30. JUL  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Pred deviatou rano 22. jula cestujuci v autobuse, ktory isiel po moste veducom ponad Hron z Budce do Ostrej Luky v okrese Zvolen, spozorovali v rieke utopeneho muza. Mrtvolu, ktoru z Hrona vytiahli zvolenski hasici, traja rodinni prislusnici identifikovali ako 44-rocneho K. R z Cierneho Balogu. Muz sa utopil vo stvrtok 18. jula pri prietrzi mracien v Ciernom Balogu.

...

Cross motocykel Derbi Senda 50 R bez evidencneho cisla zmizol 25. jula medzi jednou hodinou nocnou a deviatou rano z hospodarskej budovy pri rodinnom dome na Ulici Druzby v Lopeji. Majitel H. J. z Bratislavy utrpel skodu za 100 750 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Elektromotor z hoblovacieho stroja, remenice, klinovy remen a hriadel s hoblovacimi nozmi ukradol neznamy pachatel zo stolarskej dielne v Novej horehronskej spolocnosti, s. r. o., v Polomke. Kradez so skodou za 12 000 korun sa stala niekedy od popoludnia 19. jula do rana 22. jula. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

O tristvrte na sedem vecer 22. jula na namesti v Brezne pred bufetom Dumbierik 29-rocny O. J. z Brezna sa pod vplyvom alkoholu pokusil slovne a fyzicky napadnut hliadku mestskej policie, ktora ho upozornovala na rusenie verejneho poriadku. Museli pouzit donucovacie prostriedky a muza predviest do budovy mestskej policie, kde sa opat ,,nevmestil do koze". Nakoniec skoncil v obvodnom oddeleni PZ, kde zdokumentovali podozrenie zo spachania trestneho cinu utoku na verejneho cinitela.

...

Pat minut popoludni 23. jula stacilo zlodejovi, aby ukradol oranzovo-strieborny bicykel Kellys Salamander bezmala za 15 000 korun. Bicykel bol volne bez zamknutia ulozeny na plosine poschodia v Slovenskej kurii na Razusovej ulici v Brezne. Preveruje OO PZ Brezno.

Pravdepodobne pod ruskom 23. julovej noci sarapatil autickar na Ulici CSA v Brezne. Nezistenym sposobom ukradol modru Skodu 120 L s evidencnym cislom BR-543 AE (rok vyroby 1979), ktora bola zaparkovana pri okraji vozovky za cinziakom. Majitelke z Brezna sposobil skodu za 50 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Predpoludnim (od 7. do 11. hodiny) 23. jula spred rodinneho domu na Javorine v katastri Lomu nad Rimavicou zmizlo biele osobne auto zn. Daihatsu F20 (rok vyroby 1980) a dvojkolesova motorova kosacka ,,jicinka". Zlodej si otvoril vchodove dvere do domu a odniesol este aj motorovu pilu Husqvarna 61, zvaraci agregat a golasadu. Skodu sposobenu majitelovi z Lomu vycislili na 119 000 korun. Vysetruje OUV PZ v Brezne.

...

Na zaklade pisomneho oznamenia zo Slovenskej spravy ciest v Banskej Bystrici, ze vedla statnej cesty v Sihle ktosi rozobral 65-metrovy betonovy rigol a z neho 150 kusov dlazby, prislusnici policajnej stanice v Ciernom Balogu zacali patranie. Zistili, ze kradez so skodou dovedna za 68 970 korun maju na svedomi traja obyvatelia Sihly, ktori uz material stihli pouzit. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Medzi pol desiatou predpoludnim a pol stvrtou popoludni 25. jula ktosi ,,vyprazdnil" Seat Alhambra zaparkovany na Trangoske. Nemca S. U. obral o videokameru, rozne prislusenstvo k fotoaparatom, dalekohlad, ruksak a o prenosnu tasku na fotoaparat, vsetko dovedna za 75 200 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom tmy z 25. na 26. jula na Ulici CSA v Brezne neznamy pachatel rozbil vyklad predajne klenotnictva Briliant, a. s., a ukradol sest naramkovych hodiniek znacky Ellis dovedna za 3900 korun. Na zariadeni nechal tisickorunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 19. do 26. jula

 

V sobotu 20. jula privolali hasicov do Cierneho Balogu, kde pomahali pri vytiahnuti povodnou poskodenej lavice. Ten isty den vodic Felicie potreboval pomoc, pretoze nezvladol rychlost a vo Vydrove zisiel z cesty. V pondelok 22. jula pomahali dvom majitelom pri otvarani bytov, v prvom pripade majitelke odcudzili kabelku aj s klucami a druhy majitel mal poskodeny zamok.V stredu 24. jula na zeleznicnej stanici v Lopeji doslo k poziaru interieru a motorovej casti osobneho vozidla. Auto uhasili vysokym tlakom, majitelovi vznikla skoda za 20 000 korun.

 

155.jpg (4763 bytes) V piatok 19. jula kratko popoludni priviezli do breznianskej nemocnice ucastnika havarie v Sumiaci. Po osetreni pacienta prepustili. Zachranari dovedna vystartovali 21-krat, z toho raz k prihodam srdca a obehu, 6-krat k mozgovym prihodam, raz k prihodam dychacich ciest, 3-krat k brusnym prihodam, 5-krat k inym, raz k umrtu, 2-krat urazom, zaznamenali jeden prevoz do Banskej Bystrice a jedno zneuzitie.

 

0903 545988

Zamestnanci NAMK poskytli technicku pomoc pri vymene termostatu na S 105 v Lopeji, dva razy pomahali otvorit zabuchnute dvere majitelom S Felicie na Taloch a Citroenu v Hornej Lehote a vodicovi S Felicia v Zadnych Halnoch vymenili koleso. V uplynulom tyzdni odtiahli vrak Skody 1203 z Banskej Bystrice do Piesku, havarovanu S Feliciu do servisu v Brezne, Trabant so zlomenou polosou z Lopeja do Valaskej, Volkswagen Passat s roztrhnutym rozvodovym remenom z Krpacova do Banskej Bystrice. V piatok, v sobotu a v nedelu 19. -21. jula zabezpecovali trat na majstrovstvach Europy automobilov do vrchu na Pezinskej Babe.

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

Po uprsanom a dazdivom vikende vykuklo slniecko, ktore nas uz tak nezahrialo, ako v zaciatocnych dnoch prazdnin. Prevaha polooblacnych dni ovplyvnila aj navstevnost v nasich horach. Turisti hlavne z Ceskej republiky a z Nemecka sa zaujimaju o podzemne krasy v jaskyniach, ale prejdu sa aj horskymi chodnickami, aby spoznali okolitu prirodu Nizkych Tanier. Clenovia Horskej sluzby neodporucaju predlzovat tury do vecernych hodin, pretoze vas mozu prekvapit dva medvede. Zatial nedoslo k zraneniam, ale o ich sarapateni svedcia prevratene smetne kose.


Uzreli svetlo sveta image

 

Simona Pindiakova z Helpy, Ema Poliakova z Brezna, Michal Lesko z Helpy, Jergus Rosik z Jasenia, Maria Pallayova z Podbrezovej, Lenka Zitterbartova z Brezna, Matej Salkovsky z Nemeckej, Daniel Krcmarik z Brezna, Anezka Kralova z Bacucha.

 

Opustili nas_image  

 

Vladimir Vozar (52) z Brezna, Mikulas Rufus (78) z Brezna, Jozef Urban (72) z Predajnej, Jan Potkany (61) z Cierneho Balogu, Ivan Dasko (41) z Cierneho Balogu, Maria Belkova (80) z Cierneho Balogu, Jozefina Piestikova (86) z Raztoky, Juraj Giertl (50) z Benusa, Bartolomej Bartos (73) z Brezna, Valeria Danisova (82) z Osrblia, Adam Duriancik (99) z Jasenia, Rudolf Medved (77) z Bacucha, Margita Maganova (92) z Jasenia, Jan Babnic (74) zo Zavadky nad Hronom, Matilda Lackova (69) zo Sumiaca, Michal Kapusnak (79) z Valkovne, Dusan Harvan (39) z Telgartu, Igor Harvan (novorodenec) z Valaskej.

 

PODAKOVANIA

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, Ing. Vladimirovi Sotakovi a vsetkym, ktori prisli dna 12. jula odprevadit na poslednej ceste nasho syna, manzela, otca a brata

Romana Kramlu.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial. Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine a vsetkym, ktori sa prisli dna 20. jula rozlucit s nasim zosnulym otcom

Jozefom Belkom z Cierneho Balogu – Dobroce.

Dakujeme za prejavenu sustrast a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Odisiel si tisko, bez rozlucky a niet ta medzi nami, v srdciach nasich zijes spomienkami.

Dna 20. jula sme si pripomenuli smutne jedenaste vyrocie umrtia nasho draheho syna a brata

Jozefa Patina z Helpy.

Spominaju rodicia, brat Milan s rodinou.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v  nasich srdciach.

Dna 25. jula sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia otca

Jozefa Martinca z Telgartu.

S laskou a uctou spomina dcera Maria s rodinou.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty spis na balockom cintorine svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme “Otec nas drahy, zbohoml”

Dna 27. jula uplynuli styri roky odvtedy, co nas nahle opustil milovany manzel, otec, stary otec

Michal Figlus z Cierneho Balogu – Kramu

S uctou spomina manzelka, dcery a synovia s rodinami.

...

Uz desat rokov spis vecnym snom, hrob tmavy ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 29. jula uplynulo desat rokov odvtedy, co od nas odisiel nas otec

Matej Vraniak z Pohronskej Polhory – Zbojskej.

Spomina manzelka, tri dcery a syn s rodinami.

...

V srdci bolest, v dusi zial, to najdrahsie nam uz osud vzal. Aj ked uz nie si medzi nami, v nasich srdciach si stale s nami. Cas plynie, ale bolest v nasich srdciach a spomienka na teba stale zostava.

Dna 30. jula si pripominame tretie vyrocie umrtia nasho draheho otca a stareho otca

Augustina Tokara z Michalovej.

S laskou a uctou spomina dcera Vierka a vnucky Ingrid a Tatiana.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni.

Dna 30. jula si pripominame piate vyrocie umrtia nasej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Svantnerovej z Cierneho Balogu – Kramu.

S laskou spominaju deti s rodinami.

...

Dna 31. jula si pripomenieme prve vyrocie umrita a nedozitych sestdesiattri rokov mojho milovaneho manzela

Miroslava Mistrika z Dolnej Lehoty.

Spominaju manzelka, kmotra Vierka s rodinou, svagor Julko, Cirko s rodinou, rodina Ledecka. Kto ste ho poznali, venujte mu spomienku.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 31. jula uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, brat a starky

Jozef Lopusny z Filipova.

S laskou spominaju manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom, dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhali oci, stichol hlas, nestihol si ani povedat ,, Zbohom rodina moja.”

Dna 3. augusta uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec, manzel a stary otec

Jozef Stulajter z Podkorenovej.

BARAN

V laske stavte na vernost. Nezamestnani maju sancu najst si vhodnu pracu. V oblasti zdravia venujte pozornost najma srdcu.

BYK

Urobte vsetko pre to, aby boli vsetci v okoli spokojni. Skoncujte s prehnanou obavou, co vas caka a neminie. Berte zivot taky, aky je.

BLIZENCI

Financie u vas su v poriadku, venujte vsak zvysenu pozornost plucam a hrdlu. Caka vas osudove stretnutie s osobou narodenou v znameni Kozorozca.

RAK

Kvoli ostychavosti mozete premeskali nejednu zivotnu sancu. Prave preto konajte opacne, no zaroven nacuvajte rozumu aj srdcu. Kedze najcitlivejsou castou vasho organizmu je zaludok, pozor na tazke jedla!

LEV

Malokedy hovorite o vlastnych starostiach, so vsetkym neprijemnym sa usilujete vyrovnat sami. Zbavte sa nejednej psychickej zataze a budete pokojni a vyrovnani.

PANNA

Uspesna cinnost si vyzaduje pevne nervy a ochotu srdca. Preukazte dobru volu dohodnut sa. Upokojte atmosferu v rodine.

VAHY

Ratajte s navalom povinnosti. Pozor na intriganov! Usiluju o to, aby im ostala stavnata sunka a vam iba kosti!

SKORPION

Lubostne aj financne zalezitosti ukazuju pozitivny vyvoj. Na pracovisku mate sancu uplatnit svoju inteligenciu a bystrost. V sukromi postupujte obozretne.

STRELEC

Mate vela dobrych vlastnosti, ktore si zasluzia potlesk. Uplatnujte ich vsade a caka vas uspech. Nezatvorte dvere pred nosom stastiu v laske.

KOZOROZEC

Tvrdohlavost a pevnost v zasadach nie je to iste! Pozrite sa na problemy z oboch stran, az potom ich rieste. Nedajte sa zlakat slubmi, potrebne su zmluvy.

VODNAR

Respektovat nazory inych vam iba prospeje. Ked to dokazete, obojstranne zlepsite medziludske vztahy. Na cestach nejazdite rychlo!

RYBY

Kazda skusenost vzdy prinasa nieco nove. Ak v laske stavite na vernost, preplavate aj zakazane vody.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT