15. APRIL  2003 Strana 4

wpe1.jpg (1347 bytes)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Prijemne velkonocne sviatky

h0315c.jpg (18842 bytes)


ELLIS chce odmenit “naj” skutky

Cas leti neuveritelne rychlo. Este sme nezabudli, ako sme pripravovali balicky a program na Mikulasa a uz je za nami prvy stvrtrok. A my sme ten cas nenechali uplynut len tak. Vyuzili sme ho, a verim, ze dobre, na nasich podujatiach. Ze tam nebolo miesto pre nudu, to vam potvrdia ti, ktori nezavahali, podlahli zvedavosti a prisli sa pozriet. Pri pozerani vsak nezostali, bez zabran, celkom spontanne sa zapajali do zabavy a ta bola pestra.
Ved v januari sme hrali divadlo, ktoreho pribeh sme vytvarali vsetci spolu, prave tak, ako kulisy ci jednotlive postavy v nom. Vo februari nam chripka nedokazala prekazit karneval, hoci sa o to velmi usilovala. Nechybalo nic, co k spravnej fasiangovej zabave patri – masky, pampusiky, tanec, zabava, spievali sme so skupinou Tensing a divadlo nam zahrali ziaci zo specialnej zakladnej skoly. Nuz a prvy aprilovy piatok nas cakala cesta do sveta rozpravok, tych, ktore mate najradsej. Bolo to popoludnie naplnene pokojom a prijemnou atmosferou bez starosti a stresu, na ktorom rodicia mali moznost stretnut sa s pracovnickami Pedagogicko-psychologickej poradne v Brezne a hovorit s nimi o vsetkom, co ich zaujima. Vsetky tieto podujatia su podporovane Europskym spolocenstvom, cim vyrazne prispieva k postupnemu zacleneniu deti so specialnymi potrebami do spolocnosti a ktoremu za to patri nasa vdaka.
Dakujeme aj vedeniu Zakladnej skoly na Pionierskej 2 v Brezne, ktora nas prijala pod svoju strechu, umoznila nam realizovat tieto klubove stretnutia a velmi ochotne nam vychadza v ustrety. Do pozornosti vsetkym davame aktivitu Pomozem ti, vyhlasenu na podujati Mikulas, ktora v sebe zahrna konkretne ciny jednotlivcov ci skupin pri pomoci detom so zdravotnym postihnutim v nasom regione v akejkolvek oblasti. Tato aktivita je obdobou Humanitneho cinu roka. Preto vas prosime, aby ste sa spolu s nami zapojili do tejto humanitnej cinnosti a pomohli detom odkazanym na nasu pomoc. Dobry pocit z prejavu ludskosti a ucty k zivotu nemozno zaplatit, my vsak chceme o vasej pomoci nielen informovat, ale tie “naj” skutky aj odmenit. Neocakavame ziadne mimoriadne ci hrdinske ciny, skor hrdinstvo beznych dni – usmev, pomoc, priatelstvo, kazdodenny skutocny zaujem.
Informujte nas, nech o vas a vasej pomoci vieme. Medzinarodny den deti, na ktorom vyhlasime vitazov, sa blizi. Na vase listy cakame do 24. maja v nasej kancelarii na Razusovej 7 v Brezne. A dovtedy – dovidenia na nasich akciach!
P. S.: Najblizsie pripravujeme 25. aprila Den rodicov, na tomto stretnuti vyrobime darceky ako podakovanie pre tych, ktori si zasluzia nas obdiv a vdaku za lasku a starostlivost, ktorou nas zahrnaju.

Miriam Kovacikova


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT