21. MAJ  2002 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Kam za futbalom

II. liga 28. kolo
25. maja o 17.00
ZP Sport Podbrezova - HFC Humenne

III. liga 24. kolo
25. maja o 17.00

Kremnicka - Dubova (Tokar - Svrcina, Ambroz - Balko)

IV. liga sk. Juh 22. kolo
26. maja o 17.00

B. Bystrica - Brezno (10.30, Drapac - Kuska, Repisky - Marko), Podbrezova B - Hrochot (Petrinec - Parobek, Zdechovan -Macak)

V. liga sk. C 22. kolo
26. maja o 17.00

Brusno - Myto (Ziakovic - Segul, Sabo - Kikta), C. Balog - Lovcica (Budinec - Duris, Martin - Fuchsleitner), D. Hamre - Dubova B (Toth - Palik, Koncek - Kosalko)

I. trieda 22. kolo
26. maja o 17.00

Podlavice - Osrblie (Zeman - Vanik - Hric), Jasenie - Bravacovo (Adamec - Pastorek, Kosec - Kolenicka), Podkonice - P. C. Balog (Polenkovic - Dolog - Cunderlik), Riecka - Hronec (Melcer - Trso - Turna)

II. trieda sk. A 22. kolo
26. maja o 17.00

H. Prsany - Nemecka (Dian - Mecele - Weiss)

II. trieda sk. B 18. kolo
26. maja o 17.00

Pohorela - Zavadka (o 10.00, Jozef Sitarcik - Daxner), Sihla - P. Polhora (Ridzon), Helpa - Telgart (Malcek), Polomka - H. Lehota (Melos - Citara - Kotran), Michalova - D. Lehota (Daxner - Jozef Sitarcik), Benus - Sumiac (Suchy)

III. LSD a LMD 24. kolo
26. maja o 14.30-17.00

K. N. Mesto - Brezno (Banas - Dutka, ObFZ CA - Bajak), Cadca - Podbrezova (25.5. o 10.00-12.30, Nosal - Horak, ObFZ CA - Kahan), Radvan B - Filakovo (10.00-12.30, Ambroz - Svrcina, ObFZ BB - Kanka), Dubova - Podlavice (10.00-12.00, Sabo - Segul, Pastorek - Jasenak)

II. LSZ a LMZ sk. Juh 22. kolo
25. maja o 10.00 - 12.00

M. Kamen - Dubova (Kucharsky - Pavlovova, ObFZ VK), Revuca - Podbrezova B (Locsos - Parobek, ObFZ RS), Zavadka - Zvolen B (Peter Turna - M. Krahulec, Peter Sitarcik), R. Sobota B - C. Balog (26.5., Kralka - V. Horny, Kratochvila)

III. LSZ a LMZ sk. Stred
18. kolo 25. maja o 10.00 - 12.00

Brezno - S. Lupca (Igor Rostar - Pavol Turna)

IV. liga ziaci sk. C 20. kolo
25. maja o 10.00

P. Polhora - B. Bela (15.00, Jozef Sitarcik), Brusno - Bravacovo (26.5. o 15.00, Segul - Sabo)

I. trieda dorast 22. kolo
25. maja o 17.00

P. C. Balog - Tajov (Daxner - Jozef Sitarcik)

Mladsi ziaci 16. kolo
25. maja o 10.00

Podbrezova C - Podbrezova D (Suchy), Jupie - Polomka (Vanik)

Aj vo Valaskej oslavovali

V sobotu 11. maja bolo na Namesti 1. maja vo Valaskej veselo. Jej obyvatelia ocakavali, ze nasi hokejisti vecer vybojuju historicky titul majstrov sveta. Fanusikovia povazovali majstrovsky titul uz za hotovu vec. Po vitaznom zapase so Svedskom pretrvavala euforia aj tu. Valastianska dychovka vyhravala do tanca. Vsetci sa objimali, spievali a tancovali. Namestim sa do rana niesli stastne vykriky preryvane rachotom petard i farebnych svetlic. ,,Slovensko! Slovensko!" - ozyvalo sa po sobotnajsom vitaznom zapase vo Valaskej. Dychovka po niekolkokrat zahrala slovensku hymnu na pocest nasich hokejovych hrdinov.

Funny pevnejsie na cele

Vyzrebovanie piatkoveho kola slubovalo dobry futbal, co sa aj potvrdilo. Ulohu favorita splnila Funny, ktora si poradila so zelezniciarmi. Vyborny zapas sa hral hned v uvode, kde v zapase - ,,kazdy chvilku tahal pilku" - vyhralo Torpedo nad Westom. Policajti pokracuju v nevyraznych vykonoch a podlahli Dukle.
Vysledky v sumare: Torpedo - West Extra 13:9, goly: Nepsinsky 4, I. Zeleny 3, Kovacik 3, M. Kliment 2, Precuch - Severenyi 3, Muransky 3, Keller 2, Belko, ZK: Kovacik - 0, rozh. Daxner - Kupec. Torpedo vyhralo zasluzene. O vitazstve rozhodlo v poslednych piatich minutach, ked strelilo pat golov. ZsT ZSR - Funny Allianz 0:6, goly: D. Kafrik, Kovacik, Gemzicky, Fasko, Caban, Pisoja, ZK: Sevcik, M. Vrtal - 0, rozh. Kupec - Daxner. Spolahliva obrana na cele s brankarom rozhodla o vitazstve Funny o celo tabulky. Zelezniciari hrali dobre, ale to na skuseneho supera nestacilo. Kralova Taverna - Iskra 5:0 kont., rozh. Daxner. Niektori hraci hosti uprednostnili sukromne zalezitosti pred futbalom a na zapas nastupili v malom pocte a prehrali kontumacne. SKP - Dukla 5:7, goly: Skoumal 2, Skantar, Bercik, M. Duris - Sulej 3, Kan 2, Petrik, Budovec, ZK: 0 - D. Kovacik, Petrik, rozh. Belko - Kupec. Vojaci zabezpecili obranu, z ktorej vyrazali do kontier a to sa im aj darilo. Dosiahli prve vitazstvo a odputali sa z konca tabulky. Policajti aj ked sa snazili, opat prehrali. Devils mal volno.
Program 13. kola 24. maja: o 16. h Devils - SKP, o 17. h Iskra - Zst ZSR, o 18. h West Extra - Kralova Taverna, o 19. h Dukla - Torpedo, Funny Allianz ma volno.

V. Daxner

Jarna cena Polomky

h0220a.jpg (17759 bytes)Uplynuly slnkom prehriaty vikend v Polomke patril jarnej cene v drezure a v skokoch, ktoru usporiadali Klub priatelov koni a Jazdecky klub Eva Novackova. V sportovom areali sa stretlo stodesat koni s jazdcami z celeho Slovenska. V sobotu zapolili v styroch disciplinach drezury (Z-drezura dorast, Z-drezura mlade kone, L-drezura, S-drezura), v nedelu boli na programe skokove discipliny. Najmladsou ucastnickou bola iba jedenastrocna jazdkyna Monika Kunova z Liptovskeho Mikulasa.
Usporiadajuci klub E. Novackovej z Polomky-Hamra, ktory sa do sutaze zapojil so siedmimi konmi, nevysiel naprazdno. Jana Adamiova na koni Viking v discipline Z-drezura dorast obsadila druhe miesto a Eva Novackova na koni Yogi v Z-drezure mlade kone tretie miesto. V hodnoteni v ramci stredoslovenskeho regionu Eva Novackova vyhrala S-drezuru na koni Viking.

 

Sipkarska a stolno-futbalova liga

V piatok sa v Dart clube uskutocnilo dalsie kolo sipkarskeho turnaja ligy muzov. Svoju dobru fomu potvrdil Ivan Svantner, ktory sa po tretikrat po sebe prebojoval az do finale. Tentoraz bol jeho finalovym superom Miroslav Mucha. Svoju tretiu finalovu ucast vsak Ivan konecne premenil vo vitazstvo a prebojoval sa uz na druhe miesto v celorocnej tabulke. Na druhom mieste sa umiestnil Miroslav Mucha a na tretom Milan Majer.
V nedelu pokracovali sipkarske sutaze juniorov a stredoskolakov. Medzi juniormi sa z vitazstva tesil Peter Daxner, ktory vo finale zdolal Martina Janciara, tretie miesto si odniesol Jano Pokos. Medzi stredoskolakmi dominoval Martin Skantar, na druhom mieste skoncil Milan Majer a na tretom Pavol Melicher.
V ramci pripravy na majstrovstva Slovenska 1. Dart club Brezno v priebehu tyzdna umoznil vybranym hracom vo svojich priestoroch treningy.
Majstrovstva Slovenska v elektronickych sipkach sa uskutocnia v dnoch od 24. do 26. maja v hoteli Biatlon v Osrbli. Program: piatok - 18. 00 Warm Up, sobota - 10.00 501 DO muzi, 12.00 501 DO zeny, 12.30 301 SO juniori, 16.00 501 MO DYP dvojice, nedela - 10.30 dohravka turnaja Dyp dvojic, 11.00 High Score. Turnaj je dotovany sumou 50 000 korun, pre vitazov v jednotlivych kategoriach su pripravene financne a vecne ceny a nebudu chybat ani pohare.
V sobotu pokracovala dalsim kolom stolno-futbalova sutaz. Spomedzi sestnastich dvojic sa do finale prebojovali Peter Fasko - Ivan Zemko a proti nim nastupili Jano Milan s Lubom Tazkym, ktori sa stali favoritmi nielen vo finale, ale aj v celom turnaji, co potvrdili celkovym vitazstvom. Na druhom mieste skoncili Ivan Zemko s Petrom Faskom a na tretom Miroslav Fabian s Michalom Koncosom. Dalsie kolo stolno-futbalovej ligy bude v sobotu 25. maja o 19. hodine v Dart clube v Brezne.

P. Siman prvy

Clenovia Cyklistickeho klubu ZP Sport, a.s., Podbrezova sa v nedelu 19. maja zucastnili na cyklistickom kriteriu o Cenu obce Mojmirovce. V slnecnom a teplom pocasi pretekalo 120 cyklistov z celeho Slovenka. Vysledky: dorast: 1. P. Siman, 4. M. Canecky, 10. F. Pacera, kadeti: 20. R. Panik, Prachar nedokoncil, juniori: 4. L. Hricak, 5. L. Glovniak

M. Strmen

HK Brezno informuje

Doznievajuci ohlas hviezdnych dni slovenskeho hokeja pripomina, ze sviatocne dni sa striedaju so vsednejsimi. V breznianskom hokejovom klube este pred hokejovymi majstrovstvami sa spolu s hokejovymi funkcionarmi, medzi ktorymi su aj nove tvare, zisli riaditel MSK, zastupcovia mestskeho zastupitelstva a rodicia predovsetkym mladych hokejistov. Okrem bilancovania sa viac hovorilo o buducnosti. Je pozitivne, ze v sucasnosti sa uz naplnaju zavery z tohoto zasadnutia. Aj letna priprava tak ma stanovenu napln, ktora pod vedenim trenerov vytvara predpoklady na zvysenie kondicie, zlepsovanie individualnych predpokladov hracov a v neposlednom rade zlepsenie sudrznosti kolektivu. Pripravuju sa aj podmienky na zabezpecenie hracov vo vsetkych kategoriach dresmi, ktore by mali tiez prispiet urcitou mierou k posilneniu sebavedomia hracov na zapasoch. V medzisezonnom obdobi prebieha aj aktualizacia evidencie clenskej zakladne, kontrola stavu vystroja a mnohe ine cinnosti, aby bolo cim sa preukazat, “ked sa zima opyta...” v materialnom zabezpeceni je vzdy na prvom mieste otazka financnych moznosti, ale aj v tomto smere sa zainteresovani clenovia a rodicia snazia o riesenie. Vybor HK v tejto suvislosti dakuje vsetkym, ktori 1% zo svojich dani venovali na rozvoj breznianskeho hokeja. Zostava vsak mnoho dalsich moznosti a prilezitosti na to, aby vsetci, ktorym sa vo svojom profesionalnom posobeni dari, mohli prejavit svoju stedrost v prospech rozvoja hokeja v nasom regione. Za ich uvahu, ktora povedie k prispevku na zlepsenie podmienok na sportovy rozvoj hracov, im uz teraz zo srdca dakuju vsetci buduci breznianski Satanovia.

Majstrovstva Slovenska v karate

V Spisskej Novej Vsi sa 11. maja uskutocnili Majstrovstva Slovenska v karate ziakov a mladsich dorastencov, na ktore sa prebojovali aj traja pretekari Karate klubu MP pri MSK v Brezne. Najlepsie sa v nich darilo mladsiemu ziakovi Lukasovi Kucerakovi, ktory sa dostal az do finale a od majstrovskeho titulu ho delil len jeden bod. V tejto kategorii nie je dovoleny priamy kontakt a hoci bol nas pretekar technicky a kondicne zdatnejsi, v zapale boja sa touto chybou pripravil o vitazstvo. Druhe miesto bolo pre Lukasa sklamanim, no pre klub to bol najlepsi vykon na majstrovskom sampionate. Umiestnenie dalsich dvoch pretekarov zodpovedalo ich tohtorocnej kondicnej pripravenosti – Lucia Kovacikova v kategorii starsich ziacok skoncila na 6. mieste a rovnake umiestnenie si vybojoval Jan Luptak. Nasi mladi pretekari potvrdili svojimi vykonmi dobru technicku zdatnost, vdaka ktorej su pravoplatnymi clenmi slovenskej reprezentacie.
Na Majstrovstvach Slovenska 2002 v SHITO-RYU muzov v Myjave si druhe miesto vybojoval Marek Sihelsky.

Opat vitazne

Stredne odborne uciliste Brezno, Rada rodicov pri SOU Brezno a komisia sportu a rekreacie pri Mestskom zastupitelstve v Brezne usporiadali v utorok 14. maja atleticke preteky ziakov strednych skol o Pohar primatora. V prijemnom pocasi dosiahli ziaci a ziacky – stredoskolaci zo skol okresu Brezno niekolko pozoruhodnych vykonov. Kedze preteky boli sutazou druzstiev skol, charakterizovane boli vyrovnanymi vykonmi a tiez taktickym vedenim jednotlivych veducich. Vysledky: studentky: 1. HA Brezno (106 bodov), 2. DOS Valaska – Piesok (87), 3. SOU Brezno (83), 4. Gymnazium Brezno (79), 5. SPS Brezno (74), 6. SOU h Podbrezova (35), studenti: 1. SOU Brezno (132), 2. SPS Brezno (129), 3. HA Brezno (117), 4. Gymnazium Brezno (98), 5. SOU h Podbrezova (79).

M. Cernak

Lamer majstrom Slovenska

V sobotu 11. maja sa pretekar z kulturistickeho oddielu ZP Sport, a. s., Podbrezova Peter Lamer zucastnil na majstrovstvach Slovenska v silovom trojboji juniorov v Castej. V kategorii do 60 kilogramov zvitazil vybornym vykonom 440 kg (drep s cinkou 165 kg + tlak v lahu 95 kg + mrtvy tah 180 kg). Dufame, ze vykon este zlepsi a na jesen sa bude snazit o splnenie limitu na majstrovstva Europy 445 kg a o zaradenie do slovenskej reprezentacie.

Vladimir Banik

Sviatok priaznivcov motoristickeho sportu v Ciernom Balogu

Uz v piatok popoludni 10. maja bolo pocut od Vydrovskej doliny v katastri Cierneho Balogu zvuky motorov sportovych automobilov. To uz nikto zo zainteresovanych nepochyboval o tom, ze ide o technicke preberanie sportovych vozidiel, ktore sa v dnoch 11. a 12. maja zucastnia na pretekoch automobilov do vrchu PAV Brezno – Cierny Balog zapocitavanych do serialu PAV MSR a CZE. Ti, ktori nejaky ten bodik chceli v tychto pretekoch ziskat, sa zisli v hojnom pocte. Startova listina sa koncila cislom 53 a to slubovalo slusny sportovy zazitok.
Ti, ktori dali prednost pred pohodlim svojich pribytkov sportovemu zazitku a aj napriek dazdivemu pocasiu sa vybrali sledovat preteky, neboli urcite sklamani. Ved okrem uz dobre znamych zvucnych mien automobilovych pretekarov, ako su Jaroslav Krajci, Peter Ruisl ci Peter Jurena, nas horehronsky region zastupovali Miroslav Ciliak, Martin Jezercak a urcite k spestreniu startoveho pola prispela svojou ucastou jedina zastupkyna zenskeho pohlavia, iba sedemnastrocna studentka gymnazia v Brezne Gabika Andrisekova z AFZ Teamu Valaska, ktora sa uz druhy rok zucastnuje na PAV s vozidlom Skoda 1000 MB-A-2 v triede historikov. Uz v priebehu minulej sezony Gabika podala vyrovnane vykony v celom seriali pretekov, co ju v celkovom hodnoteni PAV 2001 zaradilo na druhe miesto vo svojej triede. O to viac sa ocakavala jej ucast v tomto rocniku PAV, ktory sa zacal pretekmi na pezinskej Babe v dnoch 20. – 21. aprila, kde obsadila pekne tretie miesto. V druhom podujati tohtorocneho serialu PAV v domacom prostredi v Ciernom Balogu uz nedala superom ziadnu sancu a najrychlejsim casom si zabezpecila prve miesto. Za nou zaostali jazdci na takych vozidlach ako napr. Skoda 130 RS, S 120 LS, S Octavia TS i dalsia S 1000 MB. Kto by si vsak myslel, ze Gabika preteka na staruckej skodovke, tak ako ju pozna z beznej cestnej premavky, je na omyle. Pod kapotou zrenovovanej S 1000 MB si “pradie” vyslachteny motor s obsahom 1150 cm kubickych, s nim Gabika dosiahla na domacej trati v Ciernom Balogu, ktora merala 6550 m s prevysenim 370 m, cas 3,43 minuty, co predstavuje priemernu rychlost 104 km/h. O to, aby tento urcite zaujimavy sportovy voz bol po technickej stranke na preteky vzdy riadne pripraveny, sa stara tim mechanikov na cele s Gabikinym otcom Martinom Andrisekom – O. Blahut, I. Sivcak a M. Gonda. Nadsenie, ktore maju pre motoristicky sport, im moze kde-kto zavidiet, ved pred pretekmi venuju priprave vozidla vsetok svoj volny cas, castokrat do noci.
Do konca tohtorocnej sutaznej sezony PAV zostava Gabike a jej timu absolvovat este pat pretekov, pricom tie najblizsie budu v dnoch 25. – 26. maja v Banskej Bystrici na Sturci. Dufame, ze k nasmu zelaniu, aby sa Gabike a jej timu urcite v narocnom, ale zaroven zaujimavom automobilovom sporte darilo co najlepsie a hrdo hajila zastupenie automobilovych sportovcov okresu Brezno, sa pridaju vsetci nadsenci automobiloveho sportu a pridu Gabiku podporit bud ako divaci alebo ako sponzori. Ved jej doterajsie posobenie ako jedinej zastupkyne zien v doterajsej historii PAV v Slovenskej republike si urcite zasluzi nasu pozornost.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT