23. OKTOBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

O druhej popoludni 13. oktobra sa na ucelovej komunikacii v Helpe stala dopravna nehoda. Zapricinil ju D. J. z Helpy, vodic osobneho motoroveho vozidla ARO bez evidencneho cisla, ktory neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky, dostal smyk a havaroval mimo cesty. Utrpel zranenie hlavy, hrudnika a lavej ruky, co si vyziada liecenie asi jeden mesiac. Bol nariadeny odber krvi a ukazalo sa, ze D. J. nie je drzitelom vodicskeho preukazu. Na aute je skoda za 20 000 korun. Preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo 13. oktobra na K. A., majitelku chaty na Korenovej v katastri Cierneho Balogu, kde nebola od 5. augusta. "Navstivil" ju totiz zlodej, ktory si so sebou odniesol avomet na meranie elektrickeho napatia, spaci vak, hlinikove skladacie stolicky so stolom a z chaty odmontoval 32 metrov zlabu na odtok vody. Skodu vycislili dovedna na 12 900 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pod ruskom noci zo 14. na 15. oktobra na Ulici Hradby v Brezne neznamy pachatel z odstaveneho Fiatu Punto ukradol styri kolesa. Majitelovi vozidla R. P. sposobil skodu za 18 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Niekedy od 16. do 20. oktobra neznamy pachatel v Brezne odcudzil cervenu Skodu 110 L evidencneho cisla BBA 06-64. Majitelovi S. S. z Benusa sposobil ujmu za 10 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V presne nezistenom case od 2. do 17. oktobra neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do rekreacnej chaty na Kysuci v katastri Drabska. Kradezou rozneho naradia vznikla pre Selezianov Dona Bosca so sidlom v B. Bystrici skoda za 2700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

O pol siedmej vecer 17. oktobra na miestnej komunikacii vo Filipove vodic traktora S. J. z Brezna pri obchadzani elektrickeho betonoveho stlpa pripnutou sejackou zachytil kovovy dielec zahradky rodinneho domu. Poskodenim zahradky sposobil majitelke V. U. skodu za dve tisicky. Eviduje OO PZ Pohorela.

...

Starozitny sestramenny luster, ciernobiely televizor Junost, stereomagnetofon Uher a dvojmetrova fujara - toto vsetko zmizlo z chaty majitela S. M. z Brezna na Chlipnackach v katastri Lomu nad Rimavicou. Kradez vlamanim so skodou za 24 000 korun sa odohrala niekedy od 7. do 18. oktobra. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Desat minut pred osmou vecer 17. oktobra H. J. na miestnej komunikacii v Pohorelej zapricinil dopravnu nehodu. Jazdil na Opele Cadet bez evidencneho cisla, pricom nie je drzitelom vodicskeho preukazu. Z nezistenych pricin presiel do protismeru, kde narazil do oprotiiducej Skody 105, ktoru riadil H. V. z Pohorelskej Mase. H. J. sa odmietol podrobit dychovej skuske. Pri nehode sa nikto nezranil, jej nasledky su len na autach (Opel za 5000 korun a Skoda za 10 000 korun). Eviduje a preveruje OO PZ Pohorela.

...

V noci zo 17. na 18. oktobra sarapatil zlodej v Podbrezovej, konkretne v unimobunke vedla budovy obecneho uradu. Ukradol odtial cierny moped Korado, typ 216 a zltu bubnovu kosacku Etech. Skodu sposobenu obecnemu uradu vycislili na 55 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Na krizovatke pri hoteli Dumbier v Brezne 16. oktobra pat minut pred pol siedmou vecer vodic Octavie L. I. z Liptovskeho Mikulasa nedal prednost cyklistovi S. J. z Valaskej, ktory jazdil po hlavnej ceste. Nasledkom toho doslo k zrazke, na ktoru doplatil cyklista, liecenie roztrhnuteho vnutorneho vaziva jeho kolena potrva pat az sest tyzdnov. Vinnik nehody usiel, na bicykli vznikla skoda za 2500 korun. Eviduje a preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni do 12. do 19. oktobra

O siestej vecer 14. oktobra sa pri cerpacej stanici v Brezne stala dopravna nehoda, ktora sa nastastie obisla bez zraneni. Poziarnici po zrazke dvoch osobnych vozidiel vycistili vozovku. Na druhy den v Jarabej pomocou navijaka vytiahli z priekopy a nalozili na auto odtahovej sluzby Fiat Brawo. V stredu 17. oktobra otvorili byt na Malinovskeho ulici v Brezne a neskor poskytli pomoc vodicovi po mensej havarii v Pohorelej.

154.jpg (4764 bytes) Zamestnanci NAMK odtiahli Renault z Cierneho Balogu do Podbrezovej a Fiat z Bukovca do Predajnej po havarii, Ladu 1200 so zlomenym prednym capom z Brezna do Valaskej, Ford Escort s roztrhnutym rozvodovym remenom z Myta do Kezmarku. Technicku pomoc poskytli styrikrat. Vymenili brzdove oblozenie v Skode 120, v Krpacove otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, opravili stahovanie okien v Octavii a do Certovice doviezli naftu, ktora sa minula v Avii.

155.jpg (4763 bytes) Zachranari absolvovali dovedna 27 vyjazdov, a to 5 k urazom, 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k neurologickym prihodam, 3 k inym pripadom, 2 k brusnym prihodam a po raze k zneuzitiu a k umrtiu. Asi o druhej popoludni v sobotu 13. oktobra previezli do breznianskej nemocnice mladeho 18-rocneho muza, ktory utrpel zranenia a otras mozgu po dopravnej nehode v Helpe. Lekari upozornuju, aby ludia pri zbere jesennych plodov boli opatrnejsi, vyhnu sa tak roznym neprijemnym padom.

hs.jpg (5636 bytes) Clenovia Horskej sluzby v tretom oktobrovom tyzdni ukoncili zimne tycovanie vo vychodnej casti useku Homolka. Vo stvrtok patrali po 74-rocnej turistke z Brezna, ktora isla nespravnym chodnickom z Certovice na Dumbier. Nastastie ju rychlo nasli, takze patracia akcia mala dobry koniec. V tychto jesennych dnoch slniecko prilakalo do hor aj viacej turistov.

   
Uzreli svetlo sveta image


Erik Bartos z Cierneho Balogu, Patrik Dekret z Dolnej Lehoty, Lucia Kacerova z Brezna, Dagmar Gabrisova z Brezna, Adam Vadrna z Brezna, Tomas Jasenovec z Banskej Bystrice


Opustili nas_image

 

Ondrej Kovac (90) zo Zavadky nad Hronom, Mikulas Franek (71) z Nemeckej, Jozef Schwarzbacher (86) z Osrblia, Jan Obuch (76) z Brezna, Emilia Piliarova (93) z Polomky, Ivan Pokos (39) z Brezna, Mikulas Gigac (69) zo Sumiaca, Antonia Kupcova (88) z Cierneho Balogu-Dobroce, Anna Kassova (88) z Hronca, Samuel Repka (69) z Brezna, Jozef Strakota (82) z Podbrezovej, Stefania Darmova (69) z Valaskej

Blahozelanie_image

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho brat medzi nami.

Dna 26. oktobra oslavi devatdesiate narodeniny

Jan Machnic z Bujakova.

Vsetko najlepsie zelaju sestra Maria, synovec Jan, neter Katka s rodinami a brat Cyril s rodinou.

Spomienky

 

Len Boh vie, co nam vzal, nam zostal len smutok a zial. Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli.

Dna 27. oktobra uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa

Darina Laurincova, rod. Fararikova

Spominaju syn Peter, sestry, bratia, mama a ostatna smutiaca rodina.

SPOMIENKY

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na dobrocskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 12. oktobra sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia manzela, otca a stareho otca

Petra Kovacika z Cierneho Balogu - Dobroce.

Spomina manzelka, dcery Maria, Anna, Antonia, Pavla, Viera s rodinami, synovia Stefan a Jan s rodinami.

...

Zaplakali oci, zaplakali bolom, ked sme vam drahi rodicia davali naposledy zbohom.

Uz dvadsat rokov uplynulo od umrtia nasho starostliveho otecka

Jozefa Zubora

a dna 22. oktobra uz pat rokov od umrtia nasej dobrej mamicky

Amalie Zuborovej zo Zadnych Halan.

S laskou a modlitbou spomina dcera Betka, syn Jozef a Gabriel s rodinami a detmi.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.

Dna 23. oktobra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama

Rozalia Kretova z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou spominaju tri dcery s rodinami.

...

Odisiel, uz nie je medzi nami, ale zije v srdciach tych, ktori ho milovali.

Dna 23. oktobra uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Stefan Koren z Cierneho Balogu - Janosovky.

Spominaju manzelka s detmi a ostatna rodina.Dakujem vsetkym za tichu spomienku.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 24. oktobra uplynu styri roky odvtedy, co nas opustila

Vierka Konderova z Brezna.

Spominaju deti s rodinami, rodicia, sestry a ostatna rodina.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 25. oktobra uplynu styri roky od tragickej smrti nasho draheho syna a brata

Miroslava Oravskeho z Myta pod Dumbierom.

Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu v tieto dni tichu spomienku so smutiacimi rodicmi a bratom Tiborom.

...

Dna 26. oktobra si pripomenieme druhe vyrocie umrtia

Frantiska Hartvicha zo Sihly.

Spominaju manzelka Anna, syn Jan s rodinou, dcery Marianna, Alena a Anna s rodinami.


BARAN

Nepriazniva zhoda okolnosti sposobi tazkosti, s ktorymi ste minuly tyzden nemohli ratat. Zda sa, ze o vasich uspechoch, planoch a predstavach hovorite zbytocne pred zavistlivcami.

BYK

Vase sance na uspech v zamestnani a na verejnosti budu vysoke, len nedovolte, aby ich znizili spory. Slusne vysledky vam zabezpecia priazen nadriadenych. Hviezdy sa mozno zahraju s vasimi citmi.

BLIZENCI

Najlepsie urobite, ak sa sustredite na karieru. Mali by ste to urobit v tychto dnoch, ked je sanca, ze si vas vsimne vplyvna osoba. Zabezpecte si pokojny vikend, napriklad s dobrou knihou.

RAK

Mimoriadne rusny tyzden. Hrozi vam nebezpecenstvo rozculenia alebo zranenia. V praci su mozne prekazky a vase nervy su napnute. Pricinu nehladajte medzi kolegami a podriadenymi.

LEV

Budete sa citit velmi dobre, zoznete uspechy v lubostnych vztahoch a pracu presuniete na vedlajsiu kolaj. Pozor, aby ste to neprehnali a nestratili pozicie na pracovisku.

PANNA

Asi vam pridelia nove ulohy a caka vas zoznamenie sa s novymi ludmi. Niekto pride za vami s navrhom. Neskacte mu do reci a pozorne si ho vypocujte. Jeho hlavna myslienka bude zamotana, ale dobra.

VAHY

Len pomaly sa pustate do novych uloh a nedate sa do nicoho nutit. Dobre robite, aspon budete mat dost casu sa rozhodnut, co bude pre vas lepsie a rozumnejsie. Hviezdy su na vas prisne a nic vam neulahcia.

SKORPION

Hneva vas nedostatok prostriedkov, no s tym nic nenarobite. Jednoducho sa niekedy objavi aj hluche obdobie. Bud to ma na svedomi zlozenie kolektivu, alebo prilis trivialne ciele na pracovisku.

STRELEC

V praci sa neviete sustredit, preskakujete od jednej veci k druhej a potom sa cudujete, za sa vam nedari. Uspechy mozete ocakavat pocas vikendu. Pravdepodobne sa vyberiete na cestu, alebo si urobite mensiu slavnost.

KOZOROZEC

Crta sa moznost vyberu v zamestnani. Ak v niecom prehanate, ratajte s tazkostami. Nedajte sa zviest lakavymi vyhliadkami, drzte sa radsej strednej cesty. V citovej sfere vas cakaju bohate zazitky.

VODNAR

Neprijemny tyzden! Neprotestujte a neurazajte sa, ked vas zacnu kritizovat nadriadeni. Preberte situaciu, porozpravajte sa s kolegami a mozno sa vam podari preradit na zaujimavejsiu pracu.

RYBY

V tychto jesennych dnoch znete uspechy, ale vy aj tak nepolavite. Vase naroky su prilis vysoke a beriete na seba a na blizkych omnoho viac zavazkov, ako dokazete splnit.  


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT