Rimavska Sobota – ZP Sport Podbrezova 5386:4985 (18:2), J. Mojzis 874, L. Bosko 832, P. Pavlecko 815, P. Srnka 734, P. Jakubec 885, J. Zabka 845.
Velmi slaby kolektivny vykon zapricinil najvyssiu prehru sezony B druzstva Zeleziarov.
I. liga zien
ZP Sport Podbrezova – TJ Druzba Piestany 2647:2420 (16:4), J. Turcanova 448, E. Hiadlovska 427, E. Babelova 440, I. Vankova 435, K. Micanova 464, K. Valigurova 433.
Opat velmi pekny kolektivny vykon a jasne vitazstvo nad Piestanmi.

Jan Daucik

Telgarski hokejisti treti

HK Naftex Lucenec – Ha SK Sokol Telgart 4:2 (2:1, 0:0, 2:1), goly hosti: Dilong, Cernak, presilovky: 1:0, vylucenia 3:3 (2 - minutove tresty), rozhodcovia Mikuska, Rohon, Nosal, 110 divakov.
V poslednom majstrovskom zapase tychto superov bolo vopred rozhodnute o celkovom poradi. Telgart nemohol ohrozit v tabulke Lucenec (na 2. mieste), ani Lucenec nemohol ohrozit veduce muzstvo Sport Team Brezno. A tak Telgart skoncil v tejto sezone treti.
Zapas bol celkove vyrovnany a slusny. Domaci sa ujali vedenia v 10. minute a v 11. uz bolo 2:0. Hostia sa osmelili, v 16. minute znizili Dilongom na 2:1. V druhej tretine hrali dost takticky, hra bola vyrovnana a nepadali ani goly. Pocas celeho zapasu prevladala husta hmla a divaci boli dost nepokojni s predvedenim hry v druhej tretine. Az tretia tretina doniesla vzruch a v 42. minute Cernak po dorazke vyrovnava. V zavere chybali Telgartu sily a po hrubych individualnych chybach v obrane v hre jeden na jedneho sa Lucencania presadili a v 55. a v 58. minute strhli vitazstvo na svoju stranu.
Sportovy klub Telgart dakuje svojim hracom, akterom, Obecnemu uradu v Telgarte za dosiahnute vysledky a obhajenie tretieho miesta.

Mikulas Lunter


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT