21. MAJ  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Desat minut predpoludnim 14. maja stacilo zlodejovi na to, aby z horskeho porastu Za Vargulou v katastri Pohronskej Polhory ukradol volne polozenu motorovu pilu Husqvarna 266 a trojlitrovu plastovu bandasku s motorovym olejom. Majitelovi z Brezna sposobil skodu za 14 100 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Osemnasteho maja rano hlasili kradez vlamanim do rekreacnej chaty na Podkorenovej z miesta zvaneho Podkosikovo, kde majitel z Brezna nebol od 12. maja. Zlodej si odniesol dve sady antikorovych priborov a uspornu ziarivku, Okrem toho poskodil dvere do pivnice, stit strechy, zamky na vchodovych dverach a strechu do drevarne, odkial ukradol vidly a drevene hrable. Skodu sposobenu kradezou vycislili na 3000 korun a poskodenim zariadenia na 8000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O pol desiatej vecer 13. maja v objekte Zeleziarni Podbrezova a. s. na srotovom poli v starom zavode nasli predmet podobajuci sa na delostrelecky granat. Nalez zaistili proti manipulacii a na druhy den privolali pyrotechnika z Banskej Bystrice, ktory urcil, ze ide o delostrelecku minu rumunskej vyroby pochadzajucu z II. svetovej vojny a odviezol ju na likvidaciu. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O siestej vecer 14. maja pri Banisku na ceste v blizkosti stavby cerpacej stanice z neznamych pricin spadol 48-rocny cyklista, ktory smeroval z Brezna do Podbrezovej. V kritickom stave s tazkym zranenim mozgu muza previezli do breznianskej nemocnice. Policia ziada obcanov, ktori by vedeli podat akekolvek informacie o tejto nehode, nech tak urobia na zname c. t. 158 alebo v ktoromkolvek utvare Policajneho zboru.

 

Zlodej horskych bicyklov sarapatil v susiarni cinziaka na Ulici CSA v Brezne. Od vecera 13. maja do popoludnia 16. maja totiz odtial zmizol zlto-cierny horsky bicykel Merida za 7720 korun a cierny horsky bicykel Matterhorn Gold Admiral za 5850 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Bez nasilia otvoril vchodove dvere bytu, vosiel dnu a ukradol farebny televizor Philips, dva pary domacich klobas a slaninu, potom zamkol a odisiel. Takto si pocinal zlodej niekedy medzi 10. a 13. majom v byte na Stiavnicke, cim majitelovi sposobil skodu za 10 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pravdepodobne pod ruskom sedemnastej majovej noci ukradli sede BMV 524 TD ev. c. PD-376 AA, ktore bolo zaparkovane na Ulici CSA v Brezne. V aute sa nachadzalo dialkove ovladanie na otvaranie dveri garaze a dve sady golaklucov v sivych kufrikoch. Majitel z Handlovej utrpel kradezou vozidla skodu za 200 000 korun. Po ukradnutom BMV a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

V prvej plovici maja zaznamenali niekolko vlamani do chat. Od 5. do 12. maja z chaty Pod Dudlavou skalou v katastri Sumiaca zmizli rozne veci dovedna za 6000 korun, okrem toho poskodenim troch drevenych okenic a vchodovych dveri na kuchyni vznikla majitelovi z Noveho Smokovca skoda za 2400 korun. Dalsiu kradez vlamanim hlasili 15. maja z rekreacnej oblasti v Hornej Lehote, odkial chyba radioprijimac, dvojplatnickovy propan-butanovy varic s kovovou flasou, styri moherove deky a par jelenich parohov. Skodu sposobenu majitelovi z Brezna vycislili na 8300 korun. Trinasteho maja predpoludnim sarapatil vykradac chat v lokalite Majer v Hronci, odkial si odniesol farebny televizor Philips za 12 699 korun a na zariadeni nechal skodu za styri tisicky.

Co sa udialo v tyzdni od 10. do 17. maja

 

Druhy majovy piatok hasici vystartovali do Polomky, kde mlady vodic narazil so skodovkou do traktora. Do prichodu lekarov poskytli pomoc piatim zranenym osobam, regulovali premavku a havarovane vozidlo nalozili na auto odtahovej sluzby. V pondelok absolvovali vyjazd do Lopeja, kde po dopravnej nehode sorpcnou latkou Vapex vycistili vozovku. Na druhy den uhasili poziar verejneho osvetlenia vo Valaskej. V stredu patnasteho vytiahli na cestu Skodu 120, ktora bola mimo vozovky. V tomto tyzdni otvorili aj dva byty - na Ulici 9. maja na Mazornikove, z ktoreho sa dymilo a vo Valaskej, kde nasli uz mrtvu zenu.

 

155.jpg (4763 bytes) V piatok desiateho priblizne o stvrtej popoludni previezli do breznianskej nemocnice dve zeny so zraneniami hlavy a otrasom mozgu po dopravnej nehode v Polomke. Lekarom v utorok asi o siestej vecer nahlasili, ze v Brezne - Banisku je na ceste zraneny cyklista. Po kompletnych vysetreniach skonstatovali, ze utrpel vazne poranenia mozgu a ked sa jeho stav stabilizoval, prepravili ho do nemocnice v Banskej Bystrici. Trinasteho maja osetrili tri lahko zranene osoby po havarii v Lopeji. Dovedna zaznamenali 37 vyjazdov, z toho 2 k prihodam dychacieho systemu, 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k urazom, po 3 k brusnym prihodam a k umrtiam este pred prichodom sanitky, 4 k mozgovym prihodam, raz k zneuzitiu, 10 k inym pripadom a zaevidovali jeden prevoz do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK odtiahli Ford Escord z Brezna do Nemeckej na suciastky, S 120 z Lopeja do Brezna po dopravnej nehode, Renault z Brezna do Predajnej s poskodenou zadnou napravou a v Bystrej vytiahli na vozovku Fiat Dukato. Technicku pomoc poskytli pri vymene snimacov skrinky na S Felicii, pri oprave brzd na S 100 a vodicovi Forda pomahali pri otvoreni zabuchnutych klucov. V sobotu 11. maja zabezpecovali priebeh polmaratonu Sokolov Hronec.

 

hs.jpg (5636 bytes) Na horach prevladalo pekne pocasie, vhodne na potulky prirodou. Kroky turistov, ktorych je zatial pomenej, smeruju zvycajne na Dumbier. Clenovia Horskej sluzby pokracovali v opravach znaceni zjazdoviek a v udrzbe vozidiel.


Uzreli svetlo sveta image

 

Natalia Dekretova z Podbrezovej, Sara Sekova z Cierneho Balogu, Ludmila Palackova z Brezna, Eva Fodorova z Brezna, Marek Bartos zo Sumiaca, Jan Pokos zo Sumiaca, Diana Zurova z Brezna, Eva Lapinova zo Sumiaca, Lukas Bosela z Helpy, Nina Lietavcova z Cierneho Balogu, Michaela Durindova z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Julius Palic (60) z Brezna, Margita Vetrakova (72) z Brezna, Ilona Vetrakova (76) z Bravacova, Anna Horvathova (80) z Polomky, Pavol Rosina (60) z Polomky, Paulina Kachnicova (85) z Brezna, Pavla Riedlova (82) z Jasenia, Frantisek Durcenka (91) z Polomky, Margita Nemcokova (81) z Brezna, Anna Rosikova (80) z Rosikova (80) z Brezna, Martin Urban (76) z Brezna, Terezia Sitarcikova (74) z Dobroce, Matilda Bicianova (66) z Valaskej.

 
Blahozelanie_image

 

Vdaka ti, Boze, za pozehnanych sedemdesiatpat rokov zivota, ktorych sa dna 19. maja dozila nasa draha starka

Margitka Balazova, rod. Balintova z Brezna.

Za vsetku lasku jej dakuje vnucka Mirka s manzelom Marianom a pravnucka Dianka.

SPOMIENKY

Bola si nam vsetkym, dobrou manzelkou, mamou, starkou. Chybas nam.

Dna 4. maja sme si pripomenuli siedme vyrocie umrtia nasej drahej

Ruzeny Trajtelovej.

S laskou a uctou spomina manzel, dcera, syn s rodinami. Dakujeme vsetkym, ktori jej v tento den venovali tichu spomienku.

...

Spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticku na hrob a s laskou spominat.

Dna 7. maja uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas otec a starky

Jan Majchut z Brezna.

Spomina manzelka Milka, dcery Olinka a Vierka s manzelmi, vnucata Mirko, Lubko a Lenka.

...

Telo v zemi zhasne jak slza na tvari, spomienka na teba jak hviezda zaziari.

Dna 10. maja sme si pripomenli styri roky od umrtia starej mamy, manzelky, mamy a dcery

Marie Vajcikovej, rod. Komiskovej.

Spominaju vnuk Igorko s mamou, manzel Viktor s detmi, rodina Komiskova a rodina Krahulcova.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme zbohom.

Dna 17. maja uplynul rok od umrtia nasho manzela

Stefana Pruzinu z Piesku.

S laskou spomina manzelka, syn, dcery, zatovia, vnucata, bratia, svagrovia a krstnata.Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas. Dna 19. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho milovaneho otca, starkeho a prastarkeho

Alberta Hrnciarika z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou si na teba spominaju synovia, nevesty, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

Zaplakali oci, zaplakali bolom, ked sme ti drahy synku, davali naposledy zbohom.

Dna 23. maja uplynu uz tri roky odvtedy, co nas po tragickej nehode navzdy opustill nas syn

Vladimir Varga z Valkovne.

S laskou spominaju rodicia, bratia, sestra s rodinou, brat s rodinou a starka Latinakova z Helpy.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 25. maja uplynie smutnych dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany syn a brat

Jozef Simo z Banskej Bystrice.

S laskou a smutkom spomina mama, sestra a bratia s rodinami.

BARAN

Mate pred sebou dni s velkou sancou obratu k lepsiemu. Zmena sa prejavi najskor v lubostnom zivote, co vas velmi potesi, zintenzivni vasu volu a akcieschopnost.

BYK

Tento tyzden je tazky najma pre ziakov a studentov. Zavidia dospelym, ze “len chodia do prace”, kym oni sa musia ucit, co je ovela tazsie. Ale prazdniny su uz za dverami.

BLIZENCI

Dobre urobite, ak si dohovorite stretnutie s priatelom, este lepsie, ak budete konat podla jeho rady. Nemali by ste pracovat prirychlo, ale ani lezernost nie je najvhodnejsia.

RAK

Tvoriva atmosfera na pracovisku vas inspiruje. Nikto zo spolupracovnikov nie je neprijemny. Citite sa ako velmi potrebna sucast dobre fungujuceho organizmu, a to si vazte.

LEV

Ste zahladeni do svojej lasky aj do seba, vsetko okolo vas hori plamenom oddanosti a nadsenia. Ak vsak budete sledovat iba poziadavky vasho tela, pridete o vzacne dusevne pozitky.

PANNA

Nie ste jedini, komu sa nechce ist do prace, ibaze niet vychodiska. Aj v krasne slnecne dni treba pracovat. Popoludni si budete moct uzit trocha lasky aj slniecka.

VAHY

Ked dostanete priamu otazku, ocakava sa od vas priama odpoved. Aspon milovanej osobe by ste mali povedat skutocnu pravdu, ved ide o vas spolocny zaujem.

SKORPION

Len s velkou psychickou namahou a sustredenostou sa dokazete zbavit vplyvov, ktore vas vyradili z kolobehu. Nastastie je to iba docasny stav. Spolahnite sa na partnera.

STRELEC

Vase hrdinstvo ma vela spolocneho s vasimi sympatiami voci napadnutej osobe. Nezabudajte vsak, ze pliest sa do cudzich zalezitosti bez poziadania sa niekedy nevyplaca.

KOZOROZEC

Z mileho stretnutia so znamym budete mat skutocnu radost. Objavite v nom dobreho priatela, a co vam zvlast lichoti, svojho obdivovatela.

VODNAR

Vas neuspokoja drobne pracovne vysledky. Je to vsak v poriadku, nepokoj je zdrojom novych napadov. Nerobte si zvytocne vycitky svedomia.

RYBY

Vdaka osudu mate vyborny tyzden a neopusta vas dobra nalada. Na vsetkom mate znacny podiel vy sami, ved ste sa z vlastneho rozhodnutia zbavili jedneho nefunkcneho vztahu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT