15. APRIL 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Radiokativitu zvysenu nad povolenu normu, ktoru zaznamenali pocas prveho apriloveho vikendu v Podbrezovej na stenach nakladneho vagona nalozeneho kovovym odpadom, podla zistenia zo 7. aprila sposobil merac rychlosti vojenskeho vozidla. Obsahoval prvok radium 226, ktory sa pouzival vo vojenskych pristrojoch urcenych na tzv. nocne videnie. Zdroj radioaktivity zneskodnila kosicka firma, ostatny kovovy odpad po odbornych meraniach povolenu hodnotu radioaktivity neprekracoval.

...

V noci zo 6. na 7. aprila sa neznamy pachatel vlamal do pohostinstva Ria v Podbrezovej. Ukradol 850 korun v hotovosti a na zariadeni nechal skodu za dve tisicky. Okrem toho vylomil dva hracie automaty, z ktorych zobral 14 381 korun, na automatoch je skoda za 10 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

...

Dva byty na siestom poschodi v cinziaku na Razusovej ulici v Brezne sa 8.aprila stali tercom vykradaca. V priebehu predpoludnia sa obohatil o predmety zo zlteho kovu a o financnu hotovost, cim B. J. sposobil skodu za 20 800 korun a L. J. 7500-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

O deviatej rano 10. aprila na miestnej komunikacii v Ciernom Balogu vodic Avie R. Z. z Hronseku, za ktorou bol upevneny privesny kompresor, zrazil chodkynu. Pri schadzani z kopca zacal brzdit a na zladovatelej vozovke dostal smyk, otocilo ho a kompresor narazil do T. J. z Cierneho Balogu, ktora utrpela zranenia asi s dvojtyzdnovym liecenim. Objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Elektricku vrtacku a elektricky hoblik znacky Narex a plastovy kufrik s naradim odcudzil nezmamy pachatel zo Skody Favorit. Do auta, zaparkovaneho na Ulici CSA v Brezne, sa vlamal pravdepodobne pod ruskom deviatej aprilovej noci a majitelovi P. J. sposobil skodu vo vyske 14 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Detsky horsky bicykel za 2000 korun, patriaci R. A., zmizol z kocikarne na Sladkovicovej ulici v Brezne. Zlodej tu sarapatil v case od pol osmej vecer 6. aprila do stvrtej popoludni nasledujuceho dna. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Desat minut po deviatej vecer 10. aprila zadrzali zlodeja. V Materskej skole na Ulici Dr. Clementisa v Brezne kradol 41-rocny B. O. z Brezna. Vlamal sa sem a odniesol si radiomagnetofon Philips za 2230 korun, okrem toho na zariadeni nechal skodu za tisic korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

O stvrt na osem vecer 13. aprila 41-rocny opity K. R. v rodinnom dome v Brezne sa svojej manzelke vyhrazal zabitim. Zdemoloval zariadenie a zena v strachu, ze svoje vyhrazky uskutocni, musela ujst. Proti vytrznikovi, ktoreho obvinili z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi, zacalo trestne stihanie. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Polhodina podvecer 7. aprila stacila zlodejovi na to, aby z autobusu, ktory bol zaparkovany na Ulici Frana Krala v Brezne, ukradol 4000 korun. Dovedna s poskodenim autobusu sposobil zlodej SAD Brezno skodu za 5000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

 

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Adam Belko z Brezna, Lukas Srnka z Benusa, Kristina Sipulova zo Sumiaca, Patrik Kovalcik z Brezna, Kristina Kubandova zo Zavadky nad Hronom, Daniel Spevak z Bacucha, Peter Bartos z Cierneho Balogu, Denisa Sperkova z Brezna, Patricia Puskarova z Brezna.

 

 

Opustili nas_image

 

Helena Sekerasova (92) z Valaskej, Ladislav Srnka (82) z Bravacova, Herman Trnik (71) z Hronca, Stefan Frgelec (53) z Brezna – Prednych Halan, Maria Pancikova (80) z Cierneho Balogu – Dobroce, Slavomir Durcik (51) z Bacucha, Rudolf Marcok (82) z Dubovej, Ondrej Kolesar (80) z Brezna, Ondrej Hruska (82) zo Zavadky nad Hronom

 

 

Blahozelanie_image

 

Touto formou chceme popriat vsetko najlepsie nasej byvalej veducej ktora 14. aprila oslavila svoje sestdesiate piate narodeniny. 

Elenke Aschenbrierovej,

Vela stastia do dalsich rokov praju pracovnicky Mestskej kniznice v Brezne.

...

Dna 19. aprila manzelia

Antonia a Anton Demuthovci z Brezna

oslavia patdesiate vyrocie spolocneho zivota.

Do dalsich rokov vela stastia, lasky a zdravia praju dcera Elena, syn Stefan, dcera Katarina a sedem vnucat.

...

V duchu dvihame case nase a prinasame priania nase, aby ste nam dlho zdravy zili, vesely a usmievavy.

Dna 19. aprila oslavi sedemdesiate narodeniny

Michal Stuber z Helpy.

Nech vam pan Boh dobrotivy da do mnohych rokov vela zdravia, stastia, hojnosti a milosti.

Vsetko najlepsie, hlavne vela zdravia a rodinnej radosti praje manzelka, deti Maria, Michal, Jaro s rodinami, sest vnucat za vsetkych stareho otca bozkava.

Spomienky

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 14. aprila uplynulo strnast rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Tomas Kyzek z Brezna.

S laskou spominaju manzelka Veronika, syn Jan s rodinou, dcery Viera, Anna a Slavomira s rodinami.

...

Odisla si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 17. aprila uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama

Anna Vazna.

Spomina dcera s rodinou a syn.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Osud nam nevrati, co nam vzal, zostali nam len spomienky a hlboky zial.

Dna 18. aprila si pripominame prve vyrocie umrtia syna, manzela, otca a stareho otca

Jozefa Peniaka z Podbrezovej.

S uctou a laskou spominaju matka, manzelka, syn a dcery s rodinami, sestry a ostatna rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisla si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 19. aprila uplynu tri roky odvtedy, co nas vo veku styridsatdva rokov opustila

Sona Bodnarova, rodena Majercakova z Poltara.

S laskou spominaju mama, brat, sestry, dvaja synovia, manzel a ostatna rodina.

...

Neplacte, ze som odisla, ten klud a mier mi prajte, len vecne svetlo spomienky mi stale zachovajte.

Dna 20. aprila uplynie tridsat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mama, stara mama

Irena Bodnarova z Predajnej.

S laskou a uctou spominaju dcery Valika, Maria, syn Branislav s rodinami.

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a pribuznym, ktori odprevadili na poslednej ceste dna 27. marca brata a krstneho otca

Jana Brozmana z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
Smutiaca rodina

Baran

V nadchadzajucom obdobi budete musiet vynalozit vela usilia. Nenaruste si vztah tuzbou dominovat! Pokracujte v zacatych obchodoch.

Byk

Ak sa nestane nic nepredvidane, tak vsetko by malo byt v poriadku. Na vas sa vztahuje to zname, ze mate zmatok v srdci. Vdaka vasej doveryhodnosti prekvapivo zarobite.

Blizenci

Vrhate sa v ustrety novym dobrodruzstvam. Kto nema stastie v kartach, ma ho v laske, ale neverte vsetkym proroctvam. Cakaju vas financne i spolocenske neuspechy.

Rak

Vystrihajte sa unahlenych rozhodnuti i zaverov. Vsetko vo vasom vztahu je podriadene partnerovi, tak to skuste zmenit. Mali by ste maximalne vyuzit prilezitost na investovanie.

Lev

Ak sa vyhnete vystrednostiam, stastiu sa nevyhnete. Nedajte sa zaskocit prehnanymi narokmi partnera. Peniaze: Lepsi vrabec v hrsti, ako holub na streche.

Panna

Pozor, vasa praca negativne vplyva na sukromny zivot! Necudujte sa, ze vase city ostali znovu neopatovane. Nevahajte a zacnite vo velkom podnikat.

Vahy

Najvyssi cas na dlhsi relax, stres vas takmer prevalcoval! Nikde nenajdete to, co mate doma. Peniaze: Mozete si dovolit takmer vsetko.

Skorpion

Vasa situacia sa zacina vyrazne zlepsovat. Lahko nadviazete nove znamosti, ale pozor na neveru. Vystrihajte sa hazardu!

Strelec

Pravdepodobne budete musiet urobit zasadne zmeny. Neuvazene podliehate vasnam. Patrite k tym, co nikdy nemaju dost penazi.

Kozorozec

Uspejete vdaka razantnemu pristupu. Ocakavajte harmonicky vztah. Budte ostrazity pri vybere obchodnych partnerov.

Vodnar

Pred vami su mimoriadne stastne dni. Laska: Prestante spekulovat, vazte si to, co mate! Dokazete sa uskromnit a uspokojit aj s mensim mnozstvom penazi.

Ryby

Nechyba vam originalita a to vzdy zaposobi. Vas trvaly vztah vam mozu len zavidiet. Vo vasom pripade ziskate viac penazi opatrnostou.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT