15. OKTOBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Elektricke vrtacie kladivo Narex EK 30, elektricka vrtacka Bleck decker, dva akumulatorove elektricke skrutkovace, vibracna bruska, elektricka pasova bruska, elektricka rozbrusovacka, opalovacia teplovzdusna pistol a sest bielych dveri zmizli medzi 5. a 7. oktobrom z novostavby rodinneho domu v Predajnej. Majitel Ch. I. z Brezna utrpel kradezou skodu za 39 600 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

O tristvrte na tri 8. oktobra clen sukromnej bezpecnostnej sluzby Zeleziarni Podbrezova a. s. oznamil, ze na srotovom poli v objekte stareho zavodu nasli delostrelecky granat z druhej svetovej vojny. Nalez zabezpecili proti manipulacii a privolali pyrotechnika. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Snezenie v osmy oktobrovy den mnohych prekvapilo, nevynimajuc cestarov a vodicov. Vycinanie pocasia v okrese Brezno sa nastastie obislo bez vaznych dopravnych nehod. Mensie problemy nastali pri Certovici, o pol osmej rano vodic zo Sucian, jazdiaci na nakladnom aute Citroen Jumper v smere Certovica - Podbrezova, pri obchadzani odstavenej Skody Felicie pravou stranou zachytil jej lavu prednu cast. Dalsiu nehodu zapricinilo hasicske vozidlo Tatra 815 s breznianskym evidencnym cislom o deviatej rano nad Jarabou. Jej vodic, ktory smeroval z Brezna na Certovicu, obchadzal pri lavom okraji cesty odstaveny Seat Cordoba z Novych Zamkov, pricom lavou stranou zachytil jeho lavy bok. Zranenie ani pozitie alkoholickych napojov nezaznamenali. Eviduje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Niekedy od 6. do 10. oktobra neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do chaty v katastri Bacucha. Chyba odtial dvojmiestna i trojmiestna kozena sedacka, tri kozene kresla, hifi veza, farebny televizor a parny kotol. Skodu sposobenu miestnej organizacii Slovenskeho rybarskeho zvazu v Brezne vycislili dovedna na 53 500 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Kradeze vlamanim do potravin Mix v Osrbli sa od 10. do 11. oktobra dopustil neznamy pachatel. Z predajne a zo skladu ukradol rozne znacky alkoholickych napojov, cigariet, drogerioveho tovaru, cukrovinky a masove vyrobky. Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno sposobil kradezou skodu asi za 36 000 korun a na zariadeni nechal asi 20 000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Na nakladnom aute vosiel cez nezamknutu drevenu branu do dvora, z domu povynasal mraznicku, hlinikovy plech, dvojmetrove zlaby, radio a z humna furik a konopne lano. Takto si pocinal zlodej pravdepodobne pod ruskom jedenastej oktobrovej noci v Polomke. F. M. utrpela kradezou skodu bezmala za 66 000 korun. V tom istom case sarapatil aj vo vedlajsom rozostavanom dome, odkial chyba chladnicka s mraznickou, cim V. K. sposobil skodu dovedna za vyse 15 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

Od vecera 12. oktobra do nasledujuceho rana ktosi kradol v objekte Zeleziarni Podbrezova a. s. V novom zavode sa vlamal do kovoveho prepravneho kontajnera vyuzivaneho ako sklad a odniesol rozne rucne elektricke naradie, cim kosicka firma utrpela ujmu za 150 000 korun. Vysetruje OU JP Brezno.

...

Rano 13. oktobra 36-rocny K. R. z Brezna oznamil, ze o siedmej vecer 12. oktobra ho vo vchode obytneho domu lupezne prepadol neznamy pachatel. Utocnik ho niekolkokrat udrel pastou do tvare a ked spadol na zem kopal do celeho tela. Potom mu strhol sportovu bundu, v ktorej mal penazenku s hotovostou 700 korun. K. R. utrpel zranenia vyzadujuce si lekarske osetrenie a asi patdnovu praceneschopnost. Vysetruje OU JP Brezno.

 

 

Co sa udialo v tyzdni od 4. do 11. oktobra

 

Pocas tychto dni zaznamenali mnozstvo dopravnych nehod. V piatok 4. oktobra po zrazkach vozidiel na namesti v Brezne sorpcnou latkou Vapex zasypali na vozovku uniknuty olej, vecer po siestej vycistili cestu po havarii Skody Rapid v Sihle, v Jarabej vytiahli z priekopy Opel Astra a v nedelu nalozili na auto odtahovej sluzby havarovany Golf a Skodu 120. Utorkove snezenie sposobilo hasicom vela starosti, od osmej rana az do pol druhej popoludnia poskytovali pomoc vodicom na Certovici. Vo stvrtok v Strojarnach Piesok, kde sa prevratil tahac, zabranili unikaniu ropnych produktov do pody a v Podbrezovej po havarii osobnych aut riadili premavku. Zaevidovali poziar bez zasahu na Stiavnicke, styri falosne poplachy a otvorenie bytov na uliciach CSA a 9. maja v Brezne - Mazornikove.

155.jpg (4763 bytes)Podla slov zachranarov sa v tomto oktobrovom tyzdni nic urgentne nevyskytlo, sychrave pocasie moze nepriaznivo vplyvat hlavne na ,,pluciarov". Dovedna vystartovali 23-krat, z toho 6-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 2-krat k plucnym prihodam, po 3-krat k urazom a k inym pripadom, 5-krat k neurologickym prihodam a troch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

0903 545988

Na mokrej vozovke doslo k jednej dopravnej nehode v Benusi, zamestnanci NAMK odtiahli Mazdu 323 s poruchou motora a dve skodovky so zlomenymi polosami. V Lopeji opravili brzdy vo Favorite, karburator a zapalovanie v Skode 1203, v Podbrezovej vymenili hadicu vo Forde a v Brezne otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

hs.jpg (5636 bytes)

 

Dazd so snehom a k tomu studeny vietor sa striedali v uplynulych dnoch na horach. Clenovia Horskej sluzby zacali s udrzbou okolo Domu Horskej sluzby a motoroveho parku. Jeden z clenov sa tento vikend zucastnil na skoleni psovodov na Donovaloch.



Uzreli svetlo sveta image

 

Filip Haluzka z Michalovej, Michaela Molcanova z Polomky, Roman Lopusny z Benusa, Matus Bohacik z Banskej Bystrice, Adam Petko z Brezna, Michal Kliment z Cierneho Balogu, Jakub Rosik z Brezna, Lucia Suchova z Valaskej, Kristina Gandzalova z Pohorelej, Simon Uhrin z Valaskej, Tomas Gabris z Telgartu, David Pustaj z Brezna, Lucia Vacokova z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Juliana Cesnakova (71) z Bacucha, Jan Zluky (69) z Cierneho Balogu, Anna Dvorska (58) z Dolnej Lehoty, Jozef Gall (54) zo Zavadky nad Hronom, Jan Zigo (59) z Brezna, Ondrej Vrab (82) z Raztoky, Jozef Haviar (70) z Brezna, Anna Svantnerova (87) z Cierneho Balogu, Genoveva Menisova (90) z Bujakova, Julius Demian (82) z Hornej Lehoty, Peter Lehotsky (78) z Dolnej Lehoty, Paulina Daskova (73) z Cierneho Balogu, Rozalia Talajova (74) z Brezna, Cyril Weisenpacher (81) z Myta pod Dumbierom, Frantisek Gernic (70) z Brezna, Jan Sitarcik (75) z Cierneho Balogu – Dobroce.

Podakovanie

Dakujeme pribuznym, priatelom a znamym, ktori 10. oktobra odprevadili na poslednej ceste nasu drahu, milovanu a vzacnu manzelku, mamu a staru mamu

Rozaliu Talajovu z Brezna

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti. Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 17. oktobra si pripomenieme desiate vyrocie umrtia nasej mamy

Marie Bercikovej z Cierneho Balogu

Spominaju tri dcery s rodinami.

SPOMIENKY

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 1. oktobra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Andrej Dobrota z Brezna

S laskou spominaju manzelka, dcery, syn a vnucata.

...

Dna 1. oktobra uplynuli dva smutne roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Frantisek Vengrin z Pohronskej Polhory

S laskou spomina manzelka, syn, dcera s rodinami a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 5. oktobra uplynuli tri roky od smrti

Jana Cabana zo Stiavnicky

Spominaju manzelka Maria s dcerou Veronikou, mama, brat, sestry a ostatna rodina.

...

To, ze sa rana zahoji, je len klamne zdanie. V srdci nam bolest zostala a tiche spominanie.

Dna 8. oktobra sme si pripomenuli smutne desiate vyrocie smrti nasej drahej mamy, starej mamy

Pavliny Odelgovej z Michalovej

Spomina dcera Katarina a smutiaca rodina. Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Su ludia, ktori pre nas znamenaju viac ako ti ostatni. Chyba nam vase dobre srdce, laska, ktoru ste nam kazdy den rozdavali.

Dna 8. oktobra sme si pripomenuli dvanaste vyrocie umrtia nasej drahej strynky – mamicky

Barbory Martincovej z Telgartu

S laskou spomina dcera Maria s rodinou.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisla si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 14. oktobra uplynulo tridsat rokov odvtedy, co tragicky zahynula moja draha mamicka

Maria Olga Stensova, rod. Mendelova z Brezna

Kto ste ju poznali, venujte jej s nami tichu spomienku. Dcera Olympia s manzelom Erhardom a vnuckou Anickou.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 14. oktobra sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho otca a svokra

Jana Mutnana

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku. Smutiaca rodina

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 16. oktobra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Samuela Repku

Spominaju manzelka, synovia s rodinami a ostatna rodina.

Baran

Ste na dobrej ceste a nikym by ste sa nemali dat ovplyvnit v otazke vasho smerovania. Aj ked nie ste celkom spokojni s vysledkami, nedajte sancu neprajnikom, aby vas odradili od aktivity.

Byk

Ziadny clovek by sa nemal (zbytocne) hadat sa svojim zivotnym partnerom. Dvojnasobne to plati pre znamenie Byka. Ten sa predsa nikdy s nikym nehada, ale kona.

Blizenci

Kolegovia, ale najma susedia si vsimli, ze zijete ako samotar. Netusia vsak, ze je to dosledok mnohych sklamani. Kym vsak ostatni respektuju vase nazory a zivotny styl, je to v poriadku.

Rak

V priebehu tyzdna nadobudnete dojem, ze mate vynimocne schopnosti, ktore ostatni ludia nemaju. Overte si to este raz. Ak je vase tusenie realne, mali by ste zmenit zivotny styl.

Lev

Niekto sa pokusi obnovit s vami prachom zapadnute vztahy. Kapustnicu mozno zohriat viackrat, lasku vsak nie. Snazte sa o to, aby sa z tejto iniciativy nevykluli zbytocne problemy s partnerom.

Panna

Konecne mozete robit pracu, ktora vas vzdy lakala a teraz vam prinasa radost. Financny efekt je sice nevelky, ale obohacuje vasu fantaziu a podporuje tvorivost.

Vahy

Ak v praci a tvorivosti zavahate, znamena to, ze ste podlahli tlaku okolia. Stastnejsi prislusnici znamenia zo svojej drahy nevybocia a budu mat vynikajuce vysledky.

Skorpion

Podari sa vam ziskat dolezite informacie, ktore su vstupnou branou do priestorov novych moznosti. Tieto vyhody vsak nesmiete pred kolegami vyuzivat prilis okato.

Strelec

Ste pripraveni splnit akekolvek ulohy. Bude ich neurekom, tyzden bude pripominat maratonsky beh. O to lepsie vam padne prijemne stretnutie s partnerom.

Kozorozec

Mali by ste sa viac venovat otazke dalsieho vzdelavania. Mohli by ste sa dobre umiestnit v jednom konkurze. Dajte sance ambicioznym kolegom, ktori by vam chceli pomoct.

Vodnar

V navale novych narocnych uloh vznika dojem, akoby ste zabudli na lubostneho partnera. V skutocnosti to tak nie je, ved ho velmi potrebujete. Mali by ste mu to dat jasne najavo.

Ryby

Budete na seba pravom pysni, ked dosiahnete pozoruhodny uspech. Ten bude aj dovodom na mensiu oslavu. Majte po boku svojho vyvoleneho, nech sa raduje a zabava spolu s vami.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT