2. JUL  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Dopravnym policajtom z Okresneho riaditelstva PZ v Brezne sa 23. juna podarilo chytit muza, ktory pri cistiarni odpadovych vod pred Valaskou napadal a obtazoval zeny. Pripad vysetruje Obvodne oddelenie PZ v Podbrezovej a az do jeho uzavretia je 28-rocny slobodny K. R. z Podbrezovej na slobode.

...

V poslednu junovu nedelu v case od 11.30 do 18.20 sa neznamy pachatel vlamal do bytu vo Valaskej, odkial ukradol horsky bicykel Kellys Leopard zltocervenej farby a hifi vezu znacky JVC MX 1150 RDS. Zlodej majitelovi sposobil skodu vo vyske asi 26 484 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Cas od pol jedenastej do stvrt na dvanast vecer 25. juna ,,vyuzil" ktosi na to, aby na parkovisku pri pohostinstve Pupala v Lome nad Rimavicou poskodil Skodu Octavia. Rozbitim skiel na prednych a zadnych dverach a prepichnutim pneumatiky Barum sposobil lizingovej spolocnosti Volkswagen, financne sluzby, s. r.o., Bratislava, skodu za 12 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V case od 18. hodiny 22. juna do 10. hodiny 29. juna sa v rekreacnej oblasti Tale nezisteny pachatel vlamal do rekreacnej chaty. So sebou si odniesol radiomagnetofon znacky Aiwa, styri flase alkoholu, rozne konzervy, klobasy, slaninu, zavaraniny a ine potraviny, styri spacie vaky, jeden par obuvi, tzv. kanady, tenisky, maskacovy komplet, cim majitelovi z Banskej Bystrice vznikla skoda za 16 060 korun a poskodenim zariadenia za 1500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Vodic Fordu Siera 27. juna o tristvrte na desat vecer, smerujuci z Mazornikova do mesta, pri odbocovani dolava na Svermovu ulicu nedal prednost v jazde oprotiiducemu autu. Pri zrazke, ktora sa obisla bez zraneni, neuradoval alkohol. Vodicovi vsak zadrzali vodicsky preukaz. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Za bieleho dna (24. juna medzi desiatou a dvanastou hodinou) neznamy pachatel ukradol biely Mercedes 124 D, vyrobeny v roku 1997. Auto v hodnote 315 000 korun bolo zaparkovane na Ulici CSA v Brezne a spolu s nim zmizlo aj 500 eur, dve panske kozene bundy, dva kupacie plaste, tri pary panskych topanok, tazne zariadenie na karavan, dalekohlad, niekolko flias rakuskeho vina, prenosna chladnicka, vsetko dovedna za 40 000 korun. V ten isty den o jednej popoludni breznianski kriminalisti vozidlo nasli v Brezne a jeho majitel z Nemecka ho prevzal 25. juna. Preveruje OUV PZ v Brezne.

...

Na ceste prvej triedy v Gasparove sa 27. juna o 15. hodine stala dopravna nehoda. Vodic Nissanu Primera z Bratislavy sa pravdepodobne nevenoval riadeniu a zisiel mimo vozovky po pravej strane v smere jazdy. Jeho nepozornost si odnieslo len auto, na ktorom vznikla skoda asi za 20 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Na srotovom poli v starej casti podniku Zeleziarni Podbrezova a.s. v piatok 28. juna vecer po pol desiatej nasli tridsat nevybuchnutych cvicnych min, resp. ich skorodovane spodne casti nezisteneho typu, pochadzajuce z II. svetovej vojny. Najdenu municiu zabezpecili proti neodbornej manipulacii a ulozili ju na to urcene miesto. Za ucelom jej zneskodenia zaslali ziadost o vyslanie pyrotechnika. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 21. do 28. juna

 

Dvadsiateho prveho juna popoludni jednotka z Pohorelej vystartovala do Telgartu, kde doslo k zrazke motocykla s nakladnym autom. Vodic motocykla zomrel na mieste nehody a jeho spolujazdkynu vrtulnikom prepravili do nemocnice v Banskej Bystrici. O siestej vecer breznianski hasici regulovali premavku v Rohoznej, kde Skoda 105 vybehla mimo vozovky. Poziar v rekonstruovanej casti nebytovych priestorov na Ulici MPCL v Brezne - Mazornikove uhasili vysokym tlakom v pondelok 24. juna. Posledny vyjazd zaznamenali vo stvrtok k dopravnej nehode v Brezne, ktora sa nastastie obisla bez zraneni.

 

155.jpg (4763 bytes) V pondelok o polnoci v anesteziologicko-resuscitacnom oddeleni breznianskej nemocnice hospitalizovali s otrasom mozgu a mensim krvacanim do mozgu 47-rocneho cyklistu z Brezna, ktory bol pod vplyvom alkoholu. V ten isty den rano o osmej lekarov privolali do Valaskej, kde si 20-rocny muz kosackou zranil prsty na nohe. Zachranari zaevidovali dovedna 35 vyjazdov, z toho 19 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3 k prihodam nervoveho systemu a k brusnym prihodam, 7 k urazom, 2 k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Extremne teploty nepriaznivo vplyvali aj na vodicov. Zamestnanci NAMK odtiahli tri skodovky po havarii a dve vozidla so zlomenou zadnou polosou a s poruchou motora. V Krpacove vymenili snimac otacok vo Felicii, v servisnom stredisku opravili prednu napravu v Skode 100, na Taloch otvorili Mazdu 626, v ktorej si majitel zabuchol kluce a pomocou ,,zlteho anjela" odtiahli Octaviu z Lopeja do Brezna.

 

hs.jpg (5636 bytes) Pocas poslednych junovych dni namerali na Chopku rano o siedmej 12 °C a v poobednajsich hodinach az 20 °C. Ku koncu tyzdna sa pocasie zmenilo, pofukoval vietor. Clenovia Horskej sluzby na zlepsenie kondicie liezli na stenu Dumbiera a dufaju, ze pocas prazdnin sa navstevnost turistov o nieco zvysi.


Uzreli svetlo sveta image

 

Alica Surova z Brezna, Veronika Borlokova z Pohorelej, Kristian Harvan z Helpy, Jakub Kubaliak z Brezna, Milan Michelcik z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Lukas Haviar (78) z Nemeckej, Emilia Sasikova (73) z Brezna, Jan Poc (52) z Banskej Bystrice, Anna Daxnerova (75) z Valaskej, Jan Liska (63) z Myta, Maria Caplicka (89) z Lopeja, Margita Kissova (88) z Valaskej, Anna Simanova (73) z Jasenia, Anna Ocelova (86) z Polomky, Stefan Lukac (59) zo Zavadky.

 

Blahozelanie_image

 

Skor nez ti ini zacnu blahopriat, skor nez si s poharom vina zacnes pripijat, dovol aj nam manzel, otec a dobry starky

Jozef Kliment z Podkorenovej

k tvojim sestdesiatym narodeninam vsetko dobre, hlavne zdravie a Bozie pozehnanie zazelat.

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori dna 20. juna odprevadili na poslednej ceste nasu mamu, manzelku a staru mamu

Tereziu Svantnerovu z Brezna.

Zaroven vyslovujeme vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Zavrela si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas starka draha v nom.

Dna 11. juna uplynul rok od umrtia nasej drahej dcery, sestry, mamy, manzelky, starej mamy

Marie Dudasovej zo Zavadky nad Hronom.

S uctou a laskou na nu spomina cela rodina.

...

Na vecny odpocinok odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Zhasli tvoje oci, ktore nam boli take drahe, dotlklo srdce, ktore sme mali tak radi. Bez teba slnko nesvieti, ked slzy zastru krasy neba, kamkolvek oci pohliadnu, vsade hladaju len teba. Prazdny a smutny je nas dom, smutno je bez teba v nom.

Dna 14. juna sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia nasho manzela, otca

Stefana Pevnehob z Brezna.

Spominaju manzelka Olga, syn Stefan, Jan s manzelkou Andreou, maly vnucik Janik a ostatna rodina.

...

Dna 16. juna sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasho syna, brata, otca

Michala Gaspara z Brezna.

Spominaju rodicia, brat s rodinou dcera Michaela a syn Michal.

...

Dna 18. juna sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

Marie Bullovej z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

Dna 19. juna sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho draheho

Juliusa Molcana.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

...

Zaplakali oci, zaplakali bolom, ked sme vam draha mama davali naposledy zbohom.

Dna 22. juna uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, starka a babka

Rozalia Belkova z Michalovej.

S laskou spominaju dcery, synovia, zatovia, vnucata a pravnucata s rodinami.

...

Dna 23. juna sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia nasho otca a stareho otca

Juliusa Hrnciarika z Pohronskej Polhory.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu modlitbu.

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 24. juna sme si propomenuli sedemdesiate nedozite narodeniny nasho milovaneho otca, manzela, stareho otca

Jana Srnku z Podbrezovej.

Spominaju manzelka, syn a dcery s rodinami.

 

 

BARAN

S pocitom spokojnosti si uvedomujete, ze sa vam oplatilo riskovat, vykrocit do neistoty. Zacnu sa rysovat konkretne vysledky. Je to pre vas vesely a slubny tyzden.

BYK

Spolupracovnikov prekvapite bojovnostou a vynaliezavostou. Aj v najhorucejsich chvilach ostrej diskusie mate vo svojom zasobniku dost presnych argumentov.

BLIZENCI

Istych zlozvykov ci slabosti sa nedokazete dlhsie zbavit. Udrziavat sucasne dve znamosti moze byt vzrusujuce, ale musite brat do uvahy aj iste riziko s tym spojene.

RAK

Uz je najvyssi cas zabezpecit rodinnu dovolenku. Ponuka cestovnych kancelarii je siroka, lenze vyber je zuzeny moznostami vasej penazenky. Poradte sa s partnerom.

LEV

Ste nezavisly ty, ktory velmi dobre znasa samotu. Mozno prave z toho prameni vasa sila. Aj ked si nedate od nikoho radit a idete smelo svojou cestou, niekedy by ste mali dat aj na svoju intuiciu.

PANNA

Stale viac vas trapia financne starosti, co nie je pre vacsinu nic nove. Vy by ste mali presondovat ponuky v okoli a s velkou pravdepodobnostou zmenit zamestnanie.

VAHY

Ocakavana ulava vas nevyliecila, naopak, trapi vas pocit, ze partner akosi vybocuje za hranice vztahu. Trochu to boli, ale rychlo sa zahoji. Mali by ste si obut tulave topanky.

SKORPION

Tento tyzden znamena akysi prechod alebo zmenu. Aj vy citite, ze nieco by sa malo stat, ale neviete, o co ide. Budte trpezlivi, bude to vo vas prospech.

STRELEC

Uz dnes by ste sa mali zacat pripravovat na nadchadzajuci tyzden. Dajte svoje predstavy na papier, hrajte sa aj s detailami, tie pomozu zlepsit vas vykon.

KOZOROZEC

Mate dobru prilezitost opat dokazat svoje schopnosti. Po dosiahnuti isteho uspechu by ste mali gratulacie prijimat nanajvys skromne, co vsak nepoznaci vase sebavedomie.

VODNAR

Vzdy ste sa zaujimali o nevsedne otazky. Mohli by ste sa dostat do debaty s jednym zaujimavym kolegom. Diskusia sa moze pretiahnut do neskorych nocnych hodin.

RYBY

Vas citovy svet je zaplaveny sentimentom. Vonkajsimi prejavmi tohto stavu sa snazite este viac si priputat milovanu osobu. Mali by ste sa jej vsak opytat, ci jej to vyhovuje.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT