8. APRIL 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Nezistene mnozstvo alkoholickych napojov, cigariet, potravin a cukroviniek zmizlo v noci z 27. na 28. marca z firmy v Dolnej Lehote. Kradezou sposobil zlodej majitelovi z Lopeja skodu za 17 000 korun a na zariadeni nechal 1500-korunovu skodu. Podbrezovski policajti zistili, ze kradez vlamanim ma na svedomi 20-rocny nezamestnany Jan S. z Dolnej Lehoty.

Tridsiateho prveho marca hlasili kradez vlamanim do chaty v Ciernom Balogu na Madvedove, kde neboli od 23. februara. V tom case ktosi odtial povynasal hriankovac, nastenne hodiny, rychlovarnu kanvicu, pohar na kavu, sportovu obuv, satstvo, dva paplony a vankuse z paperia, radio s CD prehravacom, halogenove svietidlo a tri stolne lampy. Zo spalne v podkrovi chybaju odevy, dva reproduktory k hifivezi, susic vlasov a halogenovy ohrievac. Majitelke z Bratislavy vznikla skoda za vyse 28 000 korun a poskodenim chaty vo vyske 22 280 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pod ruskom prvej aprilovej noci ktosi sarapatil v garazi v blizkosti rodinneho domu v Ciernom Balogu na Krame. Z priestorov garaze ukradol zlty zvaraci poloautomat LKA 180 svedskeho vyrobcu ESAB Wolding Equipment so zalozenou 15-kilogramovou tlakovou flasou a 15-kilogramovym kotucom so zvaracim drotom. Majitelovi vznikla skoda asi za 25 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

V case od pol tretej popoludni 1. aprila do stvrt na osem rano 2. aprila sa doteraz neznamy pachatel vlamal do objektu firmy na Chvatimechu. Odniesil si kompletne pocitacove zostavy, mobilny telefon Nokia 3510, hifivezu Panasonic, dve damske bundy a peniaze v hotovosti. Skodu sposobenu majitelovi firmy z Podbrezovej vycislili bezmala na 96 200 korun a poskodenim zariadenia na 7600 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Neprijemny pohlad sa naskytol majitelovi chaty v rekreacnej oblasti Krpacovo, ked sem prisiel vecer 3. aprila. Z chaty chybali styri pary lyzi, lyziarok a lyziarskych palic, dve zimne paperove vetrovky a postelna bielizen, vsetko za 50 000 korun, okrem toho na zariadeni je skoda za dve tisicky. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Slobodny a uz viackrat sudne trestany 51-rocny Jan T. z Pohorelej je obvineny z trestneho cinu vrazdy. Tragedia sa odohrala v poslednu marcovu stredu v rodinnom dome, kde sa Jan pohadal so svojim o rok starsim bratom Jozefom a puskou, ktoru mu vytrhol z ruky, ho zasiahol do pravej strany hrudnika. Napriek snahe breznianskych lekarov Jozef T. zraneniu podlahol.

 

V noci z 3. na 4. aprila v Brezne sarapatil vykradac aut. Na Ulici CSA z osobneho motoroveho vozidla KIA Sportage ukradol autoradio Philips, krizovy kluc na kolesa, hydraulicky zdvihak a tasku s dokladmi. Majitelovi z Brezna sposobil kradezou skodu za 2950 korun a poskodenim auta asi za 5000 korun. Nasledujucej noci v Podbrezovej zo Skody Felicia zaparkovanej na Stiavnicke zmizli styri kompletne kolesa s plechovymi diskami s pneumatikami Matador MP 55. Kradezou kolies vznikla majitelovi z Bardejova 8000-korunova skoda. Vysetruju OO PZ Brezno a Podbrezova.

 

Rozny drogeriovy tovar, detske oblecenie, damske riflove a tesilove nohavice, Prima a Easy karty ukradol ktosi z predajne v budove Domu sluzieb v Bacuchu. Kradez, pri ktorej majitelka zo Zavadky nad Hronom utrpela skodu dovedna za 21 500 korun, sa odohrala pravdepodobne pod ruskom piatej aprilovej noci. Vysetruje OO PZ Pohorela.

 

Radioaktivitu presahujucu povolene normy zaznamenali 6. aprila rano v Podbrezovej na stenach nakladneho vagona nalozeneho kovovym odpadom. Urceny bol Zeleziarnam Podbrezova a. s. a odoslala ho kosicka firma. Meranie potvrdilo, ze z vagona prenika zvyseny davkovy prikon ziarenia gama. Zdravie ludi vsak neohrozuje. Vagon odstavili mimo stanice. Zdroj radioaktivity, ktory zistovali 7. aprila, bol medzi kovovym odpadom.

(km)

 

Co sa udialo v tyzdni od 28. marca do 4. aprila

 

V poslednych marcovych a v prvych aprilovych dnoch zaznamenali neskutocne velke mnozstvo vyjazdov k nezakonnemu vypalovaniu travnatych porastov v Brezne a okoli, v Ciernom Balogu, Valaskej, Hronci, Lopeji, Hornej Lehote, Zavadke nad Hronom, Polomke ... Zlikvidovali aj poziar rodinneho domu vo Vydrove, kde sa v komine vznietili sadze, 1C prudom uhasili horiaci kontajner na odpadky v Podbrezovej a drevaren v Hornej Lehote. Vystartovali k trom dopravnym nehodam - vo Valaskej po zrazke Skody Forman a Forda Escort regulovali premavku, na Ulici SLN v Brezne po havarii Daewoo Nexia pomahali pri nalozeni zranenej osoby do sanitky a v Predajnej napravili Feliciu, ktora bola prevratena na streche. V pondelok po ozname, ze v breznianskej nemocnici sa nachadza vybusnina, okamzite uzatvorili jej priestory, nastastie islo len o falosny poplach. Vo stvrtok tretieho odstranili z vozovky v Bystrej spadnuty strom.

 

155.jpg (4763 bytes) V prvy aprilovy utorok pred siedmou vecer previezli na osetrenie do breznianskej nemocnice mladeho muza, ktory po dopravnej nehode v Brezne utrpel povrchove zranenia. Dovedna vystartovali 24-krat, z toho po 6-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, k mozgovym prihodam, 3-krat k prihodam dychacieho systemu, 5-krat k inym pripadom, raz k urazu, 2-krat k umrtiam este pred prichodom sanitky a jedneho pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

0903 745988

Cestna zachranna sluzba
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby sa obavaju takzvanych ,,sviatocnych jazdcov", ktori pocas zimnej sezony oddychuju a v jarnych mesiacoch sa po mensich vodicskych skusenostiach odhodlaju jazdit. V tomto tyzdni odtiahli tri vozidla po havarii, Daewoo s poskodenym motorom a Feliciu s poruchou elektroinstalacie. Vymenili rozdelovac v Skode 120, nastavili zapalovanie vo Wartburgu, vycistili palivovu sustavu v Avii a v Brezne otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

 

hs.jpg (5636 bytes) 6195326

Lyziarska sezona sa uz skoncila, vo vysokohorskom prostredi je len slaba snehova prikryvka. Na zaciatku tohto tyzdna prevladalo este slnecne pocasie, no v poslednych dnoch sa ochladilo. Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaznamenali ziadny uraz, v utorok a v stredu absolvovali kondicnu pripravu.

 

Uzreli svetlo sveta image Eva Tomcikova z Michalovej, Natalia Nemcokova z Bacucha,Patrik Brusavnicky z Valaskej, Branislav Skalos z Predajnej, Renata Pavlusova z Nemeckej, Matej Budaj z Myta pod Dumbierom, Erika Pobisova z Bravacova, Lucia Belkova z Brezna, Lucia Rusova z Valaskej, Dasa Giertlova z Cierneho Balogu, Samuel Maruskin z Polomky, Eliska Peniakova z Brezna, Tatiana Vozarova z Hronca, Veronika Bolfova z Brezna, Nikola Skultetyova z Podbrezovej, Filip Weisenpacher z Myta pod Dumbierom, Patrik Telka z Brezna.

 

Opustili nas_imageStefan Sandor (75) z Brezna, Jozef Suchy (53) z Hronca, Maria Petrova (70) zo Sumiaca, Jozef Skoda (74) z Brezna – Zadnych Halan, Ondrej Valint (79) z Pohronskej Polhory, Jozef Jamrich (79) z Cierneho Balogu, Marian Kuracina (56) z Predajnej, Katarina Gregorova (77) z Valaskej, Maria Pivovarciova (92) z Brezna, Jozef Fekiac (79) z Predajnej, Anton Hamko (88) z Valaskej, Ludovit Szabo (90) z Cierneho Balogu – Janosovky, Samuel Dolnan (74) z Brezna, Milan Pikula (56) z Brusna, Jolana Brozmanova (79) z Brezna, Jan Vrbovsky (88) z Brezna, Anna Babolova (76) z Bacucha, Jan Skubak (48) z Polomky, Elena Bariakova – Pupavova (91) z Brezna – Bujakova, Helena Medvedova (64) z Jasenia, Ondrej Kolesar (80) z Brezna, Anna Pobisova (77) z Benusa, Jozef Jamrich (79) z Cierneho Balogu.

 

Blahozelanie_imageVraska na cele sa dviha, tak to uz v zivote byva. Skusenosti vzacne, mudre, na ziakov si obcas dudre. Pozna ziakov cele stovky, patri mu moc priemyskovky. Je to nas kral, cisar velky,

ctime si ho chlapci, dievky. Sestdesiat rokov nosia jeho ramena, velky zlom to v zivote znamena. Nech sprevadza vas uspechov vela, pri dosahovani zivotneho ciela. Vela zdravia, stastia, lasky dost, nech kvitne vam v srdci pre radost.

Ing. Janovi Lehotskemu v mene ziakov skoly zela Ivana Kokavcova.

...

Zelame ti vela stastia, lebo je krasne, vela, vela zdravia, lebo je vzacne, vela lasky, lebo je jej malo, zelame ti, aby sa ti z tych darov co najviac dostalo.

Dna 13. aprila oslavi svoje osemdesiate narodeniny

 

Maria Medvedova z Cierneho Balogu – Zavodia c. 61.

Dcera Marta, zat, vnuk Miroslav s manzelkou a pravnucik Mirko

Spomienky

Najvacsia laska na svete zomiera, ked syn oci navzdy zaviera. Ta rana v srdci ostava a hrozne boli a nikdy sa nezahoji.
Dna 4. aprila sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasho syna, brata a krstneho otca

Bohuslava Lukovskeho z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou spominaju mama, sestra a jej deti s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 7. aprila uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Pavel Kovacik z Cierneho Balogu – Dobroce.

S uctou a laskou spomina manzelka s dcerkami, mama, sestra s rodinou a ostatna rodina.

...

Dna 10. aprila uplynie desat rokov od umrtia nasho milovaneho syna, otca a brata

Milana Kukola z Brezna.

Tak ako hviezdy na nebi, ziari v nas spomienka na Teba!

Kto ste ho poznali a mali radi, venujte mu s nami tichu spomienku.

...

Dna 10. aprila uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas drahy otec, stary a prastary otec a brat

Jozef Gajdos.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesti ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 11. aprila uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Pavel Libic z Brezna.

S laskou spomina manzelka, dcery a syn s rodinami.

...

Zil si len pre nas a my sme ti ani nestihli povedat dakujeme. Cas plynie, zivot ide dalej a v dial, nam po tebe ostala velka bolest a zial.
Dna 13. aprila uplynie sest rokov odvtedy, co nas plny optimizmu a zivota vo veku patdesiatdevat rokov bez rozlucky navzdy opustil nas milovany a starostlivy manzel, otec, starky a pribuzny

Vojtech Svantner.

Aj ked uz nie si medzi nami, v nasich srdciach si stale s nami.
S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia s manzelkami, vnucata a pribuzni.

Vdaka patri tym, ktori sa na chvilu pozastavia a spomenu si.

 

Podakovania

Uprimne dakujeme starostovi obce Bystra M. Albertymu a jeho spolupracovnikom za pripravu dostojnej rozlucky s nasim drahym manzelom, otcom a starym otcom

Milanom Bohacom,

ktory nas nahle opustil dna 17. marca.

Chceme sa podakovat aj starostom: J. Misanymu, Ing. J. Stelerovi, I. Nemkymu, L. Pancikovi. Byvalemu primatorovi mesta Brezna V. Strmenovi, predsedovi OV DHZ P. Turnovi, vyrobnemu riaditelovi Zeleziarne Podbrezova Ing. V. Zvarikovi, DOH Valaska, DOH Myto pod Dumbierom, DOH Bystra, vsetkym znamym a priatelom za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 27. marca odprevadit na poslednej ceste nasho Jana Brozmana z Brezna.

Sestra s rodinou

...

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, priatelom a znamym, ktori dna 28. marca odprevadili na poslednej ceste nasho draheho syna, brata, stryka

Stefana Tazkeho.

Vsetkym dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

 

Baran

Tieto dni vam mozu dat zabrat, dobre sa na ne pripravte! Zaver tyzdna vsetko napravi; zalubite sa, umelcov “kopne muza” a s nadsenim zacnu tvorit. Narodeni v aprili budu pri ziskavani penazi uspesnejsi.

Byk

Pokracujte v nastupenej ceste, hviezdy su stale pri vas! Nedela a pondelok moze naklast zataz na vztahy a niektore tieto skusky nemusia ani prezit. Ziskom sa potesite, no postihnu vas aj male straty.

Blizenci

V tento uzasny tyzden vam vyjde takmer vsekto. Nezavahajte! V zavere tyzdna nemente nic na svojich vztahoch, neuputavajte pozornost. Aj nadalej sa spoliehajte na kombinacne schopnosti.

Rak

Serioznym pristupom vyriesite vsetky problemy. V nedelu neocakavajte od rande privela, dalsie dni su lepsie. Peniaze ziskate podnikanim a obchodovanim. Ini dobre nakupia.

Lev

Dajte si pozor, kriticke dni budu od utorka skoro vsetky! Ratajte nielen s flirtami, ale aj uprednostnovanim kariery a “biznisu” pred partnerom. Peniaze ziskate dobrymi napadmi, kombinovanim a rozvahou.

Panna

Panny zo stredu znamenia, nepresadzujte sa stoj co stoj! Mozete byt az prehnane opatrny a vnutorne neisty. V pondelok vsak iste zabrany prekonate. V zavere tyzdna nechajte peniaze radsej odpocivat!

Vahy

K zavaznym otazkam sa vyjadrujte po nalezitej priprave! Caka vas uspech na spolocenskych podujatiach, nove vztahy, aj postup v kariere. Vyuzite stastny zaver tyzdna; budete spokojny.

Skorpion

Vacsi uspech caka tych z druhej polovice znamenia. V zavere tyzdna budete neodolatelny, ratajte s flirtami, zalubenim i s vasnou. Pozor na piatok, nerozvaznostou mozete prerobit!

Strelec

Pochvala vas neminie, uspejete v konkurze aj na pohovore. Budte ustretovejsi, povysenostou si narobite iba nepriatelov. Niektori sa zalubia. Ak mozete, vyhnite sa investiciam aj velkym nakupom.

Kozorozec

Privela nekritizujte a vo vsetkom volte radsej kompromisy. Viaceri doplatia na svoje snahy vo vztahu citovo dominovat tak, ze napokon zostanu sami. Nejake peniaze iste ziskate, no vela ich pravdepodobne nebude.

Vodnar

Najuspesnejsie si budu pocinat Vodnari zo strednej dekady. Narodeni v prvej polovici znamenia si mozu narobit problemy necitlivymi reakciami. Vas majetok sa rozrastie, len ak nebudete privela minat.

Ryby

Venujte dolezitym rozhodnutiam dostatok casu. Nedela a pondelok budu kriticke, neustupcivostou si mozete narobit velke problemy. Okrem pondelka sa nepustajte do obchodov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT