5. FEBRUAR  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Breznianski policajti 28. januara vypatrali dvoch malych zlodejov, ziakov Zakladnej skoly na Skolskej ulici v Brezne. P. H. ma na rovasi dve kradeze, ktorych sa dopustil v januari na chodbe domu, kde byva. Vlamal sa do potravinovych skriniek, najskor ukradol praci prasok Biomat a potom 1,5 kg vlasskych orechov. M. H. o pol druhej popoludni 14. januara v predajni Globtel partner na namesti v Brezne zo stojanu ukradol mobilne telefony Nokia a Motorola v celkovej hodnote 12 490 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Dvadsatpat minut predpoludnim 28. januara stacilo neznamemu pachatelovi, aby zo Skody 125 L zaparkovanej na parkovisku Zeleziarni Podbrezova a. s. pred budovou Slovenskej sporitelne ukradol vacsi pocet knih Stara kucharka, Atlas sveta, Chutovky a stolove kalkulacky. Banskobystrickej firme sposobil skodu za 53 590 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Tri kusy elektrickych ohrievacov a elektricku dvojplatnicku si odniesol zlodej z rekreacnej chaty na Richtarove v katastri Hornej Lehoty. Kradez so skodou za 12 000 korun pre M. S. z Brezna sa stala niekedy od 12. do 28. januara. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

V noci z 29. na 30. januara na Ulici CSA v Brezne sa ktosi vlamal do Volkswagenu Passat a ukradol autoradio Pioneer, desat audiokaziet a tri CD nosice. Majitelke Z. C. z Brezna vznikla kradezou skoda za 46 000 korun a poskodenim vozidla za 8000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Zlodeji, ktori vlani v lete sarapatili v areali Ciernohronskej zeleznicky v Ciernom Balogu a na rovasi maju lup za 42 500 korun, trestu neujdu. Ciernobalocanov P. M. a T. P., ktori z odstavenych voznov ukradli golasadu a sestnast hlinikovych odkladacich polic, totiz vypatrali policajti z Policajnej stanice v Ciernom Balogu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne 29. januara vzniesol obvinenie z trestneho cinu porusovania domovej slobody voci B. J. z Cierneho Balogu. O jedenastej predpoludnim prisiel do dvora rodinneho domu v Michalovej, kde si podomacky vyrobenym klucom odomkol vchodove dvere a zdrzal sa tam do 14. hodiny bez vedomia svojej byvalej manzelky. O tristvrte na styri sa opat vratil, vosiel cez otvorene vchodove dvere a napriek jej namietkam ostal az do prichodu policajnej hliadky.

Pod ruskom ostatnej januarovej noci mali nezelaneho navstevnika v predajni potravin PEHA Friut v Zamosti. Kradezou roznych druhov alkoholickych napojov, cigariet, masovych vyrobkov a potravin sposobil majitelke P. J. z Brezna skodu za 5000 korun a na zariadeni nechal skodu za 500 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo 31. januara na C. L. z Novych Sadov po prichode do jeho chaty na Kriznom v katastri Cierneho Balogu. Od 21. januara, kedy tu bol naposledy, ho totiz vykradli. Zlodej si odniesol radiomagnetofon Artech, zensky kabat, prsiplaste a plecniak. Skodu vycislili dovedna na 4400 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne zacal trestne stihanie pre trestne ciny lupeze a porusovania domovej slobody, ktorych sa dopustili neznami pachatelia.V noci na 2. februara prisli do rodinneho domu v Polomke, kde vykrutenim poistiek znefunkcnili jeho osvetlenie. Zabuchali na vchodove dvere, ktore im otvorila majitelka H. E., a ziadali od nej 2500 korun. Ked im peniaze odmietla dat, napadli ju a sposobili zranenia, s ktorymi skoncila v nemocnici. Peniaze pytali aj od H. O., ked im nevyhovel, napadli aj jeho. Potom poprezerali cely dom, zo skrin povyhadzovali veci a odisli.

...

Prveho februara medzi 12. a 19. hodinou sarapatil zlodej v Krpacove, kde obral dvoch Nemcov ubytovanych v rekreacnej chate. Zene sposobil skodu za vyse 68 000 korun, ked ju obral o oblecenie, mobilny telefon, dva pary damskych nausnic, peniaze, osobne doklady a platobnu kartu. Muz prisiel o vetrovku, videokameru, fotoaparat, dalekohlad, peniaze, doklady, platobne karty, cestovne pasy, kluce a technicky preukaz od Chrysleru, cim mu vznikla skoda bezmala za 160 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

O osmej rano 1. februara oznamili zo sportovo-streleckeho klubu MSK Brezno nachadzajuceho sa v objekte Mostarne Brezno, ze ich okradli. Zlodej z ich miestnosti bez zistenia nasilia ukradol styri malokalibrovky ZKM 456 raze 5,6 mm a tri pistole Margolina MC raze 5,6 mm. Skoda cini 30 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno

...

Prveho februara popoludni zhorela rekreacna chata na Jergove v katastri Cierneho Balogu. Pravdepodobnou pricinou poziaru, ktory lokalizovali breznianski poziarnici, bolo vznietenie dreva od krbovej vlozky. Majitel K. J. z Lopeja utrpel skodu asi za 2 000 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Co sa udialo v tyzdni od 25. januara do 1. februara

V poslednu januarovu nedelu v skorych rannych hodinach v Gasparove vytiahli z priekopy na vozovku Skodu 120. Vecer o siedmej ich policia privolala do Cierneho Balogu, kde po zrazke osobnych vozidiel 1C prudom uhasili horiaci Wartburg. V pondelok odstranili ,,vdaka" silnemu vetru spadnuty strom na ceste smerom do Lomu nad Rimavicou. Na druhy den v Rohoznej nalozili na auto odtahovej sluzby havarovany Volkswagen Golf s banskobystrickym evidencnym cislom. O pomoc ich poziadali aj majitelia rodinneho domu v Hronci, ktorym rychle sa roztapajuci sneh zaplavil pivnicu.

 

154.jpg (4764 bytes)  Zladovatela vozovka sposobila mnoho dopravnych nehod, preto by mali byt vodici opatrnejsi a jazde venovat zvysenu pozornost. Zamestnanci NAMK odtiahli po havariach Skodu 120 z Lopeja do Podbrezovej, Volkswagen Golf z Rohoznej do Banskej Bystrice, Skodu 105 z Podbrezovej do Hornej Lehoty a tri vozidla z Cierneho Balogu do okolitych obci. V servisnom stredisku opravili vodnu pumpu v Avii, zamku na "skodovke" a v Dubovej otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari absolvovali dovedna 31 vyjazdov, z toho 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym prihodam, po 3 k urazom a k brusnym prihodam, 2 k umrtiam este pred prichodom sanitky, 4 k inym pripadom, raz k zneuzitiu a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice. Po siedmej rano 29. januara vystartovali k dopravnej nehode v Rohoznej, pri ktorej dve osoby nastastie utrpeli len mensie zranenia.

 

hs.jpg (5636 bytes) V sobotu v Pohorelskej Masi preskolovali dobrovolnych clenov Horskej sluzby o zdravotnej a lavinovej zachrane a vyhladavani pomocou hladacich lavinovych pristrojov. Pocas tyzdna osetrili tri urazy, dvoch ceskych turistov a slovenskeho snoubordistu. Na horach prevladala vysoka oblacnost, ktora mala za nasledok nizsiu navstevnost.

 

    
Uzreli svetlo sveta image

 

Iveta Uhlarova, Lubos Uhlar z Poltara, Emilia Pehenova z Jasenia, Vanesa Buckova z Podbrezovej, Kristian Gazi zo Zavadky nad Hronom, Jaroslav Jonas z Valaskej, Romana Markusova z Polomky, Patrik Kostelny z Cierneho Balogu.

 


Opustili nas_image

 

Anton Kucrera (46) z Valaskej, Erika Vagnerova (34) z Polomky, Ludmila Kockova (55) z Brezna, Alica Fizerova (45) z Brezna, Peter Svantner (43) z Cierneho Balogu, Jolana Kupcova (48) z Polomky, Jozef Giertl (82) z Brezna, Margita Peniakova (76) z Hronca.

 

SPOMIENKY

Dna 9. februara uplynie rok od tragickej smrti nasho draheho syna a brata

Borisa Bohusa zo Zavadky nad Hronom.

Kto ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichu spomienku. S laskou spominaju rodicia, brat Milan, priatelka Zuzka a ostatni pribuzni.

...

Dna 24. januara 2002 sa v Bratislavskom krematoriu zastupcovia mesta Brezna a detasovaneho pracoviska MTF STU rozlucili s dlhorocnym vysokoskolskym ucitelom doc. Ing. Lubormirom Martincom, PhD., ktory prednasal na detasovanom pracovisku od jeho vzniku, prakticky celych dvanast rokov.

Odisiel vynikajuci odbornik z oblasti technickych materialov, vyborny pedagog, psycholog a predovsetkym vzacny clovek, prisny, ale spravodlivy.

S uctou nan spomina viac ako seststo studentov, ktorych ucil v Brezne a viacerych z nich priviedol cez statne skusky k promociam.

Cest jeho pamiatke!

 

SPOMIENKY

Dna 21. januara uplynulo tridsat rokov od tragickej smrti manzela a otca

Milana Husenicu.

S uctou spominaju manzelka a deti. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 30. januara uplynulo desat smutnych rokov odvtedy, co nas navzdy opustil drahy manzel, otec a stary otec

Viliam Kurek  zo Sihly.

S uctou a laskou spominaju manzelka Anna, deti s rodinami a ostatna rodina.

...

Zavrela si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusila, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohla dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, mamicka v nom.

Dna 31. januara uplynul rok od umrtia nasej drahej mamy

Anny Koharovej.

Spominaju dcery a synovia s rodinami, vnucata a pravnucata.

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho a pracoviteho cloveka, milovaneho otca.

Dna 31. januara sme si pripomenuli osemdesiate nedozite narodeniny a desiate vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho otca, svagra

Michala Zabku z Valaskej.

Kto ste ho poznali, s laskou a uctou venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 8. februara uplynie rok odvtedy, co sme sa navzdy rozlucili s nasou drahou byvalou kolegynou a priatelkou

Mgr. Vesnou Szaboovou.

Jej velky optimizmus, obetavost a srdecny usmev zostanu navzdy v nasich spomienkach.

S laskou a uctou spominaju kolegyne a kolegovia zo Zakladnej skoly v Brezne – Mazornikove.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na polomskom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit.

Dna 7. februara uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Milan Belko z Polomky.

Kto ho mal rad, nech mu venuje tichu spomienku. S laskou spominaju manzelka Eva, deti Marcelka a Mato, rodicia, bratia Ivan a Jaroslav s rodinami a ostatna rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 9. februara uplynie devat rokov plnych spomienok na nasho otca, stareho otca a manzela

Jozefa Bariho.

S laskou spominaju manzelka, dcera, synovia a vnucata.

...

S vychodom slnka utichlo srdce, ktore tak velmi milovalo ludi, hory, zivot. Zovreli sa pery, ktore chceli vyslovit tisko: mam vas rad, chcem zit, ale ich posledne slova poculi iba milovane hory... je tu krasne... Ale doma je bez teba vsetko prazdne.

BARAN

Aj ked treba vediet verit a doverovat, nemozete sa spoliehat na priazen stastia a nahody. Iste ste uz poculi tuto mudrost. Pomoz si, aj Pan Boh ti pomoze. Respektujte ju.

BYK

Ktovie, co vas trapi. Asi vas znepokojuju nepriaznive spravy o zdravotnom stave blizkeho cloveka. Aj ked tuzite po samote, vyhladajte spolocneho priatela a pobavte sa.

BLIZENCI

Stal sa asi zazrak. Nic nestoji v ceste, aby vasa rodina mohla ist na vikendovy vylet. Pocasie je priam idealne a mate dobru naladu. Nech ju ma kazdy vo vasom okoli.

RAK

Ani sam neviete, z coho prameni vas optimizmus. Je vsak iste, ze mate radost z toho, ze je tu koniec nevelmi uspesnych, skor narocnych a vycerpavajucich dni.

LEV

Vikendovemu programu pripisete az osudovy vyznam. Pripravujete sa na vazne rozhodnutie. Nech sa ma stat cokolvek, nezanedbavajte svoje povinnosti.

PANNA

Radujte sa! Prichadza obdobie odpocinku a pokoja. Ked budete odchadzat z prace, vsetky ulohy a starosti nechajte na svojom stole. Doma sa venujte iba rodine.

VAHY

Starajte sa viac o svoje zdravie. Mali by ste sa pravidelne stravovat, sportovat a oddychovat. Na konci tyzdna ste uz unaveny. Relax vam vrati silu a kondiciu.

SKORPION

Blizky priatel sa dostal do slamastiky a len vy mu mozete pomoct. Taketo kroky sa vsak nikdy nerobia bez rizika. Vzdajte sa sebectva, on vam bude vecne zaviazany.

STRELEC

Stale mate na mysli, v predstave volnu a krasnu zimnu prirodu a hovorite si, ze sa uz dalej nebudete trapit medzi styrmi stenami. Ale ved nikto vas nepriviazal k stolu!

KOZOROZEC

Co mate robit, ked vas nic nelaka a nebavi? Nic. Tak ci tak nieco vam napadne a zacne pritahovat. Napriklad zachce sa vam ist von na prechadzku alebo do spolocnosti.

VODNAR

Mate stale taky pocit, ze vas nedocenuju ani doma, ani na pracovisku. Je vsak otazne, ci sa neprecenujete. Vase hystericke vystupovanie nepomoze vec vyriesit.

RYBY

Ryby su sice neme tvory, no ludia v tomto znameni su casto obdareni vyrecnostou. Tato vlastnost zvysuje ich uspesnost v roznych oblastiach zivota, hlavne v laske.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT