13. FEBRUAR  2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Telgartcania skoncili vitazstvom

HC Ziar nad Hronom - HC SK Sokol Telgart 5:10 (2:2, 1:2, 2:6), goly hosti: Valigura 4, Jasenka 2, Cevela 2, Cernak, Kosek, vyluceni: 3:9 na 2 minuty, styria hraci hosti na 10 minut za odvravanie, presilovky 1:0, oslabeni 0:0, rozhodcovia: Mraz, Wala, Beno, 200 divakov.
Uvod zapasu bol dost nervozny, rozhodcovia sa snazili dosiahnut rychlost v striedani. Nasadili od zaciatku az do konca zapasu velmi prisny meter proti Telgartcanom, ked na trestnej lavici odsedeli az 50 minut, kym super 6 minut, z toho 34 minut hostia v tretej tretine. Po vyrovnanych prvych dvoch tretinach sa hostia konecne vyrazne presadili aj strelecky i kombinacne a v priebehu 35 sekund strelili tri goly, co domacich polozilo na lopatky. Strelecky sa uspesne presadil Valigura svojimi styrmi peknymi golmi, v ktorych ho podporili Jasenka, Cevela, Cernak, Kosek. Dobre zahralo cele muzstvo, patri im podakovanie a brankar Hurtuk v rozhodujucich momentoch podrzal rozbehnuty kolektiv. Reprezentanti tymto vitazstvom uspesne ukoncili ucinkovanie v Stredoslovenskej divizii seniorov v sezone 2000 - 2001, za co im cely realizacny tim dakuje.

Mikulas Lunter

Spod vysokej siete

Volejbalova extraliga pokracovala svojou druhou castou. Petrochema Dubova privitala na svojej palubovke Spartak Myjavu, nad ktorou zvitazila 3:0 (21, 22, 23 ). Stretnutie bolo vyrovnane, Petrochema zvladla jednotlive sety v koncovkach. Obidve druzstva vyprodukovali velke mnozstvo nevynutenych chyb. V druzstve domacich stale nehra pre zranenie Moiseenko. Petrochema si tymto vitazstvom upevnila druhe miesto v tabulke.
V hre je este stale stretnutie s Myjavou zo zakladnej casti, ktore Petrochema taktiez na palubovke vyhrala 3:0, avsak pre nastupenie Brana Skladaneho prehrala kontumacne 0:3. Konecne rozhodnutie vsak vynesie vykonny vybor SFL, na ktory sa Dubova odvolala. Zostava: Turiansky, Vavrek, Vanik, Jankovic, Prochazka, Ostrihon, (libero Harvanek, Gal, Kmet, Jonak).
Dalsie stretnutie odohraju volejbalisti Petrochemy v piatok 16. februara v Puchove.

Vladimir Urban

 

Podbrezovski muzi presvedcili

Extraliga muzov: ZP Sport Podbrezova A - Tatra Benelux Sucany 5974 : 5295 (19:1), Cech Ivan 1033, Gejza Knap 971, Ondrej Kyselica 971, Zelemir Mirkovic 939, Radoslav Foltin 1055, Jovan Calic 1005.

Presvedcivy vykon a podbrezovski kolkari opat zaznamenali jednoznacne vitazstvo. Z jednotlivcov stoji za zmienku vykon Foltina a Cecha.

 

I. liga muzov: ZP Sport Podbrezova B - Chemosvit Svit 5207 : 5269 (9:11), Pavel Pavlecko 853, Ladislav Bosko 864, Karol Pavlecko 831, Peter Hricak 837, Matej Srsen 902, Jaroslav Zabka 920.

Primerane az slabe vykony nestacili na supera zo Svitu.

 

I. liga zien: Lokomotiva Kosice - ZP Sport Podbrezova 2404 : 2350 (12:8), Eva Babelova 419, Jana Turcanova 426, Janka Petkova 357, Desanka Perichtova 380, Edita Hiadlovska 372, Iveta Vankova 396.

Nevyrovnane vykony druzstva zapricinili tesnu prehru Podbrezovej.

Jan Daucik

Mestska liga v malom futbale

Vysledky 12. kola: Haka - Funny Allianz 2:12, goly: Fabry, Lukac M. - M. Turna 4, Caban 3, Makusa 3, Fasko 2, rozhodca: Daxner - Belko, ZST ZSR - Torpedo 6:2, goly: Kan 2, Budovec 2, M. Vrtal, Medved - Precuch, Nepsinsky, zl. karta: Budovec, Medved - 0, cerv. karta: Dunajsky - 0, rozh.: Daxner - Kupec, Astra - Kralova Taverna 4:4, goly: Skvarka, Sihelsky, Kurek, Danis - Kovacik 2, Klesken, Necpal, cerv. karta: Dunajsky - 0, rozh.: Godal - J. Kupec, Atalanta - West Extra 4:5, goly: V. Giertl 2, Budovec, Bulak - Belko, Severeny, Harvan, Keller, Krajci, zl. karta: Kan, Oravcik, V. Giertl - 0, rozh.: Daxner - Stefus, SKP - SENS 2:7, nedohrane. Hrac SKP inzultoval v 45. minute hlavneho rozhodcu. O vysledku rozhodne DK MUMF. Rozh.: Stefus - Kupec.

DK MUMF skontumovala stretnutie 11. kola Torpedo - Atalanta vysledkom 5:0 za neopravneny start hraca Atalanty, pre dve zlte karty.

1. Sens
2. ZST ZSR
3. Funny Allianz
4. West Extra
5. Torpedo
6. SKP
7. Haka
8. Astra
9. Kral. Taverna
10. Atalanta
11 10 1 0 110:36 31
12 10 1 1 76:30 31
12 9 1 2 89:33 28
12 5 0 7 42:71 15
12 4 2 6 48:83 14
11 3 4 4 51:79 13
12 4 0 8 54:86 12
12 3 2 7 66:66 11
12 2 2 8 51:79 8
12 2 1 9 58:84 7

V tabulke nie je zaradeny nedohraty zapas Sens - SKP. Program 13. kola 16. februara: 16:00 - Sens - Kaka, 17:00 - Funny Allianz - Atalanta, 18:00 - West Extra - ZST ZSR, 19:00 - Torpedo - Astra, 20:00 - Kral. Taverna - SKP.

V. Daxner

Memorial L. Horskeho

V piatok 9. februara sa uskutocnil 3. rocnik hokejoveho turnaja ziakov zakladnych skol - Memorial L. Horskeho. Pekne slnecne pocasie privitalo muzstva z gymnazia a vsetkych zakladnych skol Brezna. Ziaci prisli na turnaj s nadsenim a elanom. Po urcitych uvodnych problemoch s vystrojom a chranicmi turnaj otvorili. Muzstva boli rozdelene do dvoch skupin. Maximalna snaha a vola po vitazstve dominovali nad technickymi nedostatkami a nedostatkami v korculovani niektorych jednotlivcov v boji. O 3. miesto sa stretli ZS Pionierska 4 a ZS Mazornikovo s vysledkom 9:0, vo finale gymnazium a ZS D. Raposa s vysledkom 6:3. Vitazom turnaja sa stali ziaci z gymnazia, ktori ziskali putovny pohar L. Horskeho a diplom. Za najlepsieho hraca vyhlasili R. Richtera z gymnazia. Hokejovy turnaj prebehol na dobrej urovni a splnil svoj ciel.
MSK dakuje vsetkym organizatorom a sponzorom, ktori prispeli k priprave a uskutocneniu tohto turnaja.

(TiBo)

HK Brezno informuje:

Na konci uplynuleho hromnicneho tyzdna sa konali v ramci programu majstrovskych sutazi len ziacke stretnutia. Na breznianskych hracov cakal super v Rimavskej Sobote.

II. liga starsich ziakov HC ORMET Relax Rimavska Sobota - HK MSK VTJ Brezno 2:6 (1:3, 0:2, 1:1), goly hosti: Sihelsky 2, Richter 2, Kolarovic, Mlynarcik.

Vysoke prehry Brezna s tymto superom pri domacich zapasoch boli zalozene na hostovani ziakov z Detvy v druzstve Rimavskej Soboty. Tato moznost u starsich ziakov nebola mozna, pretoze hraci Detvy mali ,,reprezentacne" povinnosti vo vlastnom time, a tak sa sila muzstva R. Soboty prejavila v obnazenej forme. Bolo az prekvapujuce, ak sa nevedeli gemerski divaci, ponajviac rodicia hracov zmierit s tym, ako vykon ich synov bez detvianskej barlicky pokrivkava. Starsi ziaci Brezna sa od zaciatku ujali iniciativy pri tvorbe hry a prakticky cely zapas boli na lade dominantnym muzstvom. Domaci hraci sa dostavali pred superovu branku len vynimocne, a tak jeho goly v prvej tretine a dve sekundy pred koncom zapasu boli pre nich slabym vyjadrenim ambicii rodicov a trenera. V muzstve hosti zabodovali stabilni strelci golov a trener ocenil aj vykon Zazrivca, Kolarovicova a Mancosa v tomto zapase.

II. liga mladsich ziakov HC ORMET Relax Rimavska Sobota - HK MSK VTJ Brezno 19:2 (2:0, 8:1,9:1), goly hosti: Schober, Stubniak

Mladsi ziaci Brezna, podobne ako v prvom zapase, sa stretli s hostujucimi hracmi Detvy z vykonnostne vyssej sutaze v dresoch R. Soboty, a tak aj vysledok je podobny tomu z prveho zapasu. Prva tretina este neprejavila spominany vykonnostny rozdiel, ale dalsi vyvoj zapasu uz bol v rukach Detvanov, ktori tvorili v muzstve domacich vacsinu.

...

V nedelu 18. februara hraju ziaci Brezna zapasy s Turcianskymi Teplicami doma od 8.30 (starsi) a od 10.30 (mladsi).

...

Este predtym, v stredu 14. februara, na Valentina, sa na Zimnom stadione Laca Horskeho o 17. hodine uskutocni priatelske hokejove stretnutie domaceho HK MSK VTJ Brezno s ucastnikom West - extraligy, muzstvom Dukly Trencin. Museli by sme zajst velmi hlboko do minulosti, aby sme nasli podobnu prilezitost vidiet uspesneho ucastnika najvyssej celostatnej sutaze hrat na breznianskom lade. Zastupcovia supera prislubili ucast hracov zakladnej zostavy Trencina, a tak sa mame na co tesit. Za celym tymto malym zazrakom stoji vedenie Zeleziarni Podbrezova. Pri predpokladanom zaujme o tento zapas odporucame vzhladom na kapacitu divackych priestorov zaujat miesto na stadione v dostatocnom predstihu.

 

O Pohar primatora mesta Brezna

Kvalitu sportoveho turnaja okrem inych dolezitych okolnosti ovplyvnuje aj kvalita jeho jednotlivych ucastnikov. Nie vzdy vsak musi byt nositelom tejto kvality renomovany super. Tak tomu bola aj v 5. rocniku hokejoveho turnaja o Pohar primatora Brezna pri prilezitosti 56. vyrocia oslobodenia mesta. Po odrieknuti ucasti druholigovych Levic organizatori zabezpecili ucast HK SK Telgart, a prave jeho hraci boli prijemnym prekvapenim turnaja, ktory sa konal v nahradnom termine v nedelu 11. februara za slnecneho pocasia a znacneho zaujmu verejnosti.
V prvom zapase posobili hraci Revucej najma v uvode dost odovzdanym dojmom, az v zavere hrali aktivnejsie. Stretnutie HK Sport Teamu Brezna s Telgartom sa stalo prestiznou zalezitostou oboch celkov. Nejednoznacny verdikt jedneho z rozhodcov vyvolal emocie a najma u hracov Brezna aj pochybnosti o jeho spravnosti. Dvojgolovy naskok sa vsak v tretej tretine podarilo domacemu muzstvu iba znizit, a tak sa ocakavane finalove derby dvoch muzstiev Brezna nakoniec nekonalo. V zapase o tretie miesto si potom Sport Team hravo poradil s Revucou a divaci videli dobry hokej.
Vyvrcholenim bolo dramaticke finale, kde sa Telgart ujal vedenia a huzevnato bojoval aj pocas dalsieho vyvoja stretnutia. V druhej tretine HK MSK VTJ Brezno otocilo jednogolovy naskok, ale vysledok bol na vazkach do poslednej sekundy stretnutia. Iste nie je nadsadenym konstatovanim, ze nakoniec zvitazil dobry hokej a ako to odznelo vo vystupeni primatora mesta Ing. Vladimira Faska pri vyhodnoteni, je potesitelne, ze v breznianskom okrese posobia tri kvalitne hokejove muzstva, ktore vedia pripravit svojim priaznivcom taky hokejovy zazitok, akym bol nesporne tento turnaj. Doteraz najvyraznejsou mierou k tomu materialne prispelo mesto Brezno prostrednictvom MSK. Bez tejto podpory by sa hokejovy sviatok na takejto urovni nedal uskutocnit. Organizatori dakuju aj ostatnym sponzorom a divakom za vynikajucu atmosferu.

Vysledky: HK MSK VTJ Brezno - HK VTJ Magnezit Revuca 9:4 (1:0, 5:0, 3:4), goly Brezna: Dvorsky 2, Turna, Tomajko, Paucik, Gero, Jergus, P. Krupcik, M. Krupcik, HK SK Sokol Telgart - HK Sport Team Brezno 3:2 (2:0, 0:0, 1:2), goly Telgartu: Pavol Cernak, Stanislav Lunter, Cyril Birka, Brezno: Radko Antos, Marian Bauer. Zapas o tretie miesto: HK Sport Team Brezno - HK VTJ Magnezit Revuca 9:2 (2:0, 3:1, 4:1), goly Brezna: Radko Antors 3, Rastislav Gaspar 2, Peter Lamac, Branislav Surovy, Ivan Surovy, Zbynek Surovy. Finale: HK MSK VTJ Brezno - HK SK Sokol Telgart 2:1 (0:1, 2:0, 0:0), goly Brezna: Gero, Pilat, Telgartu: C. Birka

1. HK MSK VTJ Brezno, 2. HK SK Sokol Telgart, 3. HK Sport Team Brezno, 4. HK MSK VTJ Magnezit Revuca

 

Stolny tenis

Priatelsky zapas vo stvrtok 8. februara: STK Predajna - MSK Brezno 12:6, body: Berky 3, Galik 3, Macula 2, Zigo 2, stvorhry: Berky - Macula 1, Galik - Zigo 1

Majstrovsky zapas I. triedy v piatok 9. februara: MSK Brezno - Slovensky ,,Orol" Podkonice 16:2, body: Berky 4, Macula 4, Galik 4, Zigo 2, stvorhry: Berky - Macula 1, Galik - Zigo 1

 

Skoncila mariasova liga

Spolok milovnikov mariasu usporiadal pokusne nulty rocnik Bielohandelskej ligy v mariasi. Pocas styroch kol sutazili trojclenne druzstva z Benusa, Bravacova, Gasparova a Filipova. Po vyrovnanom a napinavom priebehu sa o vitazovi rozhodlo az v poslednom kole. Uspesne napokon z neho vysli mariasisti z Filipova, druhi boli vyborne finisujuci mariasisti z Gasparova, treti skoncili dovtedy veduci mariasisti z Benusa a stvrti skoncili mariasisti z Bravacova. Z jednotlivcov sa najlepsie darilo Petrovi Citterbergovi z Bravacova, druhy skoncil Jozef Sajgalik z Gasparova a treti Pavol Citterberg z Gasparova.
Vitazne trofeje odovzdal Jaroslav Pobis.

 

SIPKARSKA LIGA

Tento tyzden 1. DC Brezno startuje novu kratkodobu sutaz pod nazvom ,,KTO NAJMENEJ HODI", sutaz bude prebiehat od pondelka do nedele a mozu sa do nej zapojit pocas celeho dna vsetci navstevnici Dart clubu. Zeny maju startovne do sutaze zdarma a muzi si zaplatia symbolickych 5,- Sk, pripominame, ze hraci sa mozu do sutaze zapojit aj niekolkokrat, vyhodnotenie sutaze bude v stredu 21. februara o 19.00 hod. Blizsie informacie k sutazi ziskate priamo v Dart clube.

Uplynuly tyzden odstartovali sipkari stredou turnajom o hifi vezu pod nazvom Akton Cup, tu sa uz pomaly stava zvykom, ze vitazstvo si odnasa Milan Majer, ani teraz tomu nebolo inak a mlady Milan si vo finale poradil s Matusom Hajduchom, na tretie miesto sa nam po dlhsej dobe opat prebojoval Zdenko Pampurik st. a potvrdil, ze este stale treba s nim ratat. Za pozornost este stoji stvrte miesto Evy Sitarcikovej, ktora aj napriek tvrdej muzskej konkurencii dokazala bodovat. V piatok sa v Dart clube odohralo dalsie kolo Ligy muzov, kde kraloval Jano Zifcak, ktory vyhral turnaj bez jedinej prehry a upevnil si tak tretiu priecku v celkovom poradi, hned za nim skoncil Peter Ottinger z Revucej a tretie miesto si tento tyzden v lige muzov vybojoval Jaroslav Jergel.
V sobotu sa Pohostinstvo Pohoda vo Filipove stalo dejiskom uz stvrteho kola Horehronskej ligy. Opat sa nepresadil favorit sutaze Rasto Radoc, ktory skoncil hlboko v poli porazenych, za to ho dostatocne zastupuje brat Jozef, ktory aj tento krat nesklamal a obsadil pekne tretie miesto, finale sa nieslo cisto v rezii Bravacanov a to Rada Brenkusa a Jozefa Srnku, Rado vo finale podal lepsi vykon a pravom sa stal vitazom turnaja, druhy napokon skoncil Jozef Srnka. Dalsie kolo Horehronskej ligy sa odohra uz tuto sobotu o 18.00 hod. v Obecnom Pohostinstve na Bravacove. Nedela uz tradicne patri nasim najmladsim hracom a ani teraz tomu nebolo inak v 1. Juniorskej lige Fornetti Cupu sa do finale prebojovali Martin Skantar a Michal Sykora, favoritom tohoto suboja bol Martin co nakoniec aj potvrdil a turnaj nakoniec dotiahol do vitazneho konca, druhy skoncil Michal Sykora a tretie miesto patri Palovi Melicherovi.
V 2. Lige Fornetti Cupu sa na tretom mieste umiestnil Ondrej Kurek a po tazkom finale si druhe miesto odniesol Ondrej Hajduch a vitazom tohoto kola sa stal Jozef Vozar. V sobotu sa odohralo v Dart clube dalsie kolo Stolno - futbalovej ligy, kde dobru formu potvrdili favoriti Jozo Lalik a Marek Kolaj a bez jedineho zavahania turnaj vyhrali. Na druhom mieste skoncila dvojica Kolosta a Nemcok a body za tretie miesto si do tabulky pripisu Darovnik s Fabianom. Nasledujuce kolo Stolno - futbalovej ligy sa odohra uz tuto sobotu o 17.00 hod. v Dart clube Brezno.
Pripominame hracom, ze v dnoch 16. - 17. februara sa v Piestanoch uskutocni sipkarsky turnaj Cyberdine Dart Cup, prosime zaujemcov o tento turnaj aby sa pocas tyzdna prihlasili v Dart clube, odchod autobusu je v sobotu o 7.00 hod. rano z namestia.

 

Spravodajstvo HK SK Sport teamu

HK SK Sport teamu - HC Naftex Lucenec 6:5 (3:1, 2:3, 1:1), goly: 2. Gaspar, 11, 25. Antos, 12. Balcar, 35. Bauer, 45. Simko - 14. Janov, 22, 23, 36, 54. Melichercik, rozhodovali: Mikuska, Ciz, Faber, vylucenia: 5:8, 250 divakov.

10. kolom pokracovala v sobotu SDS v hokeji SPORT TEAMACI nastupili proti muzstvu z Lucenca. Chlapci bojujuci o druhu priecku v sutazi sa do svojho supera pustili od uvodnej minutky, tak ako sa na domace muzstvo patri.

V 2. minute otvoril skore Rastik Gaspar, ked vyuzil nezistnu nahravku od Iva Suroveho. Ivo pocas celeho zapasu podaval jeden zo svojich najlepsich vykonov svojej kratkej aktivnej cinnosti. Radko Antos v 11. minute napodobnil svojho kolegu z patky a rozvlnil superovu siet. V tejto casti SPORT TEAMACI dominovali na lade a skore mohli niekolko krat zmenit. Ani Gaspar, ci Antos svoje sance nedokazali vyuzit. Az v 12. minute, po prihravke Iva Suroveho skoroval krasnou strelou od modrej Miro Balcar. Na casomiere svietilo 3:0. Super sa vsak nevzdaval a v 14. minute hrac Janov prekonal, inak pocas celeho zapasu dobre chytajuceho Mata Daxnera.

Druha cast zapasu zacala 4. minutovou presilovkou domaceho muzstva a to ukazalo ako sa presilovka nema hrat. V 22. a 23. minute pri vlastnom oslabeni dokazal super po chybach v nasej rozohravke skorovat svojim najlepsim hracom Milichercikom. Kontra vsak prisla za necele dve minutky a kto, ak nie Radko Antos ukludnil nase muzstvo svojim golom. V 35. min. hral opat SPORT TEAM presilovku a po ucebnicovom rozhodnuti supera Maros Bauer skoroval. Samozrejme, aby sa pravidlo dodrzalo a divak bol v napati az do konca zapasu dovolili domaci svojim superom znizit opat na rozdiel golu hracom Melichercikom.

Tretia cast sa zacala lepsie pre domacich chlapcov, ked v 45. min. Misko Simko po svojej dravej akcii rozvlnil superovu siet. Divaci dufali, ze sa dnes rozidu v pohode a svoje nervy budu mat kludne. Opak bol vsak pravdou, ved v 54. minute opat hrac Melichercik znizil na rozdiel jedneho golu. Domaci vsak uz do konca zapasu kontrolovali hru a ani vo svojom stvrtom domacom majstrovskom zapase neprehrali. Tento zapas priniesol jeden z najlepsich hokejov, ktore mohol SPORT TEAMACKY fanusil vidiet v tejto sezone. Cele muzstvo podalo vykon so znamkou c.1.

Do pozornosti pre svojich fandov davame dohravku s muzstvom Ziaru, ktora bude 17. februara o 17.00 hod. na domacom lade. Pridte povzbudit a rozlucit sa s tohoto rocnou sezonou.

V nedelu 11. februara boli SPORT TEAMACI ucastnikmi turnaja ,, O POHAR MESTA BREZNA", skoncili na peknom tretom mieste.

Priatelia nas klub sa vola HK SK SPORT TEAM a nie ISU SPORT. Dakujeme.


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT