2. OKTOBER 2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


 

 

 Jakub Kukol z Brezna, Sofia Svantnerova z Valaskej, Ivana Puskova z Polomky, Diana Viglasska z Michalovej, Frantisek Danielic z Hornej Lehoty, Sofia Harvanova z Telgartu, Jakub Puskar z Cierneho Balogu, Peter Fodor z Predajnej, Michal Vransky z Cierneho Balogu.

 

      Opustili nas_image

     

 

 Jozef Maruskin (72) z Polomky, Pavel Rusnak (79) z Brezna, Anna Faskova (58) z Brezna, Julius Hladaj (76) z Cierneho Balogu, Jan Gonda (85) z Brezna, Angela Kanova (87) z Bacucha, Julius Dekret (73) z Hornej Lehoty.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   V nedelu v Pohronskej Polhore doslo k zrazke Skody Felicia so zverou, nastastie nehoda sa obisla bez zraneni, vytecene ropne produkty zasypali Vapexom. Na druhy den pomohli vodicovi Opla, ktoremu auto zastavilo na kolajniciach v Rohoznej. Pomocou navijaka vytiahli z priekopy skodovku, ktora bola prednou castou v miestnom potoku v Myte pod Dumbierom. Absolvovali dve poziarno-takticke cvicenia so zameranim na evukaciu osob pri poziari.

 

155

   Breznianski lekari poskytli pomoc 45-krat, z toho 13-krat pri srdcovo-cievnych prihodach, 7-krat pri problemoch s travenim, 8-krat pri neurologickych prihodach a urazoch (havaria na motorke a stavy po poziti alkoholu), 6-krat pri inych pripadoch, pri dychachej prihode, zapisali 1 umrtie a zneuzitie. V Bystrej zaevidovali 6 urazov (po dopravnych nehodach a pad z rebrika), 5 neurologickych prihod, po 4 prihody srdca a obehu a ine pripady, 2 dychacie prihody, 1 prevoz. Zachranari v Lome nad Rimavicou pomohli pri uraze a previezli pacientov s bolestami brucha, v hrudniku a s kolapsom. V Helpe absolvovali 17 vyjazdov, z toho 4 k prihodam srdca a obehu, 5 k inym pripadom, po 2 k neurologickym a gynekologickym prihodam, 3 k urazom.

 

 Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Po dopravnych nehodach zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli styri vozidla, s ktorymi vodici havarovali v Zavadke nad Hronom, Myte pod Dumbierom, Rohoznej a na Certovici. S poruchou motora odtiahli dve vozidla a z Chvatimechu do Brezna prepravili Skodu 105 so zlomenou zadnou polosou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby obnovovali zimne tycovanie na vychodnej casti Nizkych Tatier, Kralovej holi a Velkej Vapenici. Nezaevidovali ziadny uraz ani patraciu akciu.

 

 

Blahozelanie

  

Podakovanie

  



Vazeni citatelia!

   Od aprila vychadza Horehronie na sestnastich stranach, co umoznuje venovat vacsi priestor vami oblubenej rubrike Blahozelame, Spomienky a Podakovania. Vyrocie svojich blizkych mozete pripomenut na dvanastej strane Horehronia, ked donesiete text a fotografiu do inzertneho oddelenia, ak je to mozne, v stvortyzdnovom predstihu.

                                                              Redakcia

Spomienky

   Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme nasej mame dali posledne zbohom. Uz ju neprebudi slnko ani krasny den, na balockom cintorine spi svoj vecny sen.
  
Dna 29. septembra sme si pripomenuli nedozitych sedemdesiatosem rokov nasej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Duhanovej, rodenej Tazkej.

   Spominaju dcery Viera, Zdena a syn Jaro s rodinami a pravnuk Dominik.

. . .

   Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom.
   Dna 1. oktobra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Ondrej Dobrota z Bujakova.

   S laskou spomina rodina.

. . .

   Kyticu kvetov na hrob ti davame, s modlitbou a laskou na teba spominame.
  
Dna 1. oktobra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustila manzelka, mama a stara mama

Maria Zajakova z Michalovej.

   S uctou spomina manzel, dcery, zatovia a vnucata.

. . .

   Odisiel si, v srdci bolest zanechal, tak rychlo a bez rozlucky, to nik necakal. Slza nam steka po lici, zabudnut sa neda, aj ked hladis na nas z neba, cas plynie ako tichej vody prud, kto ta mal rad, nevie zabudnut.
  
Dna 3. oktobra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Mateja Kriziana,

ktory tragicky zahynul vo veku tridsatdva rokov.

   S laskou a uctou spominaju rodicia, synovia Matko a Valerik, bratia Zdeno a Martin s rodinami, starka, krstni rodicia, stryko, sesternice, bratranci, manzelka a svokrovci a ostatna rodina. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

. . .

   Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.
  
Dna 4. oktobra uplynie tridsat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama

Anna Potkanyova z Cierneho Balogu – Janosovky.

   Spominaju deti s rodinami.

. . .

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
  
Dna 5. oktobra uplynie dvadsat rokov od umrtia

Bozeny Kanovej, rodenej Turnovej.

   S laskou spomina smutiaca rodina.

. . .

    Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co bolo sudene, muselo sa stat.
  
Dna 5. oktobra uplynu styri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha manzelka, mama a stara mama

Anna Strelcova z Cierneho Balogu – Noveho Kramu.

   S laskou spomina manzel Jozef, synovia Miroslav a Jozef s rodinami, dcera Martina s rodinou a dcera Michaela.

. . .

    Stichol dvor, zahrada, dom, uz nepocut jeho kroky v nom. V neznamy svet odisiel spat, zaplakal kazdy, kto ho mal rad. Ta rana v srdci stale boli a na ten den zabudnut nedovoli.
  
Dna 5. oktobra uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil milovany manzel, otec a stary otec

Milan Strigac z Brezna.

   S laskou na neho spomina manzelka Anna, dcera Iveta, synovia Milan a Ivan s rodinami.
   Tichu spomienku venuju aj kmotor Ivan s manzelkou, brat Peter, sestry Katka a Elena s rodinami.

. . .

   Keby si vedel, ako tazko je nam bez teba, nikdy by si neodisiel do neba.
  
Dna 8. oktobra uplynu dva smutne roky odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec a starky

Milan Popper z Michalovej.

   S laskou a uctou spominaju manzelka Anna, synovia Pavol a Milos s rodinou, dcery Erika a Martina s rodinami, starka Berta.
   Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 Baran
   Urcite ste zazili aj lepsie obdobia ako teraz. Vyuzite kontakty s priatelmi a cestovanie na spestrenie tychto dni. Budete dost zavaleny pracou, tak sa vyzbrojte trpezlivostou.

Byk
   Aj ked je pocasie skor na depresiu, vasa zalubena tvar presvieti okolie ako jarne slnko. V praci sa vam bude darit, no pozor na sklony k vorkoholizmu.

Blizenci
   Ak si doprajete dostatok pohybu a nebudete pretazovat svoju mysel, mozete sa tesit celkom dobremu zdraviu.  Sustredte sa hlavne na pracu, mozete dosiahnut skvele vysledky!

 Rak
   Neocakavajte zazraky, ale teste sa z toho, co vam osud nadeli.Sustredte pozornost na rodinu, tam mozete nacerpat potrebnu energiu a radost. Davajte si pozor na chrbticu!

Lev
   Fyzicky sa budete citit celkom dobre, no mozno sa do vasej  mysle budu vkradat pochmurne myslienky. Tieto stavy liecte napriklad tym, ze ze si pojdete zasportovat.

Panna
   Uz mate dost skusenosti na to, aby ste pocity, ze vas nikto nema rad, nebrali vazne! Nezatazujte sa vecami, ktore neviete ovplyvnit, zbytocne sa budete len trapit!

Vahy
   Pozor, aby sa vasa nepozornost nepodpisala pod nejake urazy. Budte vo vsetkom, co robite, maximalne opatrny! Energia vlozena do zlepsenia financnej situacie zacne prinasat ovocie.

 Skorpion
   Caka vas celkom pekny a pokojny tyzden, len by ste si mali obcas davat pozor na vasu agresivitu a nenechat sa nikym vytocit! Berte vsetko s nadhladom…

Strelec
  Nepodcenujte varovne signaly organizmu a venujte mu zvysenu pozornost. Zmysel pre nachadzanie novych rieseni vam moze pomoct objavit zdroje novych ziskov.

Kozorozec
   Na spolocensky status ste dost citlivy, a preto vas potesi, ze sa situacia vyvija podla vasich predstav. Kratte svoju podrazdenost, aby ste si nevyrobili zbytocne konflikty!

Vodnar
   V praci prezivate pomerne pokojne obdobie, co vam poskytuje dost casu na premyslanie o novych projektoch a cieloch. Davajte si pozor na konflikty s partnerom!

Ryby
   So slobodou to neprehanajte, snazte sa byt vyrovnany a zbavte sa pocitu, ze musite stale skusat nieco nove. Obcas je lepsi ten denny stereotyp ako necakane zazitky!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT