13. FEBRUAR 2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Od 28. januara do 9. februara sarapatil ktosi v rekreacnej chate v Ciernom Balogu na Medvedove. Majitela chaty z Brezna obral o spaci vak a o modru vetrovku, cim mu sposobil skodu dovedna za 1700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 7. februara vzniesol obvinenie z trestneho cinu lupeze voci 25-rocnemu slobodnemu, nezamestnanemu, patkrat sudne trestanemu Miroslavovi J. z Brezna. Dopustil sa ho 6. februara o siedmej vecer v Brezne na Podkorenovej na miestnej komunikacii. Pri objekte vystavby masokombinatu fyzicky napadol 72-rocneho C. L., ktory otvaral dvere svojho auta. Ked spadol na zem, pachatel od neho pozadoval peniaze. Prehladal ho a z vrecka nohavic ukradol ciernu kozenu penazenku so 7300 korunami, kartou poistenca a klucmi. Potom usiel. Onedlho ho vsak policajna hliadka zadrzala. Okresny prokurator navrh na vzatie do vazby akceptoval.

...

O pol piatej popoludni 7. februara sa v starej casti Valaskej stala dopravna nehoda. Vodic osobneho motoroveho vozidla z Valaskej nedal prednost dalsiemu osobnemu autu, ktore po hlavnej ceste riadil vodic z Bravacova. Pri nehode sa nastastie nikto nezranil, odniesli si to len auta so skodou za 40 000 korun.

...

Vykradac chat vycinal aj v katastri Brezna v doline Vagnar na Hudaku, kde z chaty majitela z Brezna ukradol rozne alkoholicke napoje, zavaraniny a dve deky. Skodu vycislili dovedna na 4500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na ceste I. triedy za Nemeckou pat minut pred siedmou hodinou 7. februara vodic osobneho motoroveho vozidla z Banskej Bystrice neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a povahe vozovky. Dostal smyk a havaroval vedla cesty. Vodic pri nehode, kde neuradoval alkohol, utrpel lahke zranenia. Na vozidle je skoda za 100 000 korun.

Nemile prekvapenie cakalo 8. februara napoludnie majitela chaty v katastri Lomu nad Rimavicou. Bezmala 3300-korunovu skodu mu totiz sposobil zlodej, ktory sa sem vlamal niekedy od 16. decembra a so sebou si odniesol rozne potraviny, cigarety, oblecenie a obuv. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Neznamy pachatel sa 6. februara vlamal do chaty v rekereacnej oblasti Krpacovo, odkial ukradol fotoaparat, mobilny telefon, vetrovku a ine veci patriace trom Nemcom. Skodu vycislili dovedna na 68 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Dve videokamery, mobilny telefon, dva diskmeny, fotoaparat, panske naramkove hodinky a rozne oblecenie a cigartety - takyto lup za 150 000 korun si odniesol kmin z rekreacnej chaty v Krpacove. Kradez vlamanim do chaty, v ktorej bol ubytovany obcan SRN, sa stala popoludni 7. februara. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom deviatej februarovej noci neznamy pachatel z parkoviska vedla penzionu Mahr v Bystrej ukradol Volkswagen Golf kombi diesel, ev. c. HG-ND455 bordovej metalizy, vyrobeny v roku 1994. V aute sa nachadzala zelena zimna vetrovka, lekarnicka, snehove retaze, zimne rukavice, sportova taska, modra siltovka, sedy sal, CD, 58 magnetofonovych pasok, nabijacka a sluchadla z mobilneho telefonu. Majitel zo SRN prisiel kradezou auta o 446 000 korun a veci z auta o 38 021 korun. Po vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Dvadsatdvarocny skialpinista zo Zavadky nad Hronom, ktoreho 21. januara priblizne na tristvrte hodiny zasypala lavina pod Chopkom v blizkosti Kamennej chaty, 9. februara zraneniam v Rooseveltovej nemocnici v B. Bystrici podlahol. Mlady muz sa z bezvedomia, v ktorom ho do nemocnice priviezli, uz vobec neprebral.

 

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. februara

V pondelok 5. februara pomahali pri dopravnej nehode posypoveho vozidla na Ceste osloboditelov v Brezne a nasledne pri dopravnej nehode na useku medzi Polomkou a jej castou Hamor, kde vodic na zladovatenom useku nezvladol jazdu a prevratil sa. V stredu 7. februara ich privolali k dopravnym nehodam v Nemeckej, Polomke a vo Valaskej. Vo Valaskej sa na krizovatke zrazili dve auta, vodicom sa nic nestalo a vozidla odtiahli do servisu. Vycistili vozovku a pomahli pri riadeni premavky.

 

 

154.jpg (4764 bytes) Zladovatela vozovka sa podpisala aj pod devat odtahov clenov NAMK, vacsinou to boli havarovane vozidla. Z Polomky odtiahli Ford Orion, z Lopeja do Salkovej Ladu 1200, z Cierneho Balogu Skodu 120, do servisu v B. Bystrici Nisan a Feliciu, z Lopeja do Filipova Skodu 1200, z Niznej Boce do breznianskeho servisu po mensej havarii Feliciu, z Myta do Brezna Wartburg s poruchou zapalovania a v Jarabej pomahali vytiahnut Octaviu, vodic ktorej dostal smyk. Statistika hovori aj o dvakrat poskytnutej technickej pomoci v stredisku, na Avii Furgon vymenili rucne brzdy a na Forde Eskort opravili svetla.

 

 

155.jpg (4763 bytes) Desat minut pred pol siestou rano 5. februara potrebovala pomoc posadka posypacieho vozidla technickych sluzieb. Poladovica totiz sposobila, ze sa ich auto na Ceste osloboditelov v Brezne zrejme po smyku prevratilo na strechu. Muzi vo veku 46 a 31 rokov vyviazli nastastie len s trznymi ranami a hospitalizovali ich v nemocnici. Z celkoveho poctu dvadsatosem vyjazdov sanitky RZP bolo sedem k nahlym prihodam srdca a obehu, jeden k nahlej dychacej, sest k nahlym mozgovym, tri k brusnym, tri k urazom a styri k inym pripadom. Dvakrat konstatovali umrtie pred prichodom sanitky a dvoch pacientov previezli do nemocnice v B. Bystrici.

 

 

hs.jpg (5636 bytes) V horskych oblastiach prevlada hmliste, veterne a vlhke pocasie. Novy sneh nepripadol a stary sa vplyvom plusovych teplot topi. Clenovia Horskej sluzby prosia turistov o zvysenu pozornost a opatrnost pri lyzovani, pretoze lyziarsky teren je dost vydraty. Minuly tyzden osetrili lyziara so zlomenou stehennou kostou, turistu so zlomenym nosom a rozbitou hlavou.
Aby predchadzali urazovosti, preveruju v priebehu tyzdna schodnost horskych chodnikov a horskych priechodov.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Lukas Kovanda z Podbrezovej, Nikola Harvanova z Polomky, Michal Mlynar z Brezna, Miriam Tekelova z Piesku, Barbora Kollarikova z Pohorelskej Mase.

 

Opustili nas_image

 

Licko Martin (51) z Benusa, Miroslav Kubizniak (61) z Pohronskej Polhory, Ing. Stefan Tazky (58) z Podbrezovej, Julius Kvietok (74) z Osrblia, Maria Kanova (71) z Bacucha, Jozef Pustaj (72) z Cierneho Balogu - Pusteho, Jozef Pepich (72) z Brezna, Zuzana Kovacikova (78) z Cierneho Balogu, Milan Belko (42) z Polomky, Irena Husarova (78) z Cierneho Balogu, Emilia Paliderova (78) z Hronca, Jan Teplican (78) z Brezna, Berta Leitnerova (90) z Hronca, Anna Vrbiniakova (96) z Polomky, Stefan Lihan (66) z Polomky.

 

 

Spomienky

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 29. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas upustil manzel, otec a stary otec

Frantisek Snek zo Sihly.

S uctou spomina smutiaca rodina.

...

" ... a klenoty hruda kryje, ale tie hviezdy predsa svietili a pekny zivot tie kvety zili a diamant v hrude nezhnije."

Dna 2. februara si pripomenieme patnaste vyrocie umrtia nasej drahej mamy a starej mamy

Anny Dekretovej

a 12. februara uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Martin Dekret obaja z Cierneho Balogu - Dobroce.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

Smutiaca rodina

...

Nic drahsieho nad zlate srdce matky, kto strati ju, chudobny je, hoc najvacsie ma statky.

Dna 23. januara si pripomenieme den, ked bez slova rozlucky odisla do vecnosti nasa matka, stara a prastara matka

Maria Trncakova

Uplynul dlhy a smutny rok bez teba. Spomina dcera Katarina s rodinou a synovia.

...

Ked prichadzame k tvojmu hrobu a spominame na lasku tvoju, postojime, kyticku kvetov na hrob polozime. Mal si nas rad a chcel si este zit, no prisla ta chvila a musel si nas opustit.

Dna 19. januara sme si pripomenuli 15. vyrocie smrti nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Cyrila Mestana z Cierneho Balogu - Kramu.

S laskou spominaju manzelka, dcery s rodinami, synovia, mama a surodenci s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 6. januara sme si pripomenuli 20. vyrocie tragickej smrti otca a stareho otca

Jozefa Rosika z Cierneho Balogu - Kramu.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. S laskou spomina dcera, vnucata s rodinami.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, s laskou na teba spominame.

Dna 15. februara uplynu dva roky odvtedy, co nas bez slova rozlucky opustil

Jan Patras z Polomky.

Spomina manzelka, syn a dcera s rodinami.

...

Dna 2. februara uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil

Alojz Pavlovsky z Predajnej.

Spomina manzelka, deti, vnucata a brat s rodinou.

...

Dna 6. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil bez moznosti rozlucit sa s tymi, ktorych mal rad

Stanislav Poliak z Brezna.

Krasne spomienky zostavaju v nasich mysliach. Manzelka, syn Stanko, rodicia, brat, svokrovci, svagrine a svagrovia s rodinami. 


BARAN

Ak ste doteraz v citovej oblasti pocitovali neistotu a labilitu, nastavajuce obdobie prinesie zasadny obrat k lepsiemu. Aj v zivote ostatnych Baranov dochadza k zmene.

BYK

Vrhnite sa do spolocenskych akcii, vdaka nim sa vam podari rozlusknut iste nejasnosti. Pre uprimnost a pravdu vam hlavu nikto neodtrhne.

BLIZENCI

V jednej svojej slabej chvili ste nieco niekomu slubili a teraz by ste chceli na dane slovo zabudnut. Nic by ste vsak neziskali a naopak vela by ste stratili.

RAK

Vo vasich pocinoch i myslienkach zazracne posobenie lasky nadalej trva. Ste schopni vsetko vyriesit a podat neuveritelne vykony.

LEV

Netolerantne pristupy a vystupovanie vas moze priviest k neprijemnym a bezvychodiskovym hadkam, ba dokonca k strate autority.

PANNA

Bezohladne a tvrde presadzovanie vlastneho stanoviska vam neprinesie vela slavy. Ludi si neziskate a dolezity problem nevyriesite.

VAHY

Pri letmom pohlade na vasu financnu situaciu vas ovladne nervozita z tusenia, ze vas budu zatazovat problemy. Nie je to vsak az take zle.

SKORPION

Aj keby ste sa akokolvek ponahlali, nieco predsa zmeskate. Robte preto radsej vsetko pomalsie, ale dokladne. Mimoriadny pozor si davajte na peniaze.

STRELEC

Nech vam nenapadne hodit za hlavu vsetky svoje zasady. Sklamali by ste vela ludi, ktori od vas, ako vzdy ocakavaju presnost a zodpovedny pristup k praci.

KOZOROZEC

Pokial trvate na realizacii svojich zamerov a ambicii, automaticky ratajte s tazkostami, osobitne so ziarlivostou kolegov.

VODNAR

V praci zachovajte trpezlivost a rozvahu, nepustajte sa do neuvazenych cinov.. Nepreberajte otvorene nedostatky svojich nadriadenych.

RYBY

Neverte tomu, ze oddana laska znemoznuje dobre pracovne vysledky. Skusenosti svedcia prave o opaku. Laska vam dava inspiraciu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT