10. SEPTEMBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Breznianski policajti 2. septembra vypatrali pachatelky trestneho cinu porusovania domovej slobody. Dopustili sa ho 18-rocna nezamestnana Lenka B. a 14-rocna Lucia B., obidve z Cierneho Balogu. Strnasteho augusta okolo obeda v Ciernom Balogu bez povolenia majitela vosli cez branicku na oploteny sukromny pozemok a zo zeleninovych prepraviek pri vchodovych dverach domu ukradli desat kilogramov paradajok. Postupene OUV PZ Brezno.

...

Veduci Lesnej spravy v Ciernom Balogu - Krame 4. jula oznamil, ze na Sanskom nasiel pat a sest metrov dlhych pat vyrezov smreka. Prislusnici policajnej stanice v Ciernom Balogu v tychto dnoch zistili, ze to ma na svedomi 33-rocny Vladimir G. z Cierneho Balogu, ktory sposobil skodu bezmala za 3700 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Dopravno-bezpecnostna situacia v okrese Brezno v zavere turistickej sezony je dobra. V poslednom augustovom tyzdni sa stali iba dve dopravne nehody bez usmrtenia ci akehokolvek zranenia. Skodu vycislili dovedna na 90 400 korun. V porovnani s poslednym augustovym tyzdnom roka 2001 zaznamenali pokles zo siedmich na dve nehody, skod bolo menej o 280 100 korun. Doslo k nim v utorok a vo stvrtok, obe maju na svedomi vodici, pricinou bolo nedanie prednosti a sposob jazdy.

 

 

V presne nezistenom case od 2. do 5. septembra neznamy pachatel bez zjavnych znakov nasilia vnikol do rekreacnej podnikovej chaty na Krivom potoku v katastri Pohorelej. Z chaty chybaju dva videorekordery, dve kozene bundy, styri ekektricke konvertory, kozena sedacia suprava, starozitna komoda, luster z jelenieho parozia, dva televizory, drevene dubove hojdacie kreslo, drevena manzelska postel, drevena satnikova skrina, polovnicky kozeny kabat, lyze, lyziarske topanky, lyziarsky komplet, pansky mencestrovy oblek a desat flias alkoholu. Firme so sidlom v Pohorelskej Masi vznikla skoda asi za 550 000 korun a spolumajitelovi podniku z B. Bystrice asi za 223 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Medzi deviatou a pol jedenastou vecer 5. septembra poziar uplne znicil Citroen Jumper 2,5D Furgon, ktory bol zaparkovany v uzamknutom priestore jednej breznianskej firmy. Skodu vycislili asi na 420 000 korun. Poziarny technik navylucil cudzie zavinenie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

V case od druhej popoludni 7. septembra do nasledujuceho rana sa ktosi vlamal do Skody Fabie, ktora bola zaparkovana na Ulici 9. maja v Brezne. Z auta ukradol autoradio Pioneer s CD prehravacom. Majitelka utrpela ujmu asi za 16 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Desat minut pred jedenastou predpoludnim 3. septembra na srotovom poli v Zeleziarnach Podbrezova a. s. nasli silne skorodovanu municiu, pravdepodobne delostrelecky granat z druhej svetovej vojny. Nalez ulozili az do prichodu pyrotechnika. Eviduje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 30. augusta do 6. septembra

 

Posledny augustovy piatok v Bacuchu pomocou navijaka prevratili na kolesa havarovanu Fabiu. V sobotu zaznamenali neohlasene palenie travnatych porastov na Chvatimechu. Po prichode na miesto zistili, ze je pod dozorom. V nedelu im ohlasili unik ropy a ropnych produktov z Mercedesu na Clementisovej ulici v Brezne. Poziar hospodarskej budovy v Michalovej v spolupraci s obecnym hasicskym zborom uhasili vodou. V tretiu septembrovu stredu absolvovali tri vyjazdy - na Mliekarenskej ulici po zrazke Skody Fabie a Fiata Ritma sorpcnymi latkami odstranili z vozovky ropne produkty, na Ceste osloboditelov odcerpali vodu z pivnice chaty a v Jarabej po dopravnej nehode vycistili vozovku. V tomto tyzdni este v Brezne na Nalepkovej ulici vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na odpadky a na Zeleznicnej ulici v skladoch plynu zlikvidovali poziar Citroënu Jumper.

 

155.jpg (4763 bytes) Zachranari skonstatovali, ze tyzden bol velmi pokojny. Svedci o tom aj pocet vyjazdov (21), ktore zaevidovali v tychto dnoch, vaznejsi uraz alebo nehodu nezaznamenali. Vystartovali 8-krat k prihodam srdca a obehu, 5-krat k neurologickym prihodam, raz k umrtiu este pred prichodom sanitky, po 2-krat k urazom, ku gynekologickym prihodam a k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Clenovia NAMK opravili zapalovanie v ,,skodovke", stierace vo Felicii, brzdy v Avii, dobijanie vo Felicii a vymenili klinovy remen v Renaulte. Odtiahli Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou z Brezna do Hronca, Renault s roztrhnutym rozvodovym remenom z Myta do Podbrezovej, Opel s poskodenou prevodovkou z Krpacova do Banskej Bystrice, Audi, ktore zaistila policia a riadili premavku po havarii Liazu v Podbrezovej.

 

hs.jpg (5636 bytes) Na horach prevladalo slnecne pocasie pocas celeho uplynuleho tyzdna. Zaciatok septembra sa neodmyslitelne spaja so skolskymi a pracovnymi povinostami, co sa nepriaznivo odzrkadilo aj v turistickom ruchu. Turisticke chodnicky osireli, chaty zostali prazdne. Clenovia Horskej sluzby pokracuju v pripravach na zimnu sezonu. Vytycuju zimne turisticke trasy od Kralovej hole smerom na Certovicu.



Uzreli svetlo sveta image

 

Erik Pustaj z Brezna, Jasmina Kralikova z Nemeckej, Branislav Gabris z Telgartu, Jaroslav Sedmak z Pohorelej, Natalia Bachmanova z Brezna, Igor Brozman z Brezna, David Prelozny z Hornej Lehoty, Viktoria Palusova z Brezna, Jan Spiriak z Brezna, Jakub Reizinger zo Zamostia, Oliver Suba z Brezna, Andrej Suba z Valaskej, Julius Semanak z Polomky.

 

Opustili nas_image 

 

Anna Veverkova (66) z Michalovej, Adrian Pacesa (25) z Bravacova, Maria Gordanova (73) zo Sumiaca, Jozef Pustaj (52) z Brezna, Anna Majerova (78) z Drabska, Helena Bulejova (77) z Brezna, Jozef Fararik (63) z Brezna, Jolana Matusiakova (62) z Brezna, Margita Stulajterova (65) z Dobroce, Peter Bacusan (57) z Benusa, Irena Skrovinova, rod. Fillova (74) z Brezna.

 

Blahozelanie_image

 

Najdrahsie, co clovek ma, je zivot. Preziva ho len raz a treba ho prezit tak, aby ho nemucila myslienka, ze zil nadarmo...

Dna 8. septembra sa krasnych sedemdesiatich rokov doziva

Rudolf Daxner z Brezna

Vsetko najlepsie k sviatku mu praju manzelka Etela a dcery Maria, Anna a Zuzana s rodinami.

...

K dalsej tvojej zitia puti jednym tonom srdcia vravia. Jednym tonom zelaju ti vela sily, stastia, zdravia!

Dna 14. septembra sa doziva sedemdesiatpat rokov nas manzel, otec, stary otec

Jan Michalisko zo Zavadky nad Hronom

Ku gratulacii sa pripajaju manzelka, dcera s manzelom a vnuci Zdenko a Lubomir.

SPOMIENKY

Dna 30. augusta uplynulo desat rokov od chvile, kedy nas navzdy opustila nasa milovana mamicka, stara mama a prababicka

Zuzana Fabryova

S laskou spominaju dcera Marta, syn Jan a sestry Ruzena a Elena s rodinami. Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej s nami tichu spomienku.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 1. septembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej mamy a starej mamy

Jozefiny Poboznej z Hronca

Spominaju dcery s rodinami a vnucata.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Casto prichadzame k tvojmu hrobu, oci mame plne slz, smutok v srdci mame a s laskou na teba spominame.

Dna 9. septembra uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec, stary otec a svagor

Jan Kovacik z Brezna

S laskou spomina manzelka a deti s rodinami.

...

Zivot a smrt. V nich nikdy nie si sam, tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas – my v tebe nie sme sami.

Dna 9. septembra uplynulo devat rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec a starky

Ondrej Brozman z Brezna – Zadnych Halan

Spominaju manzelka, synovia, nevesty, vnucata a pravnucata.

...

Odisiel si tisko bez rozlucky a niet ta medzi nami, v srdciach nasich zijes spomienkami.

Dna 10. septembra si pripominame piate vyrocie smrti nasho milovaneho brata

Petra Belka

Spomina sestra Veronika s rodinou, sestra Alzbeta s rodinou, brat Jan s rodinou.

...

Bez teba slnko nesvieti, ked slzy zastru krasne nebo. Kamkolvek sa oci pozru, vsade hladaju len teba. Zhasli oci, ktore nam boli take drahe, dotlklo bolave srdiecko, ktore sme mali tak radi, stuhli ruky, ktore tak pilne pracovali. Ostala spomienka, bolest a zial.

Dna 13. septembra uplynu tri dlhe roky odvtedy, co nas navzdy opustila

Paulina Sitarcikova z Cierneho Balogu – Dobroce,

v tento den si pripominame aj nedozite styridsiate stvrte narodeniny jej syna

Jozefa Sitarcika z Cierneho Balogu – Dobroce.

So smutkom v srdci spomina dcera, sestra Anna s dcerami Kristinkou a Ivankou a ostatna rodina.

 

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori dna 31. augusta odprevadili na poslednej ceste nasu drahu mamicku

Mariu Boselovu z Helpy

Uprimna vdaka vsetkym za modlitby, kvetinove dary a za prejavy sustrasti. Dcery s rodinami

...

Uprimne dakujeme pribuznym, priatelom, susedom, znamym a vsetkym, ktori dna 30. augusta na poslednej ceste odprevadili nasho

Miroslava Tschampu

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary. Mama a bratia Jozef a Ivan

 

 

Baran

Cas lahkych a prenikavych uspechov je uz za vami, ale odniesli ste si z neho dalsie presvedcenie o svojej pravde a neporazitelnosti...Potrebujete, aby vas oslovovalo vase krehkejsie ja – inak sa mozete stat generalom v sluzbe.

Byk

V neznamom prostredi zazijete zaujimave chvile. Ocitnete sa v situacii, v ktorej sa bude rozhodovat o vasej buducej kariere. Navyse vas caka aj uspech v laske.

Blizenci

Naladovost ktorej ste sa uz takmer zbavili minuly tyzden sa opat dostava k slovu. Priatelia z toho nebudu mat radost. Vystartujte za pohybom a cerstvym vzduchom do prirody.

Rak

Mate dobre predpoklady na to, aby sa s vami partner nenudil. Ci budete doma, ci na prechadzke, vylucte zo svojej konverzacie stereotypne pracovne temy. Budte vtipni.

Lev

Konecne dostanete inspiraciu a pohnete sa z mrtveho bodu. Opat sa presvedcite o tom, ze spolocenske kontakty a stretnutia su potrebne, lebo prinasaju nove podnety.

Panna

Chce to na chvilu vypadnut z kolobehu pracovnych povinnosti – hned sa budete citit inak... Vsetky recepty na dokonale vztahy hodte za hlavu a riadte sa instinktom.

Vahy

Ziadne zazraky, aj ked ich vrucne ocakavate. Zivot ide celkom ako predtym a vam pripravuje rovnake sinusoidy nadsenia aj sklamania, ako doteraz.

Skorpion

Zatnut trochu zuby musite aj v nasledujucich dnoch. Hoci ste ocakavali, ze sa prekazky pri dosiahnuti uspechu aspon trochu zmensia, zatial sa nic takeho nestalo. Budte trpezlivi.

Strelec

Svojich blizkych by ste nemali podozrievat zo zlych umyslov. Radujte sa z chvil, ktore mozete s nimi prezivat. Urcite ziskate od nich viac ako od neprajnikov.

Kozorozec

Akoby ste uz vsetky vzruchy roka mali za sebou... Ziada sa vam oddych a nic originalne vam neprichadza na um. Potycky s partnerom budu iba vyjadrenim obav, ze mate primalo casu a privela povinnosti.

Vodnar

Caka vas porozumenie a prijemne chvile lasky. Konecne si uvedomite, ze to, co ste hladali, konecne mate. Ak sa este do vsetkeho pripletu Barani a Raci, o zabavu bude postarane.

Ryby

Tuzite po dalsich vavrinoch? Doteraz ste predsa dokazali sebe aj okoliu ze sa viete o seba postarat. Na velke rozodnutia je stale dost casu a tak si mozete po vsetkych tych uspechoch trochu oddychnut...

 

 

 

 

 

 

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT