28. MAJ  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 21. maja zacal trestne stihanie pre trestny cin znasilnenia proti 18-rocnemu G. M. a 21-rocnemu H. J. z Cierneho Balogu. V noci 13. maja z breznianskeho baru Metalic viezli do Cierneho Balogu 17-rocnu K. I., ktoru vo Vydrove znasilnili. Nasilnikov umiestnili v cele predbezneho zadrzania, kym sa nerozhodne o ich vzati do vazby. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Niekedy medzi 20. a 22. majom v rekreacnej chalupe v Bravacove sarapatil zlodej. Najskor vylomil dvojdielnu drevenu skrinu, z ktorej potom ukradol dlhu gulovu zbran a pat jelenich trofeji s lebkami. Majitelovi P. L., ktory mal zban v legalnej drzbe, sposobil dovedna s poskodenim zariadenia ujmu za 106 500 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Styri kolesa so zimnymi pneumatikami Michelin, Matador a styri puklice na Volkswagen Bora zmizli od siedmej rano do stvrtej popludni 22. maja z garaze na Budovatelskej ulici v Brezne. Kmin sa sem dostal bez pouzitia nasilia a kradezou sposobil majitelovi V. V. skodu za 12 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pat minut pred deviatou vecer 22. maja sa na ceste medzi Valkovnou a Cervenou Skalou stala dopravna nehoda. Vodic Skody 120 B. M. z Helpy presiel do protismeru, kde sa bocne zrazil s oprotiiducim Seatom Toledo, za volantom ktoreho sedel N. J. z Pohronskej Polhory. Na skodovke vznikla skoda za 1000 korun a na Tolede za 50 000 korun. U N. J. nezistili pozitie alkoholu, B. M. dychovu skusku odmietol, navyse nemal so sebou vodicsky preukaz. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

O jednej v noci 23. maja K. M. z Brezna za volantom Skody 120 na Stiavnicke nedodrzal bezpecnu vzdialenost za vozidlom, ktore pred nim riadil F. I. z Valaskej. Ked F. I. na nerovnom terene znizil rychlost, K. M. narazil do jeho auta. Nepozorny vodic K. M., ktoremu namerali 0,93 promile alkoholu, prisiel o vodicsky preukaz. Na autach vznikla skoda dovedna za 30 000 korun. Preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

Pravdepodobne pod ruskom 23. majovej noci v zahradkarskej osade Pod Bukovinkou v katatri Valaskej sarapatil zlodej. Vykradol tu dve chatky, z jednej chybaju veci za 1800 korun, okrem toho na zariadeni nechal tisickorunovu skodu. V dalsej sposobil ujmu dovedna za 5100 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Podareny trojlistok mladencov, z ktorych najstarsi ma devatnast rokov, 22. maja vecer o osmej kradol v Piesku. Vlamali sa tam do osobneho auta VAZ 21006. Najskor zo spinacej skrinky vytrhali elektricke kable, poskodili zamkynanie volantu a predny blatnik. Ked sa im vozidlo nepodarilo nastartovat, tlacili ho pred sebou po hlavnej ceste do Podbrezovej. Daleko sa vsak nedostali, pretoze asi po patnastich metroch ich vyrusila zavodna strazna sluzba. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Od stvrt na desat predpoludnim do pol piatej popoludni 24. maja ktosi z VW Passat 2,5 TDI, ktory bol zaparkovany na Trangoske, ukradol v pristrojovej doske zabudovane autoradio Pioneer. Neobisiel ani vedla stojacu Skodu Octaviu, na ktorej poskodil zamok na dverach vodica. Obidve auta patrili lizingovej spolocnosti BOF, a. s., Bratislava, ktorej vznikla skoda dovedna asi za 21 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Dvadsatcentimetrovy predmet slzoviteho tvaru napadne sa podobajuci na delostrelecky granat nasli 25. maja o pol druhej popoludni na srotovom poli v objekte Zeleziarni Podbrezova a. s. Nalez zabezpecili proti manipulacii a privolali pyrotechnika na jeho zneskodnenie. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Od vecera 22. maja do nasledujuceho rana sa neznamy pachatel vlamal do unimobunky v priestore rekonstruovaneho verejneho kupaliska na Kolkarni v Podbrezovej. Odniesol si rozne naradie, cim spolu s poskodenim zariadenia vznikla firme Hronstav asi 250 300-korunova skoda. Vysetruje OUV PZ Brezno.

 

 

Co sa udialo v tyzdni od 17. do 24. maja

 

V sobotu 18. maja 1C prudom zlikvidovali poziar skladky odpadov v Pohronskej Polhore. Na druhy den vo Valaskej vytiahli na vozovku Skodu Octaviu, ktora narazila do oplotenia rodinneho domu. Asi 50 000-korunovu skodu zaevidovali v Polomke po havarii Hondy, s ktorou vodic vbehol do priekopy. Vo stvrtok 23. maja sorcpnou latkou Vapex vycistili vozovku po zrazke osobnych aut na Chvatimechu - Stiavnicke. V tomto tyzdni este 1C prudom uhasili horiace odpadky v kontajneroch - pri hoteli Junior na Krpacove a v Hornej Lehote.

 

155.jpg (4763 bytes) Prichadzajuce letne obdobie prinasa nielen potesenie zo slniecka a krasnej prirody, ale aj starosti pre ludi, ktori su alergicki na ustipnutie hmyzom. V treti majovy piatok vo vecernych hodinach zachranari poskytli prvu pomoc 76-rocnej zene z Cierneho Balogu, ktoru do jazyka ustipla vcela. Dovedna absolvovali 31 vyjazdov, z toho 12 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k prihodam nervoveho systemu, 4 k urazom, 5 k inym pripadom, po raze ku gynekologickej prihode, brusnej, prihode dychacieho systemu a k zneuzitiu.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK odtiahli styri skodovky, z toho tri po dopravnych nehodach - z Jasenia do Banskej Bystrice, zo Stiavnicky do Lopeja a zo Stiavnicky do Piesku a jednu so zlomenou zadnou polosou z Brezna do Podkorenovej. V servisnom stredisku opravili zadne brzdy v Avii, vymenili brzdove platnicky vo Felicii, na Taloch otvorili Favorit, v ktorom si majitel zabuchol kluce a na Certovicu doviezli pohonnu latku, ktora sa minula vo Forde Escort.

 

hs.jpg (5636 bytes) Uplynuly tyzden bolo premenlive pocasie. Slnecne a teple dni sa vystriedali s chladnejsimi a zamracenymi, na horach sa vyskytli aj burky. Clenovia Horskej sluzby sa venovali priprave na letnu sezonu. Zaznamenali len obmedzeny pocet turistov.

 


Uzreli svetlo sveta image
Viktoria Stubniakova z Hornej Lehoty, Emma Schonova z Brezna, Maria Cibulova z Pohronskej Polhory, Timotej Cizmarik zo Zamostia, Dominik Demeter z Predajnej, Martin Reska z Pohorelej.

 

Opustili nas_image Jan Smolen (70) z Hornej Lehoty, Peter Latta (70) z Valaskej, Simon Kubek (65) z Telgartu, Irena Markusova (68) z Lopeja, Peter Kovacik (52) z Brezna, Karol Brna (80) z Brezna, Anna Koisova (82) z Brezna, Elena Sperkova (70) z Benusa, Ing. Vladimir Kasa (48) z Banskej Bystrice.

 

 
Podakovanie

S hlbokym zialom v srdci si dovolujeme podakovat vsetkym pribuznym, priatelom, znamym, susedom za uprimne prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi zmiernili nas zial dna 18. maja pocas poslednej rozlucky s nasim manzelom, otcom, starym a prastarym otcom, bratom, svagrom

Viliamom Zajakom z Pohronskej Polhory.

Zachovajte si na neho tichu spomienku. Chceme podakovat aj zamestnankyniam domu smutku, ktore sa vzorne postarali o bezproblemovy priebeh pohrebu.

Smutiaca rodina

.

 

 

 

SPOMIENKY

Telo v zemi zhasne jak slza na tvari, spomienka na teba jak hviezda zaziari.

Dna 16. maja sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia manzela, otca, stareho a prastareho otca

Vojtecha Daxnera z Cierneho Balogu.

Spomina manzelka, syn a dcera s rodinami.

...

... zit je take zlozite a umriet take proste

Dna 19. maja sme si pripomenuli smutne druhe vyrocie umrtia nasho syna, brata, uja, svagra a priatela

Petra Anjela z Benusa.

Spominaju mama, sestry s rodinami, priatelka a ostatna rodina. Prispejte tichou spomienkou jeho pamiatke.

...

Zavrela si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas Bibka draha v nom.

Dna 19. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej dcery, sestry a vnucky

Bibiany Citerbergovej z Filipova.

Spominaju mama, brat, stari rodicia.

...

Dakujeme ti nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 22. maja sme si pripomenli osme vyrocie umrtia nasho milovaneho otca a stareho otca

Dezidera Nemcoka.

S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia Jan a Martin a dcery s rodinami. Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.

Dna 22. maja sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia

Tomasa Fararika z Bravacova.

Spominaju manzelka, tri dcery a styria synovia s rodinami.

...

Dna 24. maja sme si pripomenuli nedozite devatdesiate narodeniny nasho draheho otecka, manzela, stareho otca a dedka

Juliusa Muranskeho z Rohoznej.

S laskou spominaju manzelka, dcery, synovia s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 24. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej mamy

Veroniky Muchovej zo Sihly.

Spominaju deti s rodinami.

...

Dna 26. maja sme si pripomenuli tridsiate vyrocie umrtia manzela, otca, stareho a prastareho otca

Stefana Bafiu z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka Maria, synovia Dusan, Peter a Stefan s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 1. juna uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Jan Belko z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka Frantiska, synovia Jan a Dusan, dcery Anna a Marta s rodinami. Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

BARAN
Nesustredeny vplyv hviezd vyvola velmi odlisne reakcie u jednotlivcov. Ak vsak mate doma vsetko v poriadku, nema vyznam poddavat sa panike a depresii.

BYK
Na pracovisku mate pevnu poziciu, kolegovia vas respektuju a uznavaju. Aj v lubostnych vztahoch je vsetko tak ako ma byt, az to vyzera podozrivo.

BLIZENCI
Mierne bolenie hlavy vam moze pripomenut, ako velmi by ste potrebovali zmenit prostredie a oddychnut si. Vasa vycerpanost sa nastastie nevztahuje na oblast vasne, ta vas naopak vzpruzi.

RAK
Davno ste sa nevenovali svojim zalubam, hoci je to vynikajuci sposob relaxu. Skuste si tento tyzden najst volnu chvilku, bude to stat za to.

LEV
Bez problemov dokazete oddelit racionalnost od emocii. Napriek tomu sa niekedy vytvori situacia, ked stratite prehlad a vlastne neviete, ci riadite, alebo ste riadeni.

PANNA
Bude vas sprevadzat cisi inspirujuci a povzbudzujuci pohlad, vdaka ktoremu dostanete impulz pre novu pracu. Moze sa to tykat upravy bytu, alebo aj jednoduchych kvetin, ktore rozziaria vasu kancelariu.

VAHY
Niektore ulohy plnite s mechanickou rutinou, co ma iste vyhody, ale aj slabsie stranky. Moze sa zvysit pravdepodobnost chyb. Davajte pozor, partner vas ostro sleduje.

SKORPION
Niekolko ludi vo vasom okoli uporne pracuje na tom, aby rozbilo vase pevne priatelske vztahy a dobre kontakty. Naznacte im, ze viete o co ide, ale nerobte zbytocny rozruch.

STRELEC
V tychto dnoch by sa iste veci mohli konecne pohnut z mrtveho bodu smerom vpred. Tam, kde nejde o podstatne veci, nechajte rozhodovat svojich kolegov.

KOZOROZEC
Ked dostanete pracovnu ulohu, ktora sa vam nie velmi pozdava, radsej sa bez reci pustite do prace, aby ste ju mali cim skor za sebou. V inom pripade by ste z obchadzania horucej kase mohli mat problemy.

VODNAR
Chceli by ste utiect pred problemami. Uplne bude stacit, ked sa vyberiete na prechadzku alebo na zmrzlinu. Nacerpate potrebnu energiu.

RYBY
Vas citovy svet sa dostane do celkom novej polohy. Samotna tema je vam blizka, ale nova znamost ma take silne magneticke pole, ze jednoducho nevladzete vzdorovat.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT