14. MAJ  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Cez nezaistene okno vosiel dnu a potom kradol. Takto si vecer 6. maja pocinal zlodej v rekreacnej chate v Krpacove, na co mu stacila hodina a dvadsat minut. Kradezou digitalneho fotoaparatu Olympus, mobilnych telefonov Nokia 7110 a Ericson 139 sposobil firme Orange Slovakia, a. s., so sidlom v Bratislave skodu za 65 000 korun. Z chaty zmizla aj videokamera Sony a prsten zo zlteho kovu za 25 000 korun, ktore patrili majitelovi z Bratislavy. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 6. maja vzniesol obvinenie voci 15-rocnemu V. J. a o desat rokov starsiemu K. P. Tretieho maja o desiatej vecer na ulici vo Valaskej po predchadzajucej dohode napadli 59-rocneho C. A. z Povazskej Bystrice. Jeden z utocnikov pristupil k muzovi a pytal od neho peniaze. Asi sa mu nevidelo, ze im dal len drobne mince a zozadu ho udrel do hlavy. Ked obet padla na zem, este ju kopali do hlavy, trupu a celeho tela. Potom si z vrecka nohavic vzali penazenku s 4500 korunami, obcianskym preukazom a preukazkou SAD. Na druhy den C. A. vyhladal osetrenie v nemocnici, pricom jeho zranenia si vyziadali hospitalizaciu.

...

Pravdepodobne pod ruskom siedmej majovej noci mali nevolaneho navstevnika v pohostinstve Domino v Brezne. Zlodej majitela z Brezna obral o rozne potraviny, cigarety a financnu hotovost. Skodu sposobenu kradezou vycislili bezmala na 2150 korun a poskodenim zariadenia na dve tisicky. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo popoludni 7. maja na majitela chaty z Kezmarku po prichode do Mlynnej doliny, kde nebol od 6. marca. Vykradli ho totiz a zlodeji si odniesli prenosny farebny televizor Tesla Color, sedem kompletov postelnej bielizne a farbeny zaves, cim sosobili ujmu za 5600 korun, okrem toho na zariadeni nechali skodu za 1500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Televizor, hifivezu, radiomagnetofon, chladnicku, pracku, vysavac, videorekorder, horsky bicykel - toto vsetko bezmala za 80 000 korun povynasal zlodej z rekreacnej chaty na Kozlove v katastri Brezna. Kradez vlamanim, pri ktorej vznikla na zariadeni skoda za 3000 korun, sa odohrala medzi 7. a 9. majom. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V noci z 9. na 10. maja sa neznamy pachatel vlamal do velkoskladu ovocia firmy MKM-fruit. So sebou si odniesol pocitac a financnu hotovost, cim dovedna aj s poskodenim zariadenia sposobil ujmu za 26 040 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Od popoludnia 9. maja do rana nasledujuceho dna sarapatili zlodeji v doline Lieskova v katastri Michalovej. Vlamali sa do privesu, odkial ukradli dve premierky na meranie dreva, dve prilby pilcikov a pat uvazkov na uchytenie dreva. Skodu sposobenu OLZ C. Balog - Lesna sprava Michalova vycislili na 7435 korun. Kradezou dvoch 20-litrovych bandasiek a 20 litrov oleja vznikla V. J. z P. Polhory skoda za 1900 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Uplynuly vikend "zicil" vykradacom aut. Polhodina vecer 10. maja stacila zlodejovi na to, aby z Volkswagenu Bora, ktory bol zaparkovany pred motorestom TOMI v Lopeji, ukradol autoradio Blaupunkt. Majitela R. A. z Polska tak obral o 11 500 korun. Dalsie autoradio zmizlo medzi 10.00 a 17.40 hodinou 12. maja zo Skody Octavie zaparkovanej na parkovisku nad hotelom Trangoska. Jeho kradezou utrpela bratislavska firma Gratex International skodu za 6000 korun a poskodenim auta 3000-korunovu skodu.

...

Damsky horsky bicykel Vector, pansky horsky bicykel Vector Basic RS, horsky bicykel Vector Basic Classic a styri zimne pneumatiky Debica zmizli niekedy od 11. do 12. maja z latkovej pivnice nachadzajucej sa v spolocnych pivnicnych priestoroch na Ulici MPCL v Brezne. Majitel CH. J. z Brezna utrpel skodu za 16 300 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 26. aprila do 3. maja

 

V prvy majovy piatok na Svermovej ulici v Brezne riadili premavku a vycistili vozovku po dopravnej nehode, pri ktorej doslo k zrazke osobnych vozidiel. Na to iste miesto vystartovali aj na druhy den, kedy Mazda 323 narazila do Lancie, skodu vycislili asi na 100 000 korun. Rozsiahly poziar, ktory vznikol v sobotu v Polomke, breznianski a pohorelski hasici v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi a zamestnancami pasienkoveho spolocenstva zlikvidovali jednoduchymi hasebnymi prostriedkami a vodou. V pondelok v Ciernom Balogu nalozili na auto odtahovej sluzby havarovany Opel Astra. O pomoc ich vo stvrtok poziadali z druzstva v Podkorenovej, kde horeli kable elektrickej instalacie, ktore uhasili vysokotlakym prudom. V tomto tyzdni este zlikvidovali tri poziare travnatych porastov - v Prednych Halnoch - Zidlove, Cervenej Skale a vo Valaskej - Lipovej.

155.jpg (4763 bytes) Lekari upozornuju ludi, ktori su alergicki na kvitnuce rastliny alebo bodnutie hmyzom, aby si so sebou nosili lieky, pripadne sa vyhybali pre nich nepriaznivemu prostrediu. Dovedna zaznamenali 29 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3 k urazom a k mozgovym prihodam, 2 ku gynekologickym prihodam, 11 k inym pripadom, raz k prihode dychacieho systemu a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

0903 545988

Prijemne oteplenie posobi lahodne aj na vodicov, su opatrnejsi a podla slov zamestnancov NAMK na cestach je pomerne klud. Odtiahli styri vozidla, a to ukradnutu Skodu 125 z Tajchu do Lopeja, Ford Escort so zadretym motorom z Brezna do Dubovej, Skodu 120 so zlomenou polosou a Renault po dopravnej nehode z Brezna do Podbrezovej. V Krpacove otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce, na Certovici opravili palivovu sustavu v Avii, v servisnom stredisku dali do poriadku zapalovanie v Lade 1300 a do Jarabej doviezli benzin, ktory sa minul v Skode Fabii.

hs.jpg (5636 bytes) Uplynuly tyzden na horach prevladalo pekne pocasie, sprevadzane vetrom. Pocas sviatocneho dna zaznamenali viac turistov, ako obvykle. Clenovia Horskej sluzby pokracuju v odnasani vystraznych tabul, ktore pocas zimy upozornovali na lavinove nebezpecenstvo.


Uzreli svetlo sveta image
Katarina Ridzonova z Brezna, Denisa Smelkova zo Zavadky nad Hronom, Nina Medvedova z Valaskej, Alexandra Mucova zo Sumiaca, Rene Bucko z Hronca, Dusan Pistula z Uhorskeho, Michaela Kurekova z Michalovej, Eva a Patricia Kozickove zo Sumiaca, Adam Schwarcbacher z Osrblia, Maria Pivnikova z Telgartu, Jakub Eremias zo Zavadky nad Hronom, Henrieta Gordanova zo Sumiaca.

Opustili nas_image  Ondrej Kurek (91) z Drabska, Ondrej Vetrak (41) z Lomu nad Rimavicov, Etela Tonhauzerova (60) z Valaskej, Filip Kan (65) zo Zavadky nad Hronom, Vlastimil Krivanek (79) z Brezna, Margita Valigurska (74) z Cierneho Balogu - Komova, Zuzana Kapustova (79) z Malachova, Maria Stierankova (78) z Predajnej.

 
Blahozelanie_image


Vsetko najlepsie niekomu, kto pre nas vela znamena

Jaroslav Vetrak
z Hronca.

Nech ta v zivote sprevadza taka radost, stastie a laska, aku ty denne rozdavas vsetkym okolo seba.

Vsetko najlepsie k sestdesiatym narodeninam zela manzelka, dcery s manzelmi a vnucata Lucka, Ivko, Mirko a Nikolka.

 

 

Spomienky

Cas plynie, ale rana jatri, boli. Nieto takeho lieku, co ju zahoji.
Dna 18. maja si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasej mamy, starej mamy

Blazeny Rudnayovej
z Brezna.
Spominaju syn s rodinou, ostatna rodina a znami.

 

Spomienky

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdcia ubolene prestali bit, nebolo lieku, aby mohli dalej zit. Uz vas neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spolocne spite svoj vecny sen.
Dna 7. februara uplynulo strnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec, stary otec, prastary otec

Jozef Pancik
z Brezna
a dna 14. maja si pripominame pat rokov od smrti nasej drahej mamy, starej mamy, prastarej mamy

Eleny Pancikovej, rod. Piliarovej
z Brezna.
S laskou spominaju dcery a synovia s rodinami.

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo bit.

Dna 1. maja uplynulo dvadsat rokov od umrtia

Jozefa Labducha
z Cierneho Balogu.
Spominaju manzelka, dcera, synovia, vnucky, vnukovia a pravnucata.

...

Dna 5. maja uplynulo a 3. juna si pripomenieme dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustili milovani rodicia

Samuel Malus a
Elena Malusova.
S laskou na nich spominaju dcera Elena a syn Ivan.

...

Odisiel, v nasich srdciach vsak zostava stale s nami.
Dna 12. maja uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil

Robert Spisiak
z Brezna.
Spominame s laskou a uctou. Manzelka, syn a dcera s rodinami, vnucky a pravnucata.

...

Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.
Dna 13. maja sme si pripomenuli styri roky od tragickej smrti

Roberta Kosiciara,
ktory zahynul vo veku dvadsatsedem rokov. Spomina manzelka, synovia Andrej a Robert, matka a ostatna rodina.

...

Hoci si odisiel nahle, necakane a na rozlucku nebol cas, vsetci ta v srdci mame, spomienky a laska ostanu navzdy v nas.
Dna 13. maja uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil nas syn, otec, brat a svagor

Roman Roncak
z Brezna.
Aj ked nie si medzi nami, stale si s nami. S laskou a uctou spominaju rodicia, syn a dcerka, sestra a brat s rodinou.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, s uctou a laskou na teba spominame.
Dna 15. maja uplynie osem rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Jaroslav Grolmus
z Lopeja.
S laskou spominaju manzelka, synovia, dcera s rodinami a ostatna rodina.

...

Dakujeme vam draha mama za lasku, za vsetko, co ste za zivota dali svojim detom tolkokrat.
Dna 15. maja si pripomenieme druhe vyrocie od umrtia

Marie Ridzonovej
z Brezna.
S uctou a laskou spominaju dcery Maria, Margita, Katka, Elenka, vnucata a ostatna rodina.

...

BARAN

Vdaka svojej pruznej povahe lahko znasate aj neuspechy, dokonca vam nerobi problemy ironizovat svoje ciny. A vobec, vasa pozornost bude zamerana najma na lasku.

BYK

Tento tyzden nemate chut odychovat. Rozoberate udalosti uplynulych dni s pocitom hrdosti konstatujete, ze ste dosiahli dobre vysledky a blizite sa k cielu.

BLIZENCI

Dlho ste sa vyhybali spolocenskym stretnutiam a vzdy sa vam podarilo najst vybornu vyhovorku. Presvedcite sa vsak o tom, ze taketo stretnutia su prijemne a velmi potrebne.

RAK

V svojom podvedomi mate zafixovanu predstavu o velkom pocte nesplnenych uloh. Do istej miery je to zlozvyk, ktory vam nedovoluje vychutnat si dnesne volno. Zbavte sa ho cim skor.

LEV

Mate v sebe uzasne zasoby energie a vitality, ktore sa pod vplyvom slnecneho ziarenia intenzivne uvolnuju. Dnes vasim iniciativnym krokom urcite nikto neodola. Nezabudajte vsak na lasku.

PANNA

Urcite vam dobre urobi, ak sa vyberiete na plavaren, kde si mozete odpocinut, ale aj zasportovat. A do tretice budete moct obdivovat poodhalenu krasu opacneho pohlavia.

VAHY

Nielen v laske, ale aj v profesionalnych otazkach ste zaletnik. V prvom pripade mozete relativne vela ziskat, v druhom vam vsak hrozi velka a nenahraditelna strata. Zvazte svoje kroky.

SKORPION

Mate za sebou narocny a vycerpavajuci tyzden, zasluzite si oddych. To vsak neznamena, ze by ste nemali vytiahnut paty z domu. v “klietke” by sa vam tazko relaxovalo.

STRELEC

Diskutovat treba, argumentovat tiez, ale dajte pozor, aby ste neurazili svojho noveho a nadejneho priatela, ked vam nieco ponuka. Z tejto ponuky moze byt vyborny job, len rokujte taktne.

KOZOROZEC

Vase starosti znasobuju nepredvidane vydavky. Mali by ste sa riadit podla svojich pevnych zasad: ak sa vzdy budete prisposobovat cudzim hladiskam, nevystacite s peniazmi.

VODNAR

Inspirujuce pocasie a ciastkovy pocit uspechu upevnuju vas pocit stability. K tomu vsetkemu sa bude moct priratat navrh od partnera. Stravte tento den v peknom intimnom prostredi.

RYBY

Mate za sebou uctyhodny pracovny vykon, mozete si vydychnut. Vase “plutvy” sice necitia unavu, ale dobre im padne pokoj, ktory tento den slubuje. Vecer sa venujte partnerovi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT