16. APRIL  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Z oploteneho objektu stavby upravne vody v katastri Jasenia niekedy medzi 6. a 8. aprilom neznamy pachatel ukradol tri okna osadene v streche, 120-litrovu miesacku a styri rohoze. Skodu sposobenu firme Team, s. r. o., Banska Bystrica vycislili na 41 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Elektricka rucna pila, elektricky prietokovy ohrievac vody so sprchou, 50-metrovy elektricky predlzovaci kabel, stojanova elektricka lampa, naparovacia zehlicka, dve sekery a rucna ramova pila sa nachadzali v lupe asi za 14 000 korun, ktory si zlodej odniesol z rekreacnej chaty na Taloch. Kradez vlamanim majitel chaty z Bratislavy nahlasil 8. aprila. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O siedmej vecer 8. aprila na Ulici CSA v Brezne pred vchodom do cinziaka ktosi prerezal dve pneumatiky na osobnom motorovom vozidle Suzuki Grant Vitara. Majitelovi auta sposobil skodu asi za 22 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Z neznamych pricin o deviatej vecer 8. aprila vznikol poziar neobyvaneho dreveneho rodinneho domu v Michalovej. Zhorenim strechy vznikla majitelovi skoda vo vyske asi 50 000 korun. Poziar lokalizoval Hasicsky zbor z Brezna a domaci dobrovolni hasici. Na miesto privolali zistovatela poziarov, ktory pricinu urci dodatocne. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Breznianski policajti vypatrali pachatelov trestneho cinu kradeze vlamanim do bytu P. N. v Brezne. V januari tam dvaja 17-rocni Breznania (P. V. a B. J.) ukradli dvanast poharov, video a dva zavesy. Okrem videa, ktore majitelke vratili, ostatne veci predali. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Pod ruskom jedenastej aprilovej noci v Nemeckej opat vycinali vandali. Zo sochy klaciacej zeny z bronzovej zliatiny ktosi neznamym predmetom odpilil lavu ruku v oblasti lakta. Pomnik je zapisany v Ustrednom zozname kulturnych pamiatok a jeho poskodenim vznikla Muzeu SNP v Banskej Bystrici skoda najmenej za 200 000 korun. Vysetruje OUV PZ v Brezne ako trestny cin poskodzovania cudzej veci.

...

V skorych rannych hodinach 12. aprila od tristvrte na tri do stvrt na sest neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do pohostinstva Palma vo Valaskej. Odniesol si rozne znacky alkoholickych napojov, cigariet a financnu hotovost, cim majitelovi splosobil skodu bezmala za 130 000 korun a na zariadeni nechal skodu najmenej za 5000 korun. Okrem toho v pohostinstve vypacil hraci automat a vyherny hraci automat. Kradezou penazi a ich poskodenim sposobil firme Barbot Slovakia, s. r. .o., Brezno ujmu dovedna najmenej za 15 900 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Zamestnanec Zeleziarni Podbrezova a. s. 13. aprila oznamil, ze o stvrt na desat predpoludnim v objekte podniku v priestoroch srotoveho pola nasli municiu nezisteneho druhu a kalibru, pravdepodobne delostrelecky granat z obdobia druhej svetovej vojny. Nalez az do prichodu pyrotechnika zabezpecili proti neopravnenej manipulacii. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Niekedy od vecera 13. aprila do popoludnia nasledujuceho dna do priestoru oploteneho pozemku na Ceste osloboditelov v Brezne vnikol zlodej. Prestrihol pletivo koterca, z ktoreho vypustil dvoch psov. Z dalsieho koterca, ktory sluzil ako sklad materialu, zobral dve rucne pily na drevo, pilku na zelezo, vrtacku, vidlicove kluce, sekery, rozne srojarske a pracovne naradie, lekarnicku a postroje pre psov. Skodu sposobenu majitelke vycislili na 16 800 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 5. do 12. aprila

 

V druhom aprilovom tyzdni zaznamenali az desat vyjazdov k poziarom, ktore vznikli vypalovanim starej travy v Pohorelej, Filipove, Ciernom Balogu, Polomke, Zavadke a v inych obciach. Piateho aprila po dopravnej nehode v Brezne nalozili na vozidlo odtahovej sluzby havarovany Fiat Punto a v stredu desiateho na Chvatimechu vycistili vozovku po zrazke Forda Escord s Aviou. Asi 50 000-korunovu skodu sposobil poziar drevenice v Michalovej, ktory breznianski hasici v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi zlikvidovali 2C prudmi a lasetovou prudnicou. Pomocou plosiny otvorili byt na Ulici L. Saru v Brezne a vo stvrtok v Bacuchu vytiahli z Hrona utopenu osobu.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari zhodnotili tieto dni ako pokojne, vaznejsie nehody nezaevidovali. Zo statistiky vyjazdov RZP vyplyva, ze dovedna vystartovali 21-krat, z toho po 3-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, k neurologickym a k brusnym prihodam, po 2-krat k urazom a k plucnym prihodam, raz k urmtiu este pred prichodom sanitky, 5- krat k inym pripadom a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

"Zlty anjel" odtiahol do servisu v Brezne Ladu 2107 a zamestnanci NAMK sa postarali o tri havarovane vozidla, Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou a o Skodu Favorit so zadretym motorom. Opravili loziska na zadnych kolesach Skody 1203, vymenili vodnu pumpu v Avii, dofukali pneumatiky na "bavoraku" a v Brezne otvorili Skodu 120, v ktorej si majitel zabuchol kluce. Opatrnosti nie je nikdy dost, zvysenu pozornost jazde treba venovat hlavne na mokrej vozovke, v dazdivom pocasi.

hs.jpg (5636 bytes) Druhy aprilovy tyzden sprevadzalo chladne pocasie bez zrazok. Zimna sezona skoncila, turistov ubudlo a v lyziarskych strediskach zavladlo ticho. Clenovia Horskej sluzby nezaznamenali ziaden uraz, dvaja z nich absolvovali lavinove skolenie v Jasnej.


Uzreli svetlo sveta image
Jana Puskova z Brezna, Patrik Bubeliny z Brezna, Matej Dzubak z Myta pod Dumbierom, Jaroslav Somodi z Myta pod Dumbierom, Viktoria Hrablayova z Hronca, Marcel Bartos z Predajnej, Roman Machala z Piesku, Erik Krupa z Pohorelej, Mariana Pokosova zo Sumiaca.

 

Opustili nas_image Peter Miklos (44) z Piesku, Emilia Martinkova (51) z Pohronskej Polhory, Pavel Lihan (63) z Polomky, Ladislav Sluch (56) z Dolnej Lehoty, Jan Habovcik (75) z Myta pod Dumbierom, Pavel Libic (72) z Brezna, Maria Hyzdalova (76) z Banskej Bystrice, Jozef Gajdos (79) z Brezna, Elena Cellarova (93) z Michalovej, Jozef Tazky (72) z Cierneho Balogu - Dobroce.

 

PODAKOVANIA

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 19. marca odprevadit na poslednej ceste

Margitu Balcovu z Hornej Lehoty.

Dakujeme im za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi zmiernili nas zial.  Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori dna 8. aprila na poslednej ceste odprevadili nasho manzela, syna, brata, svagra

Petra Miklosa z Piesku.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial. Smutiaca rodina

 

 

SPOMIENKY

Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohla dalej zit. Neplacte a nechajte ma kludne spat, vsak aj bez slz sa da spominat.

Dna 9. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila manzelka, mama a stara mama

Elena Skantarova.

S laskou a uctou spomina manzel, synovia s rodinami a ostatna rodina.

...

Dna 12. aprila uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Jan Spac z Brezna.

S uctou spominaju manzelka Anka, dcera Janka, Katka, syn Janko, nevesta Vierka a sedem vnucat.

...

Dna 13. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co od nas nahle navzdy odisiel nas drahy manzel, otec, stary otec a pribuzny

Vojtech Svantner z Brezna.

S uctou, vdakou a laskou si na neho spomaju manzelka, synovia s rodinami a ostatna rodina. Uprimne dakujeme vsetkym, ktori mu v tychto dnoch venuju tichu spomienku.

...

Dna 14. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie od umrtia nasej drahej manzelky, mamy, starej mamy

Daniely Svantnerovej, rod. Mihaliskovej.

S laskou spomina manzel, dcera Stanka s rodinou, svokrovci a ostatna rodina.

...

Bol si vynimocny, plny lasky a porozumenia a velmi nam chybas manzel moj, ocko a zat nas drahy.

Dna 15. aprila uplynuli dva roky od nahlej smrti nasho milovaneho

Michala Borcina.

S laskou a uctou spomina cela smutiaca rodina. Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

Dna 16. aprila si pripominame styri roky odvtedy, co nas opustil syn, brat a svagor

Igor Pavlovsky z Predajnej.

S laskou spomina matka, deti, surodenci s rodinami.

...

Jedine srdce na svete sme mali, co dokazalo nas milovat. A keby sme aj laskou zobudit ho chceli, neozve sa nam viackrat, utichlo, zmlklo, islo uz spat.

Dna 17. aprila uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha dcera a sestra

Katarina Zlukyova,rod. Struharova.

S uctou a laskou na teba spominaju rodicia a brat.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 18. aprila uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila

Anna Mesiarkinova z Polomky.

Spomina cela rodina, mama, nikdy na vas nezabudneme.

BARAN

Zo znamosti, ktore nadviazete tento tyzden, budete mat osoh v buducnosti. Ani zarobene peniaze nebudu posledne. Vsetko, do coho sa pustite, vsak robte velmi dosledne.

BYK

Davajte si pozor na kluce a doklady. V lubostnom vztahu vam moze riadne popliest hlavu Kozorozec alebo Ryba. V pripade, ze dostanete financnu ponuku, dobre si ju preverte.

BLIZENCI

Prijemnu zmenu zaznamenate v rodine. Aj lasku caka pozitivna zmena. Vo financnej oblasti vsak musite byt velmi obozretni. Nie kazdy, s kym sa skontaktujete, je zodpovedny a seriozny.

RAK

Odporcovia spoznaju, ze ste zdatni superi. Napriek tomu dbajte, aby ste sa nezaplietli do chulostivej situacie. Plati to najma na financie.

LEV

Dodrziavajte financny rozpocet. Nezverujte sa cudzim usiam, prekazate si tak v rozlete. Nestracajte cas vybavovanim roznych zalezitosti za inych.

PANNA

V obchodnej oblasti myslite nielen na ciel, ale aj na dosledky! Tuzba najst verne srdce sa moze vyplnit koncom tyzdna. V pribuzenstve nie je vyluceny rozvod alebo svadba.

VAHY

Pocas polovacky v cudzom reviri vam moze niekto este sikovnejsi ako vy nasadit paradne parohy. Zvazte vsetky stretnutia. Na pracovisku sa nemusi vyplatit privelka dovera.

SKORPION

Nepite studene napoje. V sukromi drzte jazyk za zubami, nehovorte viac, ako je potrebne. Neodkladajte na inokedy zavazne telefonaty a navstevy.

STRELEC

Nieco vas bude nutit menit plany na najblizsie obdobie. Streda ponuka sancu zoznamit sa s vhodnou partnerkou/om. V sobotu nedajte sancu zlodejom.

KOZOROZEC

Trvajte na svojich rozhodnutiach a pokuste sa dokoncit aspon nieco z toho, co mate rozrobene. Na pracovisku aj mimo neho sa budete tesit priazni a dovere.

VODNAR

Zmobilizujte svoje schopnosti, naskytne sa vam viacero aj financne zaujimavych prilezitosti. Svojej laske povedzte, po com tuzite, co by ste chceli.

RYBY

Opatrnost je matka mudrosti! Nepodcenujte konkurenciu. V zavaznych otazkach sa radte s kvalitnymi odbornikmi. O co vacsmi ozije vasa domacnost mechanizaciou, o to vacsmi si usetrite nervy.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT