28. JANUAR  2003 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Volejbalisti Horehronia do Pohorelej

Volejbalovy spolok GAD v spolupraci s Obecnym uradom v Pohorelej pripravuju volejbalovy turnaj horehronskych obci O putovny pohar starostu obce. Uskutocni sa v sobotu 1. februara od 9. hodiny v telocvicni tamojsej zakladnej skoly.

(jp)

Skialpinisti na Kralovej holi

V nedelu 26. januara slovenski, ceski a polski skialpinisti absolvovali prve tohtorocne kolo Slovenskeho pohara. Narocnou ulohou zorganizovat toto podujatie boli povereni clenovia HK James Telgart. Tyzdne prirpavnych prac neboli zbytocne, pretoze sa im v plnej miere podarilo opravit si reputaciu z vlanajska. Sponzorska pomoc, dobre pripravene trate a doslova vymodleny sneh i krasne slnecne pocasie vytvorili idealne podmienky pre tento narocny a zaroven nadherny sport.
Trat hlavnej kategorie merala 29 km s prevysenim 2000 m. Startovali v Telgarte, po zdolani 1948 m vysokej Kralovej hole boli este tri zjazdy do prilahlych dolin, z ktorych vzdy nasledoval vystup znovu na vrchol dominanty vychodnej casti Nizkych Tatier. Odtial pretekarov cakal uz len zaverecny zjazd do ciela, ktorym bol areal Zakladnej skoly v Telgarte.
V hlavnej kategorii zvitazili Dusan Trizna a Milan Madaj (James Bobrovec) pred Milanom Jurosom (HK Kamenna chata) a Marcelom Svobodom (HK Trinec) a Kacinom a Petrom Matosom (T-Sport Trencin). Z reprezenatntov okresu Brezno sa dobre umiestnili: Marcel Melichercik a Zdeno Longauer (HK Kamenna chata), Pavol Bician (Kralova hola), Vlado Sikula (HK James Telgart), Daniel Filo (Helpa), Martin Mikustiak (ZP Sport), ktory obsadil 2. miesto v kategorii jednotlivcov.(vs)

Z kolkarskej drahy

V sobotu 25. januara sa v kolkarni ZP Sport, a.s., Podbrezova uskutocnili Majstrovstva kraja dorasteniek, dorastencov, junioriek a juniorov.
Vysledky: dorastenky: vitazkou s poctom 492 zvalenych kolov sa stala podbrezovska kolkarka Janka Laukova, dorastenci: 1. Tomas Dilsky (563), 2. Erik Bauza (543), 3. Michal Stieranka (539, vsetci ZP Sport Podbrezova), juniorky: 1. Katarina Valigurova, ZP Sport (578), 2. Lucia Marcokova, SKK Divin (529), 3. Veronika Laukova, ZP Sport (502), juniori: 1. Juraj Krivan, ZP Sport (584), 2. Tomas Pasiak, MKK Jelsava (542), 3. Pavol Vybostok, ZP Sport (526).

Jan Daucik

Zapas o druhe miesto

Sport team Brezno - SK Sokol Telgart 5:6 (1:0, 2:2, 2:4), goly: Jurina 2, Gaspar, Jablonsky, Stulajter - Macusek 3, Milan Cernak, Jasenka, Polovka, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, vyluceni: 8:10 (tri vyssie tresty, do konca zapasu Marian Bauer - Jasenka), rozh. Mikuska, 150 div.
Po vzajomnej taktickej hre oboch muzstiev sa domacim uz v 19. minute prvej tretiny podarilo skorovat, gol padol dost nestastne. Do druhej tretiny nastupovali vsetci hraci s vacsim nasadenim, hostia vyrovnali na 2:2. V 36. minute padli tri goly (dva strelili hostia a jeden domaci). V tretej tretine domaci sa snazili udrzat vysledok, hostia po preskupeni hracov zvysili snahu po vitazstve a vyrovnali na 3:3. Domaci sa este ujali vedenia v 59. minute - 5:4, hostia do konca zapasu odvolali brankara, vyrovnali na 5:5 a styridsatpat sekund pred koncom stanovili vysledok na 6:5. Brankara odvolali aj domaci, ale vyrovnat sa im uz nepodarilo. V tomto zapase bojovali hokejisti o druhe miesto v tabulke, co sa podarilo hracom Telgartu.
V sobotu 2. februara Telgart odohra zapas s Lucencom v Revucej.

Mikulas Lunter

HK Brezno informuje

Tym, ze seniori a mladsi ziaci Brezna mali volno a dorastenci aj starsi ziaci hrali u svojich superov, sustredil sa zaujem na nedelnajsi a celodenny turnaj HVIEZDICIEK a vecerny zapas Stredoslovenskej divizie seniorov.
II. hokejova liga muzov skupina Vychod
Brezno malo pred zaciatkom poslednej stvrtiny volno, a tak sa hrali dva zapasy zvysnych styroch superov. V Humennom vyhral Bardejov 3:5, a tak stale zostava v hre o prve miesto v skupine. Prekvapenie na ukor Liptovskeho Mikulasa priniesol zapas v Gelnici. Liptovske becko pricestovalo s nahradnym brankarom a Gelnicania mu nastrielali devat golov. Vitazstvo 9:4 bolo vobec prvou vyhrou Gelnice v tejto sutazi. V nasledujucom 16. kole hra Bardejov doma s L. Mikulasom a Brezno hra na Zimnom stadione L. Horskeho v Brezne v sobotu 1. februara o 17. hodine zapas s Humennym. Pri jednobodovom naskoku pred druhym Bardejovom bude potrebovat aj mohutnu podporu divakov. Pridte mu svojim povzbudzovanim pomoct vyhrat tento zapas. A mozno aj HiFi vezu. Staci len sest presnych striel.

  1. Brezno
  2. Bardejov
  3. Humenne
  4. Lipt. Mikulas B
  5. Gelnica
12100 270:3920
12 91 264:3119
12 51 656:5211
12 40 849:65 8
12 101134:86 2

II. liga dorastencov
HK ZSNP Ziar nad Hronom – HK MSK VTJ Brezno 7:7 (2:2, 2:3, 3:2), goly Brezna: Dubecky 2, Pastva 2, Richter, Rusnak, Krajci
V rozostavanej hale nastupili hosia v nekompletnej zostave. Choroby viacerych standardnych hracov a nariadeny oddych jedneho z brankarov, ktory si odsedel v prvych dvoch tretinach, oslabili muzstvo. Trener tak dal prilezitost aj niektorym hracom, ktori doteraz menej nastupovali v stretnutiach. Chyby v obrannej cinnosti sposobili, ze naskok hosti 3:5 v polovici stretnutia domaci otocili na 7:5. Po vymene brankara v tejto sitacii sa muzstvo upokojilo, zlepsila sa koncentracia s tuzbou zmenit nepriaznivy vyvoj. V zavere sa hostom podarilo vyrovnat, ked Rusnak prestrelil obranu domacich. Hostia sa zbytocnymi chybami pripravili o vitazstvo nielen v Partizanskom, ale aj v tomto zapase. Aj tak je to vsak 8. neprehraty zapas Brezna v jednej serii. Po predohratom zapase s Ruzomberkom maju dorastenci v nasledujucom kole volno a 7. februara cestuju do Turcianskych Teplic.
II. liga starsich ziakov
MKH Magnezit Revuca – HK MSK VTJ Brezno 5:1 (2:0, 0:0, 3:1), gol Brezna: Frgoloc. Prve dva goly v 5. minute a pol minuty pred koncom prvej tretiny sice nepotesili hosti, ale mohli sa stat vyzvou do utoku v dalsich dvoch tretinach hry. Pri streleckej pasivite domacich pocas druhej tretiny bolo na vypracovanie dost casu. Prilezitost Brezna zmiernit dvojgolove vedenie Revucej trvala este aj desat minut tretej tretiny. Ukazalo sa vsak, ze utocna hra Brezna u domacich neprerazila a obranne ulohy sa hostom podarilo plnit len do 52. minuty tretej tretiny. Potom opat v rozsahu styroch minut inkasovali tri goly, na ktore dokazal nalezito odpovedat len Frgolec po prihravke Stubniaka.
Mladsi ziaci mali volno. Oba ziacke celky nastupia doma netradicne v sobotu 1. februara predpoludnim (8.30 a 10.30) proti starsim a mladsim ziakom Roznavy.
Turnaj HVIEZDICIEK
1.rocnik turnaja pripraviek
Po uvedeni vlanajsieho Turnaja hokejovych nadeji – mladsich ziakov, Turnaja starsich ziakov, ktory mal svoju premieru v zavere roka 2002, sa predstavil aj organizacne dobre pripraveny turnaj pripraviek, v ktorom sa pri mensom pocte hracskych prilezitosti maju moznost v domacom prostredi predstavit hraci pripravky – dnes hokejove hviezdicky, v buducnosti nadejni hraci. Vdaka znacnej medialnej podpore i pocetnej sprievodnej skupine rodicov kazdeho druzstva mal turnaj vynikajucu divacku kulisu. Domacim o vlasok unikla v prvom zapase moznost hrat vo finale, ale prilisna snaha po vysledkoch uz v takejto vekovej kategorii vari ani prilis nesvedci.
1. zapas: Brezno – R. Sobota 5:6 (3:1, 0:3, 2:1 – po samostatnych najazdoch), goly Brezna: Urgas 2, Sabaka 2, Stulajter Filip,
2. zapas: L. MIkulas – Ruzomberok 10:2 (3:0, 4:1, 3:1),
3. zapas: Brezno – Ruzomberok 6:7 (0:5, 5:1, 1:1), goly Brezna: Urgas 3, Pampurik 2, Stulajter Adam,
4. L. Mikulas – R. Sobota 8:2 (2:1, 3:1, 3:0).
Vysledky stanovili poradie: 1. L. Mikulas, 2. R. Sobota, 3. Ruzomberok, 4. Brezno. Medzi jednotlivcami vyhral sutaz o najlepsieho strelca Frantisek Poliacek z L. Mikulasa, sutaz brankarov Miroslav Macove z R. coboty, ktora mala aj najrychlejsiu patku hracov. V sutazi zrucnosti zvitazil Adam Stulajter z Brezna. V ankete ucastnici turnaja vyzdvihli vykon brankara Gbura z Brezna, oceneny bol aj najmladsi a najnizsi ucastnik turnaja. Do dalsich bojov iste vsetci vyrastu telesne i v hokejovom umeni.

(jk, im)

Zo stolneho tenisu

Na majstrovstvach Banskobystrickeho kraja v Kalinove dosiahli hraci ZP Sport Podbrezova dobre vysledky a dostojne reprezentovali oddiel. Najviac sa darilo nestarnucemu L. Lamperovi, ktory sa dostal medzi najlepsich osem, ked dokazal porazit aj druheho nasadeneho Siekelu z Krupiny (I. liga). Lamper spolu s Granerovou obsadili este 3. miesto v zmiesanej stvorhre. Plecho sa umistnil na 9. – 16. mieste, Spac 16. – 32. a Fodor nepostupil zo skupiny. Hraci Podbrezovej dokazali dobru formu a potvrdili, ze umiestnenie v sutazi druzstiev II. ligy nie je nahodne, su na peknom 2. mieste.

...

14. kolo: STK Predajna A – Vepor Lubietova B 9:9 (body: Belko 4, J. Baliak 2, Chromek 2, stvorhra: Cuba 3, Potancok 3, Garancay 1, Filadelfi 1),

SK Stavbar Banska Bystrica C – STK Predajna B 18:0 (body: Kovac 4,5, J. Kovacik 4,5, P. Kovacik 4,5, I. Sokac m. 4,5).

V 14. kole zakladnej casti IV. ligy remizovali hraci STK Predajna s Veprom Lubietova B 9:9, a tym splnili predsezonny ciel postupit do nadstavby o 1.-8. miesto. Tenisti B muzstva vysoko podlahli SK Stavbar B. Bystrica C. Hraci A muzstva su po 14. kole siesti, B muzstva patnasti.

(mb)

Sest titulov pre Brezno

Po rocnej prestavke zavinenej rekonstrukciou atletickej haly OSG v Banskej Bystrici sa uplynule dva vikendy uskutocnili Majstrovstva Stredoslovenskeho atletickeho zvazu vsetkych vekovych kategorii v hale pre rok 2003. Dobry vstup do sezony bol pre mladeznikov AK Mostaren MSK Brezno podlozeny ziskom devatnastich medaili, z toho siestich titulov.
Ziactvo: 1. Zazrivcova B. (60 m), 1. Gregorova S. (300 m), 1. Horackova K. (gula), 2. Jancov P. (60 M), 2. Tazky S. (1500 m), 2. Karlikova M. (60 m a 300 m), 2. Kyzekova D. (gula), 3. Auxt M. (800 m), 3. Gregorova S. (60 m), 3. Tomajkova A. (1500 m), 3. Dunajska S. (vyska).
Dorast: 1. Wagnerova S. (3000 m), 2. Kacmarova K. (400 m), 2. Tazky S. (3000 m), 3. Karlikova M. (400 m), 3. Tajbosova B. (800 m).
Juniorky: 1. Gregorova K. (400 m), 1. Wagnerova S. (3000 m).

M. Cernak

Halovy futbalovy turnaj v Zavadke nad Hronom

Sportovy klub Helpa v nedelu 26. januara v telocvicni v Zavadke nad Hronom usporiadal halovy futbalovy turnaj starsich ziakov. Sest druzstiev rozdelili do dvoch skupin. V prvej skupine sa stretli Jupie Podlavice, MSK Revuca a Partizan C. Balog, v druhej SK Helpa, Spartak Zavadka a ZP Sport Podbrezova “B” (hraci narodeni v roku 1989). Suboje v skupinach rozhodli o tom ze v zapase o tretie miesto sa stretli Jupie Podlvice a Helpa, po vysledku 7:3 tretie miesto obsadilo druzstvo Jupie. Do finale sa prebojovali hraci Revucej a Podbrezovej, vitazstvom 8:5 ziskalo prve miesto druzstvo Revucej. Na konci turnaja usporiadatelia vyhlasili najlepsich hracov vsetkych druzstiev, zo ZP Sport Podbrezova ziskal toto ocenenie Matej Ondik.

Radoslav Kupec


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT