19. MAREC  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Pod ruskom siedmej marcovej noci mali nevolanu navstevu v potravinach a v pohostinstve na Podkorenovej v Brezne. Z predajne zmizli rozne druhy alkoholickych napojov, cigariet, dve parenice, radiomagnetofon a zo strechy poplasne zariadenie - sirena. Majitel M. G. z Brezna utrpel ujmu asi za 75 500 korun a na zariadeni tisickorunovu skodu. Na druhy den policajti vypatrali pachatelov tejto kradeze. Trojlistok N. Z., L. M. a P. J. z Brezna uz ukradnute veci stihol predat a peniaze minut, len radiomagnetofon dobrovolne vydali. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Dvanast udenych klobas, kilogram slaniny, dve bravcove kolena a rebra si odniesol zlodej zo zahradnej chatky na Cachove niekedy medzi 6. a 9. marcom, cim majitelovi z Brezna sposobil skodu za 2500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od decembra do 10. marca nevolany navstevnik sarapatil v lokalite Rudno v Jaseni, kde z chaty majtela z Valaskej ukradol paplon a pat vypracovanych ovcich kozi, vsetko dovedna za 11 000 korun. Na zariadeni nechal skodu za 1500 korun. Trinasteho marca v case od pol desiatej predpoludnim do pol piatej popoludni rekreacnu oblast Krpacovo navstivil dalsi zlodej, ktory tu obral troch obcanov Ceskej republiky. Urcite odisiel spokojny, pretoze mal so sebou bohaty lup. Obidva pripady kradeze vlamanim preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Z Odstepneho lesneho zavodu v Ciernom Balogu 10. marca oznamili, ze v doline Medvedacie sarapatil pytliak. Na Sedmaku bez povolenia a v case ochrany ulovil asi stvorrocnu gravidnu jelenicu, ktorej prestrelil chrbticu. Odstranil z nej predne, zadne nohy a cast masa z chrbtovej casti, cim Lesom SR, s. p., B. Bystrica, OZ C. Balog sposobil skodu asi za 7000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V skorych rannych hodinach 14. marca ktosi v rekreacnej oblasti Tale vykradol Skodu Favorit. Dvoch lyziarov z Bratislavy zlodej obral o vystroj i vyzbroj a rozne veci, P. c. sposobil skodu dovedna za 41 500 korun a M. R. za 32 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Cierna penazenka, obciansky, vodicsky preukaz, karta poistenca, bankova karta, 5000 korun, cierna kozena taska, zivnostensky list a ine doklady zmizli 12. marca zo Skody Octavie medzi 17.15 a 21.10 hodinou, kedy bolo auto zaparkovane pred firmou Polnoprodukt na Sedmaku v katastri Drabska. Kradezou veci vznikla poskodenemu z Lomu nad Rimavicou skoda za 9000 korun a lizingovej spolocnosti Drukos B. Bystrica poskodenim vozidla 3000-korunova skoda. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O pol jednej popoludni 12. marca sa na ceste medzi Zlatnom a Cervenou Skalou stala dopravna nehoda. Vodicka Skody Felicie po prejazde lavotocivou zakrutou nevenovala pozornost riadeniu a nesledovala situaciu v cestnej premavke, pretoze vybocila z cesty a narazila do stromu. Obisla bez zranenia, ale s 2000-korunovou blokovou pokutou. Na aute vznikla skoda asi za 100 000 korun.

...

Dve kradeze vlamanim zaznamenali v Obvodnom oddeleni PZ v Brezne 16. marca: Zo spodnej casti rozostavaneho domu v Ciernom Balogu na Janosovke zmizlo rozne naradie znacky Bosch, cerpadlo, radiomagnetofon a halogenove svietidlo. Majitelka utrpela ujmu za 29 400 korun. Z rekreacnej chaty v katastri Cierneho Balogu chyba prenosny televizor, rucna vrtacka, tranzistorove radio, rozne potraviny, dve rucne svietidla a sest nozov, cim majitelovi z Brezna vznikla skoda bezmala za 13 500 korun.

...

Cez vikend sa ,,cinili" aj vykradaci aut: V sobotu popoludni okradli lyziara z Rakuska na parkovisku v horskom priechode Certovica, kde do jeho Nissanu combi bez znamok nasilia vnikol zlodej, ktory celkom vyprazdnil ulozny priestor a po sebe nechal skodu dovedna za 105 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno. Skodnu mali aj na parkovisku pred hotelom Trangoska, kde zo Skody Felicie zmizlo autoradio, telefonna suprava k mobilu a z batozinoveho priestoru kozene topanky a tazne lano. Skodu sposobenu obcanovi Ceskej republiky vycislili dovedna na 11 400 korun. V tom istom case tu ktosi poskodil dvere na Skode Fabii a z batozinoveho priestoru odniesol kozene topanky, cim dalsiemu Cechovi sposobil kradezou skodu za 800 korun a poskodenim auta za 4500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 15. marca

 

S prichadzajucim jarnym obdobim sa blizi zvyseny vyskyt poziarov sposobeny vypalovanim travnatych porastov. V tomto tyzdni ich jednoduchymi hasiaciami prostriedkami a 1C prudom likvidovali v Hronci, Brezne na Zidlove a dvakrat v Pohorelej. V pondelok 11. marca absolvovali takticke cvicenie v Podkorenovej, kde sa zdokonalovali v haseni poziaru velkokapacitneho sennika. V tento den ich privolali aj na Ulicu CSA v Brezne k zrazenemu chodcovi. Poskytli pomoc vodicovi kamiona na Srdiecku a pri otvarani bytu a vchodovych dveri na Ulici MPCL.

155.jpg (4763 bytes) V druhy marcovy pondelok vo vecernych hodinach v breznianskej nemocnici hospitalizovali so zlomeninami a viacerymi zraneniami organov starsieho muza, ktoreho na Ulici CSA v Brezne zrazil vodic Skody Felicie. Dovedna zaznamenali 21 vyjazdov, z toho po 3 k nahlym prihodam srdca a obehu, k mozgovym prihodam a k urazom, po raze k brusnej a ku gynekologickej prihode, 6 k inym pripadom a 4 pacientov previezli do Banskej Bystrice.

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli nepojazdny Fiat 126 z Valaskej do Brezna, ARO 240 s pokazenym zapalovanim z Myta do Brezna, Skodu Favorit s poskodenou prednou polosou z Predajnej do Brezna a v Hornej Lehote vytiahli na cestu havarovanu Skodu Feliciu. Vymenili pneumatiky na Citroëne, opravili svetla vo Forde Tranzit, vycistili karburator vo Wartburgu a na Krpacove otvorili skodovku, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

hs.jpg (5636 bytes) Uplynuly tyzden prevladalo pekne slnecne pocasie s teplotami pripominajucimi bliziacu sa jar. Zahranicni, ale aj nasi turisti a lyziari vyuzivaju este posledne zvysky snehu. Stale dobre podmienky maju Srdiecko, Chopok - Kosodrevina. Clenovia Horskej sluzby osetrili bezne zranenia, rezne rany na rukach a nohach, podvrtnute koleno, jednu zlomeninu. Vdaka priaznivemu pocasiu nemali ani jednu patraciu akciu.


Uzreli svetlo sveta image
Ivana Jasenska z Brezna, Marek Kolesar z Brezna, Nelly Bellova z Brezna, Marco Kortan z Brezna, Samuel Kramla z Podbrezovej, Kevin Harvan z Valkovne, Stela Semancikova z Valaskej.

Opustili nas_image Emilia Skalosova (59) z Polomky, Emilia Nagyova (62) z Brezna, Margita Janostiakova (60) z Pohronskej Polhory, Maria Lieskovska (94) z Hronca, Tomas Longauer (55) z Brezna, Amalia Tazka (80) z Cierneho Balogu, Juraj Riapos (73) z Helpy.

Blahozelanie_image

 

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu dojatim. Zi dlho mama medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 13. marca oslavila sestdesiate narodeniny

Anna Bakova z Brezna.

Srdecne blahozelaju manzel Jozef a syn Stanislav s manzelkou, vnucata Martinko a Katka. K blahozelaniu sa pripajaju aj svatkovci Pepichovci.

...

Je len jeden clovek, ktory ma vzacny dar. Vie pocuvat, pohladit dusu, uzdravit srdce, dat mi novu silu. Mozno, ze to nedavam znat, ale velmi si to vazim.

Dna 16. marca oslavil sedemdesiate narodeniny

Jaroslav Pita z Predajnej.

Vsetko najlepsie, hlavne velka zdravia, stastia a lasky do dalsich rokov zivota zela manzelka, jeho milovana vnucka Jarka, vnuk Tomasko a synovia Lubo, Jaro, Tono a Dodo s rodinami.

PODAKOVANIA

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 1. marca odprevadit na poslednej ceste nasho

Juliusa Molcana z Valaskej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Dna 2. marca sme si pripomenuli rok od umrtia

Jana Auxta z Brezna.

Spominaju dcera s manzelom, vnuci s rodinami a pravnucata.

...

Dna 6. marca uplynulo tridsat rokov odvtedy, co dotlklo slachetne srdce nasej drahej mamicky

Pauly Weisenpacherovej.

Kto ste ju poznali, venujte jej s nami tichu spomienku. Dcery Bozena a Olga s manzelom.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 8. marca uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil syn, brat a svagor

Lubomir Gramla z Bacucha.

Spomina mama a sestry s rodinami.

...

Dna 12. marca uplynulo pat rokov od umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Antonie Kvietkovej – Racakovej.

Spominaju dcery s rodinami, synovia s rodinami a ostatna rodina. Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Dna 16. marca sme si pripomenuli sedemdesiate nedozite narodeniny nasho otca, stareho otca

Zdena Mlyncoka z Brezna.

Spomina smutiaca rodina.

...

Cely zivot vesely si bol, preto odchod tvoj uz piaty rok je pre nas velky zial a bol. Chybas nam...

Dna 20. marca uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec a dedo

Jan Motycka z Brezna.

Vdaka patri tym, ktori sa na chvilu pozastavia a spomenu si. S laskou a uctou spomina manzelka, dcera Janka s rodinou a syn Peto s manzelkou.

...

Dna 20. marca uplynie rok od smrti nasho draheho

Ivana Skalosa z Lopeja.

S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Dna 21. marca uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Jozef Juros z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka, syn a dcery s rodinami a ostatna rodina.

PODAKOVANIA

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym a znamym, kolegom a spolupracovnikom, ktori sa 9. marca prisli rozlucit s nasim milovanym manzelom, otcom, starym otcom, bratom, svagrom, svokrom

Antonom Smetanom z Lopeja.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi zmiernili nas zial. Dakuje manzelka Anna, dcery Anna a Maria, syn Anton, zatovia Stanislav, Pavol, nevesta Viera a vnucata.

BARAN

Zvazte, kde ste v minulosti spravili chybu a pokuste sa ju nezopakovat. V zamestnani podporte kolegu, ktoremu ste za nieco dlzni.

BYK

Nedorozumenia so surodencami ci priatelmi su prechodne. Urobte prvy ustretovy krok. Nestratite, naopak, ziskate.

BLIZENCI

Nezvalujte vinu len na okolie a skuste kritike, ktorou ho zahrnate, podrobit aj seba. Potom opat ziskate stratene sympatie ludi, na ktorych vam zalezi.

RAK

Aj ked mate pocit, ze vasi pribuzni sa k vam nespravaju laskavo, nic to. Tento nesulad vyvazi necakane, ale o to prijemnejsie a uprimnejsie vzplatnutie.

LEV

Dajte si pozor, aby ste nenarazili na niekoho, kto sa sice preda ochotne, ale urcite nie z lasky k vam. Nenechajte sa zaslepit sladkymi slovami, za vela nestoja.

PANNA

Nesnazte sa rozhnevat rodinu svojho partnera, hoci pokusenie povedat im pravdu rovno do oci je skutocne opodstatnene. Nepodnikajte daleke cesty a na cestach jazdite opatrne.

VAHY

Prekonajte hanblivost a spytajte sa na nieco, o com uz davno rozmyslate. Ak niekomu nieco navrhnete, pocitajte s tym, ze vas moze aj odmietnut.

SKORPION

V sukromi sa moze vyskytnut osoba, ktorej pritomnost vam nebude prijemna. Ak to inak nepojde, priamo jej povedzte, aby sa stratila z vasich oci. Pri jej inteligencii to urcite pochopi a da vam pokoj.

STRELEC

Rodinne vztahy sa napravia bez vasho pricinenia. Partnerske nezhody rieste velkoryso a nezabudnite na usmev.

KOZOROZEC

Snazte sa vyhnut situacii, v ktorej by ste mali hrat ulohu sudcu. V kazdom pripade, ci by ste sa priklonili na stranu jedneho, alebo druheho, by ste ziskali silneho nepriatela.

VODNAR

V partnerskom vztahu sa snazte udrzat pokojnu atmosferu za kazdu cenu. To znamena, ze lepsie urobite, ak drobne klamstva partnera prehliadnete.

RYBY

Nemali by ste sa donekonecna len prizerat, ako sa vas vasi priatelia snazia vyuzit. Mali by ste si stanovit hranicu, po ktoru ste ochotny ist.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT