26. NOVEMBER  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Niekedy od 15. do 18. novembra neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do pasoveho nakladaca MTP 71A, ktory bol odparkovany na Pasekach v katastri Benusa. Ukradol dve autobaterie, poskodil dvere veduce do kabinky a z nadrze odcerpal 60 litrov motorovej nafty. Firme z Liptovskeho Hradku sposobil skodu za 7200 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo 19. novembra na majitela chaty na Jaminach v katastri Hronca. Prveho novembra tu bol naposledy a odvtedy ho ,,navstivil" nevolany host. Odniesol si mikrovlnnu ruru Siemens, odstavovac ovocia Moulinex, uhlovu brusku, priklepovu vrtacku Narex, sedem uspornych ziaroviek, elektricke vyhrievacie teleso AEG 2000, flasu konaku, flasu sampanskeho a kilogram susenych hribov. Skodu vycislili na 21 900 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

O tristvrte na osem vecer 23. novembra neznamy pachatel v doline Vagnar v katastri Brezna porozbijal okna na budove, ktora je majetkom mestskych lesov. Potom podpalil zadne pneumatiky na lesnom kolesovom traktore Zetor, ktory sa nachadzal pri dome. Znovu prisiel k domu, kde napadol straznika a sposobil mu zranenie, ktore si vyziadalo lekarske osetrenie. Poziar, ktory sposobil skodu asi za 35 000 korun, vecer o jedenastej zlikvidovali hasici Okresneho riaditelstva Hasicskeho a zachranneho zboru z Brezna. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Pod ruskom 20. novembrovej noci v Brezne sarapatili vykradaci aut. Z VAZu 2105, ktory stal na parkovisku na Nalepkovej ulici, chyba autoradio LFG, cim majitelovi z Brezna vznikla skoda asi za 2500 korun. Autoradio Pioneer, osvedcenie o evidencii vozidla, doklady o STK a emisnej kontrole, obciansky, vodicsky preukaz, kartu poistenca, zbrojny preukaz, polovny listok, preukaz lesnej a polovnej straze (vsetko dovedna za 3500 korun) ulupil zlodej na Svermovej ulici z Mazdy 323. Vysetruje OO PZ Brezno.

O pol tretej popoludni 21. novembra C. M. z Jasenia na zeleznicnej stanici v Podbrezovej zaplatila za cestovny listok patdesiatkorunovou bankovkou, ktora nevykazovala vsetky ochranne prvky. Zena uviedla, ze bankovku jej vydal sofer autobusu na linke Jasenie - Podbrezova. Podozrivu patdesiatkorunacku poslali na skumanie do Statneho expertizneho ustavu NBS v Bratislave. Vysetruje OU JP v Brezne.

...

V budove Materskej skoly v Benusi pod ruskom tmy 22. novembra sarapatil zlodej. Z chladnicky v sklade potravin ukradol asi 22 kg bravcoveho stehna a 2 kg udenej slaniny. Vylomil dvere v zadnej casti budovy a rozstiepal dvere na triedach a kancelarii riaditelky. Obecnemu uradu kradezou sposobil skodu za 3624 korun a poskodenim zariadenia 25 000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

Plynovu pec ustredneho kurenia Lambardini za 55 000 korun ktosi ukradol z rodinneho domu v Polomke, okrem toho na zariadeni nechal skodu za 5000 korun. Kradez vlamanim sa stala medzi 3. a 23. novembrom. Vysetruje OO PZ Pohorela.

...

O pol deviatej vecer 19. novembra na srotovom poli v starom zavode Zeleziarni Podbrezova a. s. nasli cvicnu protitankovu minu. Nalez zabezpecili a poslali ziadost o vyslanie pyrotechnika na jeho zneskodnenie. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Tri protialergicke paplony, vankuse, obliecky, plynovu bombu, farebny televizor a plastovy stol so styrmi stolickami povynasal ktosi niekedy od 14. septembra do 21. novembra z chaty v Lomnistej doline. Majitelovi z Jasenia kradezou sposobil skodu za 17 500 korun a na zariadeni nechal skodu za 2150 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 15. do 22. novembra

 

V treti novembrovy piatok v Rohoznej odstranili poruchu motora v Skode 105 a na Chvatimechu vytiahli na vozovku Skodu 120, s ktorou vodic zbehol blizko Hrona. Zdravotnicku pomoc poskytli v Bujakove 83-rocnemu muzovi, ktory s Ladou 1200 narazil do obrubnika a sposobil si poranenie hlavy, a v Myte nalozili do sanitky RZP zrazeneho chodcu. V utorok 19. novembra po zrazke Liazu so Skodou 1203 vycistili cestu v Podbrezovej. Zaznamenali dva poziare - na Ulici Frana Krala v Brezne, kde v byte na sporaku horela panvica a sennika v Nemeckej, ktory uhasili tamojsi dobrovolnici v spolupraci so zavodnym hasicskym utvarom.

 

155.jpg (4763 bytes) V stredu 20. novembra o pol siedmej vecer hospitalizovali v breznianskej nemocnici s otrasom mozgu, zlomeninami rebier a predkolenia 60-rocneho muza, ktoreho v Myte pod Dumbierom zrazilo osobne vozidlo. Dovedna vystartovali 24-krat, z toho 5-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 2-krat k prihodam dychacieho systemu, po 6-krat k urazom a k inym pripadom, raz k umrtiu este pred prichodom sanitky, 3-krat k mozgovym prihodam a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

 

0903 545988

Clenovia NAMK zhodnotili tento tyzden ako celkom pokojny. Vystartovali do Zlatna, odkial do Ziliny odtiahli Favorit po dopravnej nehode, v Predajnej sa postarali o Skodu 120, na ktorej bola zlomena zadna polos, v Krpacove vytiahli na vozovku Feliciu a z Nemeckej do Banskej Bystrice previezli Mazdu 626 s roztrhnutym rozvodovym remenom. Opravili zapalovanie v skodovke, brzdy vo Favorite, vymenili klinovy remen v Avii a na Krpacove otvorili Feliciu, v ktorej si majtel

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

Ortut na teplomere neklesla pod bod mrazu, a tak vplyvom prichodu tepleho pocasia zmizol vsetok sneh z hrebenov nasich hor. Slniecko opat prilakalo viac navstevnikov a milovnikov turistiky. Pocasie je nevyspytatelne, o tom sme sa uz neraz presvedcili. Clenov Horskej sluzby vsak “nezaskoci”, su pripraveni pomoct v kazdej situacii a v kazdom pocasi.



Uzreli svetlo sveta image

 

Marko Halaj z Banskej Bystrice, Matej Morong z Osrblia, Janka Puskova z Brezna, Diana Stancikova z Myta pod Dumbierom, Jakub Zubal z Polomky, Diana Vetrakova z Lomu nad Rimavicou, Viktoria Sliacanova z Banskej Bystrice, Dominik Pustaj z Brezna, Natalia Kovacikova z Brezna, Martina Bartosova z Brezna, Ivan Kis z Polomky, Radoslav Bartos z Telgartu.

 

Opustili nas_image 

 

Jan Handula (32) z Telgartu, Zuzana Lachova (76) z Brezna, Michal Vyhnalik (23) z Brezna, Anna Michalcova (68) z Valaskej, Jozef Harvan (82) z Helpy, Jarosalav Tisovcik (68) z Michalovej, Emilia Simkova (81) z Bacucha, Augustin Vlcek (79) z Pohronskej Polhory, Juraj Mucha (91) zo Sihly, Alzbeta Imreova (71) z Michalovej, Jolana Durdakova (65) z Brezna, Eduard Puskar (67) z Brezna, Maria Boselova (82) z Helpy, Juraj Stieranka (94) z Pohronskej Polhory, Emil Kordik (78) z Jasenia, Helena Kupcokova, rod. Lickova (70) z Brezna, Vierka Vohnoutova (42) z Banskej Bystrice.

 

Blahozelanie_image

 

Tak tichucko ako sen prekrasny nam prisiel den. Prekrasny a jedinecny, kazdy z nas to vravi, nas najmilsi ocko

Jozef Kovalcik z Cierneho Balogu

27. novembra sestdesiatku slavi.

Vsetko najlepsie, hlavne vela zdravia a rodinnej radosti praje manzelka, styri dcery s manzelmi, sest synov s manzelkami, dvadsatdva vnucat a za vsetkych stareho ocka bozkava vnucik Simonko.

...

V pokojnom, tichom zitia prude dalsi rad rokov nech ti rastie a kazdy den nech sviatkom bude, prinesie radost, lasku, stastie.

Dna 25. novembra oslavila krasne patdesiate narodeniny

Anna Fillova z Brezna.

Vsetko najlepsie k sviatku, radosti, stastia mnoho i zdravia okrem toho a rokov zitia vela, zo srdca ti zela manzel, syn a dcera s manzelom. K blahozelaniu sa pripaja aj ostatna rodina.

SPOMIENKY

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Cim viac plynie cas, tym viac chybas nam.

Dna 6. novembra sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia

Stefana Figlusa z Cierneho Balogu – Noveho Kramu.

S laskou spominaju sestry, brat, svagrovia a svagrina.

...

Dna 10. novembra uplynuli tri roky od smrti nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Stefana Suju.

Kto ste ho poznali a mali radi, spomente si s nami. Manzelka, dcera s manzelom, syn s manzelkou a vnucka Simonka

...

Tak tisko odisla dusa tvoja, nestihol si povedat ani zbohom rodina moja. Jedina nadej nasu bolest hoji, ze pan Boh nas znovu spoji.

Dna 11. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Marian Medved z Cierneho Balogu – Janosovky.

S laskou a bolestou spominaju rodicia, bratia, sestry, svagrovia a ostatna rodina.

...

Uz ta slnko neprebudi, ani krasny den, ved stvrty rok uz odpocivas svoj sladky, vecny sen. K tvojej nedozitej sedemdesiatke ti len kyticu na hrob mozeme polozit, sviecky zapalit a s bolestou v srdci spominat.

Dna 12. novembra si s laskou a uctou spominame na nasho draheho otca, stareho otca, dedka a brata

Rudolfa Guzmu z Brezna.

Dcery s rodinami

...

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Odisla od nas dusa tvoja, nestihla si ani povedat:: “Zbohom rodina moja.”

Dna 17. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Maria Cunderlikova z Lopeja.

S laskou a uctou spomina dcera s rodinou. Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku.

...

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene muselo sa stat.

Dna 21. novembra sme si pripomenuli sedemnaste vyrocie smrti nasej drahej

Marie Schönovej z Cierneho Balogu – Komova.

Spominaju manzel a dcery s rodinami.

...

Uz len kyticku na hrob mozeme dat a v modlidbach na vas spominat.

Dna 22. novembra sme si pripomenuli sieste vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej mamy, sestry, svagrinej

Margity Kupcovej

a dna 25. novembra nedozitych sestdesiatpat rokov nasho otca, stareho otca, brata, svagra

Jana Kupca z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou a uctou spominaju deti s rodinami.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 26. novembra si pripominame prve vyrocie umrtia, plne bolu a zarmutku za

Janom Kvoriakom zo Zavadky nad Hronom.

S laskou spominaju mama, manzelka, dvaja synovia Peter a Jan.

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori 19. novembra odprevadili na poslednej ceste nasu milovanu

Jolanu Durdakovu z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
Smutiaci manzel, synovia Jozef a Jaroslav, dcera Zuzka.
 

Baran

Nedopustite sa ziadnej pochabosti, lebo vam vlastna nedoslednost sposobi nepredvidatelne starosti. Vsetko robte pomaly, pokojne a s rozvahou, aj ked sa vam to bude zdat zbytocnou stratou casu.

Byk

Po uplynulych rusnych dnoch pocitujete vycerpanost. Vysvetlenie by ste darmo hladali v nasledkoch zmeny pocasia. Potrebujete sa stretnut s partnerom, pocut a citit ho.

Blizenci

Stale citite, ze by ste sa o svoje starosti mali s niekym podelit. Keby ste dnes odcestovali, pocit samoty by na vas dolahol este viac. Pozvite priatela na kus reci.

Rak

Pracu budete robit rutinne a bez zaujmu. Nieco podobne sa moze vyskytnut aj v partnerskych ci kolegialnych vztahoch. Pozor, aby ste nedoplatili na svoju pohodlnost.

Lev

Hneva vas, ze tento tyzden vam priniesol iba roztrzky, nedorozumenia a zlost. Nemali ste jedinu pokojnu hodinu. Vsetko si vynahradite s dobrym priatelom v milej vinarnicke.

Panna

Ludska zlomyselnost nepozna hranice a je nepochopitelna. Zavidia vam to, co ste dosiahli dlhorocnou tvrdou pracou. Vidia iba vysledky, ale nechcu vidiet to, co je za nimi.

Vahy

Na prvy pohlad by si nikto nemyslel, ze vy dvaja patrite k sebe ako slnko k moru. A ze je to skutocne tak, sa mozete spolocne presvedcit, ked si navzajom bez zabran prejavite svoje city.

Skorpion

Budete ucastnikom rodinnej udalosti, malej intimnej slavnosti, ktora vam prinesie velku radost. Taketo prilezitosti byvaju vzacne, vychutnavajte do dna ich nevsedne chvile.

Strelec

Dobremu znamemu ste dali slub, ktory nemozete splnit. To by az tak neprekazalo, mali by ste mu to povedat. Inak si bude mysliet, ze ho vodite za nos, a to predsa nechcete.

Kozorozec

Zvysene zivotne tempo vas vycerpava. Vsade len-len ze dobehnete a uz letite dalej. Na kazdom mieste vas caka ina, svojrazna uloha. Porozmyslajte o zmene tempa ci delby prace.

Vodnar

Stale byt k dispozicii a v pohotovosti – uz toho mate plne zuby. Tuto namahavu jednotvarnost spestruju aspon nezne slova milovanej osoby. Okrem toho vam prinesie dobre spravy.

Ryby

Trapi vas pocit neistoty a nemate sa s kym poradit. Berte terajsiu situaciu sportovo, verte, ze sa svet nezruti. Tento tyzden bude tazky, potom pride iny – urcite lepsi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT