25. JUN  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Styridsattrirocny vodic traktora Zetor na miestnej komunikacii v Hornej Lehote 15. juna zapricinil dopravnu nehodu. Dostatocne sa nevenoval vedeniu vozidla, pricom zisiel mimo cesty a s traktorom sa prevratil. Nikto sa nezranil, len na traktore je skoda za 10 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Pravdepodobne v noci zo 16. na 17. juna z parkoviska pred cinziakom na Malinovskeho ulici v Brezne zmizla tmavozelena Skoda 120 L ev. c. BR-201 AK. Vo vozidle sa nachadzali dve golasady a sada vidlicovych klucov. Kradezou vznikla majitelovi S. P. z Brezna skoda za 52 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Osemnasteho juna medzi 10. a 16. hodinou neznamy pachatel nezistenym sposobom vosiel do zamknutej izby v hoteli Partizan na Taloch a kradol. Hosta K. L. z Nemecka obral o 1000 korun, 150 eur a o panske naramkove hodinky zo zlteho kovu, cim mu sposobil skodu dovedna za 20 800 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Nevolanu navstevu mali pod ruskom 19. junovej noci v espresse, ktore sa nachadza v zadnej casti objektu Obecneho uradu v Hronci. Zlodej si so sebou odniesol alkoholicke napoje a cigarety roznych znaciek. Skodu sposobenu majitelke S. L. z Valaskej vycislili na 3000 korun, poskodenim zariadenia vznikla 1000-korunova skoda. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Dopravni policajti 19. juna v Benusi vykonali specialnu kontrolu dodrziavania stanovenych rychlosti jazdy motorovych vozidiel . Nedisciplinovanym vodicom za nedodrzanie rychlosti ulozili 26 pokut v hodnote 28 500 korun. V nastavajucej turistickej sezone je to varujuce cislo.

...

V Hronci po predchadzajucej hadke o siedmej vecer 22. juna 60-rocny H. M. z Hronca zeleznou tycou opakovane udrel 45-rocneho B. R. z Bratislavy. Sposobil mu rozne trzne a secne rany a zlomil prst na pravej ruke. Po nemocnicnom osetreni muza prepustili do domaceho liecenia. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Pat minut po piatej popoludni 21. juna sa na ceste za Telgartom stala dopravna nehoda s tragickymi nasledkami. Dvadsatjedenrocny K. D. riadil motocykel Kawasaki GPZ 600 v smere z Popradu do Brezna a asi 700 metrov za Telgartom v pravotocivej zakrute z neznamych pricin presiel za stred vozovky do protismeru. Celne narazil do oprotiiduceho nakladneho Mercedesu Benz, za volantom ktoreho sedel polsky obcan. Vodic motocykla na mieste nehody na nasledky zranenia hlavy zomrel, jeho 19-rocnu spolujazdkynu K. L. previezli do banskobystrickej nemocnice, kde zraneniam podlahla. Vodic Mercedesu vyviazol bez zraneni. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Modry spaci vak, cierny noz Solinger, hnede kozene topanky c. 8, zeleny rybarsky klobuk, fialovocervenu tasku Adidas, zelene pogumovane cizmy s teplou vlozkou, kabat s kozusinovou vlozkou - takyto lup za 5800 korun si odniesol pachatel niekedy od 26. maja do 20. juna z rekreacnej chaty v doline Spariska v katastri Bacucha. Poskodenim chaty sposobil polovnickemu klubu Diana z Bratislavy 500-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Dvadsiateho juna vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne vzniesol obvinenie z trestneho cinu lupeze proti nezamestnanemu, slobodnemu, dvakrat trestanemu 25-rocnemu K. P. z Valaskej. Tento muz 14. juna vo vecernych hodinach na lesnej ceste v Piesku fyzicky napadol 39-rocneho M. P. z Cierneho Balogu. Pristupil k nemu odzadu, rukami ho udrel do hrudnika a ked spadol na zem z kozenej penazenky vybral 500 korun, puzdro s dokladmi a z ruky vytrhol vak. Svoju obet nastastie nezranil. Lupeznika zadrzali breznianski kriminalisti, 20. juna vysetrovatel dal navrh na jeho vzatie do vazby, ktory v ten isty den sudca akceptoval. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Trestneho cinu kradeze a porusovania domovej slobody sa dopustil 45-rocny H. J. z Valaskej. Sestnasteho juna vnikol na oploteny pozemok rodinneho domu v Hronci, vzal si kluce od vchodovych dveri, otvoril a z chodby odniesol tri vyrezavane crpaky s ovciarskym motivom za 3600 korun. Potom zamkol, kluce vratil a odisiel. Dlho sa vsak zo svojho lupu netesil, pretoze ho vypatrali podbrezovski policajti.

 

 

Co sa udialo v tyzdni od 15. do 21. juna

 

V sobotu 15. juna hlasili hasicom dopravnu nehodu v Pohronskej Polhore, v lokalite Zbojska. Osobne vozidlo pomohli vytiahnut z priekopy a nalozit na odtahovu sluzbu. Ten isty den odstranovali ropne produkty po havarii v Hornej Lehote. V pondelok pomahali vytiahnut osobne auto v Nemeckej, v utorok v Helpe a po dopravnej nehode regulovali dopravu do prichodu policie. Vo stvrtok vystartovali k poziaru kontajneru , ktory bol uhaseny vysokym tlakom.V dvoch pripadoch pomahali pri otvoreni bytu, v ktorych majitelia zabudli zapnuty sporak.

 

155.jpg (4763 bytes) V pondelok v ranajsich hodinach previezli do breznianskej nemocnice zrazenu chodkynu so zlomenou koncatinou. Druhy den, v dopoludnajsich hodinach osetrili cyklistu z Helpy, ktory pri dopravnej nehode utrpel otras mozgu a zlomeninu predlaktia. Dovedna zaznamenali 29 vyjazdov, z toho1 k prihodam srdca a obehu, raz k prihode dychacieho systemu, 6 k nervovym prihodam, 7 k urazom, 3 k inym a zaevidovali jeden prevoz do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK vytiahli S 120 z priekopy v Nemeckej, odtiahli S Octaviu z Jarabej do Banskej Bystrice s poruchou motora a S 120 z Brezna do Podbrezovej so zlomenou polosou. Technicku pomoc poskytli S 120 pri oprave prednych brzd v Lopeji, Renaultu Megan v Certovici pri vymene rezervy a Avii v Lopeji pri vymene kardanoveho kriza.

 

hs.jpg (5636 bytes) Pekne pocasie s tropickymi teplotami nemalo velky vplyv na zvysenie navstevnosti hor, ale letna sezona uz klope na dvere. Clenovia Horskej sluzby koncom tyzdna namerali na Chopku teplotu + 12°C. V Stredu a stvrtok absolvovali kondicne previerky.


Uzreli svetlo sveta image

 

Petra Cervienkova zo Sumiaca, Livia Simanova z Helpy, Alica Cibulova z Predajnej, Chiara Zacharova zo Siah, Simona Nepsinska z Lopeja, Mariana Janostiakova z Cierneho Balogu, Viktor Sarissky z Valkovne, Andrej Cilik z Brusna, Sarissky Roman z Valkovne.

 

Opustili nas_image 

 

Anna Siskova (78) z Valaskej, Milan Potkany (48) z Cierneho Balogu, Irena Horvathova (53) z Nemeckej, Marian Bercik (53) z Cierneho Balogu, Frantisek Buda (75) z Nemeckej, Kamil Sevc (31) zo Zavadky nad Hronom, Jan Kubis (58) z Brezna, Terezia Svantnerova (68) z Brezna, Zuzana Bartosova (3) z Cierneho Balogu, Frantisek Zatko (73) zo Zadnych Halan, Vojtech Kovacik (72) z Valaskej.

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori dna 4. juna odprevadili na poslednej ceste nasho otca a stareho otca

Jana Filipku z Dubovej.

Zaroven dakujeme za nadherne kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

...

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme 19. juna navzdy odprevadili na poslednej ceste po kratkej, ale nezdolatelnej chorobe nasu drahu mamu a manzelku

Evu Krahulcovu z Brezna.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Len kyticku kvetov z lasky na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu ticho odriekat a s bolestou v srdci na vas spominat.

Dna 14. maja sme si pripomenuli 7. vyrocie smrti a nedozite tridsiate piate narodeniny mojho syna, brata, svagra, stryka, ujka a krstneho otca

Stevka Potkanyho.

Dna 5. juna sme si pripomenuli 8. vyrocie smrti a nedozite sedemdesiate narodeniny mojho manzela, otca, svokra, dobreho starkeho a prastarkeho

Stefana Potkanyho.

V modlitbach na vas spomina cela rodina.

...

Len ten, kto stratil toho, koho mal rad, pochopi, co je to bolest a zial.

Dna 1. juna uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil drahy manzel

Jan Minka z Podbrezovej.

S laskou a uctou spomina manzelka a ostatna smutiaca rodina.

...

Odisiel si tisko a niet ta medzi nami, v srdciach nasich zijes spomienkami.

Dna 5. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Rudolf Tapajak z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcery, zatovia, brat, vnucata, pravnucata, pribuzni a znami.

...

Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihla si povedat: Zbohom rodina moja.

Dna 15. juna uplynulo prve vyrocie smrti nasej drahej matky

Eleny Janosikovej z Bacucha.

S uctou spominaju synovia, nevesty, vnucata a pravnucata.

...

Uz desat rokov pre teba hviezdy nesvietia, aj slnko ta prestalo hriat, ale my, ktori sme ta milovali, neprestaneme na teba spominat.

Dna 16. juna uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany syn, brat, svagor a ujo

Vojtech Zajak z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou spomina matka, sestra s rodinou, synovci a netere s rodinami. Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

Dna 24. juna uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Maria Babocka z Brezna.

S laskou a uctou spomina syn Ivan s rodinou.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 30. juna uplynie patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Ladislav Bohacik z Pohronskej Polhory.

Spomina manzelka a traja synovia.

 

BARAN

Zabudnite na taktiku a zasady opatrnosti a rozbehnite sa za velkym dobrodruzstvom. Kedze vase zamery nie su vyhliadnutej obeti cudzie, podari sa vam dosiahnut svoje.

BYK

Citite, ze medzi skutocnym stavom veci a vasimi predstavami je velka nerovnovaha. Ako ju prekonat? Predovsetkym prekonajte svoju nesustredenost a nervozitu, ostatne postupne pride takmer samo.

BLIZENCI

Ludia okolo vas iba tazko vedia pochopit priciny vasej skleslej nalady. Staci vsak niekolko viet o skusenostiach a ovzdusie okolo vas bude opat teple a priatelske.

RAK

Mate silnu predtuchu, ze sa musi nieco stat. Ale nemate ani najmensiu predstavu o tom, co by to malo byt. Dufajte, ze to bude nieco, co vam prinesie uspech, stastie a radost.

LEV

Vobec vam neprekaza, ze ste zavaleny povinnostami a nemate cas na seba. Ide vam o obdiv a ste si isty, ze dosiahnete svoje.

PANNA

So sklamanim zistujete, ze ubiehajuce hodiny nic neprinasaju, vy vsak stale zijete v predtuche ocakavania. Ak chcete mat istotu, radsej nic nepodnikajte a trpezlivo cakajte.

VAHY

Nehrozi vam nic mimoriadne, ale pre istotu sa vyvarujte rizik v suvislosti so vsetkym ostrym a krehkym. Okrem porcelanu a skla je krehky aj vas partner, ale vas neporani.

SKORPION

Mozu sa vynorit iste problemy, ani s partnerom to nefunguje tak, ako by ste si zelali – spolocny program sa neuskutocni. Vecer travte doma a rozmaslajte o dalsich krokoch.

STRELEC

Mrzi vas, ze pri rieseni problemov okolo letnej rekreacie sa objavuju vzdy nove a nove prekazky. Ale verte v nahodu, ona vam pomoze. Objavi sa osoba, s ktorou vsetko vyriesite.

KOZOROZEC

Cakaju vas nevypocitatelne situacie, zlozite pripady. Nemate velke sance na ich zdarne riesenie. Dajte si poradit od ludi, ktori ako nezainteresovani lepsie vidia.

VODNAR

Mate dost prace, na svoju urazenost nemate kedy mysliet. Ak ste ucastnikom vacsej akcie, radsej nic nepodpisujte. Budete mat aj lepsie dni.

RYBY

Chceli by ste sa osamostatnit a nezavisle pracovat v odbore, ktory by suvisel s vasimi zalubami. Kedze neznasate hadky, bude lepsie, ak sa utiahnete do ticheho kuta.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT